-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۵:۳۰
گفت و گو با محمد دهقانی، پژوهشگر و مترجم کتاب «دانش خطرناک»: رازگونگی شرق از بین رفته
خطای سعید در اینجاست که گویی شرقشناسی را تنها یا مهمترین ابزار و اصولا برنامه غرب برای استعمار میداند. این درست نیست وگرنه بالاخره شرقشناسی هم مثل علوم دیگر یکی از ابزارهایی بود که دولتهای استعمارگر برای استعمار شرقیها از آن استفاده کردهاند. وقتی انقلاب شد و غربزدگی را خواندم نوجوان بودم. اما همان زمان هم به نظرم رسید که خیلی از این مطالب درست و منصفانه نیست، متوجه شدم که آلاحمد بلاغت و بلکه مبالغه مستعار به خرج داده است. الان که طبیعی است اصلا اعتباری برای آن حرفهای آلاحمد و امثال او قائل نباشم.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۵:۰۰
روزهای رفتهای که تکلیف آینده را روشن میکنند / علیاکبر فرهنگی
در پی نشر دو کتاب «تاریخ تفکر مدیریت» که سال گذشته ترجمه و تدوین کردم و «تاریخ تحلیلی جامعهشناسی دیوانسالاری در ایران» که امسال تألیف کردم بسیار مورد پرسش واقع شدم که چرا تا این حد بر «تاریخنگاری» تمرکز و تأکید دارم؟ چرا به جای پرداختن به «تاریخ» یک علم، نگاهمان را به آینده ندهیم یا تمرکزمان را بر حل مسائل امروز جامعه نگذاریم؟
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۴:۳۰
رابرت اروین در مورد کتابش چه می گوید؟
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۴:۰۰
تولد یک روشنفکر دینی
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۳:۰۰
تجلی تحقیق تمامعیار؛ به احترام استاد سیدعلی آلداود؛ پربار اما فروتن
استاد سیدعلی آلداود، در نزد همه بزرگان و معمران طایفه صاحبنام و متشخص علم در حوزههای حقوق، تاریخ، ادبیات، کتابشناسی، مطبوعات، دانشنامهنگاری، متنپژوهی و نسخهشناسی و فهرستنگاری، شخصیتی بسیار شایسته احترام و تکریم است
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۲:۳۰
نقدی بر فیلم دوئت: جدایی سپیده از حامد
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۲:۰۰
دو جایزه به جایزه کتاب بریتانیا اضافه شد/بهترین طراح و بهترین کتاب سال
جایزه کتاب بریتانیا که پیش از این به جایزه کتاب ملی بریتانیا شهرت داشت، برای نخستین بار در سال 1990 تاسیس شد تا از بهترین نویسندگان و کتاب های بریتانیا تقدیر شود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۱:۳۰
شمس در بندِ سیم است / منصور پایمرد
یکی ازاین شخصیتهای غریب، که حضورش در عرفان و ادبیات عرفانی ما با هالهای از قداست و غرابت همراه است، شمس تبریزی است. اغلب بازگویی خصایص شمسالدین تبریزی با نوعی نگرش الهی و قدسی همراه است؛ و البتهاین مولاناست که بیش از هر کسی در آثارش، خصوصاً در دیوان کبیر، شمس را در جایگاهی چنان رفیع و قدسی نشانده، و چنان تمجیدها و توصیفهای بی نظیری از او کرده است که در ادبیات عرفانی ما نمونهای برای آن کمتر می توان متصوّر شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۱:۰۰
بیوک ملکی : چقدر باید آموزشوپرورش نقد شود تا تلنگری کوچک به آن وارد شود؟/دلم نمیخواهد شعرم در کتاب درسی چاپ شود
بیوک ملکی، شاعر پیشکسوت حوزه نوجوان، میگوید: چقدر باید آموزش و پرورش نقد شود تا بالاخره یک تلنگر کوچک به آن وارد شود؟ سالهاست صدای همه درآمده اما آب از آب تکان نمیخورد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۰:۳۰
مبلغ وامهای دانشجویی اعلام شد/ مدارک مورد نیاز برای وام شهریه
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نوع و مبلغ وامهای دانشجویی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را اعلام کرد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۶ ۱۰:۰۰
چرا در نگاه شمس انسان در رنج به سر میبرد؟
چهلوسومین نشست از مجموعه درسگفتارهایی دربارهی شمس تبریزی با سخنرانی دکتر ناصر مهدوی به «شمس و مولانا و حکایت رنج انسان» اختصاص داشت که چهارشنبه ۱۹ آذر به صورت مجازی پخش شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۷:۰۰
هنر و اخلاق / مایکل تانر - ترجمه انشاءالله رحمتی
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۶:۰۰
اعلام فراخوان همایش پایاننامههای ایرانشناسی
فراخوان سومین جشنواره بینالمللی «ایراننما؛ همایش پایاننامههای ایرانشناسی» اعلام شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۵:۳۰
گفتوگو با شهرزاد لولاچی درباره تازهترین اثر ترجمه از جان استاینبک: رمان «به خدای ناشناخته» رابطه انسان با زمین را میکاود
شهرزاد لولاچی گفت: موضوع «عشق به زمین خود» و ارجاعهای متعدد به اساطیر همه فرهنگها و عناصر ادیان باستانی، که از آنها آگاهی داشتم، در این داستان برایم جالب بودند و اینکه چگونه در یک داستان بلند تبلور یافتهاند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۵:۰۰
نامه نادرشاه به سلطان عثمانی را احیا کنید / اسماعیل شمس
نادرشاه در سخنرانی دشت مغان هوشمندانه تلاش کرد تا ضمن حفظ شاکلۀ دولت صفوی، صبغۀ تفرقه افکنانۀ آن را که سبب جدایی ساکنان شیعه و سنی ایران و ایجاد «خون فتنه و فساد» میان آنان در «خاک ایران» شده بود، بردارد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۴:۳۰
بیرون راندن هنرمند از تاریخ / بابک احمدی
جامعهشناسی هنر، گرایشی در علم جامعهشناسی است که به بررسی ساخت و کارکرد اجتماعی هنر و ارتباط میان این پدیده، جامعه و قوانین حاکم بر آن میپردازد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۴:۰۰
«عصیانِ» یوزف روت در بازار کتاب
رمان «عصیان» نوشته یوزف روت با ترجمه علی اسدیان توسط نشر ماهی منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۳:۳۰
نقش ویرایش در معیارسازی و پردازش ماشینی خط و زبان فارسی
در اینجا ابتدا بهاختصار تعریفی برای هریک از اصطلاحات «ویرایش»، «معیار»، «معیارسازی» و «پردازش ماشینی» عرضه میداریم، سپس از تفاوت متنهای علمی و خبری با متنهای ادبی سخن میگوییم، بعد به چگونگی تحول ویرایش در متنهای خبری فارسی اشاره میکنیم و نهایتاً به بحث اصلی خود میپردازیم.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۳:۰۰
دعوای حقوقی بر سر انتشار آثار ذبیحالله منصوری/ 16 سال مانده تا 50 سال!
مدیر انتشارات تاو که به تازگی حق انتشار بخش بزرگی از آثار منصوری را بهدست آوردهاست، خواستار توقف انتشار آثار این نویسنده و مترجم توسط دیگر ناشران شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۲:۳۰
«شاهنامه در نمایش و سینما» بررسی میشود
نشست نخست رشته گفتوگوهای «شاهنامه در نمایش و سینما» به صورت زنده از اینستاگرام پخش میشود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۲:۰۰
معرفی و بررسی کتاب «درآمدی بر معناشناسی»: کتابی برای آشنایی با ابعاد گوناگون معنا
در این کتاب نویسنده با اتخاذ رویکردی متفاوت نسبت به دیگر آثار مقدماتی در حوزه آموزش رویکردهای نظری، بر آن است تا مخاطب را که عمدتاً دانشجوی دوره کارشناسی زبانشناسی محسوب میشود، ابتدا با نخستین سطح از معنا آشنا کند و سپس به او نشان دهد که این سطح از معنا چگونه با دیگر سطوح معنایی ربط پیدا میکند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۱:۴۳
در دفاع از ایده ایران؛
آذربایجان سر ایران است
آنجا که ساکت نشستیم و از ایران به لحاظ فکری و فرهنگی دفاع نکردیم از قدرت های مرکز تا ریز کشورهای منطقه نه تنها توهین که به خاک ایران چشم طمع پیدا کرده اند. دانشگاه و حوزه در ایران باید امر ملی را در جهت دولت کشور ایران ترویج دهند. ما جز ایران خانه و کاشانه ای نداریم و همه هستی و سهم ما از جهان وطنی است که به آن افتخار می کنیم.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۱:۳۰
نشست معرفی و نقد کتاب «الحاد جدید» در قم برگزار میشود
کتاب «الحاد جدید» به میزبانی دانشگاه مجازی المصطفی ص) در قم نقد و بررسی میشود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۱:۰۰
نقد و بررسی کتاب «سرپیچی»: سرپیچی ایده اصلی است/ سفر به انتهای تخطی!
در دنیای امروز، سرپیچی بدل به یکی از ایدههای اصلی شده است، از مخالفت از شیوههای مسلط هنری گرفته تا مقابله با کلیشهها و ساختارهای نژادی و فکری غالب.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۰:۳۰
معرفی و بررسی کتاب «اکوسوفیا»: گتاری فیلسوف خودآموخته است/ سه بومشناسی چه میگوید؟
میتوان گتاری را نوعی فیلسوف خودآموخته دانست که ایدهرباییاش از آثار فلسفی یادآور خلاقیت یک هنرمند است در تبدیل مواد خام به اثر هنری به گونهای که امضای او را میتوان در پای نمودارها و مفهومهایش دید.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۵ ۱۰:۰۴
با سخنرانی بیژن عبدالکریمی؛ وضعیت تفکر و پژوهش در ایران معاصر بررسی میشود
به همت سازمان سمت به مناسبت هفته پژوهش، نشست تخصصی وضعیت تفکر و پژوهش در ایران معاصر برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۴ ۱۶:۳۱
فراستخواه در نشست مجازی نشست «علوم انسانی، تأثیر اجتماعی و توسعه»: شهرهای ما با شبهعلم و ایدئولوژی دولتی اداره میشود!/ علوم انسانی تکثیر مسأله میکند
فراستخواه گفت: علوم انسانی قبل از حل مسأله تکثیر مسأله میکند و درباره مسأله شهر میتواند مباحث مرتبط با آن را صورتبندی و تقریر کند؛ چراکه اساساً تقریر مسأله مهمتر از حل مسأله است. امروز شهرهای ما با شبهعلم و ایدئولوژی دولتی اداره میشود!
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۴ ۱۶:۰۰
خصال نظریهپرداز زوال اندیشه سیاسی/ به مناسبت هفتاد و پنجمین سالروز تولد دکتر سیدجواد طباطبایی
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۴ ۱۵:۳۰
نشست «نقش پژوهشهای علوم انسانی در راهگشایی مسائل فرهنگی» برگزار شد؛ شجاعی جشوقانی: کرونا باعث شد فلسفه از رویکرد تک رشتهای فاصله بگیرد/ تاکید اردبیلی بر اصالت دادن به فرهنگ در بررسی پاندمی
محمدمهدی اردبیلی با اشاره به اینکه کرونا ماهیت جهانی دارد و محصول سه دهه تغییر در حوزههای فرهنگی است، گفت: کرونا یک وضعیت فرهنگی جهانی ایجاد کرده است، شکل جهانی شدن آن پس از پایان جنگ سرد سه دهه است آغاز شده و کرونا برملاکننده آن است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۴ ۱۵:۰۰
کتاب «سیاست ورزی در ایران مدرن» منتشر شد؛ پژوهشی که تداوم شگرف الگوی سیاست خارجی ایران معاصر را نشان میدهد
نویسنده با نگاهی تحلیلی شکلگیری سیاستهای داخلی و خارجی و تاثیر آنها بر یکدیگر را روایت میکند و با بهره جستن از اسناد سری و محرمانه و منابع معتبر نه تنها بر روایتهای نادرست، تکراری و غالبا تحریف شده از تاریخ مدرن ایران خط بطلان میکشد بلکه ناگفتهها و حقایقی هرچند کوچک ولی ناشناخته را برای نخستین بار در این کتاب فاش میکند.