نمایش همه
  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۱۶:۱۷

    قدرتی به نام ملودی؛ فراتر از اسلحه و آتش

    حامد عسکری می‌گوید: «سیدالأمه» صرفاً یک موسیقی یا آلبوم نبود، بلکه تجربه‌ای حیرت‌انگیز و متفاوت بود. به‌گونه‌ای که دیگر نمی‌توان حسن نصرالله را بدون آن ملودی و آن فضا در ذهن مجسم کرد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۱۵:۴۰

    فردریش نیچه به زبان ساده: خدا مرده است و ما او را کشته ایم!

    منظورش این بود که مردم دیگر مثل گذشته به دین پایبند نیستند ولی ارزش های جایگزین هم پیدا نکرده اند و این، باعث ایجاد خلأ در جوامع انسانی می شود و مشکلات بعدی را به وجود می آورد که حول محور "پوچی" می چرخند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۱۴:۲۵

    نخستین همایش فرافلسفه در ایران

    گروه فلسفه و انجمن علمی با همکاری معاونت پژوهشی دانشکده ادبیات دانشگاه شهیدبهشتی «نخستین همایش فرافلسفه در ایران» را برگزار می کنند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۱۳:۵۷

    معمار و فیلسوفی که نخستین رساله توضیح المسائل به فارسی را نوشت

    شیخ بهایی، به عنوان یک متفکر و دانشمند بزرگ با رویکردی نوین به علم و حکمت، توانست به تلفیق علم و دین بپردازد و میراثی ارزشمند برای نسل‌های آینده به جا بگذارد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۱

    از ادبیات تا صحنه؛ کدام تئاترهای اقتباسی این روزها در حال اجرا هستند؟

    این روزها شاهد اجرای آثار نمایشی متعددی در صحنه تئاتر هستیم که با اقتباس از متون برجسته، تلاش دارند تا مخاطبان هنر ششم را با روایتی متفاوت و جذاب همراه سازند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۱۱:۳۳

    ۵ نقل قول فلسفی که اشتباه فهمیده شده‌اند

    فلسفه هنری است که در دسترس همگان قرار دارد، اما درک درست از سخنان فیلسوفان بزرگ نیازمند دانش، دقت و توجه به بستر اصلی اندیشه‌های آنهاست.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۱۰:۳۳

    هایدگر و تکنولوژی: تضمنات امروزین

    انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس با همکاری گروه علوم سیاسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست «هایدگر و تکنولوژی: تضمنات امروزین» را برگزار می کند.

  • جامعه مدنی ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۱۰:۱۱

    وین هادسون؛

    جامعۀ‌ ‌‎‌مدنی پساسکولار

    جامعۀ ‎‌مدنی پساسکولار نمی‎‌تواند برداشت‎‌های لیبرال از تفکیک عمومی‌ـ‌خصوصی را در همۀ حوزه‎‌ها و بسیار بحث‎‌انگیزتر از آن، در خصوص خانواده به رسمیت بشناسد و نمی‎‌تواند پیرامون اسطورۀ اراده‎‌گرایی مذهبی موجود در جوامعی سازمان یابد که چنین برداشت‎‌هایی در آن عمدتاً و به‎‌ طور وحشتناکی خلاف‎‌آمد عادت است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۰۹:۳۲

    ساترا به سمت تعامل؟

    با انتصاب جواد رمضان‌نژاد به ریاست ساترا و تأکید جبلی بر سیاست «خط سبزی» به‌جای «خط قرمزی»، به نظر می‌رسد صداوسیما به دنبال کاهش تنش با پلتفرم‌های نمایش خانگی است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۰۸:۵۳

    جامعه گرفتار سکولاریسم شده ولی ما عمدتا مشغول نگارش کتاب و مقاله ایم

    در گردهمایی گروه فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی بیان شد: متأسفانه جامعه گرفتار سکولاریسم شده است و هزاران اتاق فکر دشمن کار می‌کند ولی ما عمدتاً مشغول کتاب نوشتن و تولید مقاله هستیم.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۶ ۰۷:۳۸

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در مراسم تشییع پاپ عازم رم شد

    سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد ا سلامی، به نمایندگی از رئیس‌جمهور پزشکیان، برای شرکت در مراسم تشییع پاپ فرانسیس عازم رم شد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۱۵:۰۴

    انقلاب نتیجه انباشت نارضایتی‌ها از شکست پروژه‌ مدرنیته‌ پهلوی بود

    رهنما در این کتاب می‌کوشد از دوگانگی‌های رایج در تاریخ‌نگاری ایران (نگاه «غرب‌ستیز» یا «غرب‌گرا») فراتر برود. او با نقد روایت‌های توطئه‌محور (که همه ‌چیز را به دخالت خارجی تقلیل می‌دهند) و همچنین روایت‌های آرمان‌گرایانه (که نقش نخبگان را نادیده می‌گیرند) بر تعامل پیچیده نیروهای داخلی و خارجی تأکید می‌کند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۱۴:۵۶

    در باب انتقام‌جویی یهودی

    پس از پایان جنگ جهانی دوم، تحت تأثیر هولوکاست، «انتقام» به یکی از مهم‌ترین درون‌مایه‌های فکری، ادبی و سیاسی در میان یهودیان تبدیل شد. گروه‌های شبه‌نظامی اسرائیلی، طرح و برنامه‌های گوناگونی برای انتقام‌گرفتن از نازی‌ها می‌ریختند که شامل مسموم کردن آب شهرهای آلمان، کشتن شش میلیون آلمانی و چیزهایی از این دست می‌شد. اما بعدها، تبِ انتقام‌جویی از نازی‌ها، در تغییرشکلی تاریخی، به اعراب فلسطینی منتقل شد. حالا اعرابی که به دست خود اسرائیلی‌ها آواره و تبعید شده بودند، به موضوع انتقام تبدیل‌ شده بودند. شاکار پینسکر دربارۀ این تغییر می‌نویسد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۷

    فارسی زبان هویت ایرانی است

    عبدالمجید ارفعی، پیشکسوت تاریخ گفت: تا جایی که می‌دانم سعدی از ستارگان ادب فارسی به شمار می‌رود. بهترین هویتی که می‌توانیم به سعدی بدهیم، زبان فارسی است. فارسی زبان هویت ایرانی بودن است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۱۲:۱۰

    هر آنچه درباره فیلم «ادیسه» کریستوفر نولان می‌دانیم

    با اعلام رسمی پروژه جدید کریستوفر نولان با عنوان «ادیسه»، موجی از هیجان و گمانه‌زنی در میان علاقه‌مندان سینما و ادبیات کلاسیک به راه افتاده است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۱۱:۴۵

    داوری سینمای جهان به بازیگر ایرانی رسید

    انتشار موسیقی فیلم «آتش و گلستان» به مناسبت زادروز شهید ابراهیم هادی، داوری حسین سلیمانی در جشنواره بین‌المللی فیلم «آمیکورتی» و برگزاری مسترکلاس «آشنایی مقدماتی با پخش فیلم مستند در جشنواره‌های جهانی»، اهم اخبار سینمایی هستند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۵۰

    آیا تدریس ادبیات و نوشتن آینده‌ای دارد؟

    گسترش هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین تهدیدی برای آیندۀ بسیاری از مشاغل به شمار می‌رود. فیل کریسمن که در دانشگاه میشیگان ادبیات تدریس می‌کند می‌گوید: هر لحظه ممکن است یک معلم «هوش مصنوعی» جایگزین من شود که یک‌سوم من دستمزد می‌گیرد و سه برابر من دانشجو دارد. بنابراین، قبل از اینکه چنین اتفاقی بیفتد می‌خواهم دریابم آن کار دوست‌داشتنی‌ای که من انجام می‌دهم واقعاً چیست. ارزشش چقدر است؟ برای چه کسی است؟ و چرا برای من مهم است که مطالعۀ آکادمیک ادبیات و نوشتن باقی بماند؟

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۰۹:۱۱

    گزارشی از جشن تولد صدمین سالگی لنین در تهران

    علی‌اصغر حکمت: لنین نسبت به ایران احساسات دوستانه داشت و دلیل آن لغو قراردادهای تحمیلی روسیه تزاری با ایران بود... لنین به توسعه تکنولوژی علاقه خاصی داشت...

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۰۸:۴۰

    سند سینما در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی می‌شود

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با ریل‌گذاری مناسبی که از سوی وزارت ارشاد در حال انجام است «سند سینما» در این شورا نهایی خواهد شد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۰۷:۳۲

    تبلور «مسخ» کافکا در «پایتخت۷»

    در جدیدترین فصل سریال محبوب «پایتخت»، یکی از شخصیت‌های کلیدی داستان، بهتاش فریبا، به شکلی غیرمنتظره و شوکه‌کننده به یک میمون تبدیل می‌شود.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۱۵:۲۹

    فارسی مهمترین عنصر فرهنگ ایران‌زمین است

    حسن انوری، نویسنده و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم شب زبان و ادب فارسی گفت: اگر فارسی نبود رابطه اقوام مختلف ایران‌زمین ناممکن می‌شد و این مهمترین عنصر فرهنگ ایران‌زمین موجب ارتباط و پیوستگی اقوام گوناگون است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۱۴:۲۵

    پیام تسلیت آیت الله محقق داماد به مناسبت درگذشت پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان جهان

    آیت الله محقق داماد در پیامی، به مناسبت درگذشت پاپ فرانسیس، اسقف رم و رهبر جامعه کاتولیک جهان را به عموم مسیحیان جهان به ویژه اعضای کلیسای کاتولیک تسلیت گفت.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۱۳:۱۳

    مجوزی به «حفاری سفارشی» نمی‌دهم

    رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری درباره غرق‌شدن محوطه‌های تاریخی در آبگیری سدها، حضور هیأت‌های باستان‌شناسی خارجی به‌ویژه چینی‌ها در ایران، حفاری‌های سفارشی و دولتی، حواشی کاوش مترو شیراز، گنج‌یاب‌ها و فرونشست توضیحاتی داد و تاکید کرد: در برخورد با متخلفان هیچ مماشتانی نداریم. تعهد می‌دهم مجوزی برای «حفاری سفارشی» صادر نشود.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۱۲:۱۰

    رگ و ریشه شاهسون‌ها

    ایل شاهسون در تاریخ سیاسی ایران افزون بر مسائل اجتماعی که طبیعتاً هر ایلی برای خود دارد بسیار مؤثر بوده است و تا دورۀ پهلوی دوم نیز فعالیت ایلی و عشایری داشتند. ایل شاهسون بعد از آن ادامه پیدا نکرد ولی بیش‌تر اسکان پیدا کردند اما هویت فرهنگی‌شان هنوز زنده است و امکان ردیابی تمامی تیره‌ها وجود دارد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۱۱:۲۲

    آخرین جزئیات از برگزاری فستیوال کوچه

    پس از ابهام و اعلام لغو، با پیگیری مسئولان فرهنگی، چهارمین فستیوال «کوچه» در بوشهر برگزار خواهد شد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۱۰:۰۷

    وزیر فرهنگ برای شرکت در مجمع گفت‌وگوهای فرهنگی آسیا وارد هنگ‌کنگ شد

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه دوشنبه برای شرکت در «مجمع گفت‌وگوهای فرهنگی آسیا» وارد هنگ‌کنگ شد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۰۹:۱۶

    اولویت‌های پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۴ اعلام شد

    پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۴ را در قالب شش محور کلان از جمله اقتصاد فرهنگ و هنر، توسعه فضاهای فرهنگی و آینده‌نگری اعلام کرد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۰۸:۲۱

    سعدی نگریستن به جزئیات را درک معنای زندگی می‌داند

    پژوهشگر و مدرس ادبیات فارسی گفت: سعدی، با تأکید بر اهمیت توجه به جزئیات زندگی، ما را به درنگ و تأمل در لحظات و پدیده‌های اطراف فرا می‌خواند و معتقد است درک معنای زندگی در گرو نگریستن دقیق به جزئیات و بهره‌گیری از لحظات است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۰۷:۲۸

    تشابهات هنری ایران و هندوستان؛ سفرنامه هندوستان

    تشابهات هنری ایران و هندوستان، در نشست خانه اندیشمندان علوم انسانی مورد بررسی واقع می شود.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۱ ۱۵:۲۳

    نمایندگان نشر ۳۴ کشور در راه ایران

    ۹۱ ناشر خارجی از ۳۴ کشور برای حضور در نخستین فلوشیپ نشر تهران ثبت‌نام کردند، قرار است ۳۰ ناشر در این فلوشیپ حضور داشته باشند.