نقد

کل اخبار:973

  • ۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۴۷

    تحلیلی بر جهان داستان «روزنامه‌نویس» جعفر مدرس صادقی

    پیش از آن که داستان «روزنامه‌نویس» شروع شود، نویسنده با پیش‌دستی یادآوری می‌کند که: «همه‌ حوادث این داستان در زمان آینده اتفاق می‌افتد و هرگونه تلاشی در جهت تطبیق دادن حوادث این داستان با حوادثی که در زمان حال یا گذشته‌ دور یا نزدیک اتفاق افتاده است و پیدا کردن نمونه‌های واقعی‌ آدم‌های این داستان بیهوده است و راه به جایی نخواهد برد.»‌ محمد علی خبیر نقدی بر این اثر جعفر مدرس صادقی نوشته و در اختیار خبرگزاری کتاب ایران قرارداده است .

  • ۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۱:۴۹

    نشست «نقد از دیدگاه عابد الجابری» برگرار می‎شود

    نشست «نقد از دیدگاه عابد الجابری» در خانه نقد کتاب برگرار می‎شود.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۲۱:۰۰

    حذف آثار نویسندگان بهره‌مند از نبوغ در کتاب‌های درسی

    علیرضا طبایی، شاعر و منتقد گفت: نمی‌توان آثار درخشان نویسنده و شاعری را به دلیل این‌که در خارج از کشور به سر می‌برد یا به بخشی از حاکمیت انتقاد دارد، در کتاب‌های درسی حذف کرد. این کار مانند این است که به جای حافظ و سعدی شاعرانی درجه چندم را به بچه‌ها معرفی کنیم.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۳۵

    سیمافکر دو مستند اندیشه‌ای را با موضوع نقد مدرنیته و لیبرالیسم منتشر کرد

    سایت سیمافکر دو مستند جدید اندیشه‌ای را به نام‌های «سامسارا» و «دکترین شوک» و با محوریت نقد مدرنیته و نظام لیبرالیسم منتشر کرد.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۸:۱۵

    در «حذف و اضافه» مطرح می‎شود؛

    نقد عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی

    برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه»، در هجدهمین قسمت خود به نقد و بررسی عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌پردازد.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۷ ۰۹:۱۵

    نقدی بر روند تبلیغاتی ترجمه‌ آثار دفاع مقدس

    نصرت‌الله محمود‌زاده گفت: بحث، تحقیق و انجام پیمایش میدانی بخشی از کار هر نویسنده‌ است که در حوزه زندگینامه‌ شهیدان قلم می‌زند. باید پذیرفت که خلق اثر ماندگار سختی دارد اما متاسفانه سرمایه‌گذار و حامی مناسبی برای این کار نیست.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۵:۱۰

    نقد و بررسی كتاب های "سفرنامه ميكله ممبره" و "جمهوری ونيز و ايران"

    به مناسبت بزرگداشت هفته فرهنگي ايتاليا در ايران نشست نقد و بررسي كتاب هاي " سفرنامه ميكله ممبره" و "جمهوري ونيز و ايران" روز يكشنبه 27 مهر 1393 در انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار مي شود.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۳:۵۵

    میر عابدینی: «بعد از نقد نو» نخستین کتاب در نقد ریشه‌های فلسفی نظریه‌های غربی است

    حسن میر عابدینی در نشست نقد کتاب «بعد از نقد نو» که در سرای اهل‌قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد، گفت که این اثر نخستین کتابی است که به بررسی ریشه‌های فلسفی نظریه‌های ادبی غرب پرداخته و مشیت علایی، مترجم کتاب، به‌خوبی از عهده ترجمه دشوار آن برآمده است.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۱۱

    «بعد از نقد نو» نقد می‎شود

    نقد و بررسی کتاب «بعد از نقد نو» در سرای اهل قلم برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۱۹ ۱۳:۲۹

    تاثیر مخاطب در تقویت جریان نقد

    فرید سمسار‌ها،‌ عضو هیات علمی سازمان انرژی اتمی، با اشاره به نقش مخاطب در تقویت جریان نقد کتاب‌‌های علمی گفت: بیشتر مخاطبان به دنبال متن متفاوت نیستند، به‌عبارت دیگر کتاب‌های فاخر حوزه علم مشتری ندارند.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۴۱

    بررسی «نقد مستعار» در سرای اهل قلم

    هفتمین نشست از سلسله نشست‌های خانه نقد کتاب با عنوان «نقد مستعار» چهارشنبه 9 مهرماه در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۱۳:۴۸

    مریم مشرّف: نقد مکمل تفکر نویسنده و راهگشای خواننده است

    نشست «چرایی و چیستی نقد» با حضور مریم مشرّف در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد. مريم مشرّف در این مراسم گفت: نقد علاوه بر اینکه پدیدآورندگان را به تفکر و تعقل درباه آثارشان وادار می‌کند، باعث اشراف خوانندگان بر زوایای مختلف اثر نیز می‌شود؛ بنابراين ناگزیر هستیم در حوزه ادبیات جایی را برای نقد در نظر بگیریم.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۹:۰۹

    «آرایش غلیظ»؛ فریادی شنیده نشده بر سر افراط در بیهودگی‌‌ها

    فریاد اعتراضیِ انرژتیکِ آرایش غلیظ بالاتر از فرکانس صوتی که در توصیف شخصیت‌هایش به کار گرفته. معترض است به آنچه که این روزها مد و پریستیژِ گذرانِ روزهای جوانی شده است. فریادی فراتر از حتی صدای منتقدانش. کسی این صدا را می‌شنود؟

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۷:۳۲

    دبیر جشنواره شعر فجر: نقد تبدیل به ابزار خشونت شده است

    عبدالجبار کاکائی، شاعر و صاحب‌نظر حوزه نقد با بیان این‌که آستانه تحمل جامعه در زمینه‌های فرهنگی و هنری بسیار پایین است، گفت: ظاهرا سرایت سیاست به فرهنگ که امروزه رایج است، نقد را به ابزار خشونت تبدیل کرده است.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۷:۴۴

    عبدالکریمی: جهان‌بینی و نظام ارزشی لیبرالیسم با مدرنیته پیوندهای وثیقی دارد

    بیژن عبدالکریمی استاد فلسفۀ دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه لیبرالیسم قدرتمندترین فلسفه سیاسی است گفت: این قدرت و گستردگی نه صرفاً به جهت سیطرة سیاسی، تکنولوژیک، اقتصادی، رسانه ای، ایدئولوژیک یا نظامی آن است، بلکه بیشتر به این دلیل است که بین وجودشناسی، معرفت­ شناسی، انسان‌­شناسی و جهان بینی و نظام ارزشی لیبرالی با مدرنیته پیوندهای بسیار وثیقی وجود دارد، تا آنجا که شاید بتوان گفت لیبرالیسم­ و ارزش­های لیبرالی، به خصوص تکیه بر آزادی‌­های فردی، بخشی از فلسفه سیاسی مدرنیته است.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۱۰:۰۴

    وضعیت تصحیح متون کهن ایران بررسی می‌شود

    خانه نقد کتاب، پنجمین نشست تخصصی خود را به بررسی وضعیت تصحیح متون کهن در ایران اختصاص داد. این نشست با عنوان «تصحیح خوب، تصحیح بد» نوزدهم شهریور ماه در سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۵:۳۴

    کارگاه «نقد علم مدرن» برگزار می‌شود

    بنیاد نخبگان استان تهران کارگاه «نقد علم مدرن» را تاریخ چهارشنبه ۱۹ شهریورماه برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۴۶

    مانیفست فکری جلال آل احمد

    دکتر بتول واعظ، مدرس دانشگاه علامه طباطبایی در مقاله ای به نقد و بررسی کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکران» پرداخته است.

  • دیهیمی ۱۳۹۳-۰۶-۱۷ ۱۴:۵۳

    واکنش خشایار دیهیمی به نقد صالح نجفی بر ترجمه «الهیات سیاسی2»؛

    نه کتاب را دیده‌ام، نه مترجم را!

    ممکن است مترجم اثر در جایی، صحبت های مرا شنیده باشد یا چیزی درباره من خوانده باشد و در کتابش از من تشکر کرده باشد اما این موضوع، این حق را به افرادی امثال آقای نجفی نمی‌دهد که اخلاق حرفه ای را زیرپای بگذرانند و گناه یا تقصیری را متوجه من بدانند.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۵:۲۵

    داوری اردکانی: از فلسفه انتقاد کنیم اما با آن در نیفتیم

    رضا داوری اردکانی، نویسنده و مدرس فلسفه در مراسم افتتاحیه دوره جدید کلاس‌های آموزشی بنیاد حکمی و فلسفی دکتر سید احمد فردید گفت: اگر فلسفه را دوست داریم، از آن انتقاد کنیم اما سعی نکنیم با آن در بیفتیم. در افتادن و توهین کردن به فلسفه یک کار سیاسی بسیار زشت است؛ هرچند حتي در سیاست هم هر کاری مجاز و مباح نیست.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۵ ۱۸:۳۶

    جلوگیری از کتابسازی با کمک نقد

    حسن ذوالفقاری، موسس و عضو هيات مديره انجمن علمي نقد ادبی ايران با بیان این که نقد به توسعه کتابخوانی کمک می‌کند، گفت: شایسته است کمیته خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خرید کتاب‌هایی که از فیلتر نقد عبور کرده‌اند، اهتمام ویژه داشته باشد.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۵ ۱۸:۳۳

    روخوانی دست‌نوشته‌های «مردی که بلند فکر می‌کرد»

    نشست بررسی آثار و دیدگاه‎‌های جلال آل‌احمد با عنوان «مردی که بلند فکر می‌کرد» یکشنبه 16 شهریور در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۶:۱۲

    تفرشی: در ایران نقد حرفه‌ای و روشمند وجود ندارد

    مجید تفرشی، سندپژوه و پژوهشگر تاریخ با بیان این‌که متاسفانه در ایران نقد حرفه‌ای و روشمند وجود ندارد، گفت: این موضوع باعث می‌شود بسیاری از نقد به عنوان ابزاری برای کوبیدن و تحقیر نویسنده استفاده کنند.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۲:۲۳

    «درباره دموکراسی» و «توسعه» از دیدگاه شهریار زرشناس

    شهریار زرشناس، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در کتاب «درباره دموکراسی» می‌گوید: «شرایط کنونی عالم را می‌توان وضعیت بحران جهانی دموکراسی نامید، کلیه نظام‌های دموکراسی به ویژه لیبرال ـ دموکراسی‌ها در وضعیت بحران انحطاطی به سر می‌برند.»

  • ۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۲۳:۱۹

    «خندوانه» رامبد جوان نقد می‌شود

    فرهنگسرای رسانه در نشستی به نقد و بررسی برنامه تلویزیونی «خندوانه» می‌پردازد.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۲۶

    طرح کرسی‌های نظریه‌پردازی از نوعی تأخر تاریخی برخوردار است

    سومین جلسه نقد و بررسی کرسی‌های نظریه‌پردازی با حضور دکتر بیژن عبدالکریمی، دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۵:۰۳

    عشرت شایق: انتقاد سازنده، عامل رشد جامعه

    تعطیل شدن «نقد» و تحت فشار قراردادن منتقد از آسیب هایی هستند که مانع رشد و شکوفایی جامعه می شوند و آن را در حالت ایستایی و التهاب نگه می‌دارند.

  • ۱۳۹۳-۰۵-۳۰ ۰۹:۵۲

    با حضور رئیس و معاون آموزشی دانشگاه پیام‌نور

    نقدوبررسی عملکرد دانشگاه پیام‌‌نور در برنامه «حذف و اضافه» این هفته

    برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه»، در نهمین قسمت خود به موضوع «نقد و بررسی عملکرد دانشگاه پیام‌‌نور» می‎پردازد.

  • ۱۳۹۳-۰۵-۲۹ ۱۱:۱۹

    بگذاریم آثار ناصر کاتوزیان نقد شود

    یوسف مولایی، استاد‌یار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به مناسبت درگذشت دکتر ناصر کاتوزیان، یادداشتی را در اختیار «ایبنا» قرار داده است. وی در این یادداشت تاکید می‌کند که با وجود این‌که این استاد فقید در قله رشته حقوق قرار دارد نباید او را تبدیل به بت کرد و به نقد آثار او بی‌توجه بود.

  • ۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۴:۳۴

    نشست «نقد بدون روش‌ تا نقد روش‌شناسانه» برگزار می شود

    نشست «نقد بدون روش‌ تا نقد روش‌شناسانه (با تأکید بر پژوهش‌های تاریخی)» با سخنرانی دکتر محمود دلفانی چهارشنبه 29 مردادماه در سرای اهل قلم برگزار می شود.