نمایش همه
  • هایک دیروز ۲۰:۵۱

    نقدی پیرامون برخی ایده‌های مهم فردریش آگوست فون‌ هایک؛

    دنیای هراسناک هایک

    آیا آنچه تحت عنوان تجارت یا تولید در دنیای امروز رخ می‌دهد صرفاً اقتصادی و بر اساس نظام بازار است؟ آیا استعمارگری قدرت‌های بزرگ با ابزارهایی چون نیروی نظامی، مسائل سیاسی، پدیده‌هایی چون حق وتو یا امتیازات سیاسی برخی از قدرت‌های جهانی و... بر روی اقتصاد و تجارت در دنیا تأثیر نمی‌گذارد؟

  • دیروز ۱۵:۰۷

    چرا فارسی یک «اَبَرزبان» است؟

    یدالله گودرزی معتقد است، زبان فارسی یک «اَبَرزبان» است و می‌گوید: باید گفت که ابرزبان‌ها ممکن است در برخی شاخصه‌ها پررنگ‌تر و در بعضی کم‌توان‌تر ظاهر شده باشند اما توانسته‌اند قله‌های رفیع ادبی، اندیشه‌ای و هنری را در خود جای دهند و تولیدکننده دانش باشند.

  • دیروز ۱۴:۱۹

    از تصاحب آوینی و بقیه شهدا دست بردارید؛ رسانه باید معتمد همه باشد

    علی میرفتاح با گلایه از اینکه باید از تصاحب آوینی و شهدا دست برداریم، عنوان کرد برخی از افرادی که برای آوینی بزرگداشت می‌گیرند هیچکدام از کتاب‌ها و آثار او را نخوانده و ندیده‌اند.

  • دیروز ۱۳:۵۸

    سه نکته برای سرمایه گذاران در بازار نزولی ارزهای دیجیتال

  • دیروز ۱۳:۱۴

    داوران جشنواره کن معرفی شدند

    فهرست داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن به ریاست ژولیت بینوش اعلام شد.

  • دیروز ۱۲:۳۶

    فلسفه‌خوانی، فلسفه‌دانی نیست

    هر سال شمار زیادی کتاب فلسفی در ایران منتشر و خریداری می‌شود، اما خواندن آن‌ها الزاماً به فهم عمیق فلسفه نمی‌انجامد. فلسفه‌خوانی لزوماً به فلسفه‌دانی و فلسفه‌دانی لزوماً به فلسفه‌ورزی منجر نمی‌شود.

  • دیروز ۱۱:۲۸

    آیا حامیان دیکتاتوری به حامیان دموکراسی تبدیل می شوند؟

    نکته‌ی جالب این که در مجموع، فاصله‌ی بین موقعیت اطرافیان فرانکو در دوره گذار به دموکراسی ثابت ماند، و طی دهه‌ی ۱۹۹۰ اغلب این افراد موقعیت‌های قابل قیاسی با موقعیت‌هایی داشتند که در فاصله سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۵ در دوره دیکتاتوری به آن دست یافته بودند. به این ترتیب یک فرضیه‌ی مهم تأیید می‌شود: چون فرایند گذار اسپانیا به دموکراسی فرایندی از بالا به پایین بوده است، هر چه فرد در دوران فرانکو اهمیت بیشتری داشت، موقعیتی که در دوران دموکراسی کسب کرد هم مهمتر بود.

  • دیروز ۱۰:۰۰

    درباره حضور زنان در پوستر نمایشگاه کتاب

    «فرهنگ ایرانی، گرچه در مقاطعی یا موضوعاتی اندک ناحقی به زنان نشان داده، اما در مجموع از دیرباز و پیش از آن که حتی غربی‌ها داعیه حمایت از حقوق زنان داشته باشند، در کمال قدرشناسی و احترام بوده است. ادبیات فارسی، فرهنگ فولکور و هنر ایران گواه این رویکرد است.

  • دیروز ۰۹:۱۲

    سیمین دانشور، نویسنده‌ای که به خاطر فشار ساواک استاد تمام نشد!

    به قول خودش «مرحوم فروزانفر، مرا دوشیزه مشکین شیرازی می‌نامید تا اشارتی باشد به پوست آفتاب‌خورده جنوبی‌ام.» سیمین تاج یا آنطور که ما می‌شناسیمش سیمین دانشور، زنی یکتا در ادبیات ماست.

  • دیروز ۰۷:۴۸

    پوستر با المان‌های بومی و تلفیقی از سنت و مدرنیته طراحی شد

    حمیدرضا بیدقی، طراح پوستر سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران معتقد است کتاب دریچه‌ای به سوی آگاهی است و با طراحی پوستری با المان‌های بومی و تلفیقی از سنت و مدرنیته، سعی کرده این مفهوم را به مخاطبان القا کند.