شناسهٔ خبر: 25390 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

کیفیت بخشی بیشتر به آموزش؛ هدف اصلی دانشگاه پیام‌نور

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور گفت: دانشگاه پیام نور هرگز از مأموریت خود تخطی نکرده است.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ دکتر محمدعلی کریمی در نهمین گردهمایی معاونان و مدیران آموزشی دانشگاه‌های پیام نور کشور در بوشهر گفت: دانشگاه پیام نور در ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه نقش بسزایی داشته است.

وی با تأکید بر سه نقش محوری مورد تأکید سازمان یونسکو برای دانشگاه‌ها، گسترش مرزهای دانش بشری، رفع نیازهای جامعه به کمک تربیت نیروهای متخصص و مرتفع کردن مشکلات به کمک پژوهش و ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه را سه وظیفه و مأموریت اصلی دانشگاه‌ها عنوان کرد.

کریمی علاوه بر سهیم دانستن دانشگاه پیام نور در دو مقوله اول، نقش این دانشگاه در ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه به ویژه در اقصی نقاط محروم کشور را بسزا دانست.

وی با اشاره به بستگی بی‌چون و چرای توسعه هر کشوری به بسترسازی لازم از طریق ارتقای علمی و فرهنگی مردم آن جامعه، هرگونه توسعه در جوامع امروزی را در گرو چنین ارتقایی قلمداد کرد.

 

کیفیت بخشی بیشتر به آموزش؛ هدف اصلی دانشگاه پیام‌نور

دکتر کریمی با اشاره به کیفیت بالای آموزش در دانشگاه پیام نور در قیاس با اکثر دانشگاه‌های غیردولتی و حتی دولتی، افزایش بیشتر کیفیت آموزشی در این دانشگاه را جزو اهداف اصلی دانست.

وی اصلاح هرم هیأت علمی و تولید و عرضه کتب و محتواهای آموزشی کیفی‌تر را از اولویت‌های دانشگاه عنوان کرد.

کریمی با اشاره به فراخوان‌های جذب هیأت علمی سال 92 دانشگاه و ثبت نام 4500 نفر در این فراخوان‌ها، معرفی حدود 50 نفر واجدین مدرک دکتری تخصصی و فارغ التحصیل از دانشگاه‌های معتبر به عنوان هیأت علمی به وزارت علوم و عدم جذب واجدین مدرک کارشناس ارشد را در همین راستا توصیف کرد.

 

دانشگاه پیام نور یک دانشگاه باز و نه صرفا مجازی است

مسئول اتاق فکر دانشگاه پیام نور این دانشگاه را یک دانشگاه باز اعلام کرد و افزود: این که بعضی افراد بی اطلاع دانشگاه پیام نور را یک دانشگاه مجازی معرفی کنند، صحیح نیست.

وی با اشاره به سبقه فعالیت این دانشگاه در بعد از انقلاب گفت: تشکیل دانشگاه پیام نور در دهه شصت و در مقطع زمانی صورت گرفت که کمترین اثری از اینترنت و فضای مجازی امروزی وجود نداشت.

کریمی با استناد به اساسنامه دانشگاه پیام نور، این دانشگاه را به عنوان یک دانشگاه باز مشابه دانشگاه‌های باز دنیا قلمداد کرد که از همه شیوه‌های آموزشی محتوا محور به شکل حضوری، نیمه حضوری یا غیرحضوری برحسب نوع درس، رشته و مقطع تحصیلی استفاده می‌کند.

 

دانشگاه پیام نور هرگز از مأموریت خود تخطی نکرده است

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور با رد ادعای خروج دانشگاه از مأموریت اصلی آن، طرح چنین مقولات و ادعاهایی را ناشی از عدم اطلاع از مأموریت آن به عنوان یک دانشگاه باز و بی توجهی به اساسنامه مصوب و مأموریت محوله از جانب شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست.

وی همچنین با اشاره به گستره و دامنه فعالیت دانشگاه‌های باز دنیا، وجود و فعالیت در رشته‌های مختلف علمی علوم انسانی، علوم پایه، فنی مهندسی و میان رشته‌ای در مقاطع مختلف تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه‌ها و اساسنامه قانونی و مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در این خصوص را مؤید پایبندی دانشگاه به مأموریت آن دانست.

 

دستاورد های قابل توجه در حوزه آموزشی دانشگاه در دوره مدیریت جدید

کریمی آموزش الکترونیکی را از نقاط قوت دانشگاه پیام نور دانست و گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزش الکترونیکی اعضای هیأت علمی در سطح استان‌ها، شکل‌گیری کمیته راهبردی آموزش الکترونیکی، تهیه و تصویب شیوه نامه تدوین محتواهای الکترونیکی، تهیه و تدوین آیین نامه‌های اصلاح شده آموزشی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و استخدام اعضای هیأت علمی، احیای گروه های آموزشی، تغییر قابل توجه هرم هیأت علمی به ویژه با مرتبه‌های علمی استاد و دانشیار، توقف روند خسران زای قبلی جذب کارشناسی ارشد مربی، اصلاح پرداخت حق الزحمه پرسنل از جمله اقداماتی دانست که در طی مدت نه چندان طولانی مدیریت جدید صورت گرفته است.

 

نمرات و معدل فارغ التحصیلان پیام نور واقعی و سختگیرانه است

دکتر کریمی با اشاره به تعداد بالای قبولی فارغ التحصیلان این دانشگاه در بهترین دانشگاه‌های کشور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری گفت: فارغ التحصیلان این دانشگاه نسبت به بسیاری از دانشگاه‌های دیگر وضعیت علمی بهتری دارند و چنانچه صحبت از افزایش کیفیت می‌کنیم این بدان معناست که ما اکنون باید به سمت شرایط آرمانی حرکت کنیم.

به گفته وی، شاید از لحاظ نمره آزمون سنجش بهترین داوطلبان وارد دانشگاه پیام نور نشوند، اما با استناد به نتایج، ارزیابی و میزان قبولی های مقاطع بالاتر تحصیلی در آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور، فارغ التحصیلان دانشگاه پیام‌نور وضعیت مطلوبی دارند و بسیاری از آنها در مقطع تحصیلی بالاتر در دانشگاه‌های معتبر دولتی قبول می‌شوند.

وی افزود: چنین وضعیت مطلوبی ناشی از منابع و محتواهای یکسان و آزمون‌های سخت و متمرکز دانشجویان در این دانشگاه است. کسب نمره و معدل بالا در این دانشگاه سخت کوشی بسیار زیادی نیاز دارد. بنده معتقدم معدل دانشجویان دانشگاه پیام نور با احتساب ضریبی حدود 1.2 قابل قیاس با اکثر دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی دیگر است. این بدین معناست که یک فرد فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی این دانشگاه با معدل 14 انصافاً قابل قیاس با معدلی معادل حدود 17 در اکثر دانشگاه‌ها به‌ جز چند دانشگاه شناخته شده است.

نهمین گردهمایی معاونین و مدیران آموزشی دانشگاه پیام نور کشور در روزهای 28 و 29 آبان به میزبانی دانشگاه پیام نور استان بوشهر برگزار شد.

نظر شما