معرفی کتاب

کل اخبار:79

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۰:۵۰

    رویکردی انسانشناختی به فرد از منظر فرهنگ مادی

    "برخلاف عموم کتابهای علوم اجتماعی در باره فرد، کتاب حاضر دغدغه مساله فردگرایی یا انواع جوامعی که هرکدام به نوعی فردیت و افراد را مفهوم پردازی کرده اند، را ندارد. زیرا فارغ از اینکه مردم در یک محیط به شدت فردگرا یا جمع گرا زندگی می کنند، ما همچنان وظیفه داریم که در آن محیط های مختلف،‌افراد را بررسی کنیم. علاوه بر این، بویژه انسانشناسان معمولا یافته هایشان را از خلال بیان افرادی ارائه می کنند با آنها در کار میدانی مواجه شده اند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۰:۴۰

    کتاب «رسانه‌های اروپایی» منتشر شد

    چاپ نخست کتاب «رسانه‌های اروپایی» تألیف استیلیانوس پاپاتاناسوپولوس و رالف نگرین با ترجمه هومن عابدی از سوی انتشارات سروش وارد بازار نشر شد.

  • مزدک نامه ۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۲:۱۹

    مزدک نامه (۷)

    مزدک نامه۷ مجموعه ای است از پژوهش‌های ایرانشناسی که برای یادبود هفتمین سال درگذشت مهندس مزدک کیان فر منتشر شده است.

  • نوشتن با دوربین ۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۱:۰۴

    نوشتن با دوربین (رو در رو با ابراهیم گلستان)

    پرویز جاهد

    «نوشتن با دوربین» عنوان کتابی است جنجال برانگیز از پرویز جاهد که در طی چهار گفت‌وگوی طولانی با ابراهیم گلستان فیلمساز و نویسنده‌ی صاحب سبک، در فاصله‌ی ژوئن ۲۰۰۲ تا دسامبر ۲۰۰۳، با ابراهیم گلستان پرداخته شده است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۳ ۱۴:۴۰

    نگاهی اجمالی به «نگاهی اجمالي به فلسفه از روشنگر‌ی تا امروز»

    كساني كه مي‌خواهند از سر كنجكاو‌ي يا به علتي ديگر به‌اجمال، فلسفه 300 سال اخير غرب را به زباني ساده و روان مطالعه کنند، می‌توانند کتاب «نگاهي اجمالي به فلسفه از روشنگر‌ي تا امروز» اثر «ربرت تسيمر» فيلسوف آلماني با برگردان «رحمان افشار‌ي» را بخوانند. آن چه خواهد آمد، نگاهی کوتاه به این کتاب نوانتشار است.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۸:۲۰

    ورود دموکراسی به بلاد اسلامی ـ عربی، گسترش و آینده آن در مجموعه سه جلدی «تجربه‌ی دموکراسی»

    مجموعه سه جلدی «تجربه ی دموکراسی» به تازگی به همت نشر یادآوران منتشر شده است. این مجموعه سه جلدی، ورود دموکراسی به بلاد اسلامی ـ عربی، گسترش و آینده این پدیده را با ذکر نمونه‌های موردی از دو بخش مشرق عربی و مغرب عربی، تا سال‌های پایانی قرن میلادی گذشته، رصد کرده است.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۰ ۱۶:۰۰

    مهرابی: صدا و سیما کتاب‌ها را گزینشی معرفی می‌‌کند

    مسعود مهرابی، مورخ تاريخ سینمای ایران با گلایه از رویکرد غیرفرهنگی و عوام‌زده تلویزیون در سال‌های اخیر، تبليغ پردامنه کتاب‌های کمک‌آموزشی در این رسانه را برای فرهنگ مطالعه مخرّب می‌داند و می‌گوید: «تلویزیون باید نظام آموزشی کشور را در اين زمينه به چالش بکشد و در قدم نخست از پخش چنين تبلیغاتی، خودداری کند.» وی همچنین بر این باور است که بحران مطالعه‌ کتاب ربط چندانی به سیاست‌های صدا و سيما ندارد و بيشتر ناشی از تأثير روانی ممیزی‌ سلیقه‌ای در برخی دوره‌هاست كه باعث سلب اعتماد مردم نسبت به کتاب شده است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۴ ۱۵:۵۰

    معرفی 10کتاب پرفروش آمازون در هفته دوم ژانویه 2015

    سایت آمازون کتاب های پرفروش خود در هفته دوم ژانویه را اعلام کرد.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۰۶ ۱۱:۱۰

    فلسفه فیلم «نوار» از نگاه 13 منتقد معاصر

    «فلسفه فیلم نوآر» عنوان کتابی در بردارنده 13 مقاله است که مضامین و شالوده‌های فلسفی فیلم‌های نوآر (نوعی از درام‌های هالیوودی) را بررسی می‌کند و از فیلم ها به عنوان ابزاری برای تشریح اندیشه‌های فلسفی بهره می‌برند. نگاه نویسندگان مقالات این است که فیلم‌های نوآر صرفا آثار هنری نبوده بلکه متونی هستند که به سهم خود جذابیت فلسفی دارند. این مجموعه زیر نظر مهرداد پارسا ترجمه شده است.

  • فلسفه نوین بریتانیا ۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۱۷:۵۷

    فلسفه نوین بریتانیا

    برایان مگی

    فلسفه نوین بریتانیا، اشاره به فلسفه‌‫ای دارد که راسل و مور با اعراض از ایده‌‫آلیسم آلمانی بنیان ‫گذاشتند. سنتی که امروز به فلسفه تحلیلی مشهور است.

  • در باب فرآیند تمدن ۱۳۹۳-۰۳-۰۲ ۱۱:۰۳

    در باب فرایند تمدن

    نوربرت الیاس

    به نظر الیاس ذات و ماهیت امور اجتماعی و حتی ماهیت خود انسان نیز اموری پویا و غیرایستا هستند لذا این نوع مفاهیم از قبیل «فرد»، «جامعه»، «عامل» و یا «ساختار» اساسا برای بیان واقعیت‌های اجتماعی به نوعی تحریف این واقعیت‌هاست.

  • سیاست در بستر زمان ۱۳۹۳-۰۲-۲۹ ۱۰:۰۹

    سیاست در بستر زمان

    پل پیرسون

    «سیاست در بستر زمان» دریچه جدیدی به ابعاد زمانی دنیای اجتماعی می‌گشاید.این کتاب طیفی از خصایص مهم و ازالزامات ناشی از فرایندهای اجتماعی متحول ارائه می کند: تنوع فرایندهایی که در دوره زمانی معنادار شکوفا می‌شوند، مناسباتی که تحت تاثیر آن‌ها احتمالا چنین فرایندهایی بروز می‌کنند، و بیش از همه اهمیت این ابعاد زندگی اجتماعی برای شناخت برایندهای سیاسی و اجتماعی مهم.

  • جامعه شناسی تمدن مدرن ۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۷:۰۰

    جامعه‌شناسی تمدن مدرن

    رمون آرون

    در دوران ما، جامعه‌شناسی چنان تدریس نمی‌شود که فی‌المثل در ریاضی یا فیزیک شاهد هستیم چرا که از یک سو جامعه‌شناسی کار، جامعه‌شناسی تعلیم و تربیت و جامعه‌شناسی دین و از این قسم را داریم و از دیگر سو، اندیشه و بینش جامعه‌شناختی قرار دارد که در پژوهش های خاص و نیز در بررسی‌های عام یا به عبارتی در جامعه‌شناسی خرد و کلان بیان می‌شود.

  • درجست و جوی زبان کامل ۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۶:۳۲

    در جست‌وجوی زبان کامل

    اومبرتو اکو

    به باور «ابن حزم» زبان‌ها نمی‌توانند با قرارداد بوجود آیند زیرا انسان‌ها برای وضع قواعد همواره به زبان نخستین نیاز خواهند داشت.بنابراین، در آغاز زبانی خدادادی وجود داشته که از انواع اسم‌ها و مترادف ها بهره‌مند بوده است چرا که به کمک این زبان آدم ابوالبشر باید قادر می‌بود بدون هیچ‌گونه ابهامی کلیه ایای جهان را نام‌گذاری کند

  • ژاک لاکان ۱۳۹۳-۰۲-۱۵ ۱۴:۵۵

    تلویزیون

    ژاک لاکان

    متن «تلویزیون» به معنای چکیده‌ی کار لاکان است، چکیده‌ی فکرش، سخنوری‌ش و در عین حال رابطه‌اش با دیگران.

  • گئورگ زیمل ۱۳۹۳-۰۲-۱۳ ۱۲:۲۳

    دین

    گئورگ زیمل

    تنها راه این است که دین «شکل درونی زندگی» شود، رها شده از ذات گرایی خود، گسسته از پیوندش با عقاید جزمی و محتواهای تاریخی معین، چه از نظر وی اصیل ترین روح دینی، روحی است که برایش حوادث هستی چز با رنگ و رویی دینی نمی تواند وجود داشته باشد، کسی که دین برایش، نه بدنه ای از اصول عقاید، بلکه نفس زندگی است.این ایده، هسته مرکزی کتاب دین زیمل است.

  • بازگشت نیچه ۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۵:۳۹

    بازگشت نیچه

    مجموعه مقالات

  • چرا سوسیالیسم نه ۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۰۵

    چرا سوسیالیسم نه؟

    جرالد آلن کوهن

    کوهن در جایی از این کتاب می‌نویسد که بزرگترین مانع بر سر راه سوسیالیسم، ‌برخلاف استدلال متعارف، طمع مهارناپذیر انسانی نیست،‌ بلکه فقدان وسایل قابل تصور برای مدیریت سخاوت انسانی است؛ سخاوتی که وجود دارد.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۱۵ ۰۸:۰۴

    اطلاعاتی درباره روسپیگری در ایران

    روسپیگری پدیده‌ای است که از کهن ترین ادوار حیات بشر در جوامع انسانی وجود داشته و در متون مختلف به روسپیگری در میان بابلیان،‌هندیان، رومیان،‌یونانیان و ایران باستان اشاره شده است.این امر یک واقعیت اجتماعی کهن و پدیده‌ای جان سخت است که به رغم اقدام حکومت ها برای حذف آن، همچنان در صحنه‌ی اجتماعی انسان‌ها حضور دارد.