کل اخبار:75
-
۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۱۳:۱۶
کریم مجتهدی:علوم انسانی موجود، شعاری و متظاهر است
علوم انسانی که در عرض این پنجاه- شصت سال وارد ایران شده اولاً خیلی دقیق وارد نشده و باید یک آسیبشناسی صحیح بشود، چرا که در این راستا یک جور تظاهر به علم و دانش شده است و به صورت خودنمایی و شعاری صورت گرفته، هر کس خود را بزرگترین جامعهشناس و روانشناس دانسته و خیال میکند بهتر از فروید یا مارکس را میشناسد، اینها همه یک جور تظاهر و دروغ است.
-
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۲:۳۸
کریم مجتهدی: تفکر گذشتهها گذشته غلط است
چهره ماندگار فلسفه ایران گفت: یکی از تفکرات اشتباه ما ایرانیان این است که تصور میکنیم، گذشته، گذشته است و دیگر سودی از گذشته عاید ما نمیشود؛ در حالی که این تفکر ناصحیح است، گذشته باید به عنوان امکانات آینده همیشه برای ما زنده باشد.
-
۱۳۹۳-۰۵-۱۶ ۱۰:۱۱
ارتباط میان رشد علوم انسانی و حکومتها
دکتر کریم مجتهدی استاد بازنشسته فلسفه دانشگاه تهران با بیان اینکه شناخت دقیق علوم انسانی به معنای واقعی کلمه به دور از تحریف، شعار و خودنمایی و تظاهر می تواند بسیار مفید باشد، گفت: مسئله فقط این نیست که به اهمیت علوم انسانی در تشکیل سازمانهای دولتی و حکومتی کمتر توجه می کنیم، مسئله اصلی این است که علوم انسانی را به معنای واقعا علمی و دقیق کار نمی کنیم.
-
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۰:۰۵
گزارش از رونمایی کتاب «فلسفه در دوره تجدید حیات فرهنگی غرب»؛
حیات دوبارۀ فلسفه در عصر نوزایی
فلسفه در عصر تجدید حیات فرهنگی غرب (رنسانس) دوباره زنده شد؛ و این حیات تنها به جای اینکه الزاما به تصویر افلاطون، ارسطو و یا ابنسینا باشد، به تصویر لئوناردو داوینچی و نیکل آنژ، این دو هنرمند این عصر، شکل گرفت و حیاتی دوباره یافت.
-
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۵:۱۸
نظر کریم مجتهدی درباره روش هرمنوتیک چیست؟
عضو پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: برخی اندیشمندان شاید معتقد باشند که روش هرمنوتیک در تفسیر متون میتواند کاربرد داشته باشد اما عدهای هرمنوتیک را با تفکر اسلامی سازگار نمیدانند.
-
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۱:۵۱
مجتهدی: تظاهر فرهنگی، بیشتر از پژوهش فرهنگی شده است
چهره ماندگار فلسفه در ایران گفت: هر چه ملتی اصیلتر و متمدنتر باشد، خاطرات تاریخیاش اثر بیشتری بر فرهنگ آنان میگذارد، تاریخ نزد این اقوام فراموش نمیشود بلکه در ناخودآگاه تاریخی آنها میماند و تاثیرات فرهنگی خود را میگذارد.
-
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۵۹
مجتهدی: بدون بنیادهای فکری و فرهنگی، علممحوری و توسعه اقتصادی امکان ندارد
چهره ماندگار فلسفه گفت: جامعه ما از نظر فرهنگی در حال بیمار شدن است، این بیماری به همراه نوعی تظاهر بروز میکند. افراد میبینند کسی که تظاهر میکند به جد گرفته می شود و برای خودش کسی می شود، به همین خاطر آنها هم تظاهر میکنند.
-
۱۳۹۳/۰۳/۰۱
گقتوگو با کریم مجتهدی؛
داستایوفسکیِ متفکر
از ایدهها و مفاهیم داستایوفسكی برخی فیلسوفان اگزیستانسیالیست فرانسوی استفاده كردهاند، اما به نظر من هیچ كدام از آنها عمق داستایوفسكی را ندارند. داستایوفسكی از نظر انسانشناسی و شناخت جنبههای مختلف روحیات انسان استثناست.
-
۱۳۹۳-۰۲-۱۰ ۱۱:۰۵
کریم مجتهدی: «رستاخیز» تولستوی را به فیلسوف تاریخ بدل کرد
چهره ماندگار فلسفه ایران و عضو پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: تولستوی در کتاب «رستاخیز» با انسجام خاصی که رعایت کرده تبدیل به یک فیلسوف تاریخ شده است هر چند اگر این اثر در کنار «جنگ و صلح» و «آناکارنینا» شاهکار نباشد!
-
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۱:۰۶
سخنرانی داوری اردکانی و کریم مجتهدی درباره تولستوی
برنامهی «یک هفته با تالستوی» همایش افکار و آثار تالستوی روزهای سهشنبه و چهارشنبه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می شود.
-
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۳۲
ملاعلی زنوزی و اولین برخورد با تفکرات غربی
دکتر مجتهدی با اشاره به چگونگی مواجه حکما و فلاسفه ایران با فلسفه غرب گفت: حدودا صد و اندی سال پیش اولین برخورد فلاسفه ایران را با تفکرات غربی در نحوه آشنایی «آرتور دو گوبینو» نویسنده خاورشناس و سفیر فرانسه را با «ملاعلی مدرس زنوزی» می توانیم ببینیم.
-
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۱۸
کریم مجتهدی: در نمازتان برای افزایش علاقه به سنت های حکمی ایران اسلامی دعا کنید
کریم مجتهدی در پیشهمایش «حکیم طهران» گفت: آرزو می کنم علاقه واقعی به سنتهای حکمی ایران اسلامی را در خود افزایش دهید و حتی وقتی نماز میخوانید از خدا این علاقه را درخواست کنید و از یادگیری هم نهراسید.
-
۱۳۹۲-۱۲-۱۹ ۱۴:۴۲
مجتهدی: سید جمالالدین اسدآبادی عالمی زمانشناس بود
نویسنده کتاب «سید جمال الدین اسدآبادی و تفكر جدید» با بیان اینکه سیدجمال الدین اسدآبادی شرایط را میسنجید و بعد سعی میکرد که بهترین تصمیم را بگیرد، گفت: سید جمال موقعیتها را می سنجید و براساس جریانات و موقعیتها حرفهایش را میزد.
-
۱۳۹۲-۱۲-۱۹ ۱۰:۰۲
مجتهدی: عملی که در آن فکر نباشد خطرناک است
استاد بازنشسته فلسفه دانشگاه تهران عصر دیروز در مراسم «سالکان حکمت و فکرت» (بزرگداشت دکتر دینانی و دکتر اعوانی) با بیان اینکه تفکر ذات انسان بوده و انسانی که فکر نمی کند، انسان نیست، گفت: درست است حرفی که به عمل در نمی آید ارزش و اعتبار چندانی ندارد اما آیا تا به حال فکر کرده اید که عملی که در آن فکر نباشد چقدر خطرناک است.
-
۱۳۹۲/۱۲/۱۳
پيشگامان ترجمۀ متون فلسفی در ايران، در گفتوگو با کریم مجتهدی؛
ترجمه و تجدد
به نظر میرسد آثاری كه بر آنها اعتمادالسلطنه نظارت كرده و چاپ كرده است، كموبيش با نوعی روحيهی تجدد تهيه شدهاند. يك نوع روحيهی تجدد و ماجراهای مختلف زندگی غربی را، از جمله در رمانهای الكساندر دوما، مثل «سه تفنگدار»، «کنت منت کریستو» و غيره كه الآن دوباره چاپ شدهاند میتوان ديد.