کل اخبار:197
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۱ ۱۲:۳۰
نسبت فرهنگ و اخلاقیات
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۷:۰۰
مقاله اختصاصی از استاد ایرانی تاریخ تفکر دانشگاه پُتسدام؛ روانشناسی فرهنگ و مبانی شاکلههای کار فرهنگی
با بالا بردن انتقادپذیری تشکیلات سیاسی کشور و آسیبشناسی جامعه میتوان کیفیت برنامههای موجود را افزایش داد و از تکرار خطاهای نفسگیر جلوگیری و میزان تأثیرگذاری کار فرهنگی را افزایش داد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۵:۳۰
روز روشن در بر دانا شب یلدا شود/ نگاهی به شب چله در تاریخ و فرهنگ ایرانیان
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۰۰:۴۲
نگاهی به مولفه های ایرانشهر؛
ایرانشهر یعنی ادب، رواداری و مردم آزاری نکردن
ایرانشهر یا دولت کشور ایران دارای مولفه هایی در سیاست داخله و خارجه است که در غیبت آن کشور با بحران مواجه شده است. رعایت ادب، تشریفات، در جای خود بودن، فهم منافع ملی، تلاش برای ایران، حکومت قانون، نظام مند بودن و رعایت ترتیبات و اصول با رویکردهای واقع گرایانه و محافظه کارانه اساس سیاست ایرانشهری است.
-
۱۳۹۹-۰۴-۲۴ ۱۶:۰۰
بازنگری در چند فرهنگگرایی/ به رسمیت شناختن فرهنگی
-
۱۳۹۹-۰۴-۲۲ ۱۱:۰۰
نشست «نیچه در برابر فرهنگ» برگزار میشود
نشست «نیچه در برابر فرهنگ» برگزار میشود
-
۱۳۹۹-۰۴-۰۱ ۱۱:۰۰
کتابهایی که فرهنگ غذایی ما را ثبت کردهاند؛ نسبت غذا با فرهنگ؛ با دستور طبخ غذاهای تاریخی آشنا شوید
مفاهیم مربوط به آشپزی بخش مهمی از فرهنگ هر تمدنی را تشکیل میدهند. فرهنگ از لحظه فراهم کردن مواد اولیه برای طبخ گرفته تا هنگام صرف غذا دخیل است. ایرانیان صاحب فرهنگی غنی در آشپزیاند.
-
۱۳۹۹-۰۳-۱۷ ۱۷:۰۰
مقاله ای از رسول جعفریان؛ ایران و قفقاز جنوبی: از سیاست تا فرهنگ دینی
رسول جعفریان در مقاله ایران و قفقاز جنوبی: از سیاست تا فرهنگ دینی، نگاهی کلی می کند بر مناسبت میان ایران و منطقه جنوب شرقی آن، از دربند تا گرجستان و ایروان و از آنجا تا قره باغ و اردباد.
-
۱۳۹۹-۰۲-۰۱ ۱۳:۰۰
محمد دهقانی: سعدی، جامعترین سخنگوی فرهنگ ایرانی است
محمد دهقانی در نشست تخصصی «پیوند سعدی با فرهنگ ایرانی» که در روز سعدی به صورت مجازی برگزار شد با اشاره به این که بسیاری از متفکران ایران و جهان سعدی را جامعترین سخنگوی فرهنگ ایرانی میدانند بیان کرد: جامعیت سعدی و پیوند وثیقی که او با فرهنگ ایرانی دارد موجب شده است در ایران مدرن، سعدی هم دوستانی داشته باشد که در ستایش او غلو میکنند و هم دشمنانی که گویی به خون او تشنهاند.
-
۱۳۹۹-۰۱-۲۷ ۱۱:۰۰
سالی که نکوست از بهارش پیدا نیست/ نگاهی به وضعیت فرهنگ و هنر در روزهای ابتدای فروردین
فرهنگ و هنر در وضعیت پساکرونا چه شمایلی پیدا میکند؟ این پرسشی است که فقط گِرد سرِ هنرمندان و اهل فرهنگ نمیچرخد. ظرف هفتههای اخیر نظریهدانان و اندیشمندان زیادی تلاش کردند به این پرسش پاسخ دهند.
-
۱۳۹۸-۱۱-۲۷ ۱۴:۰۰
مهدی محقق : علم در ایران رو به سراشیبی است
مهدی محقق گفت: علم در ایران –متاسفانه-روبه نشیب و سراشیبی است و علت این امر را هم باید از اولیای امور پرسید. جای بسی تاسف است که نظام علمی نتوانسته است نمونههای علمی نسل گذشته را در برابر نسل جوان امروز قرار دهد.
-
۱۳۹۸-۱۱-۱۹ ۱۵:۰۰
حسین پاینده: اهالی فرهنگ تنگ نظر نیستند
برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران گفت: اهالی فرهنگ تنگ نظر نیستند و اگر داوری ببیند که کتابی ارزشمند است، به دلایل ایدئولوژیک و اعتقادی آن را کنار نمیگذارد.
-
۱۳۹۸-۱۱-۱۵ ۱۲:۳۱
ملکیان: انسانها باید خودشان را بکاوند چون با تعویض نظامها فرهنگ عوض نمیشود
مصطفی ملکیان گفت: انسانها باید درون خودشان را بکاوند و باورهای کاذب و احساسات، عواطف و هیجانات نابجا و خواستههای نامعقول را دور بریزند، در غیر این صورت اگر بارها نظامها و حکومتهای سیاسی از بین بروند باز هم همین فرهنگ با همین حاکمان در جامعه مستقر خواهند شد.
-
۱۳۹۸-۱۱-۱۵ ۱۲:۰۰
افزایش بودجه و کمک بلاعوض دولت سوئد برای حمایت از فرهنگ
کمیته فرهنگی استکهلم تصمیم گرفته تا از طریق افزایش۴.۶ میلیون کرونی بودجه فرهنگی، از مشاغل فرهنگی، پروژههای فرهنگی و از بنیاد خانه کنسرت، حمایت مالی کند.
-
۱۳۹۸-۱۰-۱۴ ۱۱:۰۰
«کرسی» در تاریخ ایران
با ورود هنر عکاسی در دوران قاجار، تصاویری از ایرانیان آن دوره در کنار کرسی به جا مانده است که حکایت از حضور ریشهدار این وسیله گرما بخش دارد. در عکسهای آنتوان سوروگین پرکارترین عکاس دوران قاجار و پدر عکاسی اجتماعی ایران، عکسی از دو زن ایرانی نشسته زیر کرسی در زمان قاجار وجود دارد که از پیوند عمیق این وسیله با جامعه حکایت میکند.
-
۱۳۹۸-۰۹-۱۳ ۱۷:۰۰
صنعتی: دچار نازایی فرهنگ هستیم
تقی آزادارمکی میگوید: ما معنای فرهنگی نداریم بلکه حسرت فرهنگی داریم و مدام حسرت دیروز را میخوریم. هیچکجای دنیا اینطور با غبطه با گذشتهشان نگاه نمیکنند که ما میکنیم؛ آن هم گذشتهای که چندان قدرتمندی هم در آن نبوده است.
-
۱۳۹۸-۰۸-۱۸ ۱۷:۰۰
بیژن عبدالکریمی: تأخر تاریخی مهمترین مسأله فرهنگی ماست
عبدالکریمی گفت: زیست جهان ما دگرگون شده و باید درک آنتولوژیک از جهان امروز داشته باشیم. مهمترین مسأله فرهنگی ما تأخر تاریخی است یعنی اندیشه ما با زندگی واقعی جامعه ارتباط برقرار نمی کند.
-
۱۳۹۸-۰۵-۱۶ ۱۶:۲۴
آیین
باری استفنسون
مطالعات آیین در اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ به عنوان حوزه ای در خور توجه پدید آمد که بر پژوهش های اولیه رفتارشناسی، انسان شناسی، جامعه شناسی و تاریخ و پدیدارشناسی ادیان استوار بود و از توجه حوزه های میان رشته ای به موضوعاتی همچون برگزاری، تجسم، اقتدار، قدرت و خلاقیت اثر می پذیرفت.
-
۱۳۹۸-۰۴-۱۶ ۱۱:۰۸
بررسی ساختار خرافه؛
وقتی ساحر سنگی به شکم خود میبندد
رازها جهان را قابل تحمل میسازند؛ اما واقعیتهای پیشاپیش رمزگذاریشده باید از طریق روشها و ابزارها به صورت معقول مورد رمزگشایی و کشف قاعده قرار گیرند. فیسک معتقد است که واقعیتها (امر واقع) در نظامی قانونمند از نشانه پیشتر رمزگذاری شدهاند که آحاد یک فرهنگ به آن پایبندند. در هر فرهنگی آنچه واقعیت خوانده میشود محصول رمزگان همان فرهنگ است و ممکن است واقعیتی عینی و یا تجربی باشد؛ اما اگر هیچ شیوۀ جهانشمول یا عینی برای ادراک و فهم آن وجود نداشته باشد آن واقعیتِ از قبل رمزنگاریشده بنا به قابلیتها و ظرفیتهای فرهنگ آن قوم کشف نمیشوند.
-
۱۳۹۷-۱۲-۱۹ ۱۰:۲۰
کارنامه 40 ساله فرهنگ و هنر از زبان آمار منتشر شد
مشاور وزیر و دبیرستاد چهلمین سال انقلاب اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد از انتشار «کتاب زمانه فرهنگ، کارنامه چهل ساله فرهنگ و هنر از زبان آمار» خبر داد.
-
۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۳:۰۰
تمدن سازی در حوزه ادبیات/ تاثیر فرهنگ بر ادبیات چیست؟
فرهنگ، ادبیات متناسب خود را میپروراند و در عین حال این پرورده که از عناصر فرهنگ تغذیه کرده، خود باعث بالندگی و تقویت و تحکیم فرهنگ میشود.
-
۱۳۹۷-۱۰-۲۴ ۱۰:۵۵
نگاهی به وضعیت جامعه شناسی ایرانی؛
ناتاریخی بودن جامعه شناسی
ما باید سعی کنیم تا بتوانیم با هوش تحلیلی خواندن تاریخ خود را از عصر اساتیر که امروزه به دلیل پیدایی شواهد، بیشتر رنگ تاریخ به خود گرفته است(۵)تا امروز آغاز کنیم و چرایی و چگونگی آن را به پرسش بکشیم تا با حاصل این خوانش و تولید نظر، زبان را آزاد کنیم. ..در غیر این صورت در خوش بینانه ترین حالت ما به همراه جغرافیای خود به کوچی اجباری اما برای همیشه بی بازگشت، رو برو خواهیم شد.
-
۱۳۹۷-۱۰-۱۷ ۱۳:۲۰
جشن بلوغ: در میانه بدن و شرع
نکته مهم در جامعه امروزی ما، نوعی اختلال کارکردی در آیین های بلوغ و تهی شدن آنها از اثرگذاری در زندگی وهویت افراد است.
-
۱۳۹۷-۱۰-۱۵ ۱۳:۴۰
همایش بینالمللی، تاریخ فرهنگ و تاریخ فرهنگی در ایران
همایش بین المللی تاریخ فرهنگ و تاریخ فرهنگی در ایران، ۱۴ اسفند ۹۷ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
-
۱۳۹۷-۱۰-۰۲ ۱۲:۲۰
ارتباط علمی و منطقی میان تبلیغات و موزه متحرک فرهنگ و هنر
لباس، موزه متحرک فرهنگ و هنر است و هر اندازه که برای تولید محتوا در باب آن زمان گذاشت و تلاش کرد، باز هم کم است.
-
۱۳۹۷-۰۸-۳۰ ۱۵:۲۰
کنفرانس بینالمللی فرهنگ و تعارض برگزار می شود
بیست و دومین کنفرانس بینالمللی فرهنگ و تعارض در روزهای ۴ و ۵ ژوئیه ۲۰۲۰ در سنگاپور برگزار میشود.
-
۱۳۹۷-۰۸-۰۵ ۱۱:۰۰
اسطوره شناسی به عنوان فهم تاریخ و فرهنگ/ نمایش بعد از ظهر سگی
نشست«اسطوره شناسی به عنوان فهم تاریخ و فرهنگ» با سخنرانی « بهار مختاریان» استاد دانشگاه هنر اصفهان و نشست «شنبههای سینما و فرهنگ» با نمایش فیلم «بعد از ظهر سگی» برگزار میشود.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۸ ۱۵:۴۸
نشست «آئین عاشورا به مثابه مسئله فرهنگی» برگزار می شود
نشست آئین عاشورا به مثابه مسئله فرهنگی به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۴ ۱۷:۰۳
کرسی ترویجی «نقد فرهنگ کار در سازمان های ایرانی» برگزار می شود
کرسی ترویجی «نقد فرهنگ کار در سازمان های ایرانی» با ارائه سمیه توحیدلو برگزار می شود.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۳ ۱۶:۰۰
کتاب «فرهنگ مردم» نقد و بررسی می شود
کتاب «فرهنگ مردم؛ کلمات و اصطلاحات خودمانی عامیانه و اسلنگ مردم آمریکا» نوشته ریچارد آلن اسپیرز در سرای اهل قلم معرفی و بررسی میشود.