کل اخبار:191
-
۱۳۹۹-۰۳-۲۶ ۱۷:۰۰
مهدی گلشنی: نفوذ غرب، غرور علمی و عدم تضارب آرا، موانع تحقق علم دینی هستند
گلشنی، استاد فلسفۀ علم گفت: نفوذ غرب در محیط های علمی ایران، مانع ترجمه و انتشار آثار علمی خداباورانه است. وی همچنین معتقد است غرور علمی و عدم تضارب آرا از موانع تحقق علم دینی در ایران است.
-
۱۳۹۸-۰۷-۱۰ ۱۴:۳۰
با ارائه آیت الله رشاد؛ هفتمین نشست هم اندیشی علم دینی برگزار می شود
هفتمین نشست هم اندیشی علم دینی با ارائه نظریه «ابتناء، فلسفه های مضاف و منطق روشگانی علوم» توسط آیت الله علی اکبر رشاد برگزار می شود.
-
۱۳۹۸-۰۶-۰۶ ۱۳:۳۰
رسول جعفریان تشریح کرد؛ چرا با طب سنتی -اسلامی و مقولات ترکیبی «علم و دین» مخالفم؟
رسول جعفریان نوشت: آنچه بنده را به نتایجی برای مخالف با طب سنتی رسانده است، اساساً خود این بحث نبوده است. بلکه در درجه نخست، حساسیت من، روی بحث رابطه علم و دین در تمدن اسلامی بود.
-
۱۳۹۸-۰۱-۲۴ ۱۲:۲۰
تقریر درستی از علم دینی نداریم/الحاد از علوم طبیعی سرچشمه می گیرد
حجت الاسلام احمد واعظی گفت: ما تقریر درست از علم دینی نداریم و گاهی اوقات دفاع بد و تقریر نادرست از علم دینی باعث مقابله میشود.
-
۱۳۹۷-۱۰-۰۱ ۱۵:۰۰
کتاب «علم دینی، امکان یا امتناع؟» منتشر شد
کتاب «علم دینی، امکان یا امتناع؟» با موضوع بررسی مناقشه تعامل یا تقابل علم و دین به همت اندیشکده برهان منتشر شد.
-
۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۱۲:۱۵
گزارشی از میزگرد بررسی ماهیت علوم انسانی؛
علوم انسانی راهنما و راهگشای توسعه است
ایده پژوهش هر چه باشد خوبست اما هیچ وقت و در هیچ تاریخی سابقه ندارد که کسانی طالب علمی بشوند که معلوم نیست عالمش کیست و معلومش چیست. معهذا میزان کردن علم با ملاکهای اعتقادی هر چند که کاری عجیب به نظر آید، قابل فهم است. علم و دین هر دو ناظر به حقیقتند و معمولا توجه نمیشود که حقیقت دینی عین حقیقت علمی نیست و نسبت مردمان نیز با حقایق دینی و علمی متفاوت است. همچنین علم هم مثل دین چیزی نیست که با تصمیم شخصی بتوان آن را ساخت.
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۲:۰۴
رضا داوری اردکانی؛
مدعیان و منتقدان علم دینی با هم قرابت دارند
روشنفکران و روشنفکرمآبان که گاهی در مبارزه قدرت وارد می شوند اگر شکست بخورند نمی پذیرند که شرایط برای تحقق شعارهایشان مساعد نبوده یا فهم سیاسی و استعداد رهبری نداشته و تاکتیک مبارزه را نمی دانسته اند. بعضی از آنها به جای اینکه شکست خود را ناشی از جهل و ناتوانی خود و برتری رقیب سیاسی بدانند چون جانشان هنوز با خرافات پیوسته است آن را به دخالت یک اندیشه شیطانی مخالف نسبت می دهند. البته این مشکل بیشتر مشکل روشنفکر دهه های اخیر در جهان توسعه نیافته است که هنوز خود را پاسدار آزادی و حقیقت می داند و اگر در مبارزه برای آزادی شکست بخورد، سپر حقیقت به دست می گیرد و حتی ممکن است از مخالفان خود به عنوان مخالف حقیقت انتقام بگیرد.
-
۱۳۹۷-۰۷-۱۵ ۱۵:۰۰
بحث امکان یا امتناع علم دینی عمق کافی ندارد
سیدحسین نصر، فیلسوف سنت گرای اسلامی و استاد دانشگاه جورج واشنگتن معتقد است بحث هایی که درباره امکان یا امتناع علم دینی جریان دارد، فاقد عمق کافی است و بدون مشخص کردن تعریف علم صورت می پذیرد.
-
۱۳۹۷-۰۱-۱۵ ۱۲:۲۰
ابراهیم دادجو: هندسه معرفتی خود را تغییر دهیم
علمدینی دارای خواص ذاتی و عرضی است و علمدینی بودن یک علم به کدامین خواص ذاتی آن است. به نظر میرسد بهشدت به شناسایی این جریان نیازمندیم و هر شخص، موسسه یا دستگاه واقعبینی که این جریان را به خوبی شناسایی کند بهشدت هندسه معرفتی خود را تغییر داده و با دیدی علمی و واقعبینانه بر مسائل و مشکلات گوناگون نظر خواهد افکند. امید است همگان در شناسایی و بازسازی این جریان، که بزرگترین نیاز جامعه علمی و مدیریتی ما است، کوشا باشیم.
-
۱۳۹۶-۱۲-۱۳ ۱۳:۰۰
داوری اردکانی: امکان علم دینی را نفی نمی کنم
دکتر داوری اردکانی در نشست «ماو علوم انسانی» موضعش درباره علم دینی را شفافتر کرد
-
۱۳۹۶-۱۲-۱۲ ۱۰:۴۰
شمع هدایتگر شناخت/ در نسبت علم و دین و چیستی علم دینی
راهکار معرفتشناسی اسلامی برای گریز از بنبست فکری امروزِ بشر، تصحیح تلقی از علم و قرار دادن آن تحت نظارت جهانبینی الهی به جای جهانبینی مادیگرای الحادی است.
-
۱۳۹۶-۱۲-۱۲ ۱۰:۰۰
آیا سخنان رضا داوری اردکانی تازه بود؟
جهل جامعه شناسانه درباره داوری
داوری اردکانی در مصاحبه ها، سخنرانی ها، گفتارها و از همه مهمتر در مقالات چند سال اخیر خود بارها درباره علم، برنامه ریزی برای توسعه علمی، موانع رشد علم، امکان و امتناع تولید علم و مخاطرات بحث درباره دین و علم سخن به میان آورده است، اما گویا تا کنون گوش شنوایی برای سخنان خود نیافته بود. از بداقبالی داوری اردکانی یکی هم این است که باید معلمی متوسط الاحوال سخنش را بشنود و در گوش خویش تازه یابد و در کانال تلگرامش فحاشی را به او را آغاز کند.
-
۱۳۹۶-۱۱-۱۰ ۱۲:۰۰
دین، اخلاق عرضه میکند نه علم/ موافقان علم دینی بیان واحدی ندارند
خسرو باقری گفت: کسانی که موافق علم دینی هستند بیان واحدی در این زمینه ارائه نمیدهند. از اینرو با طرح و بیانهای مختلف زمینه وارد کردن ایراد بسیار است.
-
۱۳۹۶-۰۹-۲۸ ۱۴:۰۰
گلشنی: اگر دانشگاه اسلامی میخواهیم، باید دانش اسلامی هم داشته باشیم
مهدی گلشنی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در آئین گرامیداشت روز حوره و دانشگاه در سازمان سمت، گفت: حوزویان میتوانند نقش مهمی در اصلاح فرهنگ دانشگاهها ایفا کنند. کار فرهنگی در آموزش و پرورش و دانشگاهها ضروری است که متاسفانه انجام نمیشود.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۳ ۱۴:۴۰
فراخوان مقاله چهارمین کنگره فرهنگ و اندیشه دینی منتشر شد
چهارمین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی با محوریت شکوفایی فطرت و استعدادها با هویت اسلامی انقلابی در راستای گفتمان سازی علم و فناوری علوم انسانی و اسلام مقاله دریافت می کند.
-
۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۱۴:۱۵
زمینههای شکلگیری علم دینی از تردید تا واقعیت
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با نگاهی انتقادی نسبت به وضعیت فعلی و موجود جامعۀ علمی ایران، هرچند امکان شکلگیری علم دینی را ذاتاً ممتنع نمیداند، اما در امکان وقوعی آن، تردید دارد.
-
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۴:۰۰
وحی می تواند در علوم تجربی کمک کند/ آسیب های جدی به علم دینی
مهدی گلشنی، در مناظره با حجت الاسلام خسروپناه گفت: با نقلی سازی علوم مخالفم و معتقدم الهام و وحی می تواند در علوم تجربی به ما کمک کند.
-
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۵:۴۰
نقد فنایی اشکوری بر نظریه علم دینی آیت الله جوادی آملی
محمد فنائی اشکوری با طرح پرسشهایی پیرامون امکان یا عدم امکان دسترسی بشر به وحی الهی، نظریه علم دینی جوادی آملی را مورد نقد قرار داده است.
-
۱۳۹۵-۰۶-۲۱ ۰۹:۴۰
علم دینی غیر از ضرورت نظری ضرورت عینی هم دارد/تأملی در علم دینی
به گفته حجت الاسلام میرباقری، علم دینی غیر از ضرورت نظری، ضرورتی عینی نیزدارد و نزاع تاریخی بین جبهه ایمان و کفر در دوران معاصر در تقابل بین انقلاب اسلامی با جریان تجدد نمود یافته است.
-
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۰:۴۰
علم دینی میتواند صورتهای تحققی و تعریفی متنوعی داشته باشد
مدیرگروه فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه فردوسی با تأکید بر اینکه لازم نیست برای علم دینی منحصرا یک ماهیت و یک تعریف اخذ کرد، گفت: علم دینی می تواند صورت های تحققی و تعریفی متنوعی داشته باشد.
-
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۳:۴۰
باید به یک توازن بین نظریه و مشاهده برسیم
خسرو باقری در جلسه دوم درس گفتگوی «علم دینی» گفت: نظر من این است که باید به یک توازن بین نظریه و مشاهده برسیم. نه این که همه چیز نظریه است و نه این که همه چیز را کاهش دهیم به حس.
-
۱۳۹۵-۰۵-۱۷ ۱۲:۳۶
نقد و بررسی کتاب ˝نقد و نظری بر بنیادگرایی دینی˝
نشست هفتگی شهر کتاب به نقد و بررسی کتاب ˝نقد و نظری بر بنیادگرایی دینی˝ اختصاص دارد.
-
۱۳۹۵-۰۴-۱۴ ۱۲:۲۰
خسرو باقری معتقد است علم دینی تأثیر معرفت دینی برمحتوا ونظریه است
خسرو باقری معتقد است علم دینی تأثیر معرفت دینی بر محتوا و نظریه است ولی روش، تجربی است. وی منظور از علم را در «علم دینی»، علم تجربی دانسته و رویکرد خود را بیشتر در علوم انسانی دنبال می کند.
-
۱۳۹۵-۰۴-۰۶ ۱۰:۴۰
مجله مجازی علم دینی از دیدگاه مهدی گلشنی منتشر شد
مجله مجازی علم دینی مدرسه آزاد فکری مهاجر بنا دارد دیدگاه های معتقدان به نظریه علم دینی را مورد بررسی قرار دهد و شرحی کوتاه در باب آن داشته باشد.
-
۱۳۹۵-۰۳-۲۵ ۱۲:۲۰
تقابل فکری آیت الله جوادی آملی و خسرو باقری در باب نظریه علم دینی
مجله مدرسه آزاد فکری مهاجر به تقابل فکری میان آیتالله جوادیآملی و خسرو باقری در خصوص علم دینی پرداخته است. جوادی آملی همچنین به نقدهای فنائی اشکوری به نظریه علم دینی خود پاسخ داده است.
-
۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۰۹:۴۰
درس ـ گفتگوی «ایده علم دینی» برگزار میشود
کلاس تابستانه مدرسه آزاد فکری مهاجر با عنوان درس ـ گفتگوی ترمیک «ایده علم دینی» با حضور خسرو باقری، علیرضا پیروزمند و علی پایا برگزار می شود.
-
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۰:۱۵
کارگاه قرائتهای چهارگانه در تعریف و تحقق علم دینی برگزار شد
دومین کارگاه تخصصی گروه فلسفه علوم انسانی مجمع عالی حکمت اسلامی مشهد با عنوان قرائت های چهارگانه در تعریف و تحقق علم دینی، اردیبهشت ماه با ارائه جهانگیر مسعودی درمشهد برگزار شد.
-
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۰۸:۴۷
نقد دکتر خسرو باقری بر نظریه ی علم دینی دکتر گلشنی پاسخ داده شد
یکی از دانشجویان مقطع دکتری رشته فلسفه علم نامه ای خطاب به خسرو باقری، در جواب به نقدهای او به نظریه علم دینی مهدی گلشنی نوشته است.
-
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۴۰
فلسفه فتوا میدهد که علم دینی وجود دارد
آیتالله جوادی آملی در پیام خود به همایش علوم انسانی قرآنبنیان گفت: فلسفه به وجود علم دینی فتوا میدهد، عقل و نقل دو چراغ هستند که ما را به آن مفهوم میرسانند.
-
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۰:۰۰
حمایت از تدوین متون علوم انسانی با رویکرد دینی
پژوهشگاه علوم انسانی و دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی های نظریهپردازی، نقد و مناظره به منظور حمایت از تدوین متون درحوزه علوم انسانی با رویکرد دینی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.