کل اخبار:149
-
۱۳۹۹-۱۰-۲۹ ۱۱:۰۰
انتشار بهترین داستانهای جلال آل احمد به زبان بنگالی
کتاب «بهترین داستانهای جلال آل احمد» از سوی عبدالصبور خان به زبان بنگالی ترجمه و منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۲۰ ۱۷:۰۰
فاضل ترکمن: پتیاره من با پتیاره جلال آلاحمد چه فرقی میکند؟
فاضل ترکمن با اعلام خبر انتشار «زندگی یک نهنگ قبل از خودکشی: یک تک گویی» از روند ممیزی بیوجه این کتاب توسط وزارت ارشاد گفت.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۵:۰۰
معرفی نامزدهای بخش «مجموعه داستان کوتاه» جایزه ادبی جلال آلاحمد
اسامی کتابهای راهیافته به مرحله نهایی بخش «مجموعه داستان کوتاه» سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از سوی داوران این بخش معرفی شدند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۳:۳۰
آثار و اندیشههای آلاحمد در گفتوگو با دستغیب؛ فقط مقالهها و سفرنامههای جلال از نظر ادبی آثار خوبی بودند/آلاحمد را روشنفکر نمیدانم
عبدالعلی دستغیب گفت: آلاحمد نه رماننویس است و نه داستاننویس. تنها هنر آلاحمد در این بود که مقالهها و سفرنامههایش از نظر ادبی آثاری خوب بودند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۲ ۱۷:۰۰
جواد مجابی از رمان جدیدش «ایالاتِ نیست در جهان» میگوید: احیای سنت هدایت آلاحمد شاملو و دیگران
در طول قرون مجال سخن گفتن آزاد برای گویندگان فراهم نبوده و همواره ماجرای زبان سرخ و سر سبز مطرح بوده است. این ادامه داشته و ادامه دارد و نمیشود کاریش کرد. بنابراین شخص برای اینکه ارتباط خودش را با مخاطبان عصرش حفظ کند به هر صورتی سعی میکند حرفش را بزند؛ اگر نمیشود به صراحت دستکم به کنایه حرفش را بزند. این امر ناگزیری است که بر مای تاریخی تحمیل شده است.
-
۱۳۹۹-۰۶-۲۹ ۱۶:۳۰
ماشین وسیله است نه هدف/ جلال آل احمد در سایه ارنست یونگر
-
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۱۷:۳۰
فهم جلال آلاحمد/ محسن آزموده
-
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۱۳:۳۰
روزنوشتی از جلال آلاحمد
-
۱۳۹۸-۱۲-۲۱ ۱۱:۰۰
پایان روشنفکری/ نگاهی به وضعیت روشنفکران ایران در عصر «پایانها»
آلاحمد و شریعتی هر دو روشنفکرانی فعال، اهل ایدئولوژی و درگیر مبارزه سیاسی از طریق عمل نوشتن و سخنرانی بودند اما سخن روشنگرانه کانت «دلیر باش در به کار گرفتن فهم خویش» یا «شجاعت دانستن داشته باشد» درباره آن دو صدق نمیکند.
-
۱۳۹۸-۱۱-۲۶ ۱۶:۳۰
نسبت جلال آلاحمد با ادبیات و جامعه روشنفکری در گفتوگو با محمد کشاورز؛ اثرگذاری آلاحمد بر جریان ادبی ایران «ناچیز» بود
آلاحمد چه تأثیری بر جامعه روشنفکری و همچنین جریان ادبی ما گذاشته است؟ آیا او بیشتر یک نویسنده بود یا روشنفکر؟ محمد کشاورز به این پرسش ها پاسخ میدهد.
-
۱۳۹۸-۱۱-۲۶ ۱۱:۴۳
نگاهی انتقادی به یادداشت سروش دباغ در پاسخ به مقاله «جلال؛ روشنفکر بیدکان»؛
با میراث روشنفکری خود بر سر مهر بیاییم
نویسنده یادداشت «دلبسته میراث روشنگریام» در متن اشاره شده که به اعتبار آثار این روشنفکران، چنین گزارهای قابل استنتاج است، اما در ادامه ادله و رفرنسی برای اثبات آن ارایه نشده و درستی آن بدیهی در نظر گرفته شده است. در حالی که با ارجاع به مباحث آلاحمد و شریعتی در آثارشان میتوان نشان داد آنان یکسره میراث روشنگری را نفی نکردهاند و به ستیز با آن برنخاستهاند. جدای از این مساله باید توجه داشت فهم دقیق ماهیت اندیشهها و ایدهها مستلزم این است که آنها را در کانتکس تاریخی-اجتماعیشان قرار دهیم در غیر این صورت در دام نظرورزیهای انتزاعی میافتیم.
-
۱۳۹۸-۰۹-۲۴ ۱۲:۳۰
برگزیدگان جایزه ادبی جلال معرفی شدند
دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
-
۱۳۹۸-۰۹-۰۹ ۱۰:۳۰
نقش و جایگاه جلال آلاحمد در ادبیات معاصر
همایش بررسی نقش و جایگاه جلال آلاحمد در ادبیات معاصر برگزار میشود.
-
۱۳۹۸-۰۸-۲۰ ۱۶:۳۰
نشست زبان بستگی و ظرفیت های فرم جستاری: بازخوانی غرب زدگی آل احمد
نشست «زبان بستگی و ظرفیت های فرم جستاری: بازخوانی غرب زدگی آل احمد» با سخنرانی آیدین کیخایی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
-
۱۳۹۸-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۱
فراخوان ثبتنام در دوره آموزش داستاننویسی آلجلال منتشر شد
بنیاد شعر و ادبیات داستانی برای ثبتنام در «سیزدهمین دوره متمرکز آموزش داستاننویسی آلجلال» فراخوان داد.
-
۱۳۹۸-۰۷-۰۱ ۱۷:۰۰
نوشتاری از سیدیحیی یثربی؛ چه کسی روشنفکر نیست؟!
اساس کار جریان روشنفکری بر این است که فکر و خردورزی را توسعه دهد. اما روشنفکرنمایان تنها به تحریک احساسات و عقده و انتقام می پردازند، لذا هرگز از نظر توسعه فکر و فرهنگ سازنده نیستند.
-
۱۳۹۸-۰۶-۳۱ ۱۱:۳۰
جلال از چشم دیگران/ فراز و فرود کارنامه نویسندگی جلال آلاحمد در چهار روایت امروزی
این نویسنده که در دورهای خاص از تاریخ ایران در امر فعالیتهای سیاسی و ادبی شهرت خاصی پیدا کرده بود بعد ازمرگ به چهرهای جنجالی بدل شد که اظهارنظرها پیرامون او تا عصر حاضر نیز امتداد یافت. در گزارش پیشرو تلاش کردهایم آثار ادبی این نویسنده را از زاویهای دیگر مورد ارزیابی قرار دهیم.
-
۱۳۹۸-۰۶-۲۴ ۱۲:۰۰
برپایی بزرگداشتی برای «جلال آلاحمد»
همزمان با پنجاهمین سالگرد درگذشت زندهیاد جلال آلاحمد، مراسم بزرگداشتی برای او و یادی از سیمین دانشور برگزار میشود.
-
۱۳۹۸-۰۵-۱۶ ۱۰:۳۸
مفهوم متغیر روشنفکر در ایران دهۀ ۱۹۶۰ (۱۳۴۰ش) (۲)/ نگین نبوی؛
ظهور «روشنفکر متعهد»
منظور آنها از مفاهیم «تعهد» و «مسئولیت»، که در این فقرات برگزیده ذکر شد، این است که چیزی که آنها مینویسند، باید مرتبط و مؤثر در جامعه باشد. بدینترتیب در اینجا تمایزی بین مفاهیم «روشنفکر» و «دانشور» (scholar) بسط یافت. چون روشنفکر بودن، بنا به تعریف، ضرورتاً برابر بود با کسی که اینجا و اکنون متعهد به جامعه است و نمیتواند «از زندگی روی برگرداند و در کلمات پناه بگیرد»، دانشور کلاسیکی که خودش را با پژوهش در گذشته قانع میکند، حتی ناشایستهتر شد. بنابراین تبدیل شد به یک مورخ یا دانشور که گاه ابزاری برای فرار از مسئولیت در نظر گرفته میشد.
-
۱۳۹۸-۰۴-۱۰ ۱۱:۵۷
نقد و بررسی کتاب «دغدغه ایران»؛
جامعهشناسی در تلگرام
ما دو الگوی روشنفکری در جامعه ایرانی داریم؛ نخست الگوی سیدجمال است که گفتوگو با رهبران سیاسی را هدف خودش قرار داده بود و الگوی دیگر شریعتی است که گفتوگو با مردم را مخاطب خودش قرار داد. تصور میکنم، محمد فاضلی به جای الگوی شریعتی، الگوی سیدجمال یعنی گفتوگو با رهبران سیاسی را برگزیده است.
-
۱۳۹۸-۰۴-۰۴ ۱۷:۰۰
ناظمی: تاریخ انقضای متنهای آلاحمدی به سر آمده است
امیر ناظمی گفت: متنهای کتاب «دغدغه ایران» هرکدام یک جلال آلاحمد امروزی را به یاد من میآورد در حالیکه دیگر تاریخ انقضای متنهای آلاحمدی گذشته و نیاز داریم تا روشنفکر ما با عینک تخصصی و مشخصی به مسائل نگاه کند.
-
۱۳۹۸-۰۳-۲۱ ۱۰:۳۰
بازخوانی کتاب «امیرحسین جهانبگلو» در سالمرگ مترجم عصر فترت کتاب/ از دوستی با آل احمد تا تشویق نصیریان برای فعالیت در تئاتر ایرانی
امیرحسین جهانبگلو از چهرههای مهم فرهنگ در دهههای ۳۰و۴۰ بود.او به جز ترجمه در حوزههای فلسفه، اقتصاد و سیاست، دغدغه فرهنگ ایرانی را هم داشت و علی نصیریان را تشویق به اجرای نمایش ایرانی کرد.
-
۱۳۹۸-۰۲-۱۴ ۱۸:۰۰
نشست «بازخوانی اندیشه اجتماعی جلال آل احمد» برگزار میشود
نشست «بازخوانی اندیشه اجتماعی جلال آل احمد» با سخنرانی ابراهیم فیاض و حسین میرزایی برگزار میشود.
-
۱۳۹۸-۰۲-۱۰ ۱۳:۰۰
محمد رجبی: مردم ما غربزدگی را با جلال آل احمد شناختند/ شریعتی مرید جلال بود
محمد رجبی گفت: آل احمد به طور خاص مسئله غربزدگی را مطرح کرد و غربزدگیای که مردم ما شناختند، غربزدگی به روایت جلال است نه فردید.
-
۱۳۹۸-۰۲-۱۰ ۱۲:۳۰
محمدحسین دانایی: غربزدگی و روشنفکری دو روی یک سکه هستند/ نقد آل احمد به روشنفکران
محمدحسین دانایی گفت: گروهی که با جلال مخالفت کردند، روشنفکران وابسته ای بودند که جلال آنها را افشا کرد. او فرنگی مآبی و قرتی بازی و تظاهر به بی دینی را از ویژگی های جریان روشنفکری می دانست.
-
۱۳۹۷-۱۲-۰۶ ۱۵:۰۰
«مدیر مدرسه» و «پنج داستان» نقد میشوند
در هفتادویکمین نشست ترنم قلم، «مدیر مدرسه» و «پنج داستان» اثر جلال آلاحمد نقد میشوند.
-
۱۳۹۷-۱۲-۰۱ ۱۰:۲۳
انتقاد شدید به پولیشدن بازدید از خانه سیمین و جلال: غلبۀ دیدگاه کاسبکارانه بر فرهنگ
خواهرزاده جلالآلاحمد با انتقاد از مصوبه شورای شهر تهران گفت: با فروختن بلیط برای بازدید از خانه سیمین و جلال نه تنها درآمدی حاصل نمی شود، بلکه همین جزیی مراجعین فعلی هم دلسرد می شوند.
-
۱۳۹۷-۰۹-۱۹ ۱۴:۲۰
نکوداشت شمس و جلالآل احمد برگزار میشود
همایش نکوداشت جلال و شمس آل احمد در محل خانه موزه سیمین و جلال برگزار میشود.
-
۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۶:۴۰
صدمیلیون تومان هدیه نقدی برگزیدگان جایزه جلال آلاحمد/کارنامه قابل قبولی داشتهایم
مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و دبیر اجرایی جایزه جلال آلاحمد گفت: امسال به دلیل متغیر بودن قیمت سکه قرار است که معادل نقدی آن را به دوستان برگزیده اهدا کنیم از این رو به فرد برگزیده صدمیلیون تومان و به دوستان شایسته تقدیر ۳۰ میلیون تومان اهدا خواهد شد که با توجه به کاهش قیمت سکه جایزه نقدی حتی از ۳۰ سکه هم بیشتر شود.
-
۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۵:۰۰
نامزدهای بخش داستان یازدهمین دوره جایزه جلال آلاحمد اعلام شد
در نشست خبری یازدهمین دوره جایزه جلال آلاحمد که در حال حاضر در بنیاد شعر و ادبیات داستانی در حال برگزاری است، نامزدهای بخش داستان این دوره اعلام شدند.