کل اخبار:114
-
۱۴۰۱-۰۵-۰۲ ۱۴:۱۹
انریکه دوسل/چگونه غرب دستاوردهای غیرغربیها را با نام مدرنیته به سرقت برد؟
اروپا، مدرنیته و اروپامحوری
اگر کسی مدرنیته اروپایی –فرایندی طولانی در طی پنج قرن- را بهعنوان فراهم شدن امکانهایی نو تلقی کند که حاصل محوریت اروپا در تاریخ جهان و شکلگیری تبعی تمامی دیگر فرهنگها بهعنوان حاشیه آن است، روشن میشود که علیرغم قومگرا بودن تمامی فرهنگها، قومگرایی مدرن اروپایی تنها نوع قومگراییای است که علیالظاهر و احتمالاً ادعای جهانشمولی میکند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۴ ۱۰:۳۰
سرگذشت حق/ به بهانه انتشار کتاب تاریخ حقوق در اروپا
-
۱۳۹۹-۱۰-۲۰ ۱۶:۰۰
مترجم کتاب «تاریخ حقوق در اروپا»: پائولو گروسی، حقوق اروپا را در قامت خشک و خالی قانون و هنجار ندیده است
بهاءالدین بازرگانی گیلانی مترجم کتاب «تاریخ حقوق در اروپا» گفت: پائولو گروسی، نویسنده کتاب به هیچ وجه حقوق را در قامت خشک و خالی قانون و هنجار ندیده بلکه بیشتر آن را موجد روحیات و فرهنگهای مختلف و جهتدهنده کنشهای جوامع فهمیده است.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۴:۳۰
یادی از اندیشهورزیهای عبدالجواد فلاطوری: نهادینه کردن دانش دینی در قلب اروپا/ گردآوری چهار هزار جلد کتاب
ذهن جستجوگر فلاطوریِ فیلسوف بر این باور استوار میشود تا با همکاری و حمایت ایرانشناسانی همچون اروین گرف و ولفگانگ واگنر کتابخانه شیعهشناسی را در در دانشگاه «کلن» تأسیس کند. وی برای تاسیس این کتابخانه، در سفری به ایران، بالغ بر۴۰۰۰ جلد کتاب از شهرهای مشهد، اصفهان و تهران گرد آورده و به آلمان منتقل میکند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۹ ۱۳:۳۰
نگاهی به کتاب «اروپا میان دموکراسی و دیکتاتوری»: روابط تضادآمیز دموکراسی و دیکتاتوری در اروپای اوایل قرن بیستم
کونن فیشر، نویسنده کتاب «اروپا میان دموکراسی و دیکتاتوری» بر این باور است که بالندگی اروپای اوایل قرن بیستم از روابط تضادآمیز جنگ و صلح و دموکراسی و دیکتاتوری دوران مذکور برآمده است. وی ضمن پرداختن به تاریخ عمومی اروپا از خصلتهای ملی، خیزشهای انقلابی، بحرانهای اقتصادی محلی نیز غافل نمانده است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۶:۳۰
حجت الاسلام الویری: سیر تحول نگاه اروپائیان به پیامبر (ص) مثبت بوده است
استاد تاریخ اسلام گفت: سیر تحول نگاه اروپائیان به پیامبر(ص) نشان میدهد که هرچه ارتباط آنها با شرق بیشتر شده نگاه آنها به پیامبر(ص) جنبه ایجابی بیشتری پیدا کرده و کینه ها رنگ باخته است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۷ ۱۴:۰۰
لذت کشف نسبت تئاتر و فرآیند متمدن شدن/ پیشنهاد مطالعه کتاب «تئاتر، تماشا و نگاه برانگیخته از منظری اروپایی»
-
۱۳۹۹-۰۶-۲۴ ۱۳:۰۰
اروپا هنوز در آتش فاشیسم میسوزد/انتقام از روشنفکرها با رمان پلیسی
رمان «رودهای ارغوانی» نوشته ژان کریستف گرانژه دربردارنده مواضع انتقادی ایننویسنده و گزارشگر فرانسوی درباره روشنفکران غربی است که کارشان در نتیجه افراط به نژادپرستی و جنایت میانجامد.
-
۱۳۹۹-۰۵-۱۹ ۱۶:۰۰
نگاهی به کتاب «اندیشه سیاسی در اروپای سدههای میانه»: اندیشه انسانهای سده میانه اروپا چه بود؟
محدوده تاریخی کتاب «اندیشه سیاسی در اروپای سدههای میانه» دربرگیرنده وقایع میان دو برهه تاریخی است: سقوط تمدن رمی – یونانی در غرب از یکسو و جنبش اصلاحات دینی از سویی دیگر.
-
۱۳۹۹-۰۴-۱۷ ۱۷:۰۰
تاریخ اروپای مدرن به روایت یازده مورخ خواندنی شد
کتاب «تاریخ اروپای مدرن» شامل یازده روایت از موضوعات فرهنگی و سیاسی در اروپای مدرن منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۴-۱۱ ۱۶:۰۰
مهدی محقق: ریشه طب امروز اروپا ترجمه لاتین کتب اسلامی است
مهدی محقق گفت: اروپایی ها از طب ما استفاده کرده اند. طبی که الان مورد استفاده اروپاییان است از زمین نجوشیده و ریشه ای داشته است. ریشه آن هم ترجمه لاتین کتاب های اسلامی بوده است.
-
۱۳۹۹-۰۱-۳۱ ۱۵:۳۰
گلستان سعدی و ترجمههای اروپایی آن
ادبپژوهان کشورهای اروپایی و علاقه مندان به ایران، ترجمه آثار سعدی را به عنوان یکی از نامدارترین سخنسرایان، مورد توجه بسیار قرار دادهاند. با نزدیک شدن به روز بزرگداشت این شاعر، نگاهی داشته ایم به ترجمههای اروپایی گلستان.
-
۱۳۹۸-۰۹-۳۰ ۱۴:۰۰
نگاهی به آمار اسلامهراسی در اروپا/ افزایش عجیب حمله به مسلمانان
پروژه اسلام هراسی در اروپا توسط مؤسسات «ستا» و «لئوپولد ویس» اجرا شده است که از طرف اتحادیه اروپا مورد حمایت مالی قرار گرفته است.
-
۱۳۹۸-۰۶-۱۷ ۱۳:۳۰
رضا کوچکزاده: دراماتورژهای ایرانی دوره قاجار از همتایان اروپاییشان جلوتر بودهاند
رضا کوچکزاده گفت: ما برای اولین بار در این نسخهها با نشانههای دراماتورژی و کارگردانی در ایران مواجه شدیم و جالب است که از همتایان اروپاییشان در آن زمان جلوتر بودند!
-
۱۳۹۸-۰۴-۲۶ ۱۱:۰۰
یادداشتی از حسن انصاری: هیچ کتاب درخوری درباره ائمه شیعه به زبانهای اروپایی منتشر نشده
باورتان میشود که ما در زبانهای اروپایی جز با یکی دو استثنا تقریباً هیچ کتابی درباره زندگی، تعالیم و سهم سیاسی و اجتماعی و دینی ائمه شیعه نداریم.
-
۱۳۹۸-۰۳-۲۰ ۱۴:۰۰
برلین میزبان بزرگترین کنفرانس ایرانشناسی اروپا میشود
نهمین کنفرانس اروپایی ایرانشناسی نهم تا سیزدهم سپتامبر ۲۰۱۹ به میزبانی موسسه ایرانشناسی دانشگاه آزاد برلین برگزار میشود.
-
۱۳۹۸-۰۲-۰۳ ۱۰:۰۰
الگوی اروپا برای برون رفت از معضل «شهرهای پیر» در ایران
سفیر مرکز تحقیقاتی تبادلات دانشگاهی آلمان در ایران در نشست نقد و بررسی کتاب «شهر از نو» گفت: آدمهای قبل از بحران با آدمهای بعد از بحران تفاوتهای زیادی دارند و «شهر از نو» روایت پسافاجعه است.
-
۱۳۹۸-۰۱-۲۸ ۱۳:۲۸
رضا داوری اردکانی؛
ایران و مسائل و مشکلاتش
استادان ایرانی ادب و علوم انسانی شاغل در اروپا و آمریکا و استرالیا و … نیز روی هم رفته آثاری بهتر از همکاران خود که مقیم وطنند پدید می آورند. چنانکه بعضی از بهترین آثاری که در ادب و تاریخ معاصر ایران نوشته شده است، اثر دانشمندان و صاحبنظران ایرانی مقیم خارج است (شأن پژوهندگان مقیم کشور را کوچک نمی انگارم بلکه به روحیه و فرصت ها و شرایطی نظر دارم که در خارج از کشور برای پژوهندگان فرهنگ و ادب و تاریخ فراهم است).
-
۱۳۹۸-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۰
زندگی و آثار آلبرت هوتوم شیندلر/ حسین مسرت
شیندلر را جزء محقّقینی می دانند که ادبیّات فارسی را به اروپا برد. وی در زمان فعّالیّت خود به گوشه و کنار ایران سفر کرد و آگاهیهای گستردهای از دانش جغرافیا، تاریخ، فرهنگ، زبان و موضوعات مربوط بدین سرزمین را گردآورد. وی در زمان خود مرجع ارزنده ای برای پژوهشگران و مسافران و اهالی سیاست بود که علاقهای به پژوهش در زمینۀ ایران داشتند .کتابها و نیز مقالات او در دانشنامۀ بریتانیکا گواه این سخن است.
-
۱۳۹۷/۱۱/۰۶
گفتوگوی میثم سفیدخوش با علی مرادخانی دربارۀ اهمیت فلسفۀ هگل در تکوین علوم انسانی جدید (۱)؛
فلسفۀ هگل، اینجا و اکنون علوم انسانی در ایران
سفیدخوش معتقد است که تبار مفهوم «علوم انسانی» را میتوان در دوران پیشامدرن و حتی در فلسفۀ ارسطو نیز بازجست، اما در مقابل، مرادخانی بر این باور است که علوم انسانی جدید تنها پس از شکلگیری دستگاه فلسفی هگل و تدوین طرح نظری تاریخ و جامعۀ انسانی از سوی اوست که معنا و هویت مییابد. با این حال، هر دو برآناند که فلسفۀ هگل بهطور عام و تأملات او دربارۀ برخی از شرایط تکوین علم جدید، نسبتی وثیق با شرایط کنونی علوم انسانی در ایران دارد.
-
۱۳۹۷-۰۹-۲۵ ۱۲:۴۰
"جنگ سرد" فاتح جوایز فیلم اروپا شد
تازهترین ساخته پاول پاولیکوفسکی فیلمساز بریتانیایی متولد ورشو پنج جایزه سی و یکمین دوره جوایز فیلم اروپا را به خود اختصاص داد.
-
۱۳۹۷-۰۸-۳۰ ۱۷:۰۰
همکاری دانشگاهها با سازمان پژوهشهای هسته ای اروپا بررسی می شود
نحوه همکاری دانشگاه های ایران با سازمان پژوهش های هسته ای اروپا (CERN) در دانشگاه صنعتی اصفهان بررسی می شود.
-
۱۳۹۷-۰۷-۰۹ ۱۵:۲۰
مقالات و کتب علمی تا ۲۰۲۰ رایگان میشوند؟
یک گروه علمی اروپایی با کمک سازمانها و بنیادهای خیریه قصد دارد زمینه رایگان شدن مقالات و کتابهای علمی را فراهم کند.
-
۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۳:۲۰
موسس دپارتمان زبان فارسی دانشگاه استراسبورگ: آخرین آرزویم ایجاد خانه ایران در پایتخت اروپاست
حسین بیکباغبان، استاد بازنشسته و موسس دپارتمان زبان فارسی دانشگاه استراسبورگ که 38 سال سابقه تدریس در این دانشگاه را دارد با حضور در تحریریه خبرگزاری کتاب ایران از وضعیت زبان و ادب فارسی در دانشگاه استراسبورگ گفت.
-
۱۳۹۷-۰۵-۱۳ ۱۲:۴۰
جزئیات دوره های مشترک بین المللی دانشگاه تهران/ تعامل با اروپا
دانشگاه تهران براساس برنامه راهبردی خود و توسعه فعالیت های بین المللی دوره های مشترک بین المللی با دانشگاه های برتر دنیا برگزار می کند.
-
۱۳۹۷-۰۵-۰۸ ۱۲:۴۰
کنفرانس معناشناسی و فلسفه در اروپا برگزار می شود
دهمین کنفرانس معناشناسی و فلسفه در اروپا دسامبر ۲۰۱۹ توسط گروه ترجمه و علوم زبان، بارسلونا- اسپانیا برگزار میشود.
-
۱۳۹۷-۰۵-۰۱ ۱۰:۴۰
بهترین دانشگاههای اروپا در زمینه تدریس را بشناسید
رتبه بندی تدریس در اروپا بخشی از مجموعه آموزش عالی نظام رتبه بندی تایمز است که بهترین های آموزش اروپا در سال ۲۰۱۸ را معرفی کرده است.
-
۱۳۹۷-۰۴-۲۵ ۱۲:۴۰
دامپینگ کشورهای حاشیه خلیج فارس در بازار کتاب اروپا
محمد طلوعی میگوید دامپینگ کشورهای حاشیه خلیج فارس در بازار کتاب اروپا، نقش مهمی در جایگاه آنها در بازار جهانی و بی توجهی به کشوری مثل ایران دارد.
-
۱۳۹۷-۰۴-۰۹ ۱۶:۴۰
هانس کریستین گونتر: پرداختن به متون فلسفی جهان اسلام در اروپا امری حاشیهای است
هانس کریستین گونتر، استاد فلسفه و دینپژوه آلمانی میگوید: پرداختن به متون فلسفی جهان اسلام در اروپا و ترجمه آنها برای آشنایی غربیان صورت پذیرفته اما بسیار حاشیهای است و نیاز به فعالیت بیشتری در این حوزه است.
-
۱۳۹۷-۰۳-۲۸ ۱۳:۰۰
فوتبال؛ آخرین یادگار مدرنیته اروپایی
فوتبال، اروپایی است زیرا در هیچ کجای دنیا، به اندازه اروپا فوتبال تمام طبقات جامعه را متأثر نمی کند. فوتبال در هیچ کجا به اندازه اروپا، اجتماعی و خانوادگی نیست.