به گزارش «فرهنگ امروز»؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه دومین کنگره بینالمللی علوم انسانی-اسلامی که صبح دیروز در محل سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص فعالیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص اسلامی کردن علوم گفت: سالها در این زمینه در حال کارکردن هستم و بحث اسلامی شدن علوم اسلامی مطرح است اما کار در این زمینه با بخشنامه و قانون حل نمیشود.
وی افزود: باید در این زمینه با صبر و حوصله کار کرد تا علاوه بر رشد علوم انسانی امکان تبدیل آنها به فکر و عرضه آنها فراهم شود.
در ادامه دانشجویی در جمع خبرنگاران آمد و خطاب به آقای لاریجانی گفت: آقای لاریجانی من به عنوان یک دانشجو در فضای علمی کشور کار و وظیفه خود را انجام میدهم اما ما امروز شاهدیم که در دانشگاههای کشور علوم انسانی تدریس میشود و اساتیدی مشغول درس دادن هستند که زمینهساز فتنه ۸۸ شدند مجلس در این زمینه چه کاری را میخواهد انجام بدهد و فعالیت حقوقی آن چیست؟ که لاریجانی در پاسخ به وی گفت: البته دانشجویان باید حساسیت سیاسی لازم را داشته باشند و در عرصه دانشگاهها فعالیت کنند.
وی افزود: اما مسئله ما امروز بحثهای روز سیاسی نیست بلکه کمک به تکوین علوم انسانی اسلامی است و دغدغه ما باید این باشد.
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری درباره روند تکوین علوم انسانی و همچنین پیشبرد آن گفت: نکتهای که در این باره شایان توجه است این نکته است که امروز این دغدغه تنها منحصر به ما نیست بلکه در غرب هم این بحث وجود دارد که امروز علوم انسانی با چه مبانی در حال رشد است.
وی افزود: ما هم نسبت به این موضوع و نحوه تکوین علوم انسانی حساسیت ویژهای داریم البته حرکت در این بخش تنها نیاز به قانونگذاری و بخشنامه ندارد بلکه باید صبر و حوصله به خرج داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: باید از علما دعوت کرد و نشستهایی را در این زمینه برگزار کرد البته تلقی من این است که مطالعات تصدیقی نیز میتواند در این باره موثر باشد.
وی درباره اینکه وضعیت منابع ما در حوزه منابع علوم انسانی چگونه است، گفت: خوشبختانه کتب اسلامی و همچنین منابع غربی در دسترس هستند و در این زمینه هیچ محدودیتی وجود ندارد.
نظر شما