به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از فارس؛ کتاب «آیت افسونگری» در ۴۰۰ صفحه توسط حجتالاسلام سیدمهدی موسوی نگاشته شده و نشر اشراق حکمت آن را منتشر کرده است.
آیت افسونگری شامل دو بخش است. در بخش اول پس از پرداختن به مفهوم روشنفکری این پدیده را در چهار سطح بررسی میکند. ابتدا روشنفکری در غرب را مورد واکاوی قرار میدهد، آنگاه این پدیده را به عنوان یک امر وارداتی در سطح جهان اسلام، ایران و سپس جمهوری اسلامی ارزیابی می کند.
توجه به روشنفکری به مثابه یک جریان جهانی که در جهان اسلام شاخههای متعدد دارد از جمله ویژگی های این کتاب است.
در بخش دوم بر شناسایی سیر تطور فکری عبدالکریم سروش و نحوه شکلگیری حلقه کیان تمرکز میکند. سروش از نمادهای روشنفکری پس از انقلاب است. او که در برههای با حضور در شورای انقلاب فرهنگی در پیشبرد آرمانهای انقلاب اسلامی کوشید، به تدریج از انقلاب فاصله گرفت و به روشنفکری پرداخت. جمع شاگردان او که در پی استفاده از وی بودند حلقه کیان را بنا نهادند که یک تشکل منسجم و اثرگذار در فضای فکری جامعه به حساب میآمد. سیر تطور فکری سروش، حلقه کیان و کشمکشهای روشنفکرانه در کیهان فرهنگی و نشریه کیان در دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ موضوع این کتاب است. افزون بر این، کتاب حاضر می کوشد زنجیره روشنفکران در شرق و جهان اسلام را نیز به مخاطب نشان دهد، زنجیرهای که قرابت فکری زیادی با هم دارند و به طور معمول افکارشان با الگوهای بومی فاصله دارد.
کتاب برای شناخت فراز و فرود اندیشه سروش، شش مرحله را به مخاطب نشان می دهد؛ مراحلی که سروش را از دانش آموز مدرسه علوی تا مدافع آتشین علم دینی و از آنجا تا وکیل مدافع پوپر و سپس سروش را در کنار ضد انقلاب و سرویس های خارجی نشان می دهد.
در کنار توجه به سیر اندیشه سروش، مراحل تشکیل حلقه کیان به مثابه بازوی فکری و اجرایی سروش نیز مورد توجه نویسنده بوده است. معرفی تفکرات رایج بر حلقه کیان و نیروهای شاخص حلقه کیان نیز در این کتاب به چشم می خورند
افزون بر اینها چنان که اشاره شد به خوبی میتوان کشمکشهای روشنفکری در کیهان فرهنگی و کیان میان سروش و داوری اردکانی و شاگردانشان را در این کتاب رصد کنید.