یادداشت

کل اخبار:179

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۰۹:۵۰

    زبان فارسی محلی برای مناقشات در افغانستان

    محمدکاظم کاظمی، شاعر، نویسنده و پژوهشگر برجسته افغانستانی یادداشتی درباره مساله زبان فارسی در افغانستان نوشته است. مساله زبان فارسی در سال‌های اخیر تبدیل به محل برخی مناقشات شده است

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۷ ۱۱:۳۰

    جشنواره فیلم فجر مدیون رضاداد است

    حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در یادداشتی با اشاره به دستاوردهای سی وسومین جشنواره فیلم فجر گفت:برگزاری این رویداد مهم میوه سپردن کار‌ها به جوانان تحصیل کرده وعلاقه‌مند و بیش از این‌ها مرهون صبر، حوصله و تدبیر علیرضا رضاداد است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۳:۰۰

    آنچه جامعه درباره خود ادعا می‌کند / دکتر جبار رحمانی

    یکی از پرسش‌های کلیدی هر جامعه و تک‌تک اعضای آن، «پرسش از هویت» و «کیستی افراد» است. این امر یکی از مسائل همیشگی علوم‌ انسانی و اجتماعی بوده ‌است که محققان بسیاری را به خود مشغول کرده ‌است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۱۰

    وجهی از سیمین که کم‌تر مورد توجه بوده

    تا به حال کم‌تر خواننده‌ای به داستان‌های کوتاه سیمین دانشور توجه جدی نشان داده است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۴:۲۰

    دکترنصرالله پورجوادی: فلسفه را باید «زندگی» کرد

    دکتر نصرالله پورجوادی، چهره ماندگار فلسفه و عرفان، در یادداشتی با عنوان «فلسفه از تعلل به مستی» نقدی را بر وضعیت فلسفه و فلسفه‌خوانده‌‌ها وارد می‌کند و می‌گوید این روزها فلسفه شده‌است حرف و حرف و حرف! در حالی که فلسفه، «روش زیستن» است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۳:۵۰

    هنرمندی که اشیا را واژگون می‌کند

    اول اردیبهشت سالمرگ سهراب سپهری است. او از مهم‌ترین شاعران و نقاشان معاصر ایران است و شعرهایش به زبان‌های بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۴۰

    یادداشتی درباره یکی از نظریه‌پردازان ادبیات تطبیقی که مترجمان فراموشش کردند

    گایاتری چاکراورتی اسپیواک، فیلسوف و اندیشمند معاصر هندی یکی از مهم‌ترین نظریه‌پردازان ادبیات تطبیقی در جهان به‌شمار می‌رود. وی‌ استاد صاحب کرسی در دانشگاه کلمبیا و موسس رشته ادبیات تطبیقی در این دانشگاه است. نام این اندیشمند در نشست‌های تخصصی ادبیات تطبیقی در ایران مدام تکرار می‌شود، اما تاکنون هیچ یک از کتاب‌هایش به فارسی ترجمه نشده است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۱۶:۵۰

    ایمان عقلانی و ایمان تقلیدی / یادداشتی از غلامحسین دینانی

    صرف‌نظر از اینکه وحی با عقل چه رابطه ای دارد و میزان مناسبت و سنخیت میان آن تا چه اندازه روشن است در یک مساله نباید تردید روا داشت وآن این است که خداوند از طریق وحی عقل را محکوم نمی‌کند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۱:۱۰

    یادداشت نمکین یک کارگردان جوان

    آیدا پناهنده کارگردان فیلم «ناهید» که این اثر را بر اساس فیلمنامه‌ای از همسرش ساخته در یادداشتی درباره سختی‌های فیلمسازی نوشت.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۶:۱۰

    یادداشت حاتمی‌کیا برای مستند «سمفونی استیضاح»

    ابراهیم حاتمی کیا کارگردان سینما معتقد است مستند «سمفونی استیضاح» کاوش در تاریخ انقلاب اسلامی بدون طعم سفارش و محافظه کاری است.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۱۳:۰۰

    در آستانه بزرگداشت در جشنواره فیلم فجر؛

    یادداشت انتظامی برای محمدعلی کشاورز

    عزت‌الله انتظامی دوست قدیمی‌اش محمد علی کشاورز را بازیگری به روز دانست که هنوز هم خواندن کتاب‌های جدید را از دست نمی‌دهد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۰۹:۵۰

    نمایش «کامنت»، تجربه‌ای مشوش با یک کارگردانی هوشمند

    «کامنت» به کارگردانی یوسف باپیری بیش از اینکه دارای متنی منسجم و خوب باشد، یک کارگردانی هوشمندانه و خلاق دارد که سعی دارد مخاطب را از یک متن خسته کننده و مشوش نجات دهد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۱:۴۰

    آخرین لحظه‌های زندگی استاد مشفق از زبان افشین علا

    یعنی مرگ این‌جوری هم می‌آید؟ شاعر‌ حرف بزند‌، شعر بخواند،‌ لبخند بزند و ناگهان سرش بیفتد پایین؟ پیرمردی نودساله با آن همه ضعف و ناخوشی خودش را به مراسم تولد فرزند شاعرش برساند و با تقدیم هدیه‌ای ماندگار به او‌، جان به جان‌آفرین تسلیم کند؟ آن هم با این همه متانت و زیبایی؟

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۵ ۱۶:۳۰

    یادداشتی پیرامون بزرگترین رویداد سینمایی کشور

    کمی برای قضاوت زود است

    بهمن ماه امسال،‌ سی وسومین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد که چندسالیست با نام کاخ جشنواره معروف شده برگزار می شود، خوشبختانه اغلب عوامل اجرایی و برگزارکنندگان این دوره، مربوط به دوره قبلی هستند و همین موضوع باعث شده که اقدامات این دوره از جشنواره با سرعت ونظم بهتری انجام شود،شاید یکی از دلایلش این است که دبیر جشنواره امسال، بخاطر حضورش در دوره قبلی به همه ضعف و قوت های سال پیش واقف است.

  • بچگی سه ۱۳۹۳-۱۰-۲۴ ۱۰:۰۹

    یادداشتی بر فیلم Boyhood برنده جایزه گلدن گلاب در بخش فیلم درام:

    دوازده سال بچگی

    بچگی توانسته بدون داستان مشخص، فارغ از نقطه اوج، بدون رعایت قوانین سینمای کلاسیک، بدون دیالوگ‌های ماندگار با گفتگوهای یک دست و معمولی فیلم جذابی باشد و به کشف آنچه که هست بپردازد نه رهایی از آن.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۷:۱۰

    حکایت آن مامور معذور

    در نوشته‌های گذشتگان آمده است: آن وقت‌ها که هر گوشه از مملکت را به يک «دوله» و يا «سلطنه»‌ای اجاره می‌دادند، و به اصطلاح آن روزگاران، حکام ولايات را در «يتول خود داشتند» و هر آنچه می‌خواستند، به انجام مي‌رساندند و حساب و کتابی در کار نبود، در بخشی از يکي از ولايات اين ديار، مأموری از جانب والي آن ناحيه و ولايت، براي دريافت ماليات به روستاها سرکشي مي‌کرد و به انواع و اقسام حيل، علاوه بر دريافت ماليات، با سبيلي چرب‌کرده، در حالي که کلی منت به سر رعاياي نگون‌بخت مي‌گذارد، ده و روستا را ترک می‌کرد و می‌رفت تا در نوبت بعد به حيله جديدي متوسل شده، و ماليات گزاف‌تري را دريافت دارد و ايضاً سبيل از بناگوش دررفته‌اش، که نشانه بسی هيبت و مردانگی! بود، چرت‌تر گردد.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۰۹:۳۰

    بررسی پدیده «فلج قلم»

    وقتی نویسنده توانایی نوشتن و تولید اثر جدید را از دست می‌دهد اصطلاحاً به این وضعیت و موقعیت نویسنده «فلج قلم» یا «مسدود شدن ذهن نویسنده» می‌گویند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۷:۳۰

    «چند متر مکعب عشق» و داستان نادیده «زندگی»

    «چند متر مکعب عشق» فیلم روی پرده این روزهای سینمای ایران است. این فیلم در مسیر تاریخ رسانه‌ای شدن مهاجرین افغانستانی در ایران گام بزرگی است.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۹:۵۰

    همه مسؤولیم

    نصرالله حدادی، نویسنده و کتابشناس در یادداشتی به نکات مختلفی درباره نسبت مسائل اجتماعی و کتاب در جامعه پرداخته است.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۱۵:۵۰

    نوبت آشتی با رسانه ملی؟

    یک منتقد با نگارش متنی درباره تغییر و تحولات اخیر در مدیریت سازمان صداوسیما، معتقد است که نوبت آشتی با رسانه ملی فرا رسیده است.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۸:۲۶

    عرضه بخش گمشده «یادداشت‌های اسدالله علم» در نمایشگاه کتاب

    هفتمین جلد از یادداشت‌های اسدالله علم به عنوان آخرین جلد از این مجموعه توسط انتشارات کتاب‌سرا منتشر شده و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۲۴

    دفتر یادداشت‌های داستایوفسکی بعد از 25 سال گشوده می‌شود

    مجموعه سه جلدی «دفتر یادداشت‌های روزانه یک نویسنده» اثر فئودور داستایوفسکی با ترجمه ابراهیم یونسی بعد از 25 سال از سوی ناشری جدید منتشر شد.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۶ ۱۵:۲۸

    یادداشت‌های روزانه شمس آل‎احمد در آینده‌ای نزدیک منتشر می‌شود

    محمدحسین دانایی، خواهرزاده زنده‌یادان جلال و شمس آل‎احمد از انتشار خاطرات و دست‌نوشته‌های شمس آل احمد در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۵ ۱۵:۵۱

    میشل فوکو: شخصیت خمینی پهلو به افسانه می‌زند

    فوکو نوشت: ایرانی‌ها هم مثل دانشجویان اروپایی دهه ۶۰ همه چیز را می‌خواهند، اما برخلاف آنان، این همه چیز، «آزادی امیال» نیست، بلکه آزادی از هر چیزی است که در کشورشان و در زندگی روزانه‌شان نشانه حضور قدرت‌های جهانی است.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۵ ۱۱:۳۸

    سخنان صریح فریدون جیرانی درباره‌ی «آشغالهای دوست داشتنی»

    فریدون جیرانی خواستار نمایش «آشغالهای دوست داشتنی» محسن امیریوسفی در جشنواره‌ی فیلم فجر شد، او در نوشتاری با عنوان «ما که پیر شدیم،برای جوان‌ها فضای گفت‌وگو ایجاد کنید.» نکاتی را مطرح کرد.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۰ ۰۹:۱۶

    انتخاب شگفتِ روز «قهرمانی» صائب از زبان امیری اسفندقه

    مرتضی امیری اسفندقه در قالب یادداشتی چگونگی انتخاب ۱۰ تیرماه به عنوان روز صائب و رویداد عجیب و شاعرانه‌ای که با آن ملازم بوده را روایت کرده است.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۸ ۱۵:۰۷

    واکنش مدیر شبکه دو به یادداشت ایرج طهماسب

    مدیر شبکه دو سیما گفت: ما مجوز تولید برنامه «کلاه قرمزی» برای تولید و پخش در ایام عید ۹۳ راصادر کردیم و در حال مذاکره با گروه تولید هستیم تا در نوروز امسال هم از این برنامه استفاده کنیم.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۱:۲۱

    مجید مجیدی: فیلم «محمد(ص)» نیمه دوم سال آینده می‌آید

    مجید مجیدی در یادداشتی به مناسبت فرا رسیدن میلاد پیامبر اکرم(ص) از نزدیک شدن فیلم «محمد(ص)» به روزهای پایانی مراحل فنی خبر داد و نوشت : نام «محمد» چنان بزرگ است که من ناچیز را هر روز و هر لحظه ترس و هیبتی آمیخته با احترام فرا می‌گیرد و بر حساسیت و دقت من بیش از پیش می‌افزاید.

  • عبدالکریمی ۱۳۹۲-۱۰-۱۶ ۱۷:۰۰

    بیژن عبدالکریمی؛

    تأملاتی پیرامون حملات سایبری به لیونل مسی

    بی‌اخلاقی­‌های متعددی که نه فقط در حوزۀ ورزش بلکه در همۀ نهادها و حوزه­‌های گوناگون حیات اجتماعی ما دیده می­‌شود، حکایت از وقوع یک سونامی قریب ­الوقوع اخلاقی و اجتماعی در جامعۀ ایرانی می­‌کند. اگر خطر ظهور این سونامی­ ای را که با سرعت هر چه تمام‌­تر به سوی ما می­‌آید امروز درک نکنیم، فردا بسیار دیر است.