هنر

کل اخبار:647

  • جامعه شناسی هنر ۱۳۹۷-۰۳-۲۰ ۱۰:۲۱

    نگاهی به رشته جامعه‌شناسی هنر؛

    شناخت جوهر اجتماعی هنر

    جامعه‌شناسی نومارکسیستی هنر از تحلیل‌های مارکسیست سنتی گام فراتر گذاشته، دیگر آثار هنری را صرفاً به‌مثابه «بازتاب‌های» طبقاتی یا نیروهای اقتصادی تلقی نمی‌کند، بلکه به دیگر عوامل مؤثر نیز توجه دارد. ازجمله نویسندگان این مکتب می‌توان به گرامشی، آدرنو، آلتوسر و گلدمان اشاره کرد که در تدوین چنین تحلیل‌هایی پیشگام بوده‌اند.

  • زیبایی شناسی ۱۳۹۷-۰۳-۰۹ ۱۲:۰۱

    مقدمه‌ای بر تاریخ زیبایی‌شناسی مدرن؛

    هنر در خدمت روشنگری

    این ایده که شعر، و شاید هنرهای دیگر، می‌توانند مجموعه کاملی از امکانات را برای عاطفه، انگیزه و کنش انسان بازنمایانند و با این توان و شدت همین کار را برای دعوت ما به سوی نیکی و دوری ما از بدی و شرارت انجام می‌دهند، خواه به عنوان نقدی بر علیه افلاطون در دیدگاه ارسطو باشد یا دفاع از افلاطون همانگونه که مدنظر سیدنی بود، برای قرن‌ها و پیش از شکلگیری رشته تخصصی زیبایی‌شناسی در قرن هیجدهم هسته اصلی  اندیشه غربی  درباره هنر بود.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۲۹ ۱۳:۲۰

    سارا اشرفی در سوئیس و موان چینی در تهران

    نمایشگاه نقاشی‌های موان، هنرمند چینی در گالری آس، نمایشگاه نقاشی‌های سارا اشرفی در سوئیس و نمایشگاه خط‌نگاره‌های عبدالله مقدسی از تازه‌ترین رویدادهای هنرهای تجسمی ایران است.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۲۹ ۱۱:۲۰

    بررسی معیار انتخاب «چهره سال هنر انقلاب اسلامی»/ حمایت‌ها ارگانی است یا خیر؟

    معیار انتخاب «چهره برگزیده سال هنر انقلاب» چیست؟

  • ۱۳۹۷-۰۱-۲۸ ۱۲:۰۰

    حمید حسام چهره سال هنر انقلاب شد

    حمید حسام، نویسنده حوزه دفاع مقدس به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی سال ۱۳۹۶ معرفی و تجلیل شد.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۱۹ ۱۰:۰۰

    کتاب «در جستجوی یوتوپیا» منتشر شد

    کتاب «در جستجوی یوتوپیا: هنر و علم در عصر تامس مور»اثر جان ونر استوک منتشر شد.

  • مهدویان ۱۳۹۶/۱۲/۲۳

    گفت‌وگو با محمدحسین مهدویان؛

    لاتاری بهترین فیلم من است

    دو فیلم اول من فیلم‌های نخبه‌پسندتری بود هرچند ماجرای نیمروز کاملاً یک چیز میانی بود؛ یعنی از آن دسته فیلم‌هایی که هم مردم عادی می‌توانستند با فیلم ارتباط برقرار کنند و هم آن‌هایی که نخبه‌تر و خاص‌تر بودند. در لاتاری به دنبال یک لحن یا روایتی از ماجرا بودم و داستانی می‌خواستم تعریف کنم که واقعاً طیف بیشتری از مردم فیلم را دوست داشته باشند و یک فیلم کاملاً مردم‌پسند بسازم؛ اما من به‌هرحال همان آدم هستم.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۱۶ ۱۳:۲۰

    دانشنامه ابزار و مصالح جدید مجسمه‌سازی به روایت شاگرد هنری مور

    یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب «فرهنگ مواد و تکنیک‌های مجسمه‌سازی» آموزش مواد و مصالح جدید مجسمه‌سازی مثل پلاستیک‌ها و رزین‌هاست و به روزترین منبع آموزشی در این هنر به حساب می‌آید.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۰۷ ۰۹:۱۲

    آیین رونمایی کتاب «سی‌هزار سال هنر»

    آیین رونمایی و بررسی کتاب «سی‌هزار سال هنر» با حضور مترجمان کتاب در کتابفروشی همیشه واقع در شهرک‌غرب برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۰۵ ۱۶:۲۰

    جامعه و هنر؛ کدام یک وامدار دیگری است؟

    هنر و جامعه لزوماً به‌هم بسته‌اند. به‌این معنا که هیچ هنری نیست که از تاثیرات اجتماعی برکنار مانده باشد و در عوض، هیچ هنری هم نیست که در جامعه موثر نبوده باشد.

  • آوانگاردیسم ۱۳۹۶-۱۱-۲۴ ۰۹:۴۲

    دربارۀ امکان طرح بحث پیرامون «سینمای آوانگارد در ایران»؛

    سخن از یک فقدان

    اگر قرار باشد آوانگاردیسم را به معنای آنگلوساکسونی لفظ فرونکاهیم، آن‌گاه بی‌شک نه تنها در سینما بلکه در هیچ‌یک از هنرها نمی‌توان از آوانگاردیسم در ایران صبحت کرد. در واقع مسئلۀ اساسی آوانگاردیسم در ایران بلاموضوع است، زیرا با توجه به اینکه تجربۀ جدایی هنر از دیگر ساحت‌های زندگی محصول سیر تاریخی مشخصی در غرب است؛ اصولاً هیچ‌گاه ما با چنین مسئله‌ای روبه‌رو نبوده‌ایم که «آوانگاردهایمان» بخواهند علیه آن بشورند.

  • توسکانینی ۱۳۹۶-۱۱-۲۱ ۱۰:۳۱

    در باب زندگانی توسکانینی؛

     رهبر ارکستری با شور و حرارت

    تصویری که ساش از زندگی حرفه‌ای توسکانینی ارائه می‌دهد متقاعدکننده و گیرا است. وی همچنین توسکانینی را با تمامی تناقضاتش به تصویر می‌کشد. او به‌واسطۀ بدخلقی‌هایش در تمرینات مشهور بود و درعین‌حال به لحاظ شخصیتی بسیار مهربان بود.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۹ ۰۹:۳۱

    انتشار کتابی برای آموزش هنری در دست فراموشی

    انتشارات فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، آموزش هنر قلمزنی به زبانی ساده و گام به گام را در کتابی با عنوان «خودآموز فنون قلمزنی» منتشر کرد.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۱ ۱۲:۴۰

    ٢٠٠ میلیونی‌نشدن علی شیرازی و ٣ نکته

    شش سال است عده ای کار و زندگی‌شان این شده که بقبولانند قیمت‌های حراج تهران ساختگی است و اصلا فروشی در کار نیست.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۷ ۱۲:۰۰

    نامزدهای سی‌وپنجمین دوره جایزه کتاب سال در گروه «هنر» معرفی شدند

    نامزدهای سی و پنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در گروه «هنر» معرفی شدند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۶ ۱۶:۲۰

    دومین همایش فقه هنر در قم برپا می‌شود

    دومین همایش فقه هنر چهارشنبه ۲۷ دی ماه در سالن همایش غدیر استان قم به صورت صبح و عصر برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۶ ۱۱:۰۰

    بیست و یکمین کنفرانس بین‌المللی فلسفه و هنر برگزار می شود

    بیست و یکمین کنفرانس بین‌المللی فلسفه و هنر ژانویه ۲۰۱۸ در بانکوک- تایلند برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۱۳:۰۰

    جریان‌ساز «هنر مفهومی» در عصر جدید

    نام مارسل دوشان، نقاش و پیکرتراش فرانسوی، توانسته سال‌های درازی زبانزد عام و خاص شود، اما شاید شمار قابل‌توجهی ندانند که بخش عمده شهرتش، به تصمیمات جسورانه‌اش وابسته است که سبب شده آوازه‌اش در جهان مدرن بپیچد.

  • کافکا ۱۳۹۶-۱۰-۰۹ ۱۱:۲۹

    نقدی بر ترجمه کتاب «کافکا و عکاسی»؛

    کافکا به‌مثابه عکاس

    ترجمۀ فارسی این کتاب فستیوالی است از خطاهای کوچک و بزرگ که از حذف کلمات تا جملات کامل را دربرمی‎گیرد و به ترجمۀ مبهم، ناقص و یا بالکل نادرست بخش‎های عمده‎ای از اغلب صفحات کتاب منتهی می‎شود. در اینجا تنها به نمونه‎هایی از خطاهای بزرگ‎تر مترجم بسنده می‎کنیم

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۶ ۱۳:۲۰

    گفت‌وگو با کاپولا در مورد کتاب و کتابخوانی؛ کتاب‌هایی که می‌خوانم، درس‌هایی هستند که برای هنر نوشتن به کارم می‌آیند

    فرانسیس فورد کاپولا، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تهیه‌کننده مشهور آمریکایی ایتالیایی‌تبار که بیشتر به خاطر ساخت سه‌گانه «پدرخوانده» شناخته می‌شود، به سوالات نیویورک تایمز درباره کتاب و عادات کتابخوانی‌اش پاسخ داده است.او می‌گوید هیچ کتابی را برای ساختن فیلم نمی‌خواند و تنها سعی می‌کند از آنها درس بگیرد.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۶ ۱۲:۲۱

    بررسی امکان ارائه نظریه فلسفه هنر ایرانی اسلامی

    بیستمین کرسی ترویجی با رویکرد عرضه و نقد ایده علمی با عنوان «بررسی امکان ارائه نظریه فلسفه هنر ایرانی اسلامی» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۲:۴۰

    پیش‌نشست اسم‌گرایی و هویت‌گرایی در فقه و هنر برگزار می شود

    پیش‌نشست دومین همایش ملی فقه هنر با عنوان «اسم‌گرایی، کارکردگرایی و هویت گرایی در فقه و هنر» به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود.

  • تابلو ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۰:۱۸

    حقیقت هنر چیست؟

    دربارۀ هنر و زیست جهان

    هر تأویل دقتی است به بازی زبانی و به این اعتبار فرهنگی خاص میان بازی، هنر و زبان موردی مشترک است و در هر سه می‌توان قاعدۀ موجود را شکست یا شاید راهی یافت به قاعده‌ای تازه. شیلر در آثار خود نشان داده است که هنر نیز چون بازی استوار به بهره‌دهی نیست؛ و مخالفین این نظر، ارنست کاسیرر معتقد است که بازی اگرنه همیشه اما در موارد زیادی در خدمت هدفی درمی‌آید؛ لذا هنر حقیقت شکل‌های ناب را می‌آفریند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۶:۴۰

    ​بهترین کتاب‌های هنری سال ۲۰۱۷ میلادی از نگاه گاردین

    این روزها با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۱۷ میلادی بهترین کتاب‌های ژانرهای مختلف معرفی می‌شوند که کتاب‌های هنری هم از این قاعده مستثنی نیستند. پیتر کونراد در این لیست از جست‌وجو برای داوینچی واقعی، یادبودی برای لئونورا کرینگتون و هنر نقاشی پروست می‌گوید.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۰۴ ۱۶:۰۰

    مقصود فراستخواه: آیا از شریعتی به سادگی گذشتیم؟

    اساسا تجددخواهی لیبرال و مدرنیزاسیون در ایران در مکان دولت، چپ سوسیالیست در مکان حزبی، خیابانی و کاری، ناسیونالیسم ایرانی در مکان دولت، حزب و اسلام‌گرایی در مکان حوزه، مسجد و بازار سنتی، و روشنفکری در مکان کافه و دانشکده هنرهای زیبا جریان داشت اما شریعتی گفتمان و آثار خود را به مکان‌های عمومی می‌آورد و تا آنجا که می‌تواند جانب مکان‌های عمومی را می‌گیرد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۳ ۱۵:۴۲

    مهدی قربانی «تحفۀ خطاطین» را ترجمه می‌کند

    مهدی قربانی از ترجمه کتاب «تحفۀ خطاطین» خبر داد و گفت: این کتاب از آثار ارزشمند حوزۀ پژوهش هنر خوشنویسی است که در اواخر عصر عثمانی گردآوری و تألیف شده است.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۲ ۱۵:۴۰

    تب تقاضای جهانی برای هنر ایران

    آیدین آغداشلو : حراج های بین المللی ماهیت اقتصادی دارند، نه هنری

  • ۱۳۹۶-۰۸-۱۶ ۱۵:۴۰

    منشا مخالف‌ خوانی با هنر ملی کجاست؟

    یادداشت زیر به بهانه برپایی مجالس «تعزیه» در محوطه تئاترشهر نوشته شده است.

  • انقلاب ۱۳۹۶-۰۸-۰۶ ۰۸:۰۲

    سهم روشنفکران در انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ روسیه؛

    انقلاب اکتبر و بلشویسم فرهنگی برای روشنفکران

    در فردای پس از رخداد انقلابی که به تعبیر تروتسکی «به آن خیانت شد»، تنها هنر و نویسنده‌ای مجال سخن و حق حیات یافت که به خدمت بلشویسم فرهنگی درآمد؛ لذا این امر بعد از انقلاب اکتبر یک نتیجۀ مشهود یافت، به‌این‌ترتیب که عمدۀ آثار نویسندگان و تولیدات هنری در ادبیات، فلسفه، نقاشی، نمایش، سینما و دیگر عرصه‌ها سویه‌ای به‌شدت سیاسی پیدا کرد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۲ ۱۳:۰۰

    ابوالقاسم اسماعیل‌پور: اسطوره‌های بومی ادبیات، هنر و فرهنگ ما را صاحب هویت می‌کند

    ابوالقاسم اسماعیل‌پور، مترجم «دانشنامه اساطیر جهان» و «ادبیات گنوسی» دو اثر برگزیده در دوره‌های ۲۶ و ۲۸ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، بر این باور است که اسطوره‌ها در ادبیات و هنر یک کشور موثر هستند. اگر ادبیات ما متاثر از اساطیر باستانی و کهن باشد، پویاتر خواهد شد چراکه اسطوره در نقد ادبی و هنری و خلق آثار ارزشمند، تاثیر بسزایی دارند. وقتی در خلق آثار در زمینه‌های مختلف از اسطوره‌های بومی استفاده کنیم، ادبیات، هنر و فرهنگ ما صاحب هویت می‌شود. ‌