علم دینی

کل اخبار:191

  • غلامرضا اعوانی ۱۳۹۲-۰۸-۰۶ ۰۹:۳۷

    غلامرضا اعوانی در گفت‌وگو با فرهنگ امروز؛

    حکمت اسلامی مقدمه‌ی تاسیس تمدن اسلامی

    در قدیم حکمت و فلسفه یکی بوده است. حکمت در یونان تبدیل به فلسفه شده، ولی هیچ‌وقت دور از حکمت و بریده از حکمت نبوده است. در تمدن اسلامی فلسفه و حکمت مترادف یکدیگرند. اگر فلسفه از مبادی حکمی و مبادی الهی دور بشود در عالم اسلامی پذیرفته نیست.

  • ۱۳۹۲-۰۸-۰۵ ۱۳:۴۱

    روش شناسی مطالعات اسلامی در غرب در انتظار نشر

    روش‌شناسی مطالعات اسلامی در غرب مشتمل بر درس‎ گفتارهایی از پرفسور عبدالعزیز ساشادینا منتشر می‌شود.

  • ۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۴:۰۵

    علی نصیری: جایگاه علوم غیرانسانی در ایران بسیار بالاتر از علوم انسانی است

    رئیس مؤسسه معارف وحی و خرد با اشاره به اینکه هر علمی برای خودش ارزشمند است اما باید جای هر یک را شناخت و به اندازه آن نقش و جایگاهی که دارند برایشان ارزش قائل شد گفت: علوم انسانی در ایران در جایگاه واقعی خود قرار ندارد.

  • تحقیق ۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۰۸:۴۴

    تأملی در امکان و ضرورت تعریف علوم اجتماعی اسلامی (4)

    بررسی مبانی و جهت‌گیری‌های علوم اجتماعی مدرن

    انساني كه در انديشه‌ي مدرن و در چارچوب معرفت‌شناسي آمپريستي و هستي‌شناسي ماترياليستي تعريف مي‌شود، انساني است كه تنها وجود مادي او مورد توجه قرار مي‌گيرد و به عبارتي او نيز همانند ساير ابعاد و موجودات هستي در ماده خلاصه شده و مبدأ و منتهاي او در همين عالم جست‌وجو مي‌شود.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۰:۲۹

    کتاب نفیس «نام علی(ع) در معماری اسلامی ایران» رونمایی می‌شود

    آیین رونمایی از کتاب نفیس «نام علی(علیه السلام) در معماری اسلامی ایران با روش خط بنایی» با حضور مهندس سیدمحمد بهشتی، روز چهارشنبه ۸ آبان ساعت ۱۰ صبح در موزه امام علی (ع) برگزار می شود.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۰:۲۸

    قائم‎مقامی: حاکمیت ارزش‌ها غایت تشکیل حکومت اسلامی است

    حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد قائم‌مقامی: بعد از تشکیل نظام اسلامی در زمانه ما عمق استراتژیک حاکمیت فضایل در وجود افراد بیشتر می‌شود، یعنی راحت‌تر می‌توان ارزش‌ها را در افراد حاکم کرد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۸ ۱۱:۴۱

    انتقاد یک استاد دانشگاه از نامطلوب بودن رابطه علم و ایمان

    یک عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: وضعیت موجود ارتباط علم و ایمان در مراکز علمی و آموزشی و محتواهای درسی مطلوب نیست، اما درست نیست بگوییم که این ارتباط کلا اشکال دارد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۸ ۱۰:۲۹

    محمد بقایی‎ماکان: آثار برجسته در علوم انسانی در شرایط آزاد فکری پدید می‎آیند

    یک پژوهشگر مسائل فرهنگی با بیان اینکه با بسته بودن حوزه های تفکر و اندیشه جریان های فکری دچار رکود می شوند و در نتیجه عدم آزادی مانند سرپوشی بر معارف انسانی قرار می گیرد و آن را پژمرده می سازد گفت: پدید آمدن آثار برجسته در حوزه علوم انسانی بهترین عامل برای تشویق جامعه به این علوم است که چنین موردی بی شک در شرایط آزاد فکری پدید می آید.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۸ ۱۰:۲۸

    شهین اعوانی: انسان، تنها موجودی که اخلاق بر او متصور است

    اعوانی با اشاره به کارکردهای نظام اخلاق کانت و تفاسیر ارایه شده در حوزه فلسفه اخلاق و جایگاه انسان گفت: انسان تنها موجودی است که اخلاق بر او متصور است.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۸ ۰۹:۴۰

    نشست معرفی و نقد یک کتاب در خانه اندیشمندان علوم انسانی

    خانه اندیشمندان علوم انسانی با همکاری انتشارات فرهنگ معاصر نشست معرفی و نقد کتاب فرهنگ امثال و تعابیر قرآنی را برگزار می‎نماید.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۷ ۱۴:۳۶

    آموزه های دینی تباینی با مدرنیته ندارند

    یک پژوهشگر مسائل فرهنگی با بیان اینکه سکولاریسم تا حدی با مدرنیته توافق دارد ولی کاملاً با آن همانند و یکسو نیست گفت: برداشت های نوگرایانه از آموزه های دینی که منطبق با رویدادها و جریان زمانه باشد تباینی با تجدد و مدرنیته به معنای منطقی و معقول آن ندارند.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۷ ۰۸:۵۲

    کمیته تخصصی گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی قرآنی تصویب شد

    چهاردهمین جلسه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور با حضور سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري برگزار شد.

  • مباحثه حوزه علمیه ۱۳۹۲-۰۷-۲۵ ۰۸:۰۶

    عبدالوهاب فراتی؛

    جریان‌شناسی رویکردهای گوناگون در حوزه‌های علمیه نسبت به علوم انسانى جديد

    قدیمی‌ترین رویکرد به علوم جدید در حوزه‌های علمیه، به روحانیون سنتی تعلق دارد که هنوز نیز اقتداری نسبی در حوزه دارند. سنتی‌های حوزه، به گروهی از روحانیون اشاره دارد که از نظر فرهنگی، نگاهی سنتی به مسائل زندگی دارند و مقولات بزرگ زندگی را برحسب مناسبات گذشته تجزیه و تحلیل می‌کنند.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۰ ۱۳:۰۶

    کاوش‌های نظری در باب الهیات و تمدن منتشر می‎شود

    کاوش‌های نظری در باب الهیات و تمدن با بررسی امکان انجام مطالعات تمدنی در موضوعات اسلامی منتشر می‌شود.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۰ ۱۲:۳۷

    جذب 30 هزار دانشجوی غیرایرانی در طول برنامه پنجم توسعه در کشور

    رییس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) با اشاره به تشریح ماموریت‌های دانشگاه، گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه قرار است تا پایان این برنامه و بر مبنای پیش بینی‌های انجام شده کشور دارای 25 تا 30 هزار دانشجوی غیرایرانی باشد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۲۰ ۱۲:۳۲

    آیت‌الله جوادی‎آملی: برای داشتن علم دینی ابتدا باید جهان بینی دینی داشته باشیم

    جمعی از اعضای شورای سیاستگذاری و شورای علمی کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی با حضور در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله جوادی آملی دیدار و در محضر ایشان به طرح برخی سوالات علمی در حوزه نظریه پردازی علوم انسانی اسلامی پرداختند که معظم له ضمن ارائه مقدمه‎ای به این سوالات پاسخ فرمودند.

  • research ۱۳۹۲-۰۷-۱۸ ۰۹:۰۸

    محمد آقابیگی کلاکی/ تأملی در امکان و ضرورت تعریف علوم اجتماعی اسلامی (3)

    مبانی فلسفی، مفاهیم و محتوای علوم اجتماعی

    چيزي كه به نظر مي‌رسد مورد غفلت و بي‌توجهي قرار گرفته اين است كه اين اصول و پيش‌فرض‌ها از كجا آمده و چگونه شكل مي‌گيرد و در معرفتي كه علمي پنداشته مي‌شود رخنه مي‌كنند؟ آیا صورت‌های دیگری از علم را که در نظام‌های اجتماعی و تمدن‌های دیگر وجود دارد در نظر گرفته شده‌است؟

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۷ ۱۶:۵۵

    مقام معظم رهبری: نباید بگذارید حرکت پرشتاب علمی کشور از دور بیفتد

    بیش از هزار نخبه جوان برتر دانشگاهی صبح امروز در گفت و شنودی 2 ساعته با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به بیان دیدگاه‎ها و دغدغه های خود پرداختند و از زبان ایشان با ضرورت‎ها و ظرافت‎های «استمرار پیشرفت پرشتاب و درون زای علمی»، به عنوان عامل اصلی دست یابی ایران به قله های رفیع «پیشرفت و اقتدار و آبادنی» آشنا شدند.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۱۵:۴۸

    فلسفه‌ی تكنولوژی و نسبت آن با اخلاق و دين بررسی می‌شود

    مؤسسه مطالعاتی علم دينی صدرا در نظر دارد در پاييز سال جاری دو نشست تخصصی در زمينه دين و تكنولوژی برگزار كند كه نشست اول با موضوع فلسفه تكنولوژی و اهميت آن در اواخر آبان‌ماه و نشست دوم با موضوع نسبت اخلاق، دين و تكنولوژی در اواسط آذر ماه برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۱۵:۴۷

    آغاز ثبت نام دوره عمومی غیرحضوری علم دینی

    دومین دوره غیرحضوری علم دینی در موسسه علم دینی صدرا از طریق سامانه سایت علم دینی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۱۵:۴۰

    ارزيابی روند تحول در علوم انسانی و نقش حوزه‌

    افراد دغدغه‌مندی كه در زمينه تحول در علوم انسانی فعاليت كرده‌اند، برخی سطحی‌نگر بودند و به تغيير برخی از مسائل روبنايی اكتفا كردند و برخی ديگر به مبانی و عمق مشكل توجه كردند و در صدد برآمدند كه اين مشكلات را اصلاح كنند.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۱۵:۳۹

    "صورت بندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران" منتشر شد

    صورت بندی روشنفکری در جمهوری اسلامی ایران مشتمل بر مباحثی همچون گفتمان ملی – مذهبی‌ها و گفتمان تکنوکرات‌ها و فن سالاران روانه بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۱۵:۳۸

    قاسم پورحسن: اعتدال پیشینه نیرومندی در تفکر اسلامی دارد

    یک عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه اعتدال در جامعه امروز غرب مساوی با عقلانیت مدرن است و لزوما به معنای اخلاقی و فلسفی نیست، گفت: اعتدال پیشینه نیرومندی در تفکر اسلامی دارد و متفکران مهم اسلامی مانند ابن سینا، غزالی از میانه روی سخن می گویند.

  • دانشگاه تهران ۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۰۹:۳۸

    نگاهی آینده‌شناسانه به مسائل علوم انسانی در ایران؛

    ما و آینده‌ی علوم انسانی

    سؤال اصلی این است که اصولاً عوامل مؤثر در تحول، تقویت و پیشرفت علوم انسانی در ایران چیست؟ به عبارت دیگر می‌توان این گونه پرسید که برای تحول در علوم انسانی و رسیدن به آینده‌ای درخشان در ارتباط با سعادت انسان‌ها در دنیا و آخرت، چه باید کرد و چه راهکارها، الزامات و عواملی در این زمینه مؤثر است؟

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۲۵

    کتاب «فقه اسلامی Islamic Jurisprudence» منتشر شد

    کتاب «فقه اسلامی Islamic Jurisprudence» به قلم عمران احسن خان نیازی، حاوی اطلاعاتی جامع درباره معرفی مکاتب حقوق اسلامی، اصول فقه، تاریخ فقه و تاریخ تفسیر است.

  • زرشنلس زیباکلام ۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۵:۲۶

    گزارشی از ادامه مناظره شهریار زرشناس و صادق زیباکلام در برنامه زاویه؛

    زرشناس: سرآغاز تاریخ غرب جدید انکار ولایت الهی است / زیباکلام: مدرنیته یک فرایند طبیعی و تاریخی است

    دغدغه‎ی مدرن این است که بر دنیا حاکم و مسلط شود. باید ذات آن را شناخت و با اندیشه اسلامی بر آن ورود کرد تا استقلال خود را حفظ کرده و مستقل عمل کنیم.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۳:۵۵

    راه‌اندازی دبیرخانه ارتباط حوزه و جهاد دانشگاهی در راستای اهداف سند تحول

    رییس جهاد دانشگاهی واحد استان قم، گفت: دبیرخانه دائمی ارتباط حوزه و جهاد دانشگاهی با اهداف و برنامه‌های مندرج در سند تحقق راهبردی جهاد دانشگاهی در قم افتتاح و تشکیل شده است.

  • محمد فنایی اشكوری ۱۳۹۲-۰۷-۱۲ ۰۹:۵۵

    گفت‌و گوی مکتوب با دکتر «فنایی اشکوری»؛

    بازسازی علوم انسانی

    بازسازی علوم انسانی فرضی است که به نظر بنده، معقول و عملی است. بر اساس این طرح، ما ضمن استفاده از علوم انسانی موجود، باید در نقادی، تصحیح و تکمیل آن بکوشیم و در این راه، از سه روش عقلی، تجربی و نقلی (دینی) بهره گیریم. مراد ما از اسلامی‌سازی علوم انسانی نیز همین است.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۱ ۱۳:۰۳

    آيت الله شبیری‌زنجانی: مسائل دینی باید بیش‎تر در دانشگاه‌ها پیاده شود

    آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی گفت: افرادی برای تربیت دانشگاهیان گماشته شوند که دین و خداباوری در آن‌ها تجسم پیدا کرده باشد.

  • ۱۳۹۲-۰۷-۱۱ ۱۳:۰۳

    آيت الله صافی گلپایگانی: نسبت به علوم انسانی باید حساسیت بیشتری به خرج داد

    سرپرست وزارت علوم و هیات همراه، صبح روز پنج شنبه - 11 مهر ماه - با حضور در بیت آیت‌الله العظمی صافی با معظم‌له دیدار و گفت‌وگو کردند.