نقد

کل اخبار:973

  • حسن نراقی ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۱:۴۱

    نقدی بر کتاب جامعه‌شناسی خودمانی؛

    هرکه بی‌هنر افتد نظر به عیب کند

    در جایی از کتاب علت حسود بودن ایرانیان را در این می‎داند: هنگامی کسی به موفقیتی می‎رسد و کار برجسته‎ای انجام می‎دهد، یک حالت حزن و افسوس در ما پیدا می‎شود، چون حسودیم که چرا او موفق شد؛ پس ایرانیان حسودند! جناب مهندس، آن حالت حزن و اندوه لزوماً به حسودی برنمی‎گردد. به‌عنوان کسی که گاهی این حزن‌ و افسوس‌ها در خودم پیدا شده است، می‎گویم این حزن به غبطه برمی‎گردد. غبطه با حسودی فرق می‎کند. غبطه یعنی اینکه چرا من به آن موفقیت نرسیدم، چرا من نشدم ... و این افسوس خوردن به هیچ رو نشانۀ حسودی نیست. حسودی یعنی اینکه اگر من ندارم تو هم نداشته باش، اگر من نتوانستم تو هم شکست بخور.

  • جامعه شناسی ۱۳۹۷-۱۰-۲۴ ۱۰:۵۵

    نگاهی به وضعیت جامعه شناسی ایرانی؛

    ناتاریخی بودن جامعه شناسی

    ما باید سعی کنیم تا بتوانیم با هوش تحلیلی خواندن تاریخ خود را از عصر اساتیر که امروزه به دلیل پیدایی شواهد، بیشتر رنگ تاریخ به خود گرفته است(۵)تا امروز آغاز کنیم و چرایی و چگونگی آن را به پرسش بکشیم تا با حاصل این خوانش و تولید نظر، زبان را آزاد کنیم. ..در غیر این صورت در خوش بینانه ترین حالت ما به همراه جغرافیای خود به کوچی اجباری اما برای همیشه بی بازگشت، رو برو خواهیم شد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۳ ۱۶:۲۰

    انتقادی نمایشی به وضعیت امروز تئاتر ایران / روایت میکائیل شهرستانی از نمایش "آوازه‌خوان خیابان‌های منهتن"

    میکائیل شهرستانی گفت: سیستم اجرایی تئاتر در این دوران، رویکردی مادی و تجاری دارد و بر این اساس"آوزاه‌خوان خیابان‌های منهتن" را در مقابله و اعتراض به این جریان روی صحنه آوردم.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۸ ۱۶:۴۰

    توضیحات مژگان دولت‌آبادی درباره صحبت هایش پیرامون «ملت عشق»

    در جلسه نقد و بررسی «ترجمه‌های داستان‌های زنان نویسنده ترک در ایران» که روز دوشنبه در دانشگاه الزهرا برگزار شد، مژگان دولت‌آبادی صحبت هایی مبنی بر سفارشی بودن کتاب ملت عشق نوشته الیف شافاک انجام داد که گزارش آن در ایبنا منتشر شد. به دلیل واکنش هایی که در این چند روز انجام شده این مترجم توضیحات بیشتری را طی یادداشتی در اختیار ایبنا قرار داده است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۸ ۱۵:۴۰

    چگونه سرمایه‌داری سرد منجر به بی اثر شدن نقد می‌شود؟

    جبار رحمانی عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در یادداشتی نگاهی به کتاب «تحلیل فرهنگی» نوشته جیم مک گوییگان؛ ترجمه سجاد علیزاده داشته است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۵ ۱۳:۰۰

    روزآمدی، مهمترین ویژگی الهیات اگزیستانس است

    مهدی عباس زاده گفت: نخستین ویژگی الهیات اگزیستانس، روزآمدی است. مک‌کواری با بهره‌گیری از هایدگر متقدم سعی می‌کند کلام مسیحی را روزآمد کرده و با زبان زمان با مخاطب صحبت کند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۳ ۱۱:۴۰

    «منشور حقوق شهروندی برمبنای کرامت انسانی» نقد می شود

    کتاب «منشور حقوق شهروندی برمبنای کرامت انسانی» دوشنبه (سوم دی ماه) در سرای اهل قلم معرفی و بررسی می شود

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۲ ۱۶:۰۰

    کرسی ترویجی نقد الهیات اگزیستانس برگزار می‌شود

    کرسی ترویجی نقد الهیات اگزیستانس در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۱ ۱۵:۲۰

    نقدی بر دیدگاه بیژن عبدالکریمی درباره امکان امر دینی

    عبدالکریمی، اگرچه تأکید می کند که نظریه اش نافی اعتقادات و مناسک دینی نیست و صرفاً جهان دینی و قدسی را نفی می کند ولی نفی جهان قدسی یعنی نفی حضور و ضرورت تحقق دین در دنیای مدرن.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۶:۲۰

    کتاب «فلسفه همچون سیاست فرهنگی» نقد و بررسی می‌شود

    نشست نقد و بررسی کتاب «فلسفه همچون سیاست فرهنگی» نوشته ریچارد رورتی شنبه ۲۴ آذرماه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۶:۰۰

    کارآمدی یکی از پایه‌های مشروعیت است/ نقد کارگزاران؛ تکلیف همگانی

    محسن اسماعیلی، نقد کارآمدی صاحب منصبان را یک حق و بلکه تکلیفی همگانی دانست و گفت: انسان متعهد و متخصصی که قدرت اجرایی کردن طرح‌های خود یا الزامات قانونی را نداشته باشد، فاقد کفایت است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۱ ۱۳:۰۰

    نقد در تراز جهانی؛ ترویج تفکر انتقادی در حوزه علوم انسانی

    یکی از آفت‌های نقدپژوهی نگاه درجه دوم به مسأله نقد و فرعی قلمداد کردن آن نسبت به یک کار پژوهشی است. نقد به مثابه یک علم و نقد به مثابه یک فلسفه را بایستی جایگزین نقد به مثابه یک ابزار دانست.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۱۶:۰۰

    تاملی بر لیست هیات انتخاب فیلم فجر / «نظارت غالب»

    اعضای هیات انتخاب سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی معرفی شد که به نظر می‌رسد همچنان رویکرد نظارتی بر وجه هنری غالب است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۱۳:۰۰

    نظرات مخالفان و علمای اسلام درباره ارتداد در ترازوی نقد

    کتاب «ارت‍داد در ترازوی ن‍ق‍د: نقد احکام و آثار دنیوی» با نگاهی تحلیلی به این موضوع می‌پردازد که تا چه حد تبلیغات مخالفان اسلام و بزرگ‌نمایی برخی از علمای اسلام در مورد ارتداد صحیح است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۱۲:۰۰

    خانیکی: قانعی‌راد یک اقتدارگرا البته به معنای مثبت آن بود

    هادی خانیکی استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در نشست نقد و بررسی مستند «محمد امین» اثری درباره زندگی مرحوم قانعی راد، گفت: اقتدارگرایی به معنای مثبت و نظم و استفاده از ظرفیت‌های موجود از جمله ویژگی‌های آن مرحوم بود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۴ ۱۱:۲۰

    شریعتی: جامعه‌شناسی زنده را محکوم به سیاه‌نمایی می‌کنند!

    سارا شریعتی در پنجمین همایش روز ملی علوم اجتماعی ایران گفت: زمانی کتاب‌ها جان داشتند و نسبت به آنها احساس خطر می‌شد اما امروز گوبا کتاب‌ها دیگر خطرناک و جاندار نیستند و فقط متونی هستند که خوانده می‌شوند تا فرد مدرک بگیرد بی‌آنکه تغییر کند. به گفته وی، جامعه‌شناسی باید به نقد اجتماعی گره بخورد و مطالبه اجتماعی داشته باشد. منتها مساله این است که چنین دانش زنده و کارآمدی را سیاه‌نما می‌دانند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۳ ۱۶:۲۰

    همایش نقد آثار، افکار و بزرگداشت کوشش‌های علمی و اجتماعی «احسان نراقی» برگزار می‌شود

    چهارمین همایش تخصصی «جامعه‌شناسان ایرانی و جامعه ایرانی» با محوریت نقد آثار، افکار و بزرگداشت کوشش‌های علمی و اجتماعی «احسان نراقی» عصر روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۲ ۱۷:۲۰

    حسنی‌فر: برای نقد کاتوزیان باید تاریخ ایجابی مثبت از ایران داشته باشیم!

    عبدالرحمن حسنی‌فر گفت: در نقد کاتوزیان باید توجه داشت ما اگر تاریخ مثبت ایجابی تاریخ ایران را نداشته باشیم نمی‌توانیم او را نقد کنیم چون جذابیت رهایی از استبداد ایرانی و جامعه کوتاه مدت برای ایرانیانی که دل در گرو آزادی دارند و قلت منابع گرد آوری شده درباره تاریخ مثبت ایران کار را درباره نقد کاتوزیان سخت می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۰ ۱۶:۰۰

    نقد «سویه‌ها، مطالعه‌ای در فلسفه‌ هگل»

    «سویه‌ها، مطالعه‌ای در فلسفه‌ی هگل» نوشته تئودور آدورنو با ترجمه‌ محمدمهدی اردبیلی، حسام سلامت و یگانه خویی نقد می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۹ ۱۰:۲۰

    مجموعه مقالات آل بویه نقد و بررسی می‌شود

    ​مجموعه مقالات آل بویه از سوی شعبه استان خراسان انجمن ایرانی تاریخ نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۸ ۱۲:۲۰

    نه بر مُرده، بر زنده باید گریست/ انتقاد نصرالله حدادی از یک ستون‌ مطبوعاتی

    «جست‌وجوگران کتاب» همان کرمِ کتاب‌ها هستند؟ ادب و آداب‌مان کجا رفته است؟ این چه ترکیب و کلماتی است که به کار می‌بریم؟ مگر قرار است هرآنچه که در فرهنگ عامه درباره اهل کتاب آمده و گفته شده، بر زبان بیاوریم و بر قلم جاری سازیم؟

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۷ ۱۳:۲۰

    «انسان خردمند» نقد و بررسی می شود

    کتاب «انسان خردمند» نوشته‌ی یووال نوح در شهرکتاب نقد و بررسی می شود.

  • صنعتی ۱۳۹۷/۰۸/۲۲

    گفت ‌و گو با محمد صنعتی در موضوع تفکر فلسفی در ایران؛

    مقابله با تاریخ نخ‌نما

    آیا ما جرات داریم که بر شاهنامه نقد بنویسم؟! آیا جرات می‌کنیم بر حافظ نقد بنویسیم؟! خیر! زیرا شاهنامه و دیوان حافظ و مثنوی معنوی برای مردم ایران مقدس‌ هستند! این طور نیست؟! من باید یک جا بتوانم این حرفم را بزنم که چرا نمی‌شود، شاهنامه و حافظ و مولوی و عطار را تحلیل نقادانه کرد؟ سانسور روشنفکری ما گاه سختگیرترتر از سانسور حکومتی است!

  • ۱۳۹۷-۰۸-۱۵ ۱۱:۲۰

    شازده کوچولو با نگاهی تازه

    «محبوب‌ترین شاهزاده» دنیا نقد و پویشی است بر ترجمه‌های مختلف رمان شاهزاده کوچولو اثر آنتوان دُسنت اگزوپری که به کوشش مژده ژیان منتشر شده است. همچنین نمایشنامه‌ای بر اساس این کتاب نوشته شده که به گفته مولف نگاهی تازه به این کتاب معروف دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۱۳ ۱۳:۰۰

    منشور نقد در حوزۀ علوم انسانی؛ ضرورتها و اهداف

    با ترویج نقد در قلمرو علوم انسانی معاصر می‌توان مرزها و فاصله‌های بین آنچه در دست داریم با آنچه می توان بدان دست یافت را، تعیین کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۳۰ ۱۳:۲۰

    نقد منصفانه و غیرمنصفانه در علم نداریم/ دچار اغتشاش مفهومی هستیم

    حسن محدثی گفت: متفکران دینی در ایران گرفتار این مشکل هستند که در مقام نقد و بحث سلبی توانا سخن می‌گویند، اما در وجه ایجابی با لکنت زبان و اغتشاش مفهومی مواجه اند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۴ ۱۷:۰۳

    کرسی ترویجی «نقد فرهنگ کار در سازمان های ایرانی» برگزار می شود

    کرسی ترویجی «نقد فرهنگ کار در سازمان های ایرانی» با ارائه سمیه توحیدلو برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۴ ۱۲:۲۰

    ناگفته‌های "شجاعی" از «تنگه ابوقریب» / «متاسفانه جنگ را تجلیل می‌کنیم»

    طراح صحنه و لباس فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» معتقد است: متاسفانه اکنون بیشتر از آنکه در پی تحلیل جنگ باشیم در فکر تجلیل از جنگ هستیم.

  • عهد عتیق ۱۳۹۷-۰۷-۲۴ ۱۰:۵۸

    نگاهی به کتاب عهد عتیق؛

    «بهر خدایم نغمه‌ای بر دف‌ها ساز کنید...»

    کتاب استر همانند کتاب یهودیت، راوی رهایی ملت به پایمردی زنی است. یهودیان ساکن پارس به سبب کینه‎توزی وزیری مقتدر به نام هامان تهدید به قتل‌عام می‎شوند و به پایمردی هموطنی جوان به نام استر که ملکة خشایارشا شده است و عموی او مردِخای وی را راهنمایی می‎کند، نجات می‎یابند. ورق یک‌سره برمی‎گردد: هامان به دار آویخته می‎شود و مردخای جای او را می‎گیرد و یهودیان دشمنان خود را به هلاکت می‎رسانند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۲ ۱۱:۲۰

    نشست نظریه‌های هنر و علوم شناختی برگزار می‌شود

    یازدهمین درسگفتار از «سلسله درسگفتارهای تخصصی نظریه و نقد هنر» با عنوان «نظریه های هنر و علوم شناختی» در پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر برگزار می‌شود.