غلامحسین ابراهیمی دینانی

کل اخبار:195

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۸ ۰۸:۵۰

    برنامه دوره‌های آزاد مؤسسه حکمت و فلسفه اعلام شد

    برنامه دوره های آزاد موسسه حکمت و فلسفه در نیم‌سال اول تحصیلی ۹۵-۹۴ اعلام شد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۵:۳۰

    روایت دینانی از محسوس تا معقول

    عقل از دیدگاه دینانی فصل مقوم انسان بوده و یک امر جوهری است و عقل را با چیزی جر خود عقل نمی ‌توان شناخت.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۰

    «صفات وجهی در زبان فارسی»کتاب شد

    کتاب «صفات وجهی در زبان فارسی » نگرشی معنایی - نحوی به صفات وجهی مثبت فارسی (مانند ممکن، احتمالی و قابل اعتماد) است که قلم نگین ایلخانی پور به رشته تحریر در آمده است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۱:۰۰

    آغاز مجدد کلاس‌های دکتر دینانی در مؤسسه حکمت و فلسفه ایران

    کلاس‌های دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی با عنوان «ماجرای فکر فلسفی» از دوشنبه ۹ شهریور مجدد شروع می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۷:۰۰

    کدام حکیم اسلامی با قرآن بیشتر مأنوس بود

    دکتر دینانی طی مصاحبه ای که در سایت وی منتشر شد، گفت: اگر از من بپرسید در بین حکمای اسلامی کدام حکیم به اسلام نزدیک‌تر بوده است و کدام حکیم با قرآن بیشتر مأنوس بوده بدون تردید می‌گویم سهروردی.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۱:۴۰

    پدیدارشناسی و مسئله ای به نام «معنی»

    پدیدار شناس باید پاسخ گوید که اگر زندگی انسان با روبرو شدن با پدیده ها سامان می یابد و تحقق می پذیرد، معنی زندگی چیست؟ و چگونه می توان با معنیِ آن به عنوان پدیده روبرو شود؟

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۱:۲۰

    آیین رونمایی کتاب «یک نفس تازه» در فرهنگسرای نیاوران

    آیین رونمایی کتاب «یک نفس تازه» در فرهنگسرای نیاوران به دعوت مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران و انتشارات معین، برگزار می‌شود.

  • شماره ششم ۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۴:۴۶

    شماره ششم نشریه «فرهنگ امروز» منتشر شد

    سرنوشت فلسفه اسلامی عنوان پرونده اندیشه این ماه فرهنگ امروز است که ضمن بررسی فلسفه اسلامی در جهان معاصر به بازاندیشی میراث هانری کربن و وارثان فکری او در جهت دهی به مسیر فلسفه اسلامی در آینده پرداخته و تلاش کرده است به این پرسش پاسخ دهد که آیا فلسفه اسلامی آینده‌ای دارد؟

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۸ ۱۳:۰۰

    دینانی: هدفم در کتاب «از محسوس تا معقول» تبیین اندیشیدن است

    دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، ز جدیدترین اثر خود با عنوان «از محسوس تا معقول» رونمایی کرد. وی گفت: اگر بخواهم عنوان انتخابی برای این کتاب را به فارسی سلیس بیان کنم، باید بگویم «از محسوس تا معقول» به معنای «اندیشیدن» است. به‌طور کلی هدفم در این کتاب، تبیین «اندیشیدن» است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۷ ۱۹:۱۰

    یادداشت دکتر دینانی درباره‌ی ابوالحسن شعرانی

    راقمِ این سطور، افتخارِ شاگردیِ آن حکیم معاصر را نداشته‌ام، اما در مدرسه‌ی مروی تهران بارها محضر شیرین و سودمند آن مرد بزرگ را درک کرده‌ام و از سخن‌های حکمت آمیز او بهره برده‌ام.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۷ ۰۹:۴۰

    رونمایی و معرفی کتاب «از محسوس تا معقول» برگزار می‌شود

    نشست رونمایی و معرفی جدیدترین کتاب دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی امروز چهارشنبه ۲۷ خردادماه در کتابخانه ملی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۰۰

    ابراهیمی‌دینانی: چرا صراط مستقیم از مو باریک‌تر است؟

    چهره ماندگار فلسفه ایران گفت: صراط مستقیم از مو باریک‌تر و از شمشیر تیزتر است، علتش هم این است که باید نهایت احتیاط را برای عبور از این راه باریک داشته باشیم و یک لحظه بی‌توجهی ما را دچار مشکل می‌کند.

  • دینانی ۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۰۹:۳۵

    «غلامحسین ابراهیمی‎دینانی» در نوزدهمین همایش ملی حکیم ملاصدرا (۳)؛

    اتحاد عقل و عشق در نظام هستی

    هیچ موضوعی در عالم هستی از موضوع نظم مهم‎تر نیست و فلسفی‎ترین موضوع و بنیادی‌ترین مسئله در عالم هستی همین موضوع است. هر چیزی در جایگاه خودش عالی است، نظم در این معنا آمده است؛ اما چه کسی می‎داند جای اشیا کجاست؟ و اصل مسئله نیز همین است.

  • ابراهیمی دینانی ۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۰۹:۰۰

    ماجراهای فکر فلسفی از نگاه «غلامحسین ابراهیمی‎دینانی»؛

    اندیشیدن انسانِ کنشگر به اندیشه‎ی خود

    انسان به چه می‎اندیشد؟ همیشه اندیشه به چیزی می‎اندیشد یا خیر؟ تنها اندیشیدن مهم است یا به چه چیزی اندیشیدن نیز مهم است؟ نکته‎ی مهم‎ این است که انسان کنشگر است، چون می‎اندیشد و فراتر از آن به اندیشه‎ی خودش هم می‎اندیشد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۷:۰۰

    نشست ماجراهای فکرفلسفی برگزار می‌شود/ زندگینامه دکتر دینانی

    نشست«ماجراهای فکر فلسفی (رابطه عقل و نقل در جهان اسلام)» به همت انجمن علمی دانش اجتماعی مسلمین با همکاری گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران با حضور دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۱:۳۰

    اندیشه و خرد در مکیال گفتگو

    دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی از معدود شخصیت‌های علمی است که در عبور از مرز هشتاد سالگی نیز هر روز می‌شکفد و هر سال برگ و بار و ثمره بیشتر می‌دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۰۹:۳۰

    بنیادی ترین پیام حافظ از نگاه دینانی

    دینانی می نویسد:حافظ خود را روایت می کند. حافظ را به روایت خود حافظ باید شناخت. البته به مجرد اینکه من بخواهم روایت حافظ را از خودش بگویم، در این مبحث دخیل و راوی خواهم شد.

  • غلامحسین ابراهیمی دینانی ۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۱۵

    گزارشی از سخنرانی ابراهیمی دینانی در همایش «خواجه نصیرالدین طوسی»؛

    لقب حکیم برازنده‌ی خواجه نصیر

    حکیم کسی است که هم هست‌ها و هم بایدها را می‌شناسد، ضمن اینکه متخلق به اخلاق هم باید باشد. شاید در بین فلاسفه‌ی جهان اسلام هیچ فیلسوفی به اندازه‌ی نصیرالدین طوسی درباره‌ی اخلاق، ‌اجتماع و سیاست مطلب ننوشته باشد و عمل نکرده باشد؛ نمونه‌اش اینکه فرد وحشی مثل هلاکو را آدم کند و کتاب‌هایی در سیاست، تدبیر و اخلاق نوشته است؛

  • غلامحسین دینانی ۱۳۹۴-۰۱-۰۶ ۱۵:۱۱

    صوت/ فلسفه و اجتماع (1)

    غلامحسین ابراهیمی‌دینانی

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۰:۲۰

    ایمان عقلانی و ایمان تقلیدی

    دینانی نوشت:​ صرف نظر از اینکه وحی با عقل چه رابطه ای دارد و میزان مناسبت وسنخیت میان آن تا چه اندازه روشن است در یک مساله نباید تردید روا داشت وآن این است که خداوند از طریق وحی عقل را محکوم نمی کند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۵۰

    بزرگداشت ملاهادی سبزواری و سیدجلال‌الدین آشتیانی برگزار می‌شود

    بزرگداشت حکیم ملاهادی سبزواری و یادبود دهمین سال درگذشت سیدجلال‌الدین آشتیانی، فردا در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۱۶:۵۰

    ایمان عقلانی و ایمان تقلیدی / یادداشتی از غلامحسین دینانی

    صرف‌نظر از اینکه وحی با عقل چه رابطه ای دارد و میزان مناسبت و سنخیت میان آن تا چه اندازه روشن است در یک مساله نباید تردید روا داشت وآن این است که خداوند از طریق وحی عقل را محکوم نمی‌کند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۰ ۱۱:۵۵

    کنگره علامه طباطبایی و قرآن برگزار می‌شود

    کنگره علامه طباطبایی و قرآن با حضور دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی همزمان با سی وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۲:۵۰

    سوال ابراهیمی دینانی از مارکس

    غلامحسین ابراهیمی‌دینانی چهره ماندگار فلسفه ایران گفت: اگر مارکس اینجا بود من سؤال می‌کردم آیا کسی که تعبیر عالم را نداند می‌تواند جهان را تغییر دهد؟

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۱۱:۱۰

    دینانی درباره سخن ابن‌سينا و بيان بهمنيار سخنرانی می‌کند

    غلامحسين ابراهيمی دينانی به ميزبانی انديشگاه كتابخانه ملی در مركز همايشهای كتابخانه ملی سخنرانی می كند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۰۹:۲۰

    ابراهيمی دينانی: علاقه به فست‌فود فکری جای نقد كتاب را گرفته است

    غلامحسين ابراهيمي ديناني گفت: جسته‌وگريخته گفت‌وگوهايي را كه با من در رسانه ها شده، ديده‌ام و گزارش‌هاي حوزه فلسفه را خوانده‌ام اما در دنياي امروز گويي اغلب خبرنگاران حوزه فلسفه به دنبال «فست‌فود فكري» مي‌گردند. انگار همه دنبال ساندويچ‌خوری رفته‌اند و كار اصلي‌شان فراموش شده است!

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۱ ۱۴:۱۰

    ديناني: به نقل از هگل نخستين نور خورشيد معنويت از ايران طلوع كرد

    غلامحسين ابراهيمي ديناني در نخستين نشست درس‌گفتارهاي «ناصر خسرو» در شهر كتاب كه با حضور محمدعلي اسلامي ندوشن، مهدي محبتي و علي‌اصغر محمدخاني برگزار شد گفت: دليل گرايش ناصرخسرو به فاطميون مصر اين است كه آن‌ها اسماعيليه بودند. اسماعیليان مي‌توانستند همه منطقه و جهان را به زير چرخ خود درآورند و تنها يك اشتباه كردند و مي‌گفتند همه چيز بايد باطن باشد، در حالي كه هر باطني ظاهر دارد و هر ظاهري نيز باطني دارد. هگل در جايي مي‌گويد: «نخستين بار نور خورشيد معنويت از ايران طلوع كرد.»

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۱ ۱۳:۲۰

    محبتی: ناصرخسرو با مردم زندگی كرد اما ارادتی به توده‌ها نداشت

    مهدي محبتي در نخستين نشست درس‌گفتارهاي «ناصر خسرو» در شهر كتاب كه با حضور محمدعلي اسلامي ندوشن، غلامحسين ابراهيمي ديناني و علي‌اصغر محمدخاني برگزار شد گفت: شاعري مانند ناصرخسرو گرچه با توده مردم زندگي كرده است اما نمي‌تواند توده مردم را دوست داشته باشد.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۰۹ ۱۰:۲۰

    «جایگاه ناصرخسرو در تاریخ و فرهنگ اسلامی و ادبیات فارسی»بررسی می شود

    جایگاه ناصرخسرو در تاریخ و فرهنگ اسلامی و ادبیات فارسی با حضور دکتر محمدعلی اسلامی‌ندوشن، دکتر غلامحسین ابراهیمی‌دینانی و دکتر مهدی محبتی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۱:۴۵

    یادداشتی از دینانی: تصدیق صورت جریان اندیشه

    دینانی نوشت: در نظر اهل اندیشه پوشیده نیست که آنچه در «گزاره» یا «تصدیق» تحقق می پذیرد در «تصور» به وقوع نمی پیوندد.