غرب

کل اخبار:182

  • جواد طباطبایی ۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۲۳:۵۱

    محمد ايمانى/ به مناسبت زادروز هفتادسالگی دکتر سیدجواد طباطبایی؛

    فیلسوف گذار

    طباطبایی نخستین کسی است که از آغاز مواجهۀ ما با تمدّن جدید غربی، تصوّری از غرب را در ایران مطرح کرد، که با تمام تصوّرات رایج درباره غرب، اعم از غرب ستیزی، غرب ستایی و برخورد گزینشی با غرب، متفاوت بود. او با تبدیل کردن غرب به ابژۀ تأمّل فلسفی، قوام غرب را، در طرح مدام بحران و داشتن تاریخی از نظریه های انحطاط می دید، و با تأکید بر اینکه فرهنگ ما از تضّاد و تعارض، تحاشی دارد، ویژگی متمایز فرهنگ غرب را، به درستی، خودآگاهی از بحران، و تبدیل کردن بحران به پرسش فلسفی برمی شمُرَد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۱۰:۱۵

    مبانی اخلاق در فلسفه غرب و فلسفه اسلامی

    مبانی اخلاق در فلسفه غرب و فلسفه اسلامی به قلم حسن معلمی و از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برای دومین بار روانه بازار کتاب شد.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۱۶:۴۵

    همایش مطالعات اسلامی در غرب برگزار می‌شود

    گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه شهید بهشتی و معاونت پژوهشی دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه شهید بهشتی، در نظر دارند نخستین همایش مطالعات اسلامی در غرب را به حضور استادان و محققان این حوزه برگزار نمایند.

  • سالازار ۱۳۹۴/۰۹/۰۷

    گفت‌وگوی کوتاه با ژوزف سالازار در خصوص برآمدن داعش؛

    ظهور خلافت، همزاد اعلام و ابلاغ

    رسانه‌های غربی متوجه نشدند که در آن روز تابستان سال ۲۰۱۴ چه اتفاقی افتاد، جایی که البغدادی در مسجد موصل حضور پیدا کرد تا خطبه‌ی بازسازی خلافت اسلامی را ایراد کند ما به ریشخند گرفتیم که او برای چه کسی اعلام خلافت می‌کند و چگونه امیدوار به ایجاد چنین دولتی است؟ چیزی که (در غرب) درک نشد این است که در طرز فکر و نگاه جهادگرایان مسلمان برای قدرت سیاسی منبع مشروعیت‌بخش دیگری جز همان خطابه‌ی‌ رهبر معنوی/سیاسی وجود ندارد، رهبری که مأمور هدایت مؤمنان است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۳ ۱۵:۰۰

    تحلیل نشریه بریتانیایی از هنر ایران

    موزه هنرهای معاصر ایران پیشگام حرکتی شده که به‌گمان نویسنده‌‌ی نشریه اینترنتی ˝روزنامه‌‌ هنر˝ می‌توان آن را به‌چشم ˝حمله‌‌ی نرم ایران به غرب˝ دید.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۱۶:۱۵

    تمدن غرب انسان امروز را خشک کرده است/ اربعین را به عالم عرضه کنیم

    عضو مجلس خبرگان رهبری در همایش ملی «ظرفیت های فرهنگی و تمدنی اربعین» گفت: آزادی، حرمت انسانی و محبت در تمدن غراب سراب است و تمدن غرب انسان امروز را خشک کرده است. باید اربعین را به عالم عرضه کنیم.

  • فیرحی ۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۸:۱۷

    داود فیرحی؛

    سنت و تجدد دو الگوى معرفت‏‌شناختى در تحليل دانش سياسى مسلمانان

    سنت با ديدگاه‌ها و مبانى متفاوت تفسير شده است; «تفسير مبتنى بر تجدد غرب‌» و نيز، «فهم سنتى از سنت‌». روش نخست كه «شرق‌شناسى‌»، (Orientalism) ناميده شده است، به لحاظ معرفت‌شناختى، بيرون از سنت‌سياسى دوره ميانه قرار گرفته و دانش سياسى اين دوره را به اعتبار دوران، (Epoch) غيريت‌سازى، كه متغاير با دوران جديد غرب است، اما بر مبناى تجدد اروپايى، ارزيابى مى‌كند. ليكن روش دوم، دانش سياسى دوره ميانه را نه به اعتبار دورانى كه سپرى شده است، بلكه به مثابه دوره‌اى، (Period) از سنت اسلامى تلقى مى‌كند كه پرسشهاى آن مى‌بايست در درون سنت و با توجه به الزامات آن طرح شود.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۱۵:۴۵

    نشست علمی «رويكردهای غربی به تربيت معنوی كودكان» برگزار می‌شود

    پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نشست علمی رويكردهای غربی به تربيت معنوی كودكان را در روز چهارشنبه ۱۳ آبان برگزار می كند.

  • ساشادینا ۱۳۹۴-۰۸-۱۲ ۰۸:۴۷

    نقدی بر کتاب «روش شناسی مطالعات اسلامی در غرب»؛

    تحلیل همه‌ی مستشرقین به شیوه‌ی «ادوارد سعید»ی

    با خواندن این کتاب مردد بودم که آیا تصویری که از آقای ساشادینا در ذهن من نقش بسته درست است یا نه؟ اما با رسیدن به آخر کتاب، با کمال تعجب دیدم ایشان تمام صفاتی که در ذهنم به ایشان نسبت می‌دادم، صادقانه برای خود بیان نمودند و تحلیل‌های من تبدیل به فکت شدند. ایشان در این کتاب میان مستشرقین تفاوتی قائل نمی‌شوند و همه را به شیوه‌ی ادوارد سعیدی می‌بینند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۱۵:۱۵

    رئیس مرکز نوآوری در علوم انسانی: مشکل جدی تولید دانش علوم انسانی در آموزش و پرورش است

    میثم لطیفی رئیس مرکز نوآوری و ایده پردازی در علوم انسانی معتقد است:یکی از مشکلات جدی در زمینه تولید دانش در حوزه علوم انسانی در آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش خلاقیت و پژوهشگری را دردانش آموز ایجاد نمی کند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۳:۲۰

    کتاب «مبانی نظری غرب مدرن» دوباره به بازار رسید

    کتاب «مبانی نظری غرب مدرن» نوشته شهریار زرشناش به چاپ دوم رسید.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۰۹:۰۶

    مقایسه نظام حقوق بشری اسلام و غرب

    صوت کامل درس گفتار مقایسه نظام حقوق بشری اسلام و غرب منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۴۰

    پژوهش های کاربردی علوم انسانی را برابر فرسودگی بیمه می کند

    اعلاء تورانی گفت: با توجه به نقش مهم علوم انسانی در تاریخ بشریت، کاربردی کردن پژوهش های این علوم منطقی و معقول است در غیر این صورت به معرفت های موضعی تبدیل شده و بتدریج دچار فرسودگی می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۲:۰۰

    کتاب «روش شناسی مطالعات اسلامی در غرب» نقد و بررسی می‌شود

    به همت پژوهشکده تاریخ اسلام نشست نقد و بررسی کتاب «روش شناسی مطالعات اسلامی در غرب» ۲۶ مهرماه برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۵:۲۰

    نقطه تلاقی نمایش‌های شرق و غرب / نشست با عوامل نمایش ˝مجلس انتقام‌جویی هملت˝

    حسین جمالی می‌گوید نوع جدیدی از روایت‌گری شرقی که به جنس بازی بازیگران و نحوه کار آنها ارتباط پیدا می‌کند را در نمایش ˝مجلس انتقام جویی هملت˝ اتود زدیم و کار ترکیبی بین ادبیات و شیوه روایی ایجاد کرده است.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۲۱

    رضا داوری اردکانی/ بخش دوم؛

    علم و بنای عالَم اسلامی

    جامعه‌شناسی، اقتصاد، مردم‌شناسی، تاریخ غربی و... بحران‌های جامعه‌ی غربی را حل كرده است حالا ما با آن‌ها می‌خواهیم مسائل خودمان را حل كنیم؟ آن‌ها پاسخ به مسائل ما نیستند، پاسخ به مسائل دیگری است؛ اما ما از آن جهان بحرانی جدا نیستیم بحران آن جهان، بحران ما هم می‌شود، چنان‌كه بحران ما بحران آن‌ها هم می‌شود، به این جهت ما نمی‌توانیم از آن علم جدا باشیم چنان‌كه فیزیك مستقلی نمی‌خواهیم بسازیم، جامعه‌شناسی و اقتصاد مستقلی هم نمی‌توانیم بسازیم؛ اما اقتصاد و جامعه‌شناسی ما باید پاسخ به مسائل ما باشد.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۰۹:۰۴

    رضا داوری اردکانی /بخش اول؛

    ما و مواجهه با علم جدید

    علم و تكنولوژی چنان اهمیت دارد كه هیچ قومی نمی‌تواند از آن صرف‌نظر كند. علم و تکنولوژی استوانه‌ی عالم غربی و عالم توسعه‌یافته است. توسعه با علم صورت گرفته است و هر قومی كه فكر توسعه باشند ناگزیر باید علم داشته باشد. کم‌وبیش در این ۲۰، ۳۰ سال اخیر این توجه پیدا شده است كه چه نیازی به علم داریم؟ چرا باید به سمت علم برویم؟ چگونه باید در راه علم برویم و چه مشکل‌ها و موانعی در راه علم ما وجود دارد؟

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۹ ۰۸:۳۶

    کتاب «غرب چگونه غرب شد» به چاپ سوم رسید

    کتاب «غرب چگونه غرب شد» اثر جیمز موریس بلاوت با ترجمه مرتضی مداحی از مجموعه کتاب های غرب شناسی از سوی انتشارات سروش وارد بازار نشر شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۴:۳۰

    عبدالله کوثری: علوم انسانی در ایران عمری بیش از صد سال ندارد

    عبدالله کوثری معتقد است: اگر بنا به نقد شعر و جامعه شناسی در یک کفه ترازو باشد بدون شک با مشکل روبرو خواهیم شد چرا که شعر در ادبیات پارسی سابقه‌ای حدود هزار و چهارصد سال دارد در حالی که علوم انسانی در ایران عمری بیش از صد سال ندارد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۷:۲۰

    کرسی ترویجی «غرب در گفتمان روابط بین‌الملل ایرانی» برگزار می‌‌شود

    به همت گروه غرب شناسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کرسی ترویجی غرب در گفتمان روابط بین الملل ایرانی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۴:۱۰

    تقی آزاد ارمكی: از ابن‌خلدون جامعه‌شناسی اسلامی درنمی‌‌آید

    در ادبیات موجودی كه الان در جامعه‌شناسی وجود دارد كه گفتم ابن‌خلدون را ما آلترناتیو جامعه غربی می‌گیریم. نه، ابن‌خلدون آلترناتیو جامعه غربی نیست. اصلا بدلی از جامعه‌شناسی غربی است و بخشی از جامعه‌شناسی غربی است.

  • مدرسه ۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۰۹:۰۸

    اومبرتو اکو:

    در باره مدارس خصوصی در غرب

    به منظور تضمین تساوی حقوق همه شهروندان هر کس باید با کمک دولت، مجاز به احداث مدرسه ای خصوصی باشد. پدران روحانی، یسوعی ها، ونیز والدن سییزی ها و یا غیر مذهبیون باید مجاز به تأسیس دبیرستان هایی باشند با برنامه ای آموزشی بر پایه خردورزی که با تدریس کمی از قرآن، کمی از انجیل، کمی از متون بودایی، تمام ادیان را به بوته آزمایش می سپارد و نیز تاریخ ایتالیا را از دید غیر مذهبی تدریس می کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۳:۲۰

    هنوز در علوم انسانی مانند شیرآلات و مبلمان منزل واردکننده صرف هستیم!

    ما مدعی هستیم که علوم و دانش ما از یک جنس و سنخ دیگر است اما سوال این است که برای این دستاوردهایی که همیشه ارجاع به منبع و مأخذ داده ایم، چه کرده ایم و خروجی ما چیست؟

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۵۰

    کتابی که زوال فلسفه اسلامی در جهان معاصر را مورد تردید قرار می‌دهد

    متأسفانه معمولاً در غرب تصور می‌شود که در سرزمین‌های اسلامی علم، فرهنگ و فلسفه زوال یافته و از بین رفته است، اما با پژوهش گسترده‌ای که پیتر ادامسون (Peter Adamson) در کتاب «‌مقدمه‌ای کوتاه بر فلسفه در جهان اسلام » صورت پذیرفته این باور به طور جدی مورد تردید قرار گرفته است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۴:۰۰

    «بازشناخت ادبیات داستانی در غرب» منتشر شد

    پارسی‌نژاد از نگارش اثر جدیدی با عنوان «بازشناخت ادبیات داستانی در غرب» خبر داد و گفت: این کتاب از سوی کانون اندیشه جوان روانه بازار کتاب خواهد شد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۱۲:۲۰

    دوران پوچ‌گرایی فرا رسیده است؛ غرب به انتهای مسیرش رسیده

    حرف‌های علیرضا رئیسیان درباره «دوران عاشقی» به گفتگوی جالبی در مورد وضعیت امروز دنیا رسید. رئیسیان معتقد است:آن خودبیگانگی که در اوایل قرن بیستم صحبتش بود، حالا به عینیت رسیده است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۰ ۰۹:۴۰

    مکتب شرق‌شناسی، اولین پایۀ تسلط غرب

    غربی­ها تا حدی در شناخت اسلام و شرق پیش رفتند و ما را در حدی شناسایی کردند که ما خودمان در این حد نسبت به خود مسلط نیستیم. آنها دقیق بررسی کرده­ اند و بر مبنای آن می دانند که چگونه تسلط پیدا کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۴:۱۰

    فرهنگ سرمایه داری دروازه ورود به اقتصاد سرمایه داری

    غرب، یک کل در هم تنیده و یک بسته است، به همین دلیل باید توجه داشت که تهاجم فرهنگی غرب، صرفاً در حوزۀ فلسفه و ساحات فکری منحصر نمی‌شود؛ بلکه شامل تهاجم سیاسی، اقتصادی و نظامی هم می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۲:۴۰

    جنگ ها و تخریب ها سوغات تعریف غرب از قدرت علم است

    متاسفانه از زمانی که علم به سمت جهان غرب رفت که تنها جنبه مادی بودن آن لحاظ می شد، این علم قدرت پیدا کرد، اما در حقیقت موقعیت و قدرت جنگلی، همچون شیری که در جنگل قوی است و قدرت تخریب دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۵:۴۰

    همایش تحلیلی سینمای غرب و تحریف تاریخ انبیاء برگزار می‌شود

    نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم محمد(ص) پیامبر صلح در نظر دارد به منظور تحلیل، تبیین و ارزیابی علل و دلایل توجه و تمرکز سینمای غرب به تاریخ انبیاء الهی و بررسی نگاه مغرضانه آن به مسلمانان و "حضرت محمد(ص)"همزمان با جشنواره همایش تحلیلی «سینمای غرب و تحریف تاریخ انبیاء» برگزار می نماید.