نمایش همه
  • احمدحسین شريفی ۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۰۷

    حجت‌الاسلام‌ احمدحسین شريفی؛

    بررسي نسبت‌هاي علم و دين

    نسبت بين علم و دين و تعيين قلمرو آن دو، يكى از مباحث اصلى و كليدى فلسفه‌ی دين و علم كلام در عصر جديد است.امروزه با پيشرفت علوم تجربى، افق‌هاى جديدى بر روى آدمى گشوده مى‌شود و شناخت‌هاى تازه‌اى از جهان پيرامون خود به دست مى‌آيد كه گاه در ظاهر با آموزه‌هاى دينى چندان سازگارى ندارند.

  • على پایا ۱۳۹۲-۰۶-۲۳ ۱۱:۱۵

    على پایا؛

    ملاحظاتی نقادانه درباره دو مفهوم علم دینی و علم بومی

    با توجه به اهمیت و اعتباری که «علم science» در جهان جدید پیدا کرده می‌توان لااقل یکی از علل جاذبه‌ای را که مفاهیمی نظیر «علم دینی» و «علم بومی» برای برخی از مسلمانان دارند، حدس زد.

  • عقلانیت ۱۳۹۲-۰۶-۱۸ ۱۶:۲۸

    میثم صداقت‌زاده/ جستاری در باب نسبت میان عقل و نقل در تولید علم دینی؛

    از عقل تا متن

    اگر علم دینی همان ادراک مطابق با واقع باشد، سؤال این است که آیا «عالم واقع» قابل دستیابی است و انسان می‌تواند به حقیقت برسد؟ اساساً آیا حقیقتی وجود دارد یا نه؟ اگر حقیقت قابل دسترسی وجود دارد، چگونه می‌توان آن را یافت؟

  • ویتگنشتاین ۱۳۹۲-۰۶-۱۸ ۱۲:۰۱

    صادق لاریجانی؛

    زبان دین و زبان علم

    ویتگنشتاین معتقد است زبان دین، زبانى یکتاست (Sui genris) که فهم و ارزیابى آن باید فقط بر اساس معیارهاى یک زبان مستقل دینى صورت گیرد. وقتى درباره خدا معتقد مى‏شویم خدا وجود دارد، این اعتقاد شبیه اعتقاد به وجود اشیاء دیگر نیست. اعتقاد نداشتن به خدا نوعى وهن است، اما اعتقاد نداشتن به وجود اشیاء دیگر چنین نیست.

  • مهدی گلشنی ۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۱۷:۰۸

    گفتاری از مهدی گلشنی؛

    آیا علم دینى معنا دارد؟

    علم دینى یک علم جهت‏‌دار است و روى کاربردهاى علم اثر مى‌‏گذارد و از تخریب‌هایى که علم سکولار موجود به بار آورده است و مى‌‏آورد، جلوگیرى مى‏‌کند.