اخلاق

کل اخبار:335

  • طباطبایی ۱۳۹۶-۱۱-۰۳ ۱۴:۰۲

    بررسی نسبت دانش و قدرت و اخلاق با تکیه به مواجهه جواد طباطبایی و مراد فرهادپور؛

    نبرد بر سر کرسی‌های ماشین سوژه‌منقادسازی

    کافی است در حیاط آکادمی‌های موازی در فاصلۀ میان کلاس‌ها گوش تیز کنیم تا دریابیم نه‌فقط در رابطۀ استادـ‌شاگرد بلکه در رابطۀ شاگردـ‌شاگرد هم نسبتی از نابرابری هست میان آن‌ که بیش‌تر می‌داند و آن ‌که کم‌تر می‌داند و این نسبت صرفاً گفتمانی نیست بلکه در سطح امور غیرگفتمانی اعم از ژست‌های بدن و دوری و نزدیکی به استاد و غیره نیز محسوس است.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۶ ۱۷:۰۰

    حمایت دانشگاه‌ها از محققان پرتولید تشویق نظام‌مند بی‌اخلاقی است

    خسرو باقری گفت: امروزه شاهد آنیم که در دانشگاه ایران، رفتارهای اخلاقی نقض می شوند؛ چنان که کسانی نام خود را بر مقاله هایی می نهند که در آنها کوششی بذل نکرده اند.

  • اخلاق محیط زیست ۱۳۹۶-۱۰-۲۴ ۱۴:۳۲

    اخلاق محیط زیست درآمدی بر فلسفه محیط زیست

    جوزف آر.دژاردن

    اخلاق محیط زیست، نقش انسان را به طور موثر، از فاتح زمین به شهروند و محافظ محیط تغییر می‌دهد.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۱۷:۴۰

    آیا «کپی لفت» Copy Left از نظر اخلاقی قابل دفاع است؟

    کپی‌لفت عملی را توصیف می‌کند که در آن با استفاده از قانون حق تکثیر (کپی‌رایت)، تضمین می‌شود که هیچ شخصی اجازه ندارد حق ویرایش و نسخه‌برداری را از دیگر افراد سلب کند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۱ ۱۲:۲۰

    اخلاق با کنش و منش منافات ندارد/ اخلاق از طریق قانون حل نمی‌شود

    رحمتی، صدوقی‌سها و قراملکی در قسمت یازدهم برنامه گستره شریعت نظرات خود را درباره اخلاق و اخلاق گرایی در جامعه بیان کردند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۴ ۱۱:۰۰

    اخلاق، زیست مسئولیت پذیرانه و جهان شمول است/اخلاق نسبی یا مطلق؟

    قراملکی گفت: اخلاق زیست مسئولیت پذیرانه است و چون بر حسب حقوق طبیعی افراد تعریف می شود می تواند جهان شمول باشد اما در عین حال باید بین اصول جهان شمول و مصادیق فرهنگ وابسته فرق بگذاریم.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۲ ۱۱:۴۳

    شرط اول اخلاق حوصله و پایداری است/ آداب تعلیم و تعلم

    مهدی محقق گفت: آن کسی که ادب نفس نداشته باشد نمی تواند ادب کسب را هم به دست آورد. این دو باید با هم توأم باشند و از هم جدا نیستند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۹ ۱۵:۴۰

    "اخلاق علم در علوم اجتماعی ایران" منتشر شد

    به تازگی کتابی در حوزه جامعه‌شناسی علم از دو پژوهشگر جامعه‌شناس، معصومه قاراخانی و سید آیت‌الله میرزایی زیر عنوان "اخلاق علم در علوم اجتماعی ایران" منتشر شده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۲ ۱۶:۴۰

    اخلاق سرمایه‌داری و حساسیت‌زدایی از راه تولید احساس دلسوزی

    هایدگر برای تحلیل شیوه‌های بیمارگون رابطه با دیگری به دو نوع رابطه اشاره می‌کند. اولی، گونه‌ای از رابطه است که در آن شخص با انسانی دیگر به نحو «در دستی» رابطه برقرار می‌کند، رابطه‌ای از سنخ رابطه‌ با اشیا، رابطه‌ای که ویژگی اصلی‌اش ایجاد امکان «تسلط» و سلطه بر ابژه/دیگری است. دومی، رابطه «تیمارداشت» (در معنای منفی کلمه) است، تیمار داشت دیگری، رابطه‌ای که در آن شخص با سلب مسوولیت از دیگری، از دیگری به منزله موجودی ناتوان پرستاری و مراقبت می‌کند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۱:۰۰

    دانشگاه مرکز پرورش مدیران و نخبگان جامعه است

    دبیر علمی همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار گفت: دانشگاه مرکز پرورش مدیران و نخبگان جامعه است، اگر دانشگاه دچار بحران شود، ۱۰ برابر آن بحران و شدیدتر را در جامعه خواهیم دید.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۰۹:۴۰

    عدالت همردیف سایر فضایل اخلاقی نیست/غزالی کوشیداخلاق اسلامی بسازد

    دینانی درافتتاحیه همایش دانشگاه اخلاق مدار که صبح امروز در دانشگاه تهران برگزار شد با بیان اینکه اخلاق دوره تمدن اسلامی بر اساس اخلاق ارسطویی بنا شده است گفت: غزالی کوشید اخلاق اسلامی بسازد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۱:۲۰

    اخلاق در دانشگاه ها یک موضوع سیاسی نیست

    معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: بحث اخلاق در دانشگاه ها لزوما یک موضوع سیاسی نیست بلکه محوریت انسانی دارد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۰:۲۰

    همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار برگزار می شود

    همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار روزهای ۲۰ و ۲۱ آذرماه در دانشگاه تهران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۰:۰۰

    رویکرد تاریخی فیلسوف آلمانی به معرفت

    کتاب «هرمنوتیک دین و اخلاق» به خوبی به نگرش هرمنوتیکی در باب مواد برگرفته از دین و اخلاق پرداخته و تفاوت عمده بین «هرمنوتیک دین» از پایگاه فلسفه و «هرمنوتیک دینی» را از دیدگاه شخص مومن توضیح می‌دهد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۸ ۱۵:۲۰

    مقصود فراستخواه: شانس اخلاقی زیستن دانشجویان کاهش یافته است

    دانشجویان ما نسبت به اثربخشی شغلی تحصیلات‌شان چندان اعتماد ندارند، ارزش‌های کاربردی آموزش‌های دانشگاهی را پایین می‌بینند، هر روز ضعف‌ها و نارسایی‌های جدی در خصوص کیفیت آموزش دانشگاهی مشاهده می‌کنند، برخی برنامه‌های درسی در تحصیلات دانشگاهی برای آنها فاقد جذابیت کافی است...

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۴ ۱۲:۰۰

    جامعه توسعه‌نیافته به‌دشواری می‌تواند اخلاقی باشد

    داوری اردکانی گفت: جامعه‌ای که قانون و نظم دارد زیاد از اخلاق حرف نمی‌زند و بحث نمی‌کند. جامعه توسعه‌نیافته جامعه بی‌تعادل است که نمی‌داند باید چه کند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۴ ۱۱:۴۰

    ایده «پندهای بیهوده» به صورت کتاب منتشر خواهد شد

    فرامرز قراملکی در گردهمایی یاران اخلاق در مهر امسال بود که یکی از اساسی ترین مشکلات جامعه را با عنوان «پندهای بیهوده» مطرح کرد و امروز خبر از کتاب جدید خود با همین موضوع داد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۳ ۱۰:۴۰

    نشست فلسفه اخلاق برای کودکان برگزار می شود

    سومین میز گفت وگوی اخلاق با عنوان «فلسفه اخلاق برای کودکان؛ چرا و چگونه» با ارائه محمد جواد موحدی، عضو هئیت علمی گروه اخلاق کاربردی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۱۴ ۱۷:۲۰

    همایش «تأثیر فرهنگ و اخلاق بر خشونت و افراط‌گرایی»برگزار شد

    همایش «تأثیر فرهنگ و اخلاق بر خشونت و افراط‌گرایی» در مرکز کنفرانس‌های دانشکده علوم انسانی و آموزشی دانشگاه کنیاتا کشور کنیا برگزار شد.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۲۵ ۰۹:۲۰

    بررسی جایگاه اخلاق در میانه فلسفه و کلام

    نخستین مباحثه علمی بررسی دو رویکرد درباره خاستگاه اخلاق با عنوان«اخلاق در میانه فلسفه و کلام» با حضور محسن جوادی و محمدتقی سبحانی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۲ ۱۰:۰۰

    اخلاق یهودی انسان محور نیست بلکه خدامحور است

    نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی گفت: اخلاق یهودی انسان محور نیست بلکه خدامحور است در نتیجه میزان دخالت انسان در عالم محدود می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۲ ۰۹:۴۰

    اخلاق فراتر از قانون و سنن است/ عدالت؛ محور اساسی اخلاق

    نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی گفت: محوری ترین موضوع در اخلاق مسیحی و اخلاق انجیلی عدالت است. عدالت تنها محوری از محورهای اخلاق نیست بلکه ندا و دعوتی برای به هم پیوستن همه بشریت است.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۱ ۱۶:۲۰

    درباره «اخلاق» اسپینوزا

    «اسپینوزا و کتاب اخلاق» عنوان اثری است که به‌تازگی از سوی نشر شب‌خیز روانه بازار شده است. کتاب یکی از مجلدات مجموعه  Routledge Philosophy Guidebooks است که هر مجلد آن به معرفی و تفسیر یکی از شاهکارهای فیلسوفان بزرگ اختصاص دارد.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۰ ۰۹:۲۰

    واقع‌گرایی اخلاقی از واقع‌گرایی در زیبایی‌شناسی قابل دفاع‌تر نیست

    این باور که واقع‌گرایی اخلاقی از واقع‌گرایی در زیبایی‌شناسی قابل دفاع‌تر است باور بسیار رایج ولی بررسی نشده‌ای است که هانسون، استاد فلسفه دانشگاه آکسفورد آن را «ادعای عدم تقارن» می نامد.

  • علم و فضیلت ۱۳۹۶-۰۷-۰۵ ۱۲:۳۸

    علم و فضیلت جستاری درباره تاثیر ذهنیت علمی بر منش اخلاقی

    لوییس کاروئانا

    دکتر کاروئانا در این کتاب، با پیمایش قلمروهای جدیدی در مرز میان علم و اخلاق، نشان می‌دهد چگونه ذهنیت علمی بر شکل‌گیری شخصیت فرد یا کسب فضایل اخلاقی او اثر می‌گذارد.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۰۴ ۱۵:۴۰

    «استدلال‌های اخلاقی در اثبات وجود خدا» منتشر شد

    «استدلال‌های اخلاقی در اثبات وجود خدا» عنوان هشتاد و یکمین مجلد از مجموعه کتاب‌های دانشنامه فلسفه استنفورد است که انتشارات ققنوس ترجمه فارسی آن را منتشر کرد.

  • زرتشت ۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۰:۲۸

    زرتشت، فلسفه و سیاست؛

    انقلاب اخلاقی زرتشت و دامنۀ نفوذ آن در تفکر جهانی

    افلاطون با ابزار اخلاق زرتشتی سوژه‌ای جدید را ساخت، به همین خاطر در بین اعضای آکادمی به «مجدد زرتشت» شهره شد. این ارزش‌های جدید سوژه‌ای که از قبل به حالت تعلیق است را دچار یک تغییر نگرش بنیادین می‌کند؛ اما درست از همین جا راه افلاطون از زرتشت و یونان از ایران جدا شد. پاسخ هستی (به قول هایدگر) به تعلیق استعلایی یونانی و اخلاق نظری افلاطون، لوگوس بود؛ درصورتی‌که اخلاق امری زرتشت حکمت یا گنوس.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۳۱ ۱۳:۳۰

    اخلاق به روایت آدورنو

    مسائل فلسفه اخلاق آدورنو منتشر شد.

  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۱۷:۳۰

    نابودی کودکی

    جدی‌ترین و اخلاقی‌ترین رفتارها، بااهمیت‌ترین و ضروری‌ترین شیء‌ها، و مقدس‌ترین یا معنی‌دارترین کلمه‌ها، اگر به دست کودک بیفتند، بلافاصله به کنش‌هایی ناجدی و نااخلاقی، به اشیایی پیش‌پاافتاده و ناضروری، و به کلماتی تقدس‌زدایی‌شده و نامعنادار بدل می‌شود.

  • فرهنگ ۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۱۷:۵۹

    فرهنگ اصطلاحات فلسفۀ اخلاق

    جاناتان آ. جیکوبز

    این اثر راهنمایی برای مطالعه‌ی فلسفی اخلاق است و، بنابراین، به جای آنکه مستقیماً به خود مسائل اخلاقی بپردازد، تا حد زیادی به این امر توجه دارد که فیلسوفان چگونه به موضوعات اخلاقی می‌اندیشند.