عبدالحسین خسروپناه

کل اخبار:111

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۱۰

    میزگرد «دینداری در جهان معاصر » برگزار می‎شود

    میزگرد دینداری در جهان معاصر با حضور مصطفی ملکیان و عبدالحسین خسروپناه در دانشگاه امیرکبیر برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۲۰

    خسروپناه: حکمت صدرایی توصیفی است نه توصیه‌ای/ رابطه حکمت صدرا وعلوم اجتماعی

    خسروپناه در نشست «بازخوانی و بازتعریف علوم اجتماعی از منظر حکمت صدرایی» گفت: حکمت صدرایی حکمت توصیفی است نه توصیه ای ولی با واسطه می‌تواند بر توصیه‌ها و فقه ما اثر گذار باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۷:۲۰

    خسروپناه: دانش ارتباطات خنثی نیست

    خسروپناه گفت: چهار دسته فلسفه مضاف به امور در حکمت متعالیه وجود دارد اما چیزی به عنوان فلسفه ارتباطات درحکمت متعالیه پیدا نمی شود. در حکمت مشاء، اشراق و حتی نوصدرایی هم چنین چیزی دیده نمی شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۷:۱۰

    برگزاری نشست بازخوانی و بازتعریف علوم اجتماعی ازمنظر حکمت صدرایی

    نشست علمی بازخوانی و بازتعریف علوم اجتماعی از منظر حکمت صدرایی با حضور حجج اسلام دکتر پارسانیا و دکتر خسروپناه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۲:۳۰

    مهم‌ترین آرای سروش در یک کتاب نقد و ارزیابی می‌شوند

    عبدالحسین خسروپناه و حسن پناهی آزاد، نویسندگان کتاب «سروش، دین و نواندیشی: نقد و ارزیابی دیدگاه‌های دکتر عبدالکریم سروش» به طرح، نقد و ارزیابی مهم‌ترین دیدگاه‌های دکترعبدالکریم سروش پرداخته‌اند.

  • عبدالحسین خسروپناه ۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۱۱

    گفتاری از عبدالحسین خسروپناه؛

    پارادوکس تحول علوم انسانی مدرن با حکمت اسلامی

    منظور از تحول علوم انسانی مبتنی بر حکمت اسلامی این نیست که می‌خواهیم علوم انسانی مدرن و پسامدرن موجود را با حکمت اسلامی متحول سازیم، زیرا این یک پارادوکس است و شدنی نخواهد بود، بلکه مقصود این است که بتوانیم با حکمت اسلامی یک مدل جدیدی از علوم انسانی ارائه دهیم.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۱۰

    الگوی حکمی اجتهادی کاربستی روش‌شناسانه/ علم اسلامی مستلزم روش است

    خسرو پناه گفت: الگوی حکمی اجتهادی یک کاربست روش شناسانه عرضه داشته است. معتقدم تمام اسلامی شدن علوم باید به روش شناسی اش برگردد. یعنی اگر روش شناسی اسلامی شد می توان از علوم انسانی اسلامی سخن گفت.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۱:۳۰

    نقد «الگوی حکمی- اجتهادی» در تولید علوم انسانی ـ اسلامی

    الگوی حکمی- اجتهادی دکتر خسروپناه برای تولید علوم انسانی اسلامی در کرسی آزاداندیشی دانشگاه امام صادق(ع) بازخوانی و ارزیابی می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۳:۵۰

    رئیس موسسه حکمت و فلسفه: کرسی‌های آزاداندیشی را در سال جدید تقویت می‌کنیم

    رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: سال 93 بسیار تلاش کردیم با مشارکت اساتید کرسی‌های آزاد اندیشی را رونق دهیم و این تلاش را برای امسال مضاعف خواهیم کرد.

  • عبدالحسین خسروپناه ۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۱:۲۸

    صوت/ فلسفه و اجتماع (2)

    عبدالحسین خسروپناه

  • عبدالحسین خسروپناه ۱۳۹۳-۱۲-۲۱ ۰۹:۵۰

    گفتاری از عبدالحسین خسروپناه؛

    قاعده‌ی لطف و امامت از دیدگاه خواجه نصیرالدین طوسی

    خواجه ‌نصیرالدین هم در «رساله ‌الامامه» و هم در کتاب «تجرید العقاید» به بحث امامت پرداخته و برای اثبات امامت هم از قاعده‌ی لطف استفاده کرده است، معنی عبارت عربی‌ مبحثش هم این است که امام لطف است و نصبش هم بر خدا واجب است، چون امامت تحصیل غرض یعنی هدایت الهی می‌کند و هدایت الهی متوقف به نصب امام است و نصب امام از طرف خداست.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۹:۰۰

    شرایط برگزاری انواع کرسیهای نقد ومناظره/ حمایت امنیتی در اولویت

    دبیر هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی نقد و مناظره به توصیف ساختار این هیئت،‌ تشریح انواع کرسی‌ها و فرآیند برگزاری آنها، انواع حمایت‌های هیئت از کرسی‌ها پرداخت.

  • علوم انسانی اسالمی ۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۵۰

    نقد و بررسی کتاب «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» (۳)؛

    طبقه‎بندی علوم با گزاره‎های عقلی دینی و غیردینی

    نویسنده کتاب، در جستجوی علوم انسانی اسلامی آن دسته از گزاره‌‌‌‌‌های عقلی که بیانگر ترابط دنیا و آخرت یا پیوند زندگی دنیوی با سعادت و شقاوت اخروی یا به تعبیر دیگر بیانگر رابطه ملک و ملکوت باشد و نیز به صورت قطعی یا اطمینانی بیان گردد را گزاره دینی به‌‌‌‌‌شمار می‌‌‌‌‌آورند و اگر گزاره عقلی یکی از این دو ویژگی را نداشته باشد، از اتصاف به دینی بودن محروم می‌‌‌‌‌گردد.

  • ابطحی-خسروپناه ۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۰۹:۲۴

    نقد و بررسی کتاب «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» (۲)؛

    علم و علم دینی در مقام ثبوت و تحقق خارجی

    علم در مقام ثبوت، باور مطابق با واقع است و باور مطابق با واقع، شرقی و غربی و اسلامی و غیر اسلامی ندارد. اين که علم در مقام ثبوت يکی بيش‎تر نيست و بالطبع دينی و غير دينی ندارد، آن‎چه که واقعا علم است يکی بيش نيست. اما بايد توجه داشت که علم در بحث علم دينی، علم در مقام ثبوت و نفس الامر نيست، بلکه علم در مقام اثبات يا تحقق خارجی است.

  • کتاب علوم انسانی اسلامی ۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۱:۴۸

    نقدی بر کتاب «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» نوشته عبدالحسین خسروپناه (۱)؛

    تحول علوم انسانی، پروسه یا پروژه؟

    بدیهی است برخی از متفکران در مواجهه با تقریرهای ضعیف ایده تحول علوم انسانی و تولید علم دینی و با دیدن برخی از رفتارهای نادرستی که در دهه‎‎های گذشته ذیل این ایده (در ایران و دیگر کشورهای اسلامی) انجام شده است، از در مخالفت با آن برآیند و ضعف‎‎های نظری و آسیب‎‎های اجرایی این ایده را گوشزد کنند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۷ ۱۳:۴۰

    خسروپناه: چرا فیلمساز مسلمان فیلم سکولار می‌سازد؟

    رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در نشست «تطبیق الگوی نظریه حکمی و اجتهادی بر هنر، رسانه و سینمای انقلاب» به تبیین تطبیقی نظریه خود در حوزه هنر، رسانه و سینما پرداخت.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۰۹:۰۰

    آغاز درسگفتار «شرح فصوص قیصری»

    درسگفتار «شرح فصوص قیصری» با تدریس حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه امروز در دفتر قم مؤسسه آغاز شد.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۷ ۱۴:۴۷

    خسروپناه: ایران تنها امید برای ایجاد تمدن نوین اسلامی است

    خسروپناه با بیان اینکه ایران تنها امید برای ایجاد تمدن اسلامی است، گفت: سلفی‌گری مانع ایجاد تمدن نوین اسلامی است. اگر می‌خواهیم به تمدن نوین اسلامی برسیم نمی‌توانیم تمدن غرب را نادیده بگیریم.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۶:۵۰

    خسروپناه: بدون خدا نمی‌توان مشکلات مدرنیته را برطرف کرد

    رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در برنامه شب آسمانی گفت: مدرنیته سعی کرد با معنویتی مانند عرفان‌های نوپدید مشکلات خود را ترمیم کند اما بدون خدا و توحید نمی‌توان مشکلات مدرنیته را برطرف کرد.

  • ۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۹:۳۲

    خسروپناه: کرسی‌های آزاداندیشی نباید سیاسی شوند

    رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت وفلسفه ايران تاکید کرد: کمیته‌ها بايد برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها فعال شوند.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۴:۲۴

    رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه به عیادت آیت‌الله انصاری شیرازی رفت

    رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران از آیت‌الله انصاری شیرازی ملقب به شیخ‌الاشراق قم عیادت کرد.

  • ۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۱۴

    خسروپناه: پیشرفت ایرانِ مدرن ناقص است چون مدرن را کامل نفهمیده است

    رئیس موسسه حکمت‌وفلسفه می‌گوید: جامعه برای پیشرفت باید در گام نخست بیداری فکری و رفتاری پیدا کند، در گام دوم به مدلی از عقلانیت برسد و در گام سوم عقلانیتش به جریان تبدیل و سپس حکومت تشکیل شود؛ پس از آن می‌شود از پیشرفت حرف زد.

  • عبدالحسین خسروپناه ۱۳۹۳/۰۶/۱۵

    پاسخ عبدالحسین خسروپناه به برخی ابهامات مدیریتی موسسه حکمت و فلسفه؛

    آخرت خود را برای دنیای دیگران خراب نمی‌کنم

    برخی توقع دارند به‎عنوان عضو هیئت علمی وظیفه‌ی خود را انجام ندهند، اما حقوق خود را دریافت کنند و بنده هم حرفی نزنم. توقع دارند مثلاً پایه‎ی آن‎ها را بدهم یا از استادیاری به دانشیاری و از دانشیاری به استادتمامی آن‎ها را ارتقا بدهم.من این کار را نخواهم کرد، بلکه طبق ضوابط وزارت علوم عمل می‎کنم چه این افراد خوششان بیاید و چه بدشان بیاید و مطبوعات را علیه بنده بشورانند.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۵ ۱۰:۳۰

    گزارش هفته نامه صدا از کارنامه سه ساله موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

    بعد از حضور رئیس جدید، انجمن تغییرات بسیاری را به خود می‌بیند. شاید بتوان گفت یکی از مهترین تغییرات در نحوه پذیرفتن دانشجویان دکتری بوده است.

  • خسروپناه-ارمکی ۱۳۹۳-۰۴-۱۷ ۰۸:۴۲

    مناظرۀ عبدالحسین خسروپناه و تقی آزادارمکی؛

    پالایش عقب‌ماندگی روشنفکری دینی

    ما با یک غرب بدلی زیست می‌کنیم، به همین دلیل خیلی خوب نمی‌توانیم ساحت روشن‎فکری دینی را عرصه کنیم و مدرنیته را خوب پالایش کنیم. ما با غرب تقلبی و بدلی روبه‌رو هستیم، به دلیل اینکه موردی که مطهری و بازرگان و شریعتی بر اساس آن نزاع دارند این است که بازرگان با یک مورد پوزیتیویستی بدلی زیست می‌کند، مطهری و شریعتی با شبه‌مارکسیست زیست می‌کنند و علم به این صورت نیست. من نمی‌گویم این افراد تقلب کردند، بلکه یک تقلبی در حوزه‌ی روشن‎فکری سکولار و دانش وجود دارد.

  • ۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۳:۱۳

    خسروپناه: مدارای علمی عامل شکوفایی تمدن اسلامی طی قرون سوم تا هفتم بود

    رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با بیان اینکه مدارای علمی عامل شکوفایی تمدن اسلامی در قرون 3 تا 7 بوده است، گفت: ما آنچه را که اومانیست می‌گوید نمی‌پذیریم اما همه آنرا نیز رد نمی‌کنیم در حقیقت ما می‌گوییم وحی در جاهایی می‌گوید یک حقایقی است که تنها من می‌توانم آنرا معرفی کنم.

  • عبدالحسین خسروپناه ۱۳۹۳/۰۳/۱۰

    گفت‌وگو با عبدالحسین خسروپناه؛

    فلسفه اسلامی منتقدانش را تحمل کند

    ادعای ختمیت فلسفه اسلامی به ابن رشد، توسط برخی مستشرقین فلسفه ندان و ناآگاه صورت گرفته است در حالی که ملاصدرا و فیلسوفان دیگر بعد از او مانند «حاجی سبزواری» و «آقا علی حکیم» و تا حدودی علامه طباطبایی بر استمرار فلسفه اسلامی تأکید کرده‌اند.

  • عبدالحسین خسروپناه ۱۳۹۳/۰۲/۲۱

    عبدالحسین خسروپناه در گفت‎وگو با «فرهنگ امروز»؛

    نیاز فلسفه به فلسفه

    یکی از راه‎های تکامل علوم، فلسفه‌ی علوم است. در این باره حتی خود فلسفه، فلسفه نیاز دارد، فلسفه‎ی فلسفه‌ی اسلامی، فلسفه‎ی فلسفه‌ی کانت؛ یعنی لازم است یک نوع نگاه درجه دو به فلسفه‌ی کانت، فلسفه‌ی غرب و فلسفه‌ی اسلامی داشته باشیم؛ زیرا یک سلسله پرسش‎های بیرونی درباره‌ی این قسم از فلسفه وجود دارد که باید یک جایی به این پرسش‎ها پاسخ داده شود و فلسفه‌ی مضاف این بستر را آماده کرده است.

  • ۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۱۲:۲۳

    الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، در سال اقتصاد و فرهنگ برگزار می‎شود

    همایش ملی فرهنگ و تکنولوژی؛ درنگی فرهنگی در مسیر پرشتاب صنعتی شدن

    اندیشکده مهاجر با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه شریف اقدام به برگزاری همایش ملی فرهنگ و تکنولوژی با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه می‎نماید.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۱۹ ۰۸:۵۴

    خسروپناه: دینانی و اعوانی سعی کردند با اندیشه حکمای گذشته سؤالات فلسفی جدید را پاسخ دهند

    رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران عصر دیروز در مراسم «سالکان حکمت و فکرت» (بزرگداشت دکتر دینانی و دکتر اعوانی) با بیان اینکه دکتر دینانی و دکتر اعوانی تاکنون کارهای بزرگی را انجام داده‌اند و تلاش کردند فلسفه و حکمت گذشته را به زبان امروزی تبدیل کنند و با اندیشه آنان سؤالات فلسفی جدید را پاسخ دهند.