اخلاق

کل اخبار:335

  • ۱۳۹۷-۰۷-۳۰ ۱۶:۴۰

    اخلاق پژوهش در منابع اخلاق اسلامی

    در هیچ یک از منابع اخلاق اسلامی بخشی با این عنوان اخلاق پژوهش مطرح نشده است. فقدان ادبیات لازم در این حوزه سه کاستی اثرگذار را در فضای علمی کشور موجب شده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۶ ۱۱:۴۰

    کنفرانس مسائل کنونی، اخلاق و دیدگاه‌های فلسفی برگزار می شود

    بیست و یکمین کنفرانس بین‌المللی مسائل کنونی، اخلاق و دیدگاه‌های فلسفی در روزهای ۴ و ۵ مارس ۲۰۱۹ در ریو دو ژانیرو، برزیل برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۱۰:۲۰

    کتاب «مناسبات اخلاق و سیاست در حکمت متعالیه» منتشر شد

    کتاب مناسبات اخلاق و سیاست در حکمت متعالیه، نوشته نجمه کیخا، به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۴ ۱۲:۲۰

    قانون و اخلاق مکمل یکدیگر هستند

    خسرو باقری، استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اخلاق، فعالیتی است در فضای درون فردی برای تنظیم روابط فرد با خود و دیگران، گفت: قانون بدون اخلاق و اخلاق بدون قانون ناقص است‌.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۳ ۱۵:۴۰

    جدیدترین شماره فصلنامه نقد کتاب «اخلاق، علوم تربیتی و روانشناسی»

    شماره ششم و هفتم فصلنامه نقد کتاب «اخلاق، علوم تربیتی و روانشناسی» ویژه تابستان و پاییز سال ۱۳۹۵ منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۱۷ ۱۶:۴۰

    تاملاتی اخلاقی در رسانه، فراروایت و میانمایگی؛ دو راهی «یوسا» یا «م.مودب‌پور»، «خبرنگار» یا «خالق روایت»

    حتی اگر اخلاق فردی را به کناری نهیم، فرا روایت ها عرصه را بر دموکراسی تنگ کرده اند و به نظر می رسد که ثروتمندان و قدرتمندان می توانند افکار عمومی را هر طور که بخواهند مدیریت کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۱۷ ۱۱:۴۰

    راهنمای خواندن بنیادگذاری مابعدالطبیعه اخلاق، راهی برای فهم کانت

    بنیادگذاری مابعدالطبیعه اخلاق پس از حدود دو قرن همچنان یکی از پرخواننده‌ ترین آثار فلسفه غرب است. کتاب راهنمای خواندن بنیادگذاری مابعدالطبیعه اخلاق کانت راهی برای فهم بهتر این کتاب.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۱۴ ۱۳:۲۰

    خصوصی سازی آموزش به سپهر اخلاقی آن آسیب می‌ زند/ فرصت برابر آموزش

    سیاست خصوصی سازی آموزش و پرورش اگرچه منافعی برای افزایش کیفیت آموزشی یا کم کردن بار اقتصادی دولت دارد اما بواسطه تبعات سنگین اجتماعی و فرهنگی نیازمند بازنگری و تامل جدی است.

  • روانکاوی ۱۳۹۷-۰۴-۲۵ ۱۱:۵۷

    تاملاتی پیرامون وظیفه روان کاوی؛

    درماندگی و اخلاق

    چیزی که انسان حس می کند، شکست و ناتوانی است. حس این که هیچ ارزشی ندارد، حس هیچی بودن، حتی حس خجالت، حس این که نمی داند مسیر کجاست، جهت زدودگی، و به خصوص ترس. آیا ترس علامت درماندگی نیست؟ می توانیم بگوییم ترس قدمی بیرونی تر است، یعنی وقتی انسان دارد از درماندگی خارج می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۲۳ ۰۹:۴۰

    کتاب «اخلاق و عرفان» منتشر شد

    کتاب «اخلاق و عرفان» نوشته حجت‌ الاسلام حمید پارسانیا از سوی انتشارات کتاب فردا منتشر ‌شد.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۱۹ ۱۷:۰۰

    دستور زبان جهانی اخلاق/ چگونه طبیعت فهم خوب و بد را پدید آورد؟

    بر اساس آنچه از پژوهش قضاوت اخلاقی در میان فرهنگ‌های گوناگون به دست آمده است خداناباوران و رازانگاران بی‌کم‌وکاست، تمایز جایز و حرام اخلاقی را می‌فهمند و مهم‌تر آنکه یهودیان، کاتولیک‌ها و پروتستان‌ها، سیک‌ها، مسلمانان، خداناباوران و رازانگاران همگی در مواجهه با آزمون‌ها و مساله‌های بن‌بست اخلاقی ‌قضاوت واحدی ابراز کرده‌اند و میزان ناسازواری یا عدم کفایت توجیه‌هایشان به یک اندازه بوده است. از این مشاهده چنین بر می‌آید که دستگاه ناخودآگاهی که قضاوت اخلاقی تولید می‌کند مصون از آموزه‌های دین است.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۱۹ ۱۵:۴۰

    مدرسه تابستانی «درس گفتارهایی پیرامون اخلاق» برگزار می‌شود

    سومین مدرسه تابستانی با عنوان «درس گفتارهایی پیرامون اخلاق» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۱۹ ۱۲:۴۰

    مدرسه تابستانی«درس گفتارهایی پیرامون اخلاق» برگزار می شود

    سومین مدرسه تابستانی با عنوان «درس گفتارهایی پیرامون اخلاق» در پژوهشگاه علوم انسانی  و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۰

    فوتبال با فروید و بنتهام/ عدالت در جام جهانی با اخلاق فایده گرایانه

    فروید می‌گفت: من فکر می‌کنم تا زمانی که فضیلت در همین دنیا پاداش نداشته باشد، موعظه اخلاق بیهوده است. به بیان ساده‌تر فروید اخلاقیاتی را می‌پسندید که پاداش و عقوبتش الساعه از راه برسد. همزمان نظریه‌پردازی در انگلیس ظهور کرد که نظریاتش در باب اخلاق به‌شدت فراگیر شد، جرمی بنتهام؛ شخصی که سودگرایی اخلاقی را مطرح کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۰۲ ۱۵:۰۰

    آیا می‌توانیم هم اخلاقی باشیم هم مدگرا؟

    ریحانه صارمی کتاب «مد و فلسفه: با سبک اندیشیدن» را ترجمه می‌کند. این کتاب تلاش دارد تا در قالب مقالاتی ابعاد گوناگون فلسفی ـ اجتماعی مد را به زبانی ساده مورد بررسی قرار دهد.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۳۰ ۱۶:۰۰

    معیار های ترفیع وارتقاء اساتید اصلاح شود/ نقش اخلاق در دانشگاه ها

    عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید معیار های ترفیع وارتقاء اساتید اصلاح و به رفع نیازهای کشور در ارزیابی فعالیت دانشگاهیان توجه ویژه شود و برای این گونه فعالیت‌ها ارزش خاصی قائل شوند.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۲۱ ۱۳:۲۰

    هبوط، آمدن برای بازگشتن است/ اخلاق با عقلانیت پیش می رود

    چهره ماندگار فلسفه در برنامه معرفت با بیان تفاوت میان هبوط و سقوط گفت: هبوط، آمدن برای بازگشتن است.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۶ ۱۲:۴۰

    برهان، اخلاق و دین در «استدلال‌های اخلاقی در اثبات وجود خدا»

    از جمله مباحث مورد بررسی کتاب «استدلال‌های اخلاقی در اثبات وجود خدا» پاسخ این سوال است که آیا استدلال‌های نظری‌ و عملی در اثبات وجود خدا واقعا با یکدیگر متمایزند یا خیر؟

  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۱ ۱۴:۲۰

    احمد پوری: ترجمه موازی نشانه بی‌توجهی به اخلاق حرفه‌ای است

    پوری‌ وجود ترجمه‌های موازی را معضل نشر کشور دانست و تشکیل نهاد و یا مرکز و یا گروهی از ناشران مورد اعتماد اکثر اهالی نشر را به عنوان راهکاری قابل توجه برای پیشگیری بازار ترجمه‌های موازی پیشنهاد داد.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۴:۰۰

    درباره نقد / دکتر رضا داوری اردکانی

    ما هنوز نقد نداریم. نقد با «اراده تغییر و اصلاح» مناسبت دارد. ارادۀ تغییر نیز با «شناخت» امکان‌ها ملازم است و چون اراده از «قدرت» جدا نمی‌شود، نقد را می‌توان از آثار و نشانه‌های قدرت دانست.

  • کیمیا ۱۳۹۷-۰۱-۲۹ ۱۵:۱۲

    کیمیای خرد

    انشاءالله رحمتی

    موضوع هیچ یک از جستارهای این اثر، البته تاریخ اندیشه نیست ولی می‌توان گفت عمدتاً با التزام به چنین مبنایی سامان یافته‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۱۸ ۱۴:۰۰

    آیا ما انسان ها مختاریم؟/ تعین گرایی و اراده آزاد

    اختیار، یعنی اراده ای واقعا آزاد به معنای نامتعین. پذیرش وجود آن، اگر نگویم بهتر از نظریه رقیب آن یعنی تعین گرایی است، لااقل می توانم بگویم دیدگاه علمی خوبی است.

  • ماکیاولی ۱۳۹۷-۰۱-۱۵ ۰۹:۳۳

    آنچه مفسران ماکیاولی می گویند؛

    ماکیاوللی: اخلاق، دین و سیاست

    این سه سنگ‎بنای اساسی اندیشۀ ماکیاوللی [اخلاق، دین، سیاست] مجادلات بسیاری را میان خوانندگان او پدید آورده‎اند؛ مجادلاتی که آغاز آن‌ها به سدۀ شانزدهم میلادی و آن هنگام برمی‎گردند که او به پیروی از شیطان متهم شد، اما در همان حال نویسندگان (و سیاستمداران) ضمن همدلی با ماکیاوللی، وی را مبیِّن نظریۀ «مصلحت دولت» شناختند و پذیرفتند.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۱۴ ۰۸:۵۰

    روانشناسان جای فقیهان و معلمان اخلاق نشسته اند/ رابطه علم و دین

    همایون همتی گفت: امروز روانشناسان جای فقیهان و معلمان اخلاق نشسته اند و باید ها و نباید های فقهی را این ها برای ما تعیین می کنند.

  • لیبرالیسم ۱۳۹۶-۱۲-۲۳ ۲۳:۱۸

    مروری بر یکی از مهمترین کتاب‌های سال ۲۰۱۸؛

    چراییِ شکست لیبرالیسم

    به گمان بسیاری از استادان دانشگاه‎ها و نویسندگان، کتاب چرایی شکست لیبرالیسم مهم‌ترین کتاب منتشرشده در ابتدای سال ۲۰۱۸ است. بسیاری از مدافعان لیبرالیسم و درعین‌حال ناراضیان وضع موجود، همچنان معتقدند که «هرچه هست از قامت ناساز بی‌اندام ماست» وگرنه خود لیبرالیسم مشکل فلسفی ندارد. این دقیقاً همان توهمی است که پاتریک دنین بدان هشدار می‌دهد و بیان می‎کند که تنها راه‌حل «آزادی از لیبرالیسم است».

  • ۱۳۹۶-۱۲-۱۶ ۱۴:۲۰

    جایزه اخلاق و تربیت در جشنواره فارابی اعطا می شود

    رئیس دبیرخانه جشنواره فارابی گفت: در دهمین دوره این جشنواره دو جایزه ویژه اخلاق و تربیت و مطالعات میان رشته ای برای اولین بار اعطا می شود.

  • جهان وطن ۱۳۹۶-۱۲-۱۴ ۱۰:۴۹

    در باب اهمیت هویت ملی (۲)؛

    ناسیونالیسم؛ کلاسیک یا لیبرال

    لیبرال‎‎ناسیونالیسم وضعیتی ملایم و مدنی دارد و سخنان بسیاری به سود آن می‎‎توان گفت. لیبرال‎‎ناسیونالیسم می‎‎کوشد شهود ما به سود گونه‎‎ای محافظت سیاسی از اجتماعات فرهنگی را با اخلاقیات سیاسی لیبرال آشتی دهد؛ البته این روند، موضوعات مربوط به سازگاری اصول جهان‎‎شمول لیبرال با تعلقات خاص ملت قومی-فرهنگی افراد را برمی‎‎انگیزد.

  • ارسطو ۱۳۹۶-۱۱-۳۰ ۱۸:۰۲

    راهی برای ورود به مکتب اخلاق فضیلت گرایانه؛

    اخلاق فضیلت‌گرا در انحصار ارسطو(ئیان)؟

    فلسفۀ اخلاق منحصر در تمدن یونان نبوده است. بلکه قرن ها پیش از سقراط، که پایه گذار اخلاق فلسفی دانسته می‌شود، در تمدن هایی غیر از یونان وجود داشته است. به‌علاوه، اخلاق فضیلت گرایانه که با مکتب فلسفی ارسطویی پیوند خورده است، در مکاتب رقیبان وی نیز به‌وضوح دیده می شود.

  • دانشگاه ۱۳۹۶-۱۱-۱۷ ۰۹:۲۸

    نقدی بر اخلاق دانشگاهی در ایران؛

    دانشگاه در مثلثِ دانش، قدرت، اخلاق

    کاربرد عناوینی چون «خانم دکتر» و «آقای دکتر» که زینت‎بخش کلام دانشگاهیان ما شده‎ است چه سازوکاری از قدرت را به‎کار می‎اندازد؟ بی‎شک استفاده از این عناوین به ضرورتی در دستگاه تولید دانش پاسخ می‎دهد و احیاناً به تولید شکل خاصی از دانش در کشور یاری می‎رساند و کارکردی دارد که کم‌وبیش از آن آگاهیم. شاید یکی از مسائل سیاسی‌ـ‌‎اخلاقی ما این است که بپرسیم این عناوین درنظام آموزشی چه امکانی را برای سوژ‎ۀ چنین نظامی فراهم می‎آورد و چه امکانی را از او می‎گیرد؟

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۷ ۱۴:۲۰

    بررسی اخلاق علم در علوم اجتماعی ایران

    کتاب «اخلاق علم در علوم اجتماعی ایران» توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شد.