مصاحبه

کل اخبار:395

  • مصفا ۱۳۹۸/۰۸/۱۱

    گفت‌وگو با دکتر امیربانو مصفا درباره جایگاه مظاهر مصفا در شعر و ادب فارسی؛

    سیمای او در این آینه روشن همان است که من می‎خواهم

    خودش تعریف می‌کند که من قم بودم و در مدرسۀ ابتدایی تحصیل می‌کردم. رضاشاه که با قطار طی طریق می‌کرده یک توقفی هم در ایستگاه قم می‌کرده، مدت‌ها در مدرسه مدیر و ... داشتند به بچه‌ها تعلیم می‌دادند که مثلاً وقتی رضاشاه آمد شما به سمت او نگاه کنید. بعد می‌گوید وقتی رضاشاه آمد من لج کردم به طرف دیگر نگاه کردم. یک‌چنین روحیه‌ای داشت و اصلاً قدرت‎ستیز بود.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۱۶:۳۰

    پیتر هاندکه: دیگر با هیچ خبرنگاری مصاحبه نمی‌کنم

    پیتر هاندکه، برنده نوبل ادبیات سال 2019 پس از پرسش‌های متعدد خبرنگاران درباره مواضع سیاسی‌اش اعلام کرد دیگر با هیچ رسانه‌ای صحبت نمی‌کند.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۸ ۱۶:۳۰

    گفتگو با وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی: لزوم بازنگری در احراز صلاحیت تهیه‌کنندگان/سرمایه سالم هم آفت دارد

    سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازنگری در فرآیند احراز صلاحیت تهیه‌کنندگان محصولات هنری را یکی از اصلی‌ترین الزامات برای مقابله با ورود پول‌های کثیف به این حوزه دانست.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۲ ۱۶:۰۰

    سفری به جهان تودرتوی آدم‌ها/ گفت‌وگو با احمد آرام به مناسبت چاپ دوم مجموعه «سگی در خانه یک آنارشیست دست دوم»

    در واقع من اعتقاد دارم اگر مکان شناسنامه طبیعی خودش را داشته باشد، یا زمان روند داستان را وارد کلیشه‌های روزمره بکند، برای این ژانر ادبی محدودیت روایی ایجاد می‌کند. همین که شما تصمیم بگیرید که بستر داستان را در شهری قرار بدهید که مخاطب شناخت کامل از آنجا داشته باشد، راه‌های رسیدن به اندیشه مسدود می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۲:۰۰

    رواج کتاب‌های سطحی و سقوط سلیقه جمعی

    مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان می‌گوید؛ ناشرها نمی‌توانند دنبال آرمان و آرزوی خود بروند و مجبورند دنبال چیزی بروند که خواننده ممکن است در شرایط بحران خواستارش باشد و آن را بخرد.

  • هگل ۱۳۹۸/۰۶/۱۰

    گفت‌وگو با سعید بینای مطلق دربارۀ نگرش هگلی به فرهنگ و سنت ایرانی (۲)؛

    مطلقیت بخشیدن به تاریخ ناشی از وارونه‌سازی است

    مطلقیت بخشیدن به تاریخ ناشی از وارونه‌سازی است. همان‌طور که دکارت وجود را مبتنی بر «من» می‌کند، درحالی‌که پیش از وی، عکس آن بود (یعنی «من» مبتنی بر وجود بود)، در نگرش هگلی یا مشابه آن، وجود تابع تاریخ می‌شود و نه تاریخ مبتنی بر وجود. بنا بر مطلق‌گرایی‌ِ تاریخی، وجود در تاریخ است و نه آن‌چنان‌که متافیزیک افلاطونی به ما می‌آموزد؛ تاریخ در وجود.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۰۲ ۱۱:۰۰

    حسین غفاری: رویکرد علما و مفسران اهل سنت درباره شأن نزول آیه تبلیغ چیست؟

    نویسنده کتاب «تشیع؛ دین کامل، کمال دین» گفت: غالب علمای اهل سنت، نزول آیه تبلیغ را در روز هجدهم ذیحجه در غدیرخم می دانند و گفته اند که این آیه در خطبه غدیر پیامبر(ص) برای مردم قرائت شده است.

  • جلال ۱۳۹۸-۰۵-۱۶ ۱۰:۳۸

    مفهوم متغیر روشن‌فکر در ایران دهۀ ۱۹۶۰ (۱۳۴۰ش) (۲)/ نگین نبوی؛

    ظهور «روشن‌فکر متعهد»

    منظور آن‌ها از مفاهیم «تعهد» و «مسئولیت»، که در این فقرات برگزیده ذکر شد، این است که چیزی که آن‌ها می‌نویسند، باید مرتبط و مؤثر در جامعه باشد. بدین‌ترتیب در اینجا تمایزی بین مفاهیم «روشن‌فکر» و «دانشور» (scholar) بسط یافت. چون روشن‌فکر بودن، بنا به تعریف، ضرورتاً برابر بود با کسی که اینجا و اکنون متعهد به جامعه است و نمی‌تواند «از زندگی روی برگرداند و در کلمات پناه بگیرد»، دانشور کلاسیکی که خودش را با پژوهش در گذشته قانع می‌کند، حتی ناشایسته‌تر شد. بنابراین تبدیل شد به یک مورخ یا دانشور که ‌گاه ابزاری برای فرار از مسئولیت در نظر گرفته می‌شد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۱۲ ۱۳:۳۰

    مصاحبه متأخرین دکتری دانشگاه آزاد آغاز شد

    مصاحبه متأخرین دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۰۹ ۱۱:۰۰

    زمان مصاحبه متأخرین دوره دکتری تخصصی ۹۸ مشخص شد

    مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص تاریخ و زمان مصاحبه متأخرین دوره دکتری تخصصی سال ۹۸ اطلاعیه ای صادر کرد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۰۷ ۱۴:۰۰

    گفت‌وگو با محمد ابراهیم محجوب درباره کتاب «ایران روی خط تاریخ» بدون تاریخ آدمی آلزایمر دارد

    من در درجه اول می‌خواهم خودم را بشناسم و با خودم آشنا شوم. آشنایی با خودم جز در توجه به سیر تاریخی میسر نیست. هیچ روان‌شناس و مردم‌شناس و جامعه‌شناسی بهتر از تاریخ نمی‌تواند به من نشان بدهد که چه کسی هستم. من اگر این نگاه را نداشته باشم، مثل کسی می‌مانم که آلزایمر دارد و حرکات و تصمیماتم بی بنیاد می‌شود. من وقتی تاریخم را می‌خوانم، با نقاط قوت و ضعف خودم آشنا می‌شوم.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۰۷ ۱۳:۰۰

    انتشار «گفت‌وگوهایی با کیارستمی» در آمریکا

    مجموعه مصاحبه‌های «گادفری چشایر» منتفد معروف آمریکایی با عباس کیارستمی درباره فیلم‌هایش در قالب یک کتاب ۱۸۸صفحه‌ای به نام «گفت‌وگوهایی با کیارستمی» در آمریکا منتشر شد.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۰

    راوی صادق قصه‌ها و افسانه‌های مردم/ گفت‌وگو با هوشنگ مرادی‌کرمانی به بهانه یک عمر داستان نویسی

    هر نوشته‌ای خصوصا در قالب داستان، حاصل نوعی عرقریزان روح ‌است. حقیقت این است که این داستان خیلی از من انرژی‌ احساسی برده چون تلاش کرده‌ام به همان مفهوم ‌ناب از «عشق» مورد نظر شما برسم که به خوبی مورد اشاره قرار دادید. من در این داستان خواسته‌ام به نثر، غزلی از سعدی را بنویسم و سعدی هم در کمک به من دریغ نکرد.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۲۴ ۱۲:۰۰

    «آبی مایل به صورتی» را با تاکید بر فضای مصاحبه‌های اجتماعی نوشته‌ام

    ساناز بیان گفت: «آبی مایل به صورتی» پیش از هر چیزی یک نمایش و یک درام است. هیچ وقت بافت گزارش و تجربه روزنامه‌نگارانه بر تئاتر نمی‌چربد.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۲۲ ۱۲:۳۰

    مصاحبه دوره دکتری دانشگاه آزاد آغاز شد / انجام مصاحبه تا ۱۰ مرداد

    مصاحبه داوطلبان ۳۳ رشته دوره‌های با آزمون و بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) دوره دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی از امروز ۲۲ تیر ماه آغاز شد.

  • ۱۳۹۸-۰۳-۲۶ ۱۳:۳۰

    دانشگاه‌ها به مصاحبه دکتری از جاماندگان ملزم شدند

    رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در واکنش به اعتراضات برخی از داوطلبان آزمون دکتری ۹۸ گفت: سازوکار رسیدگی به اعتراضات داوطلبان در شیوه نامه مشخص است و داوطلبان بر اساس آن عمل کنند.

  • ۱۳۹۸-۰۳-۲۱ ۱۳:۳۰

    حدنصاب علمی آزمون دکتری در ۳۵ کدرشته کاهش یافت

    حد نصاب علمی دکتری در آزمون دکتری تخصصی سال ۹۸ برای ۳۵ کدرشته کاهش یافت و معرفی شدگان جدید می توانند برای حضور در مصاحبه به دانشگاه ها مراجعه کنند.

  • ۱۳۹۸-۰۳-۱۳ ۱۶:۰۰

    زمان دعوت به مصاحبه حوزه علوم اسلامی دانشگاه شریف اعلام شد

    حوزه علوم اسلامی دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرد: ظرف دو هفته آینده نتیجه دعوت و یا عدم دعوت ثبت نام کنندگان به مصاحبه از طریق ایمیل اطلاع رسانی می شود.

  • ۱۳۹۸/۰۲/۰۷

    استخوان‌های روح در گفت و گو با روزبه صدرآرا؛

    فلسفه‌ای که چون موش کافکا به هزارتوها نقب می زند

    مجموعه استخوان های روح شاید بقول دلوز تدارک یک "فلسفه پاپ" باشد؛ فلسفه ای که چون موش کافکا به هزارتوها نقب می زند و اسکلت ها و جمجمه ها را در جهان زیرین یا زیر-جهان کنکاش می کند، جهانی مملو از خرده-ریزها و نا-چیزها که جهان فلسفه اکنون است چنان که پیشتر گفتم.  

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۱۴:۳۰

    اعلام نتایج اولیه کنکور دکتری در عصر امروز/ انتشار جزئیات مصاحبه

    نتایج اولیه آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمه متمرکز سال ۹۸ کلیه داوطلبان حاضر در جلسه، بعدازظهر امروز سه‌شنبه ۲۷ فروردین‌ماه منتشر می‌شود.

  • عبور ۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۱۲:۴۳

    عبور از خود

    محمود دولت آبادی

  • هابسبام ۱۳۹۸/۰۱/۱۷

    گفت‌وگو با اریک هابسبام (۱۹۹۵)؛

    تاریخ در «عصر نهایت‌ها»

    در زمینه‌ی فاشیسم در ایالات متحد، اعتقاد دارم که جنبش‌های ارتجاعی، [از جمله] جنبش‌های نژادپرستانه، همگی بسیار قدرتمندند، اما فکر می‌کنم به سنت فاشیستی در اروپا تعلق ندارند یا نداشتند. تناقض اینجاست که به نظر می‌رسد پس از مرگ فاشیسم، نشانه‌های بیشتری از آن وجود دارد. این واقعیت که راست افراطی یا بخش مهمی از راست افراطی به نمادها و حتی به منبع الهام ایدئولوژیکی فاشیسم اروپایی، به‌ویژه نازیسم، گریز می‌زنند، برایم جالب به نظر می‌رسد. منظورم افرادی است که مواد منفجره زیر خط‌های راه‌آهن می‌گذارند و خود را پسران گشتاپو می‌نامند.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۱ ۱۰:۳۳

    فوکوخوانی ایرانی‌ها در سال ۹۷

    امسال دو کتاب در قالب مناظره و مصاحبه با میشل فوکو برای نخستین بار منتشر شده و ۶ کتاب مهم او نیز تجدید چاپ شدند. همچنین کتاب «فوکو و ادبیات داستانی» نیز که درباره فوکوست به چاپ دوم رسید.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۱۷ ۱۱:۳۰

    ترجمه آخرین مصاحبه همینگوی منتشر شد

    کتاب «ارنست همینگوی - آخرین مصاحبه و دیگر گفت‌وگوها» با ترجمه هوشنگ جیرانی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۵ ۱۲:۰۰

    مروری بر برخی نقاط ضعف پژوهش کشور

    مخبر دزفولی: چه بخواهیم چه نخواهیم اقتصاد دانش‌بنیان استمرار پیدا می‌کند

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۱:۲۰

    فاطمه رستمی: تاریخ میانه ایران بستر رقابت اهل شمشیر و اهل قلم بوده است

    رستمی می‌گوید: «به لحاظ سیاسی گروه امارت عهده‌دار تثبیت حاکمیت بودند و وزیران هم در جایگاه وزارت و دیوانسالاری متصدی نظارت برآنان بودند. کنش و واکنش این دو نهاد هم در متون تاریخی و هم در بافت اجتماعی توامان مورد توجه قرار گرفته شده است. به طوری‌که گروه امیران عمدتا از هنر نویسندگی و خرد ملک‌داری بی‌بهره بودند لذا تولید دانش و سلطه عمدتا به سود کفه وزارت بود و در متون دوره تیموری هرگاه که وزیران با حاکمان و امیران سایش داشته انعکاس این تقابل در ادبیات این دوره می‌توان مشاهده کرد.»

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۸ ۱۲:۰۰

    مهدی قزلی: کسانی در جوایز بنیاد دبیر شدند که تا دنیا بود نمی‌توانستند دبیر شوند/ به دکتر صالحی گفتم ۱۱۰ سکه به ادبیات لطمه می‌زند

    مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان گفت: ما با تلاش، کسانی را در بنیاد به عنوان دبیر اعلام کردیم که تا دنیا بود نمی‌توانستند دبیر شوند و این در حالی بود که شخصیت و پتانسیل دبیری جایزه بزرگی مثل جلال یا شعر فجر را داشته‌اند.

  • پادشاهی ۱۳۹۷/۰۹/۱۴

    تفسیری فلسفی از مفهوم پدرسالاری در تاریخ ایران در مصاحبه با سیاوش جمادی (۱۰)؛

    از موبد-شاهی تا اومانیسم

    محرک آغازین پیشرفت و توسعه همان محرک آغازین مدرن شدن است، چون پیشرفت و توسعه در نظر و در عمل از نتایج یک دگرگشت بزرگ تمدنی است که بی‌گمان تک‌علتی نمی‌تواند باشد و فروکاست همۀ علت‌ها به یک وجه از هستی اجتماعی با واقعیات نمی خواند . یکی از حیطه‌های مهم علمی که جای پرداختن به پرسش شماست تاریخ است، اما نه تاریخ به مفهوم تاریخ‌نویسی مورخان قدیم که به تاریخ فرهنگ و اجتماع و اندیشه‌ها توجهی نداشته‌اند و تاریخ‌نویسی‌شان غالباً و عمدتاً وقایع‌نگاری دربارها و فتوحات و جنگ‌ها یا به دیگر سخن تاریخ از بالا بوده است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۰۵ ۱۶:۲۰

    زندگی و آثار اورسن ولزِ قاره سیاه/ «سفر کفتار» ۴۵ ساله شد

    جیبریل دیاپ مامبتی کارگردان، بازیگر و آهنگساز سنگالی، چهل و پنج سال پیش دست به ساخت «سفر کفتار» زد؛ شاهکاری آوانگارد که بسیاری سینمای قاره سیاه را با آن می‌شناسند.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۰ ۱۴:۴۰

    فلسفه، انتخاب واقعی‌ام بود/ علم جدید بدون کانت فهمیده نمی‌شود

    کریم مجتهدی، چهره ماندگار فلسفه، می گوید: انتخاب واقعی ام فلسفه بود و برحسب حادثه فلسفه نخواندم. وی خود را کانت شناس می داند و معتقد است علم جدید بدون کانت فهمیده نمی شود.