مسیحیت

کل اخبار:74

  • ۱۳۹۶-۱۱-۳۰ ۱۳:۴۰

    «تبدیل شدن به یک خود جدید» منتشر شد

    کتاب «تبدیل شدن به یک خود جدید» نوشته موشه سلووفسکی توسط انتشارات دانشگاه شیکاگو منتشر شد.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۲۹ ۱۰:۲۰

    ارنست: مسیحیان و زرتشتیان کوه بیستون را مکان مقدسی می‌دانستند

    ارنست پین مولف «وضعیتی از آمیختگی: مسیحیان، زرتشتیان و فرهنگ سیاسی ایران در عهد باستان متاخر» گفت: مسیحی‌ها سعی می‌کردند که دین‌های دیگر را دعوت کنند که تغییر دین بدهند اما در ایران برعکس است و دیده شده که مسیحی‌ها این تغییر دین را رد کردند و از آنجایی که مسیحی‌ها هنجارها را پذیرفته بودند زرتشتی‌ها جلوی‌ آنها را برای گسترش دین‌شان نگرفتند.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۲۸ ۱۳:۰۰

    تعامل و تقابل تاریخی اسلام و مسیحیت در غرب

    اسلام در حال حاضر بزرگترین دین اروپا بعد از مسیحیت است که این حقیقت باعت می­ شود اسلام یک دین اروپایی باشد اما این کشورها سیاست­ های متفاوتی را در قبال اسلام و مهاجرین اتخاذ کرده ­اند.

  • مارکس ۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۱۰:۴۴

    پیوندهای جامعه‌شناسی و فلسفه؛ مارکس در آثار کارل لوویت؛

    عواقب ناآگاهی فلسفی-الهیاتی برای نظریه‌پردازان اجتماعی

    آنچه لوویت را نسبت‌به مقاصد مارکسیسم مشکوک کرده، این است که مارکس با فهم غلط نسبت‌به فلسفۀ هگل و جهلی تقریباً کامل در مقابل فلسفۀ تاریخ پیش از خود و تاریخ‌نویسی رفرمیستی و سکولار موجود درون سنت مسیحی، بلوایی به‌پا می‌کند که در آن هرچیز به ضد خود بدل می‌شود و علاوه بر این، غلیان احساسات فراواقع‌گرایانۀ مسیانیستی در میان مردم بار دیگر به‌حد اعلای خود می‌رسد.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۹ ۱۱:۲۰

    نمایشگاه فرهنگ یهودیت، مسیحیت و اسلام برگزار می شود

    نمایشگاه بین فرهنگی یهودیت، مسیحیت و اسلام در ساختمان «مارتین گروپیوس» برلین، پایتخت آلمان، برگزار شده است و تا مارس ۲۰۱۸ ادامه دارد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۸ ۰۹:۴۰

    تلاشهای تبشیری گره خورده با سیاستهای امپریالیستی است

    استاد دانشگاه نوتردام لبنان در نشست «تاریخ و چشم انداز گفت وگوی بین ادیان میان اسلام و مسیحیت»گفت: از منظر تاریخی تلاشهای تبشیری صرفاً تبلیغی نیست بلکه گره خورده با سیاستهای امپریالیستی است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۰:۴۰

    خسروی: مواجهه اعراب با داروین بیش از فارسی‌زبانان است

    خسروی در نشست نقد و بررسی کتاب «مواجه با داروین؛ نخستین برخوردها با نظریه تکامل در شرق مسیحی و اسلامی» گفت: این کتاب ما را با روشنفکران جهان عرب آشنا می‌کند و نشان می‌دهد در جهان اسلام اگر مواجهه‌ای با نظریه داروین صورت گرفته است از سوی اعراب بوده و در جهان فارسی‌زبان این مواجهه بسیار محتاطانه و کمتر صورت گرفته است.

  • اشتراوس ۱۳۹۶-۰۷-۲۵ ۱۰:۲۸

    جایگاه وحی در منظومۀ فکری لئو اشتراوس (۱)؛

    وحی مسیحی و پیامدهای آن در عصر مدرن

    اشتراوس آنچه را که دیدگاه خاص مسیحی نسبت به وحی می‎داند قویاً به نقد می‎کشد، آن‎ هم نه به‌منظور طرد یک ‎بار برای همیشۀ وحی از بحث عقلانی، بلکه به‌منظور بیان اینکه بیماری‎های فکری مدرنیته تا حد زیادی پیامد میراث الهیات مسیحی‎اند. بر پایۀ دریافت اسلامی -به‌مثابه دریافتی خلاف دریافت مسیحی- از فلسفۀ سیاسی کلاسیک بود که اشتراوس به نحو چشمگیری به بازاندیشی در معنای فلسفه، وحی و سیاست پرداخت.

  • فلسفه ۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۰:۱۸

    فلسفه در میان ادیان ابراهیمی/ پیتر آدامسون؛

    وقتی فلسفه به یک اندازه به مسلمانان، یهودیان و مسیحیان نیاز داشت

    فلسفه بهترین منبع برای تفسیر متون مقدس را ارائه می‌دهد، چه تورات، چه انجیل مسیحی یا قرآن. بنابراین اتفاقی نیست که در الکندی مسلمان، ابن‌عدی مسیحی و ابن‌میمون یهودی، یک خدای ابراهیمی سنتی، شباهت قابل‌توجهی به خدای متافیزیک ارسطو دارد.

  • برگمان ۱۳۹۵-۱۱-۲۷ ۰۹:۱۴

    نگاه راجر اسکروتن به سینمای اینگمار برگمان؛

    اینگمار برگمان: فهم جهان

    در شوخ‌ترین حالت برگمان، او دیدگاهی دینی از نوع بشر دارد که انسان را به‌عنوان موجوداتی که فقط در جهان مانند حیوانات هستند، نمی‌داند و مشتاق فهم آن است. فضای مسیحی‌گونه مرتباً در فیلم‌های مهم برگمان رخ می‌دهد؛ ممکن است این یکی از دلایلی باشد که برگمان از مد افتاده؛ اما می‌تواند یک دلیل بر این هم باشد که چرا در آینده‌ای نزدیک دوباره به مد برگردد و از چیزی که بود تقدیر شود: مردی که سینما را وارد هنر غرب نمود.

  • مکه ۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۰۷:۳۹

    نگاهی به کتاب تاریخ مکه (از پیش از نزول تورات تاکنون)؛

    مهبط وحی بر ابراهیم و اسماعیل

    از یک‌سو مسلمانی معتقد بودن و از دیگر سوی ریشه در سنت فکری و انتقادی غرب داشتن، غربی که موشکافی و دقت را در لینگز به ودیعه نهاده بود، وی را در وصف دقیق مکه و مشاعر آن یاری داد. ضمن آنکه این حلاوت برای وی وجود داشت که به سرزمینی پای نهاده است که مکان دلدادگی ابراهیم (ع) و بسیاری از انبیا بوده است. مسیحی‌زاده‌ای که ریشۀ اعتقادات نخستینش به یهودیت و مسیحیت به‌عنوان میراث‌داران ابراهیم پیامبر بازمی‌گردد تا همیشه ابراهیمِ پیامبر را در جان‌ودل خویش دوست بدارد. این علاقه هرگز در لینگز نمی‌میرد.

  • ۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۱:۴۰

    دین حداقلی میراث سکولاریسم مسیحی است/ اثبات جامعیت حداکثری اسلام

    نظریه جامعیت حداقلی اسلام، از سوی پاره‌ای از روشنفکران سکولار معاصر مطرح گردید. این طایفه، میراث‌خوار سکولاریزم در جهان مسیحیت‌اند که نظریه حداقلی را بر قرآن و سنت تحمیل کرده‌اند.

  • اسلام هراسی ۱۳۹۵-۰۷-۱۲ ۰۸:۵۳

    نگاهی پدیده به اسلام هراسی در غرب؛

    اسلام‌هراسی؛ توهم یا واقعیت؟

    این ترس، حاصل ترکیب ذهنی عجیبی است که واقعیت را پیش‌بینی‌ها و ترس و احساس ترس و عقل و تخیل را در هم می‌آمیزد؛ به‌این‌ترتیب، یک نتیجۀ فرهنگی پیش‌بینی‌شده از موقعیت‌ها و شرایط و احساسات متعدد نسبت به دیگری را شکل می‌دهد و غرض از آن، رهرو کردن افکار عمومی به ترس و آفرینش تهدیدها و بزرگ جلوه دادن آن نسبت به مجموعه‌ای (گروه مسلمانان) ناخواستنی و نامطلوب است.پس در واقع این یک تبلیغات غرض‌ورزانه‌ای است که به دنبال تفسیر ترس و هراس از اسلام نیست، بلکه از این ترس برای توجیه سیاست‌های دشمن‌ستیزانه خود در ابعاد فکری بهره می‌گیرد.

  • مسیحیت ۱۳۹۵-۰۷-۱۱ ۰۹:۲۹

    آراء ژاک ماریتن و نیکلای بردیایف در باب معنای تاریخ (۲)؛

    فهم معنای تاریخ از زاویه دیدِ انسانگراییِ مسیحی

      ماریتن و بردیایف هر دو در بنای یک نظرگاه مسیحی نسبت به تاریخ که منطبق با روح سده‌ی بیستم باشد، نقش ایفا کردند آن‌ها علیرغم تفاوت‌های فلسفی­‌شان در تعاملی پربار شرکت جستند که بدان‌ها امکان فهم معنای تاریخ از زاویه دیدِ انسانگراییِ مسیحی را می‌­بخشید. رهیافت­‌های آنان به فلسفه تاریخ و تفکراتشان راجع به شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی معاصر تاثیر قابل ملاحظه­‌ای بر روند کلّی تفکر مسیحی در سده‌ی بیستم نهاد و از این رو منجر به شکل‌گیری تفسیرِ مذهبیِ رایج و غالب کنونی درباره معنای تاریخ و آینده‌ی نوع بشر شد.

  • کامو ۱۳۹۵-۰۷-۰۶ ۰۹:۱۶

    نگاهی به کتاب متافیزیک مسیحی و نوافلاطون‌گرایی آلبر کامو؛

    حلقۀ مفقوده در تحلیل آلبر کامو

    کامو در سراسر متافیزیک مسیحی به هر سنت از دیدگاه سنت دیگر نزدیک می‌شود و مفروضات و تناقضات هریک را خاطرنشان می‌سازد؛ بدین‌رو، متافیزیک مسیحی نخستین گام در سفر فکری کامو بود، سفری که در آثار پخته‌ای چون عصیانگر و افسانۀ سیزیف به اوج می‌رسد؛ کامو در این دو اثر به بررسی ارتباطات میان مسیحیت، تمدن یونان و مدرنیته بازمی‌گردد.

  • بردیایف ۱۳۹۵-۰۷-۰۵ ۰۹:۱۱

    آراء ژاک ماریتن و نیکلای بردیایف در باب معنای تاریخ(۱) ؛

    تکوین نظرگاه مذهبی قرن بیستم در باب تاریخ

      ماریتن همچون بردیایف اعتقاد داشت که ابعاد قدسی و دنیوی تاریخ به هم پیچیده ­اند و پیوند نزدیک این دو بُعد در روابط گاه دوستانه و گاه پرتنش «شهر خدا» و «قلمرو ناسوت» خود را نشان می­دهد . با وجود این، ماریتن در تضاد با دیدگاههای مدرنیستی از وجودِ جداگانه‌ی ابعاد قدسی و دنیوی تاریخ و جدایی آن دو قلمرو سخن می­گوید. با توجه به این مسئله، فلسفه‌ی تاریخ او با فلسفه‌ی تاریخ بردیایف یا مونیه متفاوت می­شود.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۴ ۱۶:۰۰

    دهمین دور گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت ارتدوکس در روسیه برگزار می شود

    دهمین دور گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت ارتدوکس با سخنرانی رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ۵ و ۶ مهرماه به میزبانی کلیسای ارتدکس روسیه، برگزار می شود.

  • ترنس مالیک ۱۳۹۵-۰۶-۲۱ ۰۹:۰۵

    نگاهی به سینمای ترنس مالیک؛

    زیارتِ تعالی: «شوالیۀ جام‌ها» و فیلم‌های مالیک

    «شوالیۀ جام‌ها»، غنی‌ترین جست‌وجوی امر روحانی که تاکنون مالیک بدان دست زده، تحت‌تأثیر سلوک زائر است؛ تمثیلی از گرویدن به مسیحیت که مالیک آن را به‌روز می‌کند و در برابر لذت‌پرستی هالیوود، فرهنگ پسامدرن و شکاف فزایندۀ میان فقیر و غنی قرار می‌دهد. هرچند در «دنیای نو» و می‌توان ادعا کرد «درخت زندگی» نیز اشاراتی سیاسی وجود دارد، اما «شوالیۀ جام‌ها» نخستین فیلمی است که در آن جهان‌بینی روحانی مالیک آشکارا بر تفکر و مواضع سیاسی او تأثیر می‌گذارد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۲:۴۰

    ممنوع‌الخروجی کتاب ادعیه جواهرنشان مسیحیت از انگلستان

    کتاب طلااندود ادعیه مسیحیت متعلق شاه فرانسوای یکم با هدف افزایش قیمت و این‌که خریدار خارجی آن بتواند تمامی پول آن را تهیه کند تا اطلاع بعدی از انگلستان ممنوع‌الخروج شد.

  • اشترنر ۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۰۹:۴۰

    مطالعه‌ای در مفهوم یکتا-کس در آرای ماکس اشترنر؛

    اگوایسم و انضمامیت سوژه سیاسی

    برای اشترنر هر مفهومی که در جهان انسان ادعای انحصار تفسیرگری جهان را دارد خودخواهی است که فرد انسانی را تنها تا جایی که خودخواهی‌های او را برآورده می‌کند به رسمیت می‌شناسد. در واقع انسان هر بار که در معرض سازمان‌های اجتماعی کنشگر قرار می‌گیرد به فداکاری در راه مفاهیمی کلی دعوت می‌شود که او را به خاطر این فداکاری تشویق و به خاطر نداشتن آن مورد مجازات قرار می‌دهند.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۲ ۱۱:۲۰

    تبلیغات بنیادگرایان مسیحی از دلایل گسترش اسلام هراسی در غرب است

    استاد دانشگاه دنور آمریکا معتقد است یکی از دلایل روند فزاینده اسلام هراسی در غرب تلاشهای بنیادگرایان مسیحی و تبلیغ علیه اسلام است.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۴:۰۰

    تفاوت اسلام ومسیحیت در تلقی از وحی/در مسیحیت تعقل شرط اعتقاد نیست

    سهیل اسعد، اندیشمند مسلمان آرژانتینی در مراسم رونمایی از كتاب «باورهای بنیادین در اسلام و مسیحیت» به تشریح تفاوت های اسلام و مسیحیت درباره عقلانیت، ایمان، وحی، نبوت و عدالت اجتماعی پرداخت.

  • خدا زیباست ۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۵:۳۴

    جمال الهی از نگاه فلسفه دين تحليلی؛

    خدا زيبا است

    هر چند زیبایی‌شناسی سده بیستم در قیاس با زیبایی شناسی سده‌های قبلی، سهم كمتری به زیبایی اختصاص می‌دهد،ولی این مفهوم كماكان موضوع بسیاری از تأملات ومكتوبات فلسفی است. بالاخره هرچه باشد، این اصطلاح هم درمیان عموم مردم و هم درمیان هنرمندان و نویسندگان متداول است. به علاوه نمی‌توان گفت زیبایی را فقط به رنگ‌ها، خط‌ها، صداها و مانندآن نسبت می‌دهند، زیرا مردم عموماً از زیبایی نظریات علمی و از آراستگی براهین ریاضی سخن به میان می‌آورند.

  • مهدی معین زاده ۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۰۸:۵۷

    مهدی معین‌زاده؛

    عقل و خطوط قرمز

    نتیجه‌ طبیعی نگرش حداکثری بـه عـقل و عـقلانیت، تولد مفهومی است‌به نام خطوط قرمز. آنان‌که در توانمندی عقل در عرصه شـناخت قـطعی و یقینی جهان طبیعت و مابعدالطبیعه کمترین تشکیکی روا‌ نداشته‌اند‌ و در مواجهه با اصالت واقع و امکان علم به جهان خـارج رویکردی نـقادانه اتـخاذ نکرده‌اند، در برخورد با اموری که به دشواری تن به تبیین و تعلیل عـقلانی‌ مـی‌دهند،‌ نـاگزیرند که دست‌به ترسیم خطوط قرمز بزنند.

  • گناه ۱۳۹۴-۱۲-۲۲ ۱۱:۱۵

    تأملی فلسفی بر یک مفهوم؛

    «گناه» در نگاه اندیشمندان مسیحی

    آگوستین می‌گوید: «وقتی نخستین زن و مرد با حکم خدا مجازات شدند کل نژاد بشری که بنا بود به‌واسطه‌ی نخستین زن اولاد آدم بشوند، در درون نخستین مرد حی و حاضر بودند» همه‌ی انسان‌ها در آدم حاضر بودند چون ذات بشر در تخم آدم موجود بود، فلذا همه‌ی ما در وضعیتی به دنیا آمده‌ایم که آلوده به گناهیم، مجرم و محکوم به مرگ. ذات ما چنین است و این بخشی از چیزی است که ما آن را موهبت موروثی‌مان می‌نامیم، چراکه به‌وسیله‌ی تخم آدم به‌صورت زیستی از او به اولادش منتقل و تکثیر می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۲:۳۰

    کتاب « انتخاب؛ اسلام و مسیحیت» منتشر شد

    همزمان با فرارسیدن ماه ربیع الاول، چاپ نخست کتاب « انتخاب؛ اسلام و مسیحیت» تألیف احمد حسین دیدات با ترجمه فاطمه فضائلی و احمد فضائلی از سوی انتشارات سروش منتشر و وارد بازار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۵:۲۰

    «دانش تفسیر در سنت یهودی – مسیحی» به بوته نقد می‌رود

    گروه مطالعات قرآنی، خانه اندیشمندان علوم انسانی کتاب «دانش تفسیر در سنت یهودی – مسیحی» را با حضور کارشناسان علوم قرآنی نقد و بررسی می‌کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۷:۵۰

    اسنادی که مادر اگنس ماریا به کارگردان ایرانی داد/ مبارزه برای صلح

    کارگردان مستند «به دنبال صلح» از نحوه ساخت این اثر که به تلاش‌های مادر اگنس ماریا برای برقراری صلح و نجات کودکان سوری از حمله تروریست‌ها می‌پردازد، سخن گفت.

  • آگامبن ۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۰۹:۳۵

    جورجو آگامبن؛

    کلیسا و سلطنت

    آیا مسیحی می‌تواند تنها با امور نهایی زیست کند، تنها با واپسین چیزها؟ دیتریش بونهوفر ضدیت کاذب میان رادیکالیسم و سازش را محکوم کرد بدین دلیل که هر دو گزینه مشتملند بر تفکیک اکید واقعیات آخرین از واقعیات ماقبل آخر که برسازنده‌ی وضعیت انسانی و اجتماعی هرروزه‌ی ما هستند.

  • کمدی الهی ۱۳۹۴-۰۵-۲۷ ۰۹:۳۳

    شعر فلسفی یا فلسفه‌ی شاعرانه (۲)؛

    فلسفه در کمدی الهی دانته

    برای دانته هر چیزی دارای معنا و دلالتی دیگر نیز هست، معنایی عمیقتر که به هستی تمثیل میدان می دهد. پر بیراه نگفته ایم اگر بگوییم که دانته پادشاه تمثیل است. ذهن ترکیب کننده ی دانته در کنار دانش عظیمش منجر به آرایشی عظیم از عناصر موجود در زیست جهان وی شد که نمودش را در فلسفه ی تاریخ وی می یابیم؛ در حقیقت فلسفه ی تاریخ دانته همان فلسفه ی تاریخ زندگی وی است.