فضای شهری

کل اخبار:75

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۰۹:۳۰

    گونه های مختلف مناسک شهری/آئین هامی تواند به داد مدیریت شهری برسد

    فکوهی، استاد انسان شناسی گفت:در حال حاضر مدیریت شهرها با سیاست گذاریهای کالبدی-فناورانه،امنیتی واقتصادی امکانپذیر نیست و مناسک و آئین ها می تواند به مدیریت و هماهنگی در شهرهای مدرن کمک کند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۰۹:۵۶

    پیش اجلاسیه «نظریه نوسازی متوازن محله در بافت­های فرسوده شهری» برگزار می شود

    پیش اجلاسیه «نظریه نوسازی متوازن محله در بافت­های فرسوده شهری» در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۸:۳۰

    داریوش شایگان: در ايران شاهد آنارشی معماری هستيم

    داریوش شایگان درنشست «جستجوی فضاهای گمشده درمعماری» گفت: میان مسکن و فضای بنا شده وفضای ذهن واقلیم دل هم‌شکلی‌های اجتناب ناپذیری وجود دارد.معماری همیشه تحقق یک رویا یا یک تخیل بزرگ بوده است.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۱۲:۱۵

    مسجد جامعی : تبليغات شهری در قالب يک بيان هنری تصوير شود

    احمد مسجد جامعي، عضو شوراي شهر تهران با اشاره به اينکه مسئله سلامت امري جدي است، گفت: تبليغات شهري سازمان زيباسازي به شکل هوشمندانه اي به موضوع سلامت شهروندان پرداخته است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۵:۰۰

    شهر بدن ماست/ درباره چرایی جابه‌جایی «متاستاز» در سالن‌های مختلف

    تئاتر متاستاز اجرای صفر خود را از برج آزادی آغاز کرده و تاکنون براساس الگوی اعداد فیبوناچی در تالار سایه، تالار چهارسو، تماشاخانه باران و تالار شمس روی صحنه رفته است. براساس برنامه اجرائی این پروژه «متاستاز» از ١٢ تا ١٧ آذر میهمان تالار رودکی (طبقه سوم تالار وحدت) است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۷:۰۰

    «فضای شهری، حیات اجتماعی، بستری در تحقق تعاملات اجتماعی» رونمایی می شود

    سی و یکمین نشست عمومی از سلسله نشست‌های پژوهشکده مطالعات فرهنگی روایت با هدف رونمایی و معرفی کتاب فضای شهری، حیات اجتماعی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۳ ۱۵:۱۵

    سیر تحول قلم نستعلیق را در کتیبه های تهران می توان یافت

    یک هنرمند با بیان اینکه می خواستم با نگارش کتاب «کتیبه های نستعلیق تهران» بانک اطلاعاتی از کتیبه های تهران داشته باشیم گفت: سیر تحول قلم نستعلیق را در کتیبه های نستعلیق تهران می توان دید.

  • خیابان ۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۹:۳۴

    عباس کاظمی؛

    خیابان و مدرنیته

    خیابان و تصوراتی از مردم که به واسطه آن رخ می دهد با استعاره مدرنیته بهتر فهم می شود. این دیدگاه با امر تخیلی مرتبط است و همچنین با جنبه های مفهومی خیابان و بازنمایی هایی که به واسطه هنرمندان, نقاشان, عکاسان و فیلمسازان ارائه شده است ارتباط دارد. به زبان زیملی می توان از نوعی وضعیت ذهنی یا به دیگر سخن از حیات ذهنی خیابان سخن گفت. در موضوع بحث ما، هم حیات ذهنی خیابان مهم است هم حیات ذهنی ما در خیابان. این همان چیزی است که بودلر آغازگر روایت آن بود یعنی تجربه مدرنیته در خیابان!

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۷:۱۰

    جنسیت، مصرف و فرهنگ شهری: یک مطالعه موردی در شهر تهران

    در این نوشتار کوتاه تلاش شده است در ابتدا به بررسی رابطه و کنش متقابل دو پدیدۀ اجتماعی "مصرف" و "فرهنگ شهری" پرداخته شود، سپس رابطۀ میان "جنسیت" به عنوان یک برساختۀ اجتماعی و مصرف به عنوان یک پدیدۀ فرهنگی، مورد بررسی اجمالی قرار می گیرد و نهایتا با استفاده از داده های اتنوگرافیک مربوط به یک پژوهش صورت گرفته در تابستان 1388 تصویری از معنای مصرف برای طبقۀ متوسط شهری به دست داده شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۲:۵۰

    معرفی کتاب شهر و جنسیت

    شهر «آرماني» را تصور کنید. چنین شهری باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد که همگان بتوانند در آن زنده‌گی خوبی داشته باشند؟ سیمای آن چه‌گونه است؟ این‌ها پرسش‌‌‌هایی است که حدود ۱۰۰ شرکت‌کننده از کشورها و فرهنگ‌های مختلف طی دوره‌یی موسوم به دانشگاه بین‌المللی زنان در دانشگاه کاسل، در تابستان سال ۲۰۰۰ درباره‌ی آن‌ها به بحث و گفت‌وگو پرداختند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۷:۱۰

    چگونگی بازنمایی شهرها در سینما در کتابی به قلم «باربارا منل»

    کتاب «شهرها و سینما» نوشته باربارا منل با ترجمه مشترک نوید پورمحمدرضا و نیما عیسی پور از سوی نشر بیدگل روانه کتابفروشی‌ها شد. نویسنده در این کتاب به بررسی چگونگی بازنمایی شهرها در فیلم‌های سینمایی پرداخته است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۱۶:۳۰

    «تجربیاتی در زمینه مرمت بدنه‌های شهری» منتشر شد

    «تجربیاتی در زمینه مرمت بدنه‌های شهری» شامل مجموعه مقالاتی درباره معرفی بدنه برخی شهرهای مهم تاریخی جهان و چگونگی مرمت آنها، به اهتمام دکتر حسین سلطان‌زاده منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۶ ۱۷:۱۰

    نشست «زنان و فضای شهری»برگزار می‌شود

    نشست«زنان و فضای شهری» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۱۳:۰۰

    گرفیک شهری بازتاب شرایط اقتصادی اجتماعی هر دوره است

    یک گرافیست معتقد است طراحی و گرافیک بستگی به شرایط اقتصادی و اجتماعی روز کشور دارد و بازتاب دهنده آن است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۰۹:۳۷

    آیا شهرها برای ثروتمندان ساخته شده‌اند؟

    هاروی در گفت‌وگوی حاضر با اشپیگل آنلاین نشان می‌دهد چگونه شهری‌شدن نقشی کلیدی در درگیری‌های اجتماعی آینده بازی می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۶:۱۰

    فضاهای فرصت: نقش فضا در تسهیل ارتكاب به جرم

    يك رويكرد طراحي محيطي وجود دارد كه تمركز خود را بر جلوگيري از جرم و كاهش ترس از جرم قرار مي­دهد. اين رويكرد «جلوگيري از جرم از طريق طراحي» ناميده مي­شود.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۷:۲۰

    لوکوربوزیه و فرهنگ شهر

    لوکوربوزيه، مهمترين فضيلت معماري مدرن را در سادگي و کاربردي شدن آن مي دانست . او اين امر را از واحد مسکوني به شهر تعميم مي داد. مسئله لوکوربوزيه در واقع آن بود که ميان زندگي فردي و زندگي جمعي سازشي به وجود آورد، که آن را در طراحي شهرک هاي مسکوني خود متبلور ساخت، جايي که يک واحد مسکوني در واقع جزئي از يک کل بزرگ و هماهنگ بود.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۷:۴۰

    درآمدی بر نسبت شهر و ادبیات؛ شهر قصه

    شهر یکی از عناصر مهم داستان است که گاهی به اندازه شخصیت‌ها و پرسناژها، بلکه بیشتر اهمیت پیدا می‌کند. شهر عنصر قطعی مکان است که نمی‌توان و نباید بی‌اعتنا از کنار آن گذشت.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۴:۴۰

    حروفِ رمزی کاپیتالیسم

    آیا این می‌تواند آینده شهر باشد؟ ساختمانی بلندمرتبه برای جا‌دادن یارانه دولتی و ملاطفت‌های عمومی در یک مجتمع با فرمی لرزان و مرتعش؟ نه. نه در واقعیت. آن‌طور که معلوم است، ‌آینده مملو از دادوستد املاک خواهد بود.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۱۴:۱۰

    معرفی کتاب توسعه گردشگری شهری

    امروزه این یادمان‌های تاریخی و تمدنی بشر به همراه سایر جاذبه‌های شهری؛ مانند مراکز خرید و پذیرایی و...، مجموعۀ متنوعی از قابلیت‌های گردشگری را در خود جای داده‌اند که در صورت توجه و هدایت مناسب می‌تواند به ارتقای گردشگری و در نتیجه توسعۀ شهری بینجامد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۶:۴۰

    فردیت‌یابی در منظر شهری معاصر: فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌های شهری

    امروزه در این مکان‌های مملو از جمعیت که صدها زندگی منفرد با هم تلاقی می‌کنند و در عین حال یکدیگر را نادیده می‌گیرند، می‌توان بقایایی از آن جذابیت مبهمی را حس کرد که زمانی از آن اراضی بایر، کارگاه‌های ساختمانی، محل دفن زباله و سالن‌های انتظار بود

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۱ ۱۶:۵۰

    مرثیه‌ای بر یک شکوه گم شده

    باز با خودم تکرار مي‌کنم لاله‌زار سال‌هاي ۲۰ تفرجگاهي بود مدرن و شيک براي خانم‌ها و آقايان شيک‌پوش تا ساعت‌ها در آن قدم بزنند. مشابه و هم سن و سال خيابان استقلال ترکيه که هرروز حداقل ده بار در سريال هاي بي سرو تهي که از ماهواره پخش مي شود به هر بهانه اي تصويري ا ز همين يک خيابان پخش مي کنند و به عنوان تفرجگاه استامبول به آن مي نازند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۸ ۱۳:۴۰

    چند نکته درباره تخریب بافت‌‌های فرسوده ؛ ناتوانی دست‌‌های سیمانی

    چرا دست‌های سیمانی؟ چرا سیمان و آهن و ماشین این‌قدر در نظر ما هولناک جلوه می‌‌کنند و ما همیشه با آنها احساس بیگانگی می‌‌کنیم؟ ذهنیت شاعرانه گمان می‌‌‌کند این ساختمان‌‌های جدید از حس زیستن، آن هم به معنای شاعرانه کلمه، تهی هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۵:۵۰

    رویکردی مینیمالیستی به پیام رسانی در عرصه شهری

    رویکرد مینیمالیستی در انتقال پیام از طریق گرافیک شهری که خود را محدود به ضروریات می داند، پیشنهادی است که با افزایش تاویل پذیری سکانس های شهری، حضور ذهنی شهروندان را حداکثری کرده و بر میل به مشارکت و حس تعلق آنها می افزاید. در این رویکرد گرافیک شهری به انتقال شعارهای اقلیت تقلیل نمی یابد بلکه وظیفه مدیریت بصری سطوح عمودی شهر را در خوانشی شهروندگرا پی می گیرد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۵:۲۰

    تعامل شهر و فرهنگ؛ شکل گیری فرهنگ روشنفکری

    در بررسی چگونگی شکل گیری مفهوم روشنفکری و حیات این عامل اجتماعی، می بایست با شناخت نسبی از زمینه های پیدایش به سمت و سوی عوامل فرهنگی و تاثیر مکانی بر آن تاکید کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۷:۵۰

    نشست علمی تخصصی «شهر و سلامت جنسی» برگزار می‌شود

    مرکز مطالعات فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با همکاری انجمن جامعه‌شناسی ایران نشست علمی تخصصی «شهر و سلامت جنسی» را روز یکشنبه اول شهریور در فرهنگسرای شفق برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۲:۰۰

    نگاهی بر تاثیر عکاسی بر فضای شهری

    سیف‌الله صمدیان معتقد است: در انقلاب دیجیتال سرعت تولید عکس بالا رفته، اما خلاقیت‌ها و حساسیت‌های عکاسانه به همان میزان کم شده است. عکاسانی از این بحران سربلند بیرون می‌آیند که بتوانند از این ابزار در جهت تعاریف ذهنی و جهان بینی خود استفاده کنند.

  • عباس کاظمی ۱۳۹۴-۰۵-۲۲ ۰۹:۳۵

    گفتاری از عباس کاظمی؛

    بدنِ شهر زنده است

    پرسشی که مطرح می‌شود، این است که آیا در نقد زندگی روزمره یا فهم کردارهای زندگی روزمره، لازم است به کالبد شهر و مادیت شهر و اشیا نیز توجه شود؟ به نظر من، به این تعبیر می‌توان شهر را چیزی بیشتر از مجموعه‌های انسانی در تعامل میان انسان‌ها و غیرانسان‌ها فهمید. احتمال دارد برخی مخاطبان بپرسند در جامعه‌ای که حق انسان‌ها محل بحث است، ضرورت دارد به بحث حقوق اشیا و مادیت شهر بپردازیم؟

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۱۷:۰۰

    کتاب «مديريت آموزش سازمانی با تاکيد بر توسعه سرمايه شهری» رویشی نو در علم بومی

    نشاط، مدیر آموزش شهرداری تهران در مراسم بررسی کتاب «مديريت آموزش سازمانی با تاکيد بر توسعه سرمايه شهری» گفت: این کتاب را می‌توان یکی از رویش‌های نو در زمینه تولید علم بومی در حوزه شهری به‌شمار آورد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۵:۲۰

    نشست «شهر و زندگی روزمره» برگزار می‌شود

    پژوهشکده مطالعات فرهنگی روایت از سلسله نشستهای گروه شهر و فرهنگ، نشست «شهر و زندگی روزمره» را سه شنبه ۶ مرداد با سخنرانی دکتر عباس کاظمی برگزار می‌کند.