عبدالحسین خسروپناه

کل اخبار:111

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۰ ۰۹:۲۰

    تعريف منطقی و نظری عرفان از نظر عبدالحسین خسروپناه

    خسروپناه، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه گفت: این فناری در کتاب «مصباح الأنس» علم اديان را به عرفان تشبيه می کند زيرا او معتقد است دين اسلام و دين الهي چيزي جز عرفان نيست.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۶:۰۰

    هرمنوتیک و علوم انسانی

    خسروپناه رئیس موسسه پژوهی حکمت و فلسفه ایران می نویسد: هدف اصلی هرمنوتیک از زمان دیلتای، تدوین روشی برای علوم انسانی معتبر شد. در تمام این مراحل، کشف مراد متکلم یا مؤلف، مهم تلقی می‌شد.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۲ ۰۹:۰۸

    اگر مطهری زنده بود وارد فلسفه مضاف می شد/ مطهری متکلم یا فیلسوف؟

    رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با بیان اینکه مطهری فیلسوف است، گفت: به افرادی که ایشان را متکلم می دانند، باید گفت فلسفه و کلام در حکمت متعالیه پیوند وثیقی پیدا کرده است.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۱۵:۵۰

    آیاروش‌شناسی معینی برای کشف مرادشارع مقدس وخداوند متعال وجود دارد

    متفکران اسلامی و غربی در زمینه منطق فهم اسلام به دو دسته تقسیم می‌شوند. گروهی به منطق فهم دین اعتقاد داشته و دسته دیگری، منکر وجود چنین منطقی شدند.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۹ ۱۴:۴۰

    روش‌شناسی علوم اجتماعی/ نقدی بر نظریه ابطال‌گرایی

    همان‌طور که اثبات صددرصد امکان‌پذیر نیست؛ ابطال صد درصد هم امکان‌پذیر نیست. چه‌بسا به‌تدریج زوایا و ابعاد دیگری از مسئله آشکار شود و بفهمیم که حتی در ابطال اشتباه کرده‌ایم.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۹:۰۰

    علت گرایش به غیرشناختاری بودن زبان دین چیست؟

    به گفته خسروپناه ،پژوهشگر فلسفه دین هر یک از این زبان‌های علم، فلسفه، هنر و دین، بازی زبانی مستقل و متمایزی بوده که نمی‌توان آن را با معیارهای حاکم بر بازی زبانی دیگر مورد سنجش قرار داد.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۸ ۱۴:۰۰

    مرگ، یک سنت همگانی است/ علت ترس انسانها از مرگ/منازل و مواقف آخرت

    حجت الاسلام خسروپناه، رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران گفت: عموم انسان‌ها يا به علت نداشتن شناخت كافى و داشتن تفسير غلط از مرگ و يا در اثر آلودگى به گناه و اعمال غيرصالح از مرگ وحشت دارند.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۴:۱۵

    نسبت اسلام و ایدئولوژی/ تفاوت ایدئولوژی با علم و فلسفه

    هر ایدئولوژی، یک مرحله انتقادی نسبت به وضع موجود دارد؛ یعنی ایدئولوژی نسبت به آنچه الآن هست چه معنوی، چه مادی، چه سیاسی و... یک حالت انتقادی دارد.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۱۱:۱۵

    چیستی تمدن و فرهنگ از منظر حجت الاسلام خسروپناه

    حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در کانال تلگرام خود به تشریح چیستی تمدن و فرهنگ پرداخت.

  • حشمتی پور ۱۳۹۴-۱۲-۲۲ ۱۰:۳۹

    گزارشی از همایش «بزرگداشت روز حکیم خواجه نصیر‌الدین طوسی»(۴)؛

    واقع‌گروی در گزاره‌های اخلاقی از منظر خواجه‌نصیر

    خواجه نصیر سه قوه‌ی اصلی برای انسان قائل است: عقل، شهوت و غضب. قوه‌ی عقل مربوط به نظر و قوه‌ی شهوت و غضب مربوط به عقل است. وی معتقد است که قوه‌ی شهوت و غضب، که دو قوه‌ی حیوانی برای انسان هستند باید تحت تسلط عقل باشد؛ در این حالت اگر عقل بتواند بر آن‌ها کمال تسلط را پیدا کند، می‌تواند از آن‌ها بهره‌ی کامل برد.

  • دینانی ۱۳۹۴-۱۲-۱۷ ۰۹:۴۷

    گزارشی از همایش «بزرگداشت روز حکیم خواجه نصیر‌الدین طوسی»(۲)؛

    شهود اندیشه نزد خواجه‌نصیر

    اول باید گفت عقل چیست؟ عقل لمس نمی‌شود، دیده نمی‌شود، ولی همه جا هست و هیچ جا هم نیست. در این عالم همه جا عقل حضور دارد، عقل دارای سه تجلی است و در سه مرحله ظهور پیدا می‌کند، مرحله‎ی اول، دین که تجسم عقل است، مرحله‎ی دوم هنر که تجلی عقل است و مرحله‎ی سوم فلسفه (البته باید به این‌ها وحی را هم اضافه کرد که تجسد عقل است).

  • خسروپناه ۱۳۹۴-۱۲-۱۵ ۱۱:۲۶

    گزارشی از همایش «بزرگداشت روز حکیم خواجه نصیر‌الدین طوسی»(۱)؛

    سه نوآوری خواجه نصیر

    خواجه کار جالبی هم در تجرید در مورد بعثت دارد بااینکه خواجه نصیرالدین طوسی پراگماتیست نیست، رئالیست است، اما در همین کتاب تجرید وقتی به بحث بعثت انبیا می‌رسد، می‌گوید بعثت انبیا نیکوست چون فوایدی دارد، این رویکرد نویی در مورد بعثت انبیا است.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۵ ۱۴:۳۰

    معنویتِ سکولارِ نوپدید، مصیبت‌های مدرنیته را کاهش نمی‌دهد

    خسروپناه گفت: برخی تلاش کردند با پیدایش معنویت‌های نوپدید مشکلات عصر حاضر را کاهش دهند، اما حقیقت این است که معنویت‌های نوظهور مصایب مدرنیته را کاهش نمی‌دهند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۹ ۱۷:۰۰

    پذیرش ۲۳ نظریه موفق در هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره

    نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسرپناه، دبیر هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره روز دوشنبه ۱۹/۱۱/۱۳۹۴ در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۵:۱۵

    نشست خبری دبیر هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره برگزار می شود

    به مناسبت دوزادهمین سالگرد تاسیس هيأت حمايت از كرسي‌‌هاي نظريه‌پردازي، نقد و مناظره، متعاقب دستور مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر این هیأت روز دوشنبه ۱۹ بهمن ماه ساعت ۱۰ در سالن نور دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی واقع در خیابان طالقانی شرقی برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۹:۰۰

    چگونه می توان به «نفس المطمئنه» رسید؟

    حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران طی گفتاری به چگونگی رسیدن به نفس المطمئنه پرداخته است.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۷ ۱۴:۴۵

    نقش کنفرانس وحدت در نزدیک شدن قلوب مذاهب اسلامی

    خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه گفت: اجلاس هایی مانند کنفرانس وحدت ابزاری است برای نزدیک شدن قلوب عالمان مذاهب مختلف. وقتی قلوب به هم نزدیک می شود رفتارها هم به هم نزدیک می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۳۰ ۱۲:۱۵

    رییس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا: تحول علوم انسانی انقلاب دوم برای کشور است

    رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا در دومین نشست علمی بررسی نقش حوزه و دانشگاه، با بیان اینکه علوم انسانی مغزافزار کشور است، گفت: تحول در علوم انسانی به نوعی انقلاب دوم در کشور است.

  • خسروپناه ۱۳۹۴-۰۹-۰۳ ۰۸:۳۶

    گزارشی از سخنرانی عبدالحسین خسروپناه در همایش «حکمت و معنویت» (۳)؛

    حکمت متعالیه و معنویت صدرایی

    اگر نگاه و نگرش انسان‌ها به عالم و آدم بر اساس مبناهای شش‌گانه‌ی صدرایی قرار گیرد این شخص حکیم است، زیرا این نگرش از علم لدنی آمده است و این نگرش حکیمانه باعث می‌شود شناخت آیه‌ای به جهان داشته باشد و جهان نشانه‌ی حق تعالی خواهد بود؛ وقتی فردی به این پایه رسید شناختش نسبت به طبیعت معنادار خواهد بود و سیاست توحیدی او با معنویت توحیدی او پیوند می‌خورد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۳:۳۰

    جریان شناسی علم دینی در ایران

    عبدالحسین خسروپناه، رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران در نشست جریان شناسی علم دینی که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد به تبیین چهار جریان در نسبت میان علم و دین پرداخت.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۹:۰۰

    نشست جریان‌شناسی علم دینی برگزار می‌شود

    نشست جریان‌شناسی علم دینی با حضور عبدالحسین خسروپناه، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۷ ۱۲:۳۰

    انتشار آثار صوتی دینانی و خسرو پناه

    موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران نرم افزارهایی از سخنرانی های ابراهیمی دینانی و حجت الاسلام خسرو پناه را منتشر کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۰:۵۰

    منشأ عرفان اسلامی آیات و روایات است نه چیز دیگر

    رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با انتقاد از اعتقاداتی که منشأ عرفان اسلامی را عرفان مسیحی، یهودی یا ایرانی می داند، گفت: منشأ عرفان اسلامی آیات و روایات است نه چیز دیگر.

  • دینانی-اینام ۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۰۸:۵۲

    گزارشی از نشست «فلسفه‌ی معاصر در ایران و ترکیه»/ بخش نخست؛

    «فلسفه» زبان مشترک تفاوت‎ها

    اندیشه‎ی فلسفی با اندیشه‎ی علمی و دینی و هر اندیشه‎ی دیگری تفاوت دارد؛ اندیشه‎ی فلسفی تا با چیزی که هنوز اندیشه نشده است مواجه نشود، حرکت نمی‎کند. فلسفه تنها تفکری است که در سطح حرکت نمی‎کند و همواره از سطح به عمق و ژرف می‎رود و این تفکر عمیق با گوش دادن آغاز می‎شود؛ «صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لاَيَعْقِلُونَ».

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۱ ۰۹:۵۰

    درآمدی بر روش شناسی فقه سیاسی

    بحث فقه حکومتی اگرچه پیشنیه و سابقۀ نسبتاً خوبی در مباحث فقهی ما دارد، اما نسبت به نیاز امروز جامعه، احتیاج به تنقیح بیشتری دارد، به ویژه آنکه بعد از پیروزی انقلاب با مسائل پیچیده‌ای مواجه شده ایم.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۵:۴۰

    رئالیسم معرفتی از دیدگاه خسرو پناه

    رئالیسم معرفتی به قلم عبدالحسین خسروپناه و به همت موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران روانه بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۲:۱۰

    وضع نامطلوب تولیدات علمی درعلوم انسانی/ کاربردی سازی مهمترین چالش

    عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه وضعیت تولید علم در علوم انسانی مطلوب نیست، گفت: نیمی از قطبهای علمی آمریکا در زمینه علوم انسانی فعالیت می کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۰۹:۱۰

    رییس موسسه حکمت و فلسفه: علوم ارتباطات را با اسفار اربعه تطبیق دهیم

    رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ضمن بررسی ارتباط میان حکمت ملاصدرا با علوم ارتباطات اجتماعی انطباق این دانش با اسفار اربعه صدرالمتالهین را خواستار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۳:۴۰

    برگزاری هفتمین دوره به سوی تمدن اسلامی

    هفتمین فصل از مجموعه دوره های به سوی تمدن اسلامی با سرفصل هایی همچون بررسی آرا و اندیشه های بزرگان و تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۸:۴۵

    پیش همایش فلسفه و علوم انسانی برگزار می‌شود

    پیش همایش فلسفه و علوم انسانی به همت موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه در تاریخ ۱۰ خرداد در ساعت ۱۴ در همین موسسه برگزار می شود.