نمایش همه
  • سگ فیلسوف ۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۹:۱۵

    سگ فیلسوف

    رایموند گایتا

    قصد این کتاب به هیچ‌وجه عامه‌فهم کردن فلسفه نیست. آمیختن داستان‌سرایی و فلسفه، بدون آن که داستان را به مثال‌های فلسفی دور و دراز تبدیل کنیم و بدون آنکه از اصول فلسفی به بهای خلق یک داستان خوب تخطی کنیم، از بزرگترین چالش‌های نویسنده بوده است.

  • بورردیو ۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۱۵:۰۰

    پی‌یر بوردیو

    علیرضا شایان‌مهر

    بوردیو یکی از بزرگ‌ترین متفکران جامعه‌شناسی معاصر است. به دلیل یچیدگی عبارات جامعه‌شناختی و واژگان خاصی که استفاده می‌کند، کمتر از او نقل می‌شود. تیزهوشی بوردیو و انتخاب‌هایی که در مطالعه‌ی رفتار و کنش‌های آدمیان دارد، منحصر به‌فرد است.

  • حدیث ۱۳۹۴-۰۷-۰۵ ۱۱:۱۸

    درآمدی بر مطالعات حدیثی در دوران معاصر

    مجید معارف و سعید شفیعی

    این کتاب در راستای معرفی پژوهشهایی که طیف گسترده‌ای از دانشمندان مسلمان، اعم از شیعه و سنی، و نیز محققان غربی را دربرمی‌گیرد، تالیف شده است.

  • فقه و حکومت اسلامی ۱۳۹۴-۰۷-۰۱ ۱۰:۵۹

    فقه حکومت اسلامی و تحول آن

    عبدالرزاق احمد سنهوری

    مؤلف این کتاب دیدگاه‌های جدید در جهان اسلام و غرب را به‌خوبی شناخته، و پاسخ‌های مقتضی به نیازهای سیاسی و حکومتی داده است.

  • استنفورد ۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۱:۳۸

    مدخل‌های دانشنامه‌ استنفورد (۲۹-۳۲)

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • آینه ۱۳۹۴-۰۶-۲۷ ۱۲:۰۵

    آینه

    آندری تارکوفسکی

    آینه اوج حضور زمان و نامیرایی است. این فیلم چهارمین اثر تارکوفسکی و خصوصی‌ترین اثر او و به گفته‌ی برخی از منتقدین بهترین فیلم اوست.

  • هانا آرنت ۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۱۶:۰۲

    هانا آرنت: آخرين مصاحبه‌ها و ديگر گفت‌وگوها

    گونترگاوس گفت‌وگو را با این جمله آغاز می‌کند که آرنت نخستین زنی است که در سلسله مصاحبه‌هایی که او در دست تهیه دارد شرکت می‌کند سپس بلافاصله این بحث را پیش می‌کشد که هانا آرنت شغل بسیار مردانه‌ای دارد که با واکنش آرنت مواجه می‌شود.

  • بارت ۱۳۹۴-۰۶-۲۰ ۱۵:۲۳

    بارت و امپراتوری نشانه‌ها

    پیتر تریفوناس

    امپراتوری نشانه‌ها را به خاطر نوآوری نظری و سبک‌گرایانه‌اش باید نقطه عطفی در نظریه‌ی انتقادی معاصر دانست که سبب معرفی بارت به عنوان چهره‌ی برجسته‌ی نشانه‌شناسی فرانسوی به جهان شد.

  • نیچه ۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۳:۵۸

    نیچه و پست‌مدرنیسم

    دیو رابینسون

    از ویژگی‌های برجسته‌ی کتاب می‌توان به توانایی نویسنده در شرح مفاهیم پیچیده‌ی فلسفی به زبانی ساده و همه‌فهم اشاره کرد. وی از این طریق کوشیده تا طیف وسیع‌تری از خوانندگان را تحت پوشش قرار دهد.

  • فلسفه یونانی ۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۳:۵۱

    فلسفه یونانی متقدم و ایران باستان

    مارینا نیکولایونا ولف

    تاثیرات شرقی در فرهنگ یونانی بی‌شک وجود داشته است، اما به هیچ‌وجه نباید این فرایندهای پیچیده و درازآهنگ را اقتباس‌های ساده‌ای تلقی کرد که در دوران زندگانی یک نسل صورت گرفته‌اند.

  • غزالی ۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۲۲:۵۹

    غزالی

    یوحنا قمیر

    یوحنا قمیر اندیشمندی مسیحی و لبنانی است. او از بنیان‌گذاران نهضت فرهنگی عربی و پل ارتباط تفکر شرق و غرب به حساب می‌آید.

  • استنفورد ۱۳۹۴-۰۶-۰۹ ۱۲:۳۲

    مدخل های دانشنامه استنفورد (۲۵-۲۸)

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • جامعه شناسی دین ۱۳۹۴-۰۶-۰۷ ۱۱:۰۲

    جامعه شناسی دین: مبادی و پیشینه

    قاسم اخوان نبوی

    در این کتاب به نقد و بررسی دیدگاه‌های جامعه‌شناسان دین درباره خاستگاه و منشأ دین و کارکردهای آن با رویکرد کلامی پرداخته شده است.

  • فوکوس گروه ۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۱۷:۳۵

    فوکوس گروه به‌مثابه پژوهش کیفی

    دیوید مورگان

    فوکوس گروه‌ها به‌مثابه شکلی از پژوهش کیفی، اساساً مصاحبه‌ی گروهی‌اند، اگرچه نه به‌شکل مواجهه پرسش‌های یک پرسشگر و پاسخ‌های شرکت‌کنندگان در پژوهش.

  • آرنت ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۲:۲۰

    هانا آرنت

    علیرضا شایان‌مهر

    هانا آرنت در طول حیات خود مطالعات فلسفی، سیاسی و اجتماعی گسترده‌ای انجام داد و گرایش‌های فلسفی و سیاسی مختلفی یافت. از گایش به هایدگ تا سوسیالیسم. سرانجام، مطالعات و پژوهش‌هایش به نقد جهان کمونیسم رسید.

  • پاتانجل ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۲:۱۸

    رساله‌ی پاتانجل، درآمد، برگردان متن، شرح تطبیقی

    ابوریحان بیرونی

    این کتاب تلاشی برای بازنمایاندن دقت و کوشش بیرونی در معرفی بخشی از ادبیات عرفانی هندوان است که زمینه‌ساز برخوردی میان دو فرهنگ عرفانی ایران اسلامی و هند را نیز فراهم ساخته است. روایت بیرونی برداشتی معقول و در ساختاری متفاوت است که زیربنای منطقی قومی را نشان می‌دهد که حتی در ترجمه و گزارش الهاماتی شهودی نیز تلاشی بر معقول و منطقی کردن آن دارند.

  • عثمانی ۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۴:۲۴

    امپراتوری عثمانی (عصر متقدم 1300 تا 1600)

    خلیل اینالجق

    مطالعه‌ی تاریخ عثمانی، علاوه بر تعمیق آگاهی ما از تاریخ جهان اسلام، می‌تواند به شناخت بهتر تاریخ ایران مخصوصا پس از دوران مغول یاری رساند. خاصه اینکه، در این دوره از تاریخ ایران، فرصت شکل‌گیری و تداوم حکومت صفویان پیش آمد و این حکومت و جانشینان آن حدود چهارصد سال با امپراتوری عثمانی تماس مداوم داشتند.

  • عرفان و ادب صفوی ۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۰۰:۱۹

    عرفان و ادب درعصر صفوی

    احمد تمیم‌داری

    دوران صفوی از مهم ترین و تاثیرگذارترین دوره‌ها در شکل‌گیری فرهنگ اسلامی و ایرانی است. کتاب حاضر تا حدودی امتیازات و برجستگی‌های این دوره را نشان می‌دهد.

  • زیبایی شماسی کانت ۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۰:۱۱

    زیبایی‌شناسی کانت

    کنت راجرسون

    این نوشتار به مطالعه بخش اول «نقد قوه حکم» اثر کانت می پردازد (بعدها این کتاب تحت عنوان نقد قوه حکم ترجمه شده است). دغدغه اساسی این کتاب تفسیر آن چیزی است که به تحقیق مهم‌ترین موضوع زیبایی شناسی کانت است؛ یعنی مفهوم هماهنگی آزاد خیال و فاهمه .

  • تکامل فرهنگ ۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۲:۰۷

    تکامل فرهنگ، پیشرفت تمدن تا سقوط رم

    لسلی ا. وایت

    مولف کتاب مضمون تازه‌ای در نوشته‌های مربوط به انسان‌شناسی مطرح کرده و آن عبارت است از مفهوم «تکامل»، که خواننده‌ی فارسی زبان تا کنون کتابی اساسی از این دیدگاه برای تحلیل و تفسیر تمدن و فرهنگ آدمی را در اختیار نداشته است.

  • آدورنو ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۷:۲۴

    تئودور آدورنو

    علیرضا شایان‌مهر

    آدورنو به عقل و سنت و مدرنیسم اعتماد ندارد. او از ما می‌خواهد این مفاهیم را که همچون وزنه‌هایی سنگین بر جامعه آویزان است، حداقل با دقت بیشتری ببینیم.

  • فلسفه تحلیلی ۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۰۸:۴۷

    تاریخ فلسفه تحلیلی، از بولتسانو تا ویتگنشتاین

    اندرس ودبرگ

    فلسفه تحلیلی به عنوان یکی از دو سنت معاصر فلسفی غالب در باختر زمین، مدتی است که مورد توجه متعاطیان فلسفه در ایران قرار گرفته است.

  • پهلوی اول ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۳:۴۴

    پهلوی اول، از کودتا تا سقوط

    رضا مختاری اصفهانی

    کتاب حاضر بر آن است فارغ از تاریخ‌نگاری ایدئولوژیک، سلطنت پهلوی اول را از تمامی ابعاد به تصویر و تحریر کشد. رویکردی که تاریخ‌نگاری زمانه‌ی ما در دیدن نیک و بد گذشته بسیار به آن نیازمند است.

  • مصائب معنا ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۷:۴۷

    از مصائب معنا، جستارهایی در فیلولوژی، زمان و شعر

    امیر کمالی

    اگرچه ظاهرا کتاب حاضر مجموعه‌ای از مقالات پراکنده به نظر می آید، اما تلاش برای پرداختن به عنصری مشترک پیوند میان آنها را نشان می دهد. موضوعیت این کتاب چیزی نیست جز تلاش به منظور کشف توانایی‌های تولیداتی در حوزه ی زبان که می توانند در زمان گاهشمارانه گسست اندازند.

  • اسطوره و زندگی ۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۴:۴۶

    اسطوره‌ها و زندگی ما

    مری میجلی

    از نظر میجلی، اسطوره داستانی است که در آن، نمادهای بسیاری وجود دارد. تأکید او بر این نکته است که ما انسان‌ها گونۀ خاصی از موجودات هستیم که مسائل را اساساً در قالب نمادها درک می‌کنیم.

  • ستاری ۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۵:۳۰

    گفت ‌و‌گو با جلال ستاری

    ناصر فکوهی

    گفت ‌و‌گویی که شرح‌اش در این کتاب آمده است، مفاوضه و هم‌سنخی درازنفسی میان دکتر ناصر فکوهی و جلال ستاری (از سال 1387 تا 1389) است. ستاری می‌گوید: «همواره سعی بر این بوده است که مظلوم‌نمایی نشود و نعل واژگونه و وارونه نزنم تا برای هر مصلحتی، امر واقع را جز آنچه بوده است، بنمایم.»

  • اسفار ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۵:۳۲

    شرح حرکت اسفار

    مهدی حائری یزدی

    یکی از مسائل مهم اسفار مسئله حرکت جوهری است. فهم حرکت جوهری چنان عمیق و دقیق است که عده‌ای از درک آن عاجز و بعضا آن را به اشتباه تفسیر می‌کنند. استاد حائری یزدی نسبت به معنای حرکت جوهری و دلائل ملاصدرا در اثبات حرکت جوهری ملاحظاتی دارند که قابل توجه و تامل است.

  • استنفورد ۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۱۶:۵۸

    مدخل‌های دانشنامه استنفورد(۲۱-۲۴)

    مجلدات ۲۱-۲۴

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • جامعه شناسی دین ۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۱:۱۲

    درآمدی بر جامعه‌شناسی دین

    فیل زاکرمن

    فیل زاکرمن جامعه‌شناس آمریکایی، استاد کالج پیترز آمریکا و پژوهشگر در زمینه‌ی جامعه‌شناسی سکولاریسم است. از آثار اوست: جامعه‌ی بدون خدا؛ بی‌خدایی و دنیوی‌شدن؛ ایمان بس است: چرا مردم دین را رد می‌کنند؟

  • آل بویه ۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۸:۲۳

    تاریخ اجتماعی ایران در عصر آل بویه

    روی متحده

    پارادایمی که نویسنده در این کتاب مختصر به دست داده چنان دقیق و مدلّل است که می‌شود آن را درباره‌ی سراسر تاریخ اجتماعی و فرهنگی ایران و از جمله تاریخ معاصر آن به کار گرفت.