دین

کل اخبار:556

  • ۱۳۹۳-۰۲-۰۱ ۱۰:۵۸

    «مدینه» نمایشی از امید، آگاهی، دین و اخلاق در جامعه امروز ایران است

    مجموعه تلویزیونی «مدینه» به کارگردانی سیروس مقدم و تهیه‌کنندگی زینب تقوایی از دیروز در لوکیشن اصلی سریال کلید خورد.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۲۰ ۱۷:۳۳

    روناک یونسی: سلامتی فرزندم را نذر امام رضا(ع) کردم

    بازیگر سریال «نیلی تر از مهتاب» از شباهت اتفاقی داستان زندگی خود با شخصیت سارا در این سریال و اینکه خودش هم برای سلامتی فرزندش به امام رضا (ع) متوسل شده است، سخن گفت.

  • ۱۳۹۳-۰۱-۱۸ ۱۵:۵۸

    آغاز عرضه‌ی اخلاق دین‎شناسی در نیبوک

    كتاب «اخلاق دين‌شناسی؛ پژوهشی در مبانی معرفتی و اخلاقی فقه» نوشتۀ دکتر ابوالقاسم فنايی از طریق سامانه فروشگاهی نیبوک آماده تحویل پستی به محققان و علاقه‌مندان گردید.

  • لگنهاوزن-میانداری ۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۰۹:۲۳

    گزارشی از نشست علمی «چالش‎های علم جدید برای ادیان»/بخش پایانی؛

    نزاع علم جدید با دین

    سؤالاتی که پیش روی دو مکتب دینی و علمی وجود دارد این است، آیا روش علمی تنها راه مطمئن برای رسیدن به حقیقت است؟ آیا انسان فقط یک مکانیزم زیست‎شیمیایی پیچیده است؟ آیا جهان قانونمند است، اگر قانونمند است پس خداوند چگونه عمل می‎کند؟ آیا علم نفی‎کننده دین است؟ آیا ممکن نیست که همه‎ی طرح‎ریزهای پیچیده‎ای که ما داریم محصول طبیعت باشد و نه طرح خداوند متعال؟ آیا در دوران حاکمیت علم که البته امروزه دیگر نیست برای زمانی این‌طور بوده است؟ جهت‎گیری‎های هدفمند در این جهان توجیه دارد؟

  • ۱۳۹۲-۱۲-۲۱ ۱۵:۴۶

    رضا غلامی: باید عقلانیت در نظام فرهنگی حاکم باشد

    رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا گفت: لبیک لفظی به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری به هیچ عنوان کافی نیست، مردم از مسئولان فرهنگی کشور انتظار دارند در عمل دغدغه‌های رهبری را در حوزه فرهنگ دنبال کنند.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۵۱

    خرسندی با چند کتاب جدید دینی آمد

    مدیر داخلی انتشارات خرسندی از چاپ چندین اثر جدید این مرکز در حوزه دین و فقه خبر داد.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۳۹

    ضرغامی: انتظار مردم از رسانه ملی ، تقویت ارزش‌ها و باورهای دینی است

    رئیس رسانه ملی در سی و پنجمین نشست افق رسانه با موضوع «دین در رسانه» گفت: اولویت اصلی رسانه ملی ، اجرای موفق طرح هدفمندی یارانه‌هاست. رسانه‌های مکمل به متن نیاز دولت بپردازند و از حاشیه‌پردازی پرهیز کنند.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۱۷ ۱۱:۰۸

    کتاب «نحوه‌های وابستگی اخلاق به دین» بررسی می‎شود

    کتاب «دین و اخلاق (بررسی گونه‌های وابستگی اخلاق به دین)» که به قلم جواد دانش، عضو هیئت علمی پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به رشته تحریر درآمده است، از سوی انتشارات این پژوهشگاه منتشر شده است.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۱۴:۴۱

    کتاب‌های دینی رکورددار متوسط شمارگان شدند

    کتاب‌های حوزه دین در فاصله زمانی 26 تا 30 بهمن، از نظر متوسط شمارگان نسخه‌های منتشر شده، در رتبه نخست گزارش آماری کتاب‌های منتشره به تفکیک موضوع قرار گرفتند.

  • ۱۳۹۲-۱۲-۰۸ ۰۹:۴۷

    زائری: ارائه چهره غیرعقلانی و غیرعلمی از دین بزرگ‎ترین ظلم است

    مدیرعامل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی تأکید کرد: ما گاهی با رفتار یا گفتار خود چهره غیرعقلانی و غیر علمی از دین ارائه می‌دهیم که همین متاسفانه راه دین و دینداری را بر نسل جدید می‌بندد.

  • رحیم پور ازغدی ۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۰۹:۵۷

    گزارش مشروح از سخنرانی حسن رحیم‌پور در نشست «میراث اسلامی و علوم انسانی مدرن» /بخش اول؛

    وجود گزاره‎های متناقض در علوم انسانی

    هنگامی که انقلاب اسلامی شالوده‌ی کلیشه‎های علوم اجتماعی را در جهان -درباره‌ی مفاهیم انسانی و اجتماعی- از هم پاشید، در دهه‌ی چهارم انقلاب هنوز مجبور می‎شویم در دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران به حالت شرمنده سؤال کنیم که آیا علم دینی ممکن یا معنادار است؟ این نشان‎دهنده‌ی بیماری در دانشکده‎ها و دانشگاه‎های علوم انسانی در ایران است.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۵:۱۷

    رویکردهای جدید دین‌پژوهی در شماره ۹۴ اطلاعات حکمت و معرفت

    به همت مؤسسه اطلاعات شماره نود و چهارم مجله «اطلاعات حکمت و معرفت» با عنوان دین پژوهی(۳) در بهمن ۹۲ منتشر شد.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۲۱ ۱۳:۵۶

    کتاب «دین و اخلاق» منتشر می‎شود

    به همت گروه فلسفه اخلاقِ پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کتاب «دین و اخلاق» منتشر می‎شود.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۷ ۱۲:۱۲

    حجت الاسلام شفیعی: انقلاب ذهنیت تاریخی بشر درباره انقضای دین را واژگون کرد

    عضو هیات علمی دانشگاه مفید گفت: انقلاب با راه تکاملی که داشت ذهنیت جا افتاده در تاریخ بشر را واژگون کرد، ذهنیتی که می‌گفت دین امر تاریخی است و تاریخ مصرفش گذشته است.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۵ ۱۶:۵۳

    تفاوت در تفسیر وحی در ادیان ابراهیمی

    رایزن فرهنگی سابق ایران در آلمان در نشست نسبت وحی با شهود عرفانی با بیان اینکه وحی به اصول دین و هویت آن برمی‌ گردد، گفت: وحی در تمامی ادیان ابراهیمی ازجمله اسلام، مسیحیت و یهودیت مشاهده می‌شود و تنها تفاسیر آنها در بین علمای ادیان متفاوت است.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۱۲ ۱۴:۰۱

    استفاده از وحی و عقل برای خودسازی لازم است

    یک پژوهشگر فلسفه و عرفان اسلامی با اشاره به اینکه اگر قلب تزکیه و تهذیب پیدا نکند و صاف و پاک نشود، نمی‎تواند از دو نیروی عقل و وحی بهره‎مند شود، گفت: پس برای خودسازی نیاز به مربی و عارفی داریم تا قلب صاف شود، تزکیه و تهذیب پیدا کند تا بتواند از دو منبع عقل و وحی بهتر استفاده کند.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۷ ۱۵:۴۴

    بیست و دومین شماره «پژوهشنامه فلسفه دین» منتشر شد

    بیست و دومین شماره دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی «پژوهشنامه فلسفه دین» به صاحب‌امتیازی دانشگاه امام صادق(ع)، مدیرمسئولی رضا محمدزاده و سردبیری رضا اکبری منتشر شد.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۵ ۱۴:۲۱

    رقابت شانه به شانه کتاب‌های دینی با علوم اجتماعی و ادبیات

    کتاب‌های حوزه دین در فاصله زمانی 21 تا 25 دی‌ماه رتبه سوم گزارش آماری ارایه شده از سوی موسسه خانه کتاب را در تعداد کتاب‌های منتشره به دست آوردند. کتاب‌های حوزه‌های علوم اجتماعی و ادبیات در رقابتی تنگاتنگ با مکتوبات حوزه دین، رتبه‌های اول و دوم را کسب کردند.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۲ ۱۲:۲۸

    موسوی گیلانی: دین محدود به عصر طفولیت بشر نیست

    عده‌ای فکر می‌کردند دین برای دوران طفولیت بشر است چنانچه آگوست کنت چنین نظری داشت، حال آنکه بشر امروز بیش از هر زمان به دین نیاز دارد، ‌بنابراین علم و دین با یکدیگر تعامل و خدمت رسانی دارند.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۱ ۱۱:۳۲

    پناهیان: حضور در عرصه هنر فهم عمیق از دین می‌طلبد

    در آستانه افتتاحیه دومین دوره تخصصی آموزش فیلم‌سازی موسسه شهید آوینی مراسمی با حضور حمیدرضا مقدم‌فر معاون فرهنگی سپاه و حجت‌‌الاسلام پناهیان در سالن همایش سیدالشهداء برگزار شد.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۳۰ ۱۳:۵۵

    تطبیق‌های التقاطی در حوزه مدیریت اسلامی واکاوی می‌شود

    استاد دانشگاه تهران از نگارش مجموعه کتابی در حوزه مدیریت اسلامی خبر داد و گفت: یکی از آسیب‌های این حوزه تطبیق‌های التقاطی و زیر سؤال بردن اسلام و قرآن است.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۳۰ ۱۰:۰۶

    نقد خرافات مشهور درباره میلاد پیامبر(ص) از زبان رجبی‌دوانی

    محمدحسین رجبی‌دوانی استاد تاریخ اسلام خرافات مشهور درباره میلاد پیامبر(ص) از جمله داستان «شق‌الصدر»، سرنگونی‌ بت‌های کعبه، خشک‌ شدن دریاچه ساوه و ماجرای انتخاب حضرت توسط دایه‌اش را نقد کرد.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۲:۰۸

    نخستین جلد کتاب نفس و بدن در متون دینی راهی بازار نشر شد

    کتاب نفس و بدن در متون دینی (مجموعه مقالات همایش بین‌المللی آموزه‌های دینی و مسأله نفس و بدن) با تلاش جمعی از پژوهشگران از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۴۳

    کنفرانس فلسفه دین معاصر برگزار شد

    در هفته‎ای که گذشت رویدادهای مختلفی در حوزه دین و اندیشه رخ داد که از جمله آن‎ها می‎توان به برگزاری «کنفرانس فلسفه دین معاصر» و اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی به سیدعباس موسویان اشاره کرد.

  • حسین کچوییان ۱۳۹۲-۱۰-۲۶ ۱۰:۲۷

    صوت/ نشست بررسی و نقد کتاب "نظریه های جهانی شدن، پیامد چالش‎های فرهنگ و دین"

    حسین کچویان(مؤلف)، علیرضا شجاعی زند و حسین سلیمی

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۵ ۱۱:۲۵

    برتری ملاصدرا بر آلستون در بحث زبان دین

    در جریان مدرنیته، نبرد دیرپای علم و دین بنا به دلایلی با پیروزی علم به پایان رسید اما امروزه در پایان این دوره، شاهد افول نظریاتی هستیم که تصور می‌کردند به طور قطع دین را نابود کرده‌اند.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۷:۰۹

    بررسی أثر نیست‌انگاری بر آینده الهیات

    امام موسی صدر دین را در خدمت انسان می‌داند و نه انسان را در خدمت دین و معتقد است که هدف اصلی ادیان، دعوت به خدا و خدمت به انسان است و این هر دو را جلوه حقیقتی واحد می‌شمرد.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۷:۰۹

    ارائه 35 مقاله فارسی و انگلیسی در دومین روز کنفرانس فلسفه دین معاصر

    دومین کنفرانس بین‌المللی فلسفه دین معاصر امروز در دومین و آخرین روز کاری خود با ارائه 24 مقاله به زبان فارسی و 11 مقاله به زبان انگلیسی به کار خود پایان می‌دهد.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۵۲

    ضرورت بررسی جنبش‌های دینی جدید در مباحث فلسفه دین

    ادیان و مکاتب به اصطلاح نوظهور ما را با چالش‌های فلسفی خاصی مواجه کرده‌اند و با توجه به همین نکته در مباحث فلسفه دین باید به معرفی و بررسی فلسفی جنبش‌های دینی جدید و جایگزین نیز پرداخت.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۱۴:۰۰

    آیت اللهی: برداشت‌های سطحی از گزاره‌های دین توالی فساد را درپی دارد

    برداشت‌های سطحی از گزاره‌های دین خصوصا در ارتباط با خدا مشکل زا است؛ در برخی موارد دفاع از خداباوری به هر قیمتی و دفاع‌های سطحی موجب توالی فسادهای دیگر می‌شود.