نمایش همه
  • 6 ۱۳۹۷-۱۲-۰۱ ۱۱:۴۳

    زنان در کوبا

    زنان در کوبا روایت فعالیت زنان در انقلاب کوبا است.

  • حبیبی ۱۳۹۷-۱۲-۰۱ ۱۱:۱۵

    در پاسخ به «نقد» صالح نجفی بر ترجمه‌ کتاب «بندگان مشتاق سرمایه»؛

    دیدن بهتر و انجام‌دادن بدتر

    اگر برخلاف برداشت ایده‌آلیستی و اراده‌گرایانه‌ای صالح نجفی در این‌جا، متون و ایده‌ها را بدن‌هایی در طول زنجیره‌ای نامتناهی از علل بعید و قریب فهم کنیم، آنگاه هرگز نمی‌توانیم با این قبیل ارزیابی‌های غیرمنصفانه و خصومت‌آمیز، آن هم تنها با نظر به یکی از متونی که مترجمان دراین‌باره ترجمه کرده‌اند، حکم به بسته‌شدن باب «مواجهه با ماکیاولی و اسپینوزا» بدهیم.

  • نجفی ۱۳۹۷-۱۱-۳۰ ۱۲:۴۹

    نقد ترجمه کتاب «بندگان مشتاق سرمایه» اثر فردریک لوردون، ترجمه فؤاد حبیبی و امین کرمی؛

    حسی همچون انجام‌دادن چیزی دارم

    مترجمان کتاب «بندگان مشتاق سرمایه: اسپینوزا و مارکس در باب میل» که به همت انتشارات علمی و فرهنگی در سال ۱۳۹۷ منتشر شده، قصد دارند باب بحث بسیار مهمی را باز کنند… اما این در، باز نشده، بسته شده است؛ دلیلش را مترجمان ما بهتر از هرکس دیگر می‌دانند، باید بدانند.

  • تاریخ ۱۳۹۷-۱۱-۳۰ ۱۱:۳۷

    نگاهی به کتاب نظریه اجتماعی و تاریخ اجتماعی؛

    فهم جهان تاریخی چگونه میسر است؟

    روند تعامل نظریه و پژوهش تجربی در تاریخ‌نگاری همچنان پرتنش و اضطراب‎آفرین خواهد ماند و احتمال اینکه بتوانیم راه حلی نهایی برای غلبه بر این معضل بیابیم اندک و شاید نزدیک به صفر باشد. اما آنچه امروزه مورخان از آن نمی‎توانند بگریزند این واقعیت است که فهم جهان تاریخی و اجتماعی بدون چارچوب‎های نظری و مفهومی دیگر امکان‎پذیر نیست و پرهیز از رویارویی با نظریه‎های جدید متضمن تن‎دادن ناخودآگاه به انگاره‎های نظری منسوخ، خام و ناکارآمد است.

  • والتر بنیامین ۱۳۹۷-۱۱-۲۹ ۱۶:۲۶

    والتر بنیامین

    تری ایگلتون

    ایگلتون در بخش نخست این کتاب مجموعه‌ای از مفاهیم اصلی بنیامین، نظیر تمثیل، هاله، تاریخ و سنت را به شکلی خلاقانه در نسبت با نظریات موجود در حوزه نقد ادبی شرح می‌دهد و بعد، می‌کوشد از مجموع این مباحث طرحی کلی از نقدی انقلابی به‌دست دهد.

  • 3 ۱۳۹۷-۱۱-۲۹ ۱۶:۱۲

    تراژدی کافی نیست

    شرح یاسپرس از تراژدی درواقع توصیف ذهن‌های کوته‌بین و بسته است...

  • 1 ۱۳۹۷-۱۱-۲۷ ۱۵:۱۳

    نشانه؛ تاریخ و تحلیل یک مفهوم

    امبرتو اکو

    اثر حاضر بر این اصل استوار است که مفهوم نشانه تنها به زبان‌شناسی یا نشانه‌شناسی ویژه‌ای مربوط نمی‌شود، بلکه از همة تاریخ تفکر بشری گذر می‌کند.

  • 3 ۱۳۹۷-۱۱-۲۷ ۱۴:۲۴

    النی

    نیکولاس گیج

    النی یک داستان واقعی است.

  • هگل ۱۳۹۷-۱۱-۲۳ ۱۱:۲۴

    نقدی بر ترجمه پیشگفتار هگل بر ویرایش نخست کتاب دانش منطق؛

    «مقدمه» بر منطق هگلی و «گوش‌های زحمت‌کش»

    در متن انگلیسی یک y ناقابل از ابتدای کلمۀ years (سال‌ها) افتاده است و تبدیل شده است به ears (گوش‌ها)! هگل در واقع از کاری که سالیانی دراز طول می‌کشد صحبت می‌کند eine vieljährige Arbeit. در متن انگلیسی قطعاً اشتباهی تایپی‌ست؛ اما در متن فارسی یک نگاه سریع و ساده به متن آلمانی و یا حتی یک سؤال ساده که اینجا اصلاً گوش به چه معناست، می‌توانست جلوی این اشتباه را بگیرد. آیا مترجم محترم این سؤال را از خود نپرسیده است؟

  • 5 ۱۳۹۷-۱۱-۱۷ ۱۲:۲۷

    زنان در آموزش عالی؛ تغییر توانمندساز

    جوآن دی جورجیولوتز

    رویکرد اثر حاضر هم نظری و هم کاربردی است.

  • فلسفه علم ۱۳۹۷-۱۱-۱۶ ۱۰:۵۱

    نگاه تحلیلی-توصیفی به کتاب ‌تبیین و پیش‌بینی در علم؛

    مقالاتی در چیستی علم

    این کتاب برای علاقه‌مندان به «فلسفۀ علم» مجموعۀ قابل توجهی است به‌ویژه اینکه دکتر نراقی در انتخاب و ترجمۀ مقالات وسواس لازم را به خرج داده است. خوانندگان کتاب هنگامی که مطالعۀ آن را به پایان می‌رسانند، به قول مترجم شاید بتوانند «برای بسیاری از سؤالات خود پاسخ‌های منطقی پیدا کنند» اما این را هم بگویم که سؤالات جدیدی در ذهنشان مطرح می‌شود که برای پاسخ‌گویی به آن‌ها به تفکر و تأمل عمیقی نیازمند هستند که شاید نتوانند به‌سادگی برای آن‌ها «پاسخ‌های منطقی» پیدا کنند.

  • 78 ۱۳۹۷-۱۱-۱۵ ۱۱:۵۱

    جریده‌نگاران

    مریم کامیاب

    این کتاب بحثی است درباره کارکردهای ادبیات مطبوعاتی در مشروطه ایرانی.

  • 5 ۱۳۹۷-۱۱-۱۴ ۱۳:۳۹

    کانت و فلسفه معاصر

    لوسین گلدمن

    لوسین گلدمن رابطه میان ادوار انتقادی و پیش‌انتقادی را در تحول اندیشه کانت مطالعه می‌کند.

  • زیباکلام ۱۳۹۷-۱۱-۱۴ ۱۱:۲۱

    نگاهی دوباره به کتاب «ما چگونه ما شدیم؟»

    ایران و ایرانی در مظان اتهام

    در روزگاری که کم‌وبیش ذهن بیشتر مردم ایران به نظریات عقب‌ماندگی در چارچوب تسلط استعمار و امپریالیسم خو گرفته بود ناگهان این کتاب نگاهی تازه به پدیدۀ عقب‌ماندگی انداخت و گفت چه شد آن‌ها به ما مسلط شدند و چرا ما نرفتیم آن‌ها را استعمار کنیم. همین شاه‌پرسش سرآغازی بود برای نام‌داری کتاب و چاپ‎های پیاپی آن. اگر دلیری و نوآوری نویسنده را کنار بگذاریم -که در روزگار خودش ستودنی است- در دیگر مسائل کتاب نمی‎شود به این سادگی سخن گفت و آن را ستود.

  • کتاب فروشی ۱۳۹۷-۱۱-۱۳ ۱۲:۳۹

    کتاب فروشی سر نبش

    جنی کولگن

    نینا ردموند دلال ازدواج ادبی است. رساندن خواننده به کتابی مناسب هم مایه اشتیاق اوست و هم مایه اشتغالش

  • جغد ۱۳۹۷-۱۱-۰۹ ۱۲:۲۱

    هشت داستان پیوسته جغد برفی

    فاطمه مهر خان سالار

    این مجموعه داستان شامل هشت داستان کوتاه از فاطمه مهر خان سالار است

  • هایدگر ۱۳۹۷-۱۱-۰۹ ۱۱:۲۸

    گزارشی از کتاب پیتر تروانی با عنوان «هایدگر و اسطوره‌ی توطئه‌ی جهانیِ یهود»؛

    تجدید نظر در عسرت یک نظریه

    ارتباط سامی‌ستیزی هایدگر با ناسیونال-سوسیالیسم نیز خود مسئله‌ای درجه‌ یک است. هایدگر در این قطعات، سامی‌ستیزی‌اش را در پشت ناسیونال-سوسیالیسم پنهان نکرده است، اما چرا؟ تراونی گمان می‌کند به این دلیل که هایدگر قصد داشت سامی‌ستیزی‌اش را از سامی‌ستیزی ناسیونال-سوسیالیست‌ها متمایز کند.

  • تاریخ مختصر علم ۱۳۹۷-۱۱-۰۸ ۱۳:۳۵

    تاریخ مختصر علم

    ویلیام باینم

    تاریخ مختصر علم شرحی است به زبانی ساده و شیرین از روند رشد علم درگذر قرن‌ها.

  • سیستم ۱۳۹۷-۱۱-۰۷ ۱۳:۳۴

    سیستم و تفکر سیستمی نظریه و عمل بنیادی

    اکبر قراخانی بهار

    مطالعه‌ی تاریخ نشان می‌دهد تحولاتی که بشریت را به پیشرفت‌های حیرت‌انگیز امروز رسانده است، از زمان محور قرارگرفتن «انرژی» (عصر صنعت) شروع شده و با آغاز محور قرارگرفتن «اطلاعات» (عصر پساصنعت) به اوج خود رسیده است.

  • روایت پسامدرن ۱۳۹۷-۱۱-۰۶ ۱۵:۴۴

    نظریه روایت پسامدرن

  • سلین ۱۳۹۷-۱۱-۰۳ ۱۵:۵۰

    لویی فردینان سلین

    کتاب‌های سلین سرشار است از فریاد و خشم و تشویشی که در ادبیات هیچ زبان و هیچ قرنی همتا ندارد، آکنده از طنین خندة تلخی که انگار از ورطه‌های جهنمی به گوش می‌رسد، کتاب‌هایی که نشانه‌های رنج و ناکامی را به زبانی شورشی و آن‌چنان سرشار از طنین‌های عاطفی به تصویر می‌کشد که بی‌علاقه‌ترین خوانند را هم مجذوب می‌کند، کتاب‌هایی که می‌توان آن‌ها را الگوی ادبیات پوچی و حکایت تبعیض در مدرنیسم متأخر دانست.

  • مطالعات فرهنگی ۱۳۹۷-۱۱-۰۲ ۱۳:۰۷

    مطالعات فرهنگی

    مجموعه مقالات

    این کتاب از جذاب‌ترین کتاب‌های ترجمه شده به فارسی با موضوع مطالعات فرهنگی است. در چند فصل ابتدای کتاب مقالاتی از آدورنو و هورکهایمر و بارت و کلیفورد و دوسرتیو و فوکو و لیوتار آمده است.

  • سیاست فاجعه بار ۱۳۹۷-۱۱-۰۲ ۱۲:۵۰

    جستاری در سیاست فاجعه‌بار

    علی معظمی

    چشم انداز نابودی متقابل «هر دو طبقه پیکارگر»، آنچه به آن انهدام جوامع انسانی و حمله به کثرت آدمیان گفته اند، همان چیزی است که پرسش اولیه این نوشته حولش شکل گرفته است. در هر موقعیت تاریخی ای که چنین امری رخ دهد، بازماندگان احتمالی می توانند به کنکاش بپردازند که چه عواملی و با چه سابقه ای دست به دست هم دادند که چنین شد.

  • ویتگنشتاین ۱۳۹۷-۱۱-۰۱ ۱۵:۲۲

    چگونه ویتگنشتاین بخوانیم؟

    ری مانک

    ویتگنشتاین تلاش می کرد روشن سازد که فهم مورد نظر ما در فلسفه شبیه به فهم ممکن ما از یک فرد، یک قطعه موسیقی و یا یک شعر است.

  • ماکیاولی ۱۳۹۷/۱۱/۰۱

    پاسخ فواد حبیبی به پرسش‌های فرهنگ امروز؛

    نجاتِ ماکیاوللی

    پروژۀ رهاسازی یا «نجات» ماکیاوللی رسالتی است که در قریب پانصد سال اخیر همواره مطرح بوده؛ چنانکه در اثر دل لوکزّه می‌بینیم، آلبریکو جنتیلی، یک ایتالیای تبعیدی در انگلستان، استاد حقوق دانشگاه آکسفورد، و از پدران بنیان‌گذار حقوق بین‌الملل مدرن، در همان سدۀ شانزدهم به «نجات» ماکیاوللی از چنبرۀ تفاسیر ساده‌لوحانه و کژدیسه ساختن وی در مقام «آموزگار شرارت» واکنش نشان می‌دهد، و او را متفکری جمهوری‌خواه می‌خواند که با نگارش «شهریار» دست برقضا در پی برملاسازی روش‌های شرارت‌بار حاکمیت برآمده است.

  • بازار ۱۳۹۷-۱۰-۲۹ ۱۲:۱۵

    چه چیز به چه کسی می رسد؟ چرا؟

    آلوین راث

    الوین راث، برای کارهایش در حوزه طراحی بازار، سال ۲۰۱۲ به همراه لوید شپلی جایزه نوبل اقتصاد گرفت.

  • حسن نراقی ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۱:۴۱

    نقدی بر کتاب جامعه‌شناسی خودمانی؛

    هرکه بی‌هنر افتد نظر به عیب کند

    در جایی از کتاب علت حسود بودن ایرانیان را در این می‎داند: هنگامی کسی به موفقیتی می‎رسد و کار برجسته‎ای انجام می‎دهد، یک حالت حزن و افسوس در ما پیدا می‎شود، چون حسودیم که چرا او موفق شد؛ پس ایرانیان حسودند! جناب مهندس، آن حالت حزن و اندوه لزوماً به حسودی برنمی‎گردد. به‌عنوان کسی که گاهی این حزن‌ و افسوس‌ها در خودم پیدا شده است، می‎گویم این حزن به غبطه برمی‎گردد. غبطه با حسودی فرق می‎کند. غبطه یعنی اینکه چرا من به آن موفقیت نرسیدم، چرا من نشدم ... و این افسوس خوردن به هیچ رو نشانۀ حسودی نیست. حسودی یعنی اینکه اگر من ندارم تو هم نداشته باش، اگر من نتوانستم تو هم شکست بخور.

  • کواین ۱۳۹۷/۱۰/۲۲

    دیدار دو فیلسوف تحلیلی در گفت‌وگو با حسین شقاقی؛

    عدم تعین از خانه آغاز می‌شود

    ویتگنشتاین و کواین فیلسوف زبان و به تعبیری فیلسوف گفت‌وگواند. بنابراین ماهیت و چیستی فلسفه نیز در پرتو نگاه آنها به ماهیت و چیستی زبان معلوم می‌شود. کارکرد اصلی زبان از نگاه کواین، معرفت‌بخشی است و از این رو، با وجود اینکه کواین ایده بازی‌های زبانی را تایید می‌کند، خودش معترف است که بازی زبانی علم نزد او محوریت دارد و فلسفه نیز در طول علم قرار دارد و با روش علمی و تجربی، در باب دستاوردها و دعاوی علمی و معرفتی به تامل می‌پردازد.

  • دانش ۱۳۹۷-۱۰-۱۸ ۱۶:۳۱

    مدیریت دانش، سازمان و سیاست گذاری عمومی مدال‌ها، استراتژی‌ها و زیرساخت‌ها

    کیومرث اشتریان

    این کتاب، مدیریت دانش در سازمان‌های دولتی را به‌صورتی کاربردی و عملیاتی مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.

  • پورحسن ۱۳۹۷-۱۰-۱۷ ۰۹:۳۱

    نقدی بر کتاب «خوانشی نو از فلسفه فارابی؛ گسست بنیادین معرفتی از سنت یونانی»، نوشتۀ قاسم پورحسن؛

    پدیده‌ای شگرف در کتاب‌سازی ایرانی

    نمی‌توان قبول کرد که نویسنده‌ای پس از نوشتن چندین کتاب هنوز جایگاه پیشگفتار (به تعبیر نویسنده، «آغاز») را در یک کتاب نداند؛ یا نداند که اگر می‌خواهد فصلی را از نویسنده‎ای دیگر در کتاب خود نقل کند این کار را چگونه باید انجام دهد، حتی اگر این نویسندۀ دیگر دانشجوی دکترای وی باشد.