جامعه‌‌شناسی

کل اخبار:398

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۷:۱۰

    معرفی کتاب "جامعه شناسی ورای جوامع"

    تحرک به همان اندازه ای که ،پدیده ای اجتماعی هست در جغرافیا ریشه دارد.بیشتر ادبیات موجود در این زمینه جامعه را سطحی یکنواخت در نظر می گیرند و به کارگیری فصول مشترکی را که مابین جغرافیا (شهرها ومناطق و مکانها) و مقولات اجتماعی همچون جنسیت و قومیت و طبقه بوجود می آیند را درنظر نمی گیرند .در حالیکه در این کتاب نوسینده حرکت و جریان مردم را نه تنها درون جامعه ، بلکه ورای قلمروی هر جامعه ای در نظر گرفته و به چگونگی ارتباط آنها با امور اجتماعی مختلف همچون کار،مذهب،اوقات فراغت ،روابط خانوادگی و غیره می پردازد . بعلاوه حرکت ابژه های مختلف و روابط آنها با حرکت انسانها نیز مورد توجه می باشد. از طرف دیگر متمرکز شدن بر تحرکات افقی و تحلیل آنها موضوع دیگریست که اری تلاش دارد در جامعه شناسی موردنظرش به آن بپردازد. جامعه شناسی ای که حول شبکه ها، تحرکات و جریانهای افقی شکل می گیرد

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۰

    تقسیم بندی های موجود در نظریه های جامعه شناسی

    هافنر (۱۹۹۸) در مقاله­ ی «نظریه­ ها و پارادایم ­های موجود در جامعه ­شناسی» برخی از تقسیم­ بندی­ ها و انگاره ­­های موجود در جامعه­ شناسی را معرفی می­ کند که ممکن است در جامعه­ شناسی علم نیز کاربست­ پذیر باشند یا نباشند. او این مساله را مطرح می­ کند که غیر از تقسیم­ بندی سه­ گانه­ ی انگاره­ های جامعه­ شناختی تعریف اجتماعی، رفتار اجتماعی و واقعیت اجتماعی که توسط ریتزر ارائه شده است، تقسیم­ بندی­ های دیگری نیز وجود دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۸:۱۰

    نگاهی به فیلم «رخ دیوانه» از منظر جامعه‌شناسی

    یکی از مهم ترین پدیده های اجتماعی که در فیلم نمایش داده می شود موضوع شبکه های اجتماعی ست. تیتراژ فیلم، با طرح صفحه ی فیس بوک ساخته شده است و فیلم با چت کردن پیروز با دوستش قدیمی اش(مسعود) در فیس بوک و پیوستنش به یکی از گروه های اجتماعی فیس بوکی آغاز می شود که همین سرآغاز همه ی ماجراهای فیلم است

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۶:۰۰

    برج میلاد میزبان همایش ملی ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی

    سومین همایش ملی و دومین جشنواره ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیت‌های فرهنگی روزهای چهارم و پنجم خردادماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

  • اباذری ۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۱:۳۲

    گزارشی از سخنرانی یوسف اباذری در همایش ۸ دهه علوم‌اجتماعی ایران؛

    انزواى جامعه‌شناسی

    با تضعیف جامعه‌شناسی، دو علم تقویت شدند؛ یکی روانشناسی است و دیگری فلسفه. منظور از روانشناسی این است: این نحله می‌گوید جامعه مشكل دارد اما از نظر آن، مشكل كجاست؟ مشكل در فرد است، نه در جامعه. چه كسی باید به این فرد رسیدگی كند؟ روانشناسی. كاستی‌ای در جامعه‌شناسی وجود ندارد بلكه این نحله دیگر جایی برای جامعه‌شناسی قایل نیست.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۶:۵۰

    جامعه شناسی رقص در هند

    بسیاری از حرکات رقص بهاراتا را به ایزد شیوا نسبت می دهند و گاه او را ایزد و خالق این رقص می دانند. در جهان بینی هندو، شیوا نماد انرژی کیهانی است و برخی ویژگی های اصلی خلقت را نیز در خود باز می تاباند : آفرینش، جاودانگی و حفظ حیات، قدرت ویرانگری، پنهان شدن و راز آلوده نگاه داشتن معنای خلقت، عشق و شکوفایی. اما این ایزد توانا علاوه بر وجوه نیک، نمایانگر ویرانی و تاریکی نیز هست.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۵:۱۰

    جامعه شناسی آموزش و پرورش/ از مدرسه‌ جمهوری تا مدرسه دموکراتیک

    مدرسه در قرن نوزدهم، بیستم و به دنبال آن بیست و یکم به مسئله‌ای اساسی در جوامع مردم‌سالار غربی تبدیل شده است. جمهوری سوم فرانسه[۳] اهمیت بسیار زیادی به بنیاد مدرسه و آموزش‌وپرورش می‌داد. همه‌ی کودکان فرانسوی موظف بودند حداقل تحصیلات ابتدایی را بگذرانند و بهترین‌های آن‌ها برای اداره‌ی جامعه‌ی مدرن آینده انتخاب می‌شدند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۴:۲۶

    مروری بر سه نسل جامعه‌شناسی علم

    جامعه‌شناسی علم، به عنوان شاخه‌ای قدرت‌مند اما نسبتا جوان، در پی تلاش‌های رابرت مرتون و شاگردانش در دهه‌ی ۱۹۳۰ بنیان گذاشته شد و پس از وقفه و تلاشی چهاردهه‌ای، در سال ۱۹۷۸، رسما به عنوان شاخه‌ای از جامعه‌شناسی به رسمیت شناخته شد. از این زمان به بعد است که جامعه‌شناسی –و مشخصا جامعه‌شناسی معرفت و علم- به یکی از پیش‌قراولان مطالعات علم و فن‌آوری تبدیل می‌شود

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۲:۳۰

    «جامعه‌شناسی فرهنگ» منتشر شد

    مدیر انتشارات جامعه‌شناسان از انتشار کتاب «جامعه‌شناسی فرهنگ» خبر داد و گفت: در این کتاب مکاتب مختلف جامعه‌شناسی بررسی شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۹:۱۰

    «جامعه‌شناسی معرفت و معرفت‌شناسی نظریه» به نمایشگاه می‌آید

    حسین ابوالحسن‌تنهایی، نویسنده و جامعه‌شناس از عرضه چهار کتاب خود در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال‌جاری خبر داد و گفت: «جامعه‌شناسی معرفت و معرفت‌شناسی نظریه» در نمایشگاه امسال در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۷:۰۰

    تاریخ رقص در هند

    نخستین رد پای ِ نظریات مکتوب مربوط به رقص های کهن و باستانی هند را می توان در یکی از رسالات و نوشته های بسیار قدیمی هندی به نام ناتیا شاسترا (Ntya Shastra)* منسوب به دانای بزرگ بهاراتا پیدا کرد. بهاراتا که زمان حیات او را 500 سال پیش از میلاد میدانند، استاد نمایش و موسیقی و نظریه پرداز بوده که نگاشته های او درباره ی تئاتر سانسکریت، هنر نمایش و موسیقی در ناتیا شاسترا گردآوری شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۲:۲۰

    سارا شریعتی: هنر هنوز پایتخت‌نشین است

    امروزه توزیع امکانات فرهنگی و هنری به یکی از دغدغه‌های سیاستگذاران و تحلیلگران فرهنگی بدل شده‌است تا آنجا که با رویکردی انتقادی از «پایتخت‌نشین»‌ شدن آن حرف می‌زنند. اخیراً دکتر سارا شریعتی، استاد جامعه‌شناسی هنر دانشگاه تهران، در این زمینه یادداشتی با عنوان «موانع پنهان آموزش جامعه‌شناسی هنر در ایران» به رشته تحریر درآورده‌است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۳:۱۰

    توسعه و دگرگونی اجتماعی با سخنرانی ابوالحسین تنهایی

    گروه علمی - تخصصی جامعه شناسی توسعه و دگرگونی‌های اجتماعی در نظر دارد در نشستی با عنوان «جامعه‌شناسی توسعه و دگرگونی‌های اجتماعی» به بررسی این پدیده‌ها بپردازد.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۴ ۱۱:۳۰

    پیوند دین، از دورکیم تا بِلا

    کتاب «گفتارهای انتقادی در جامعه شناسی» با تکیه بر موضوعات مختلف و نظریه‌پردازان تاثیرگذار تالیف شده است. در این کتاب از جامعه‌شناسی دین تا هابرماس و فمنیسنم از منظر اسدالله بابایی، مولف کتاب بررسی شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۵:۳۰

    ارائه نظریات چارلز تیلی درباره دموکراسی در قاب کتاب

    چارلز تیلی در کتاب «دموکراسی (جامعه شناسی تاریخی تحولات دموکراتیک)» کوشیده تا بعضی مباحث مربوط به مراکز قدرت خودسر و نظارت سیاست عمومی بر دولت به عنوان عوامل دموکراتیک شدن و دموکراسی زدایی را به تفصیل بررسی و بعضی از آنها را اصلاح کند.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۵۰

    «جامعه ‌شناسی ارتباطات در جهان معاصر» در کتابفروشی‌ها

    جهان تراکم انسان‌ها جهان گزلشافتی(جامعه‌ای) است؛ جهانی که سرشار از ناشناخته‌هاست و در آن انسان‌ها در تاریکی ارتباط برقرا می‌کنند. کتاب «جامعه‌شناسی ارتباطات در جهان معاصر» تالیف دکتر محمد‌باقر ساروخانی و دکتر عالیه شکربیگی، سعی دارد تا به این ناشناخته‌ها پاسخ بگوید.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۴:۲۰

    آزاد ارمکی: جامعه‌شناسی ابن‌خلدون ادامه تاریخ است

    استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت: جامعه‌شناسی ابن خلدون ادامه تاریخ است. مثل جامعه‌شناسی کنت که ادامه فلسفه است. ابن خلدون، متفکری همچنان قابل ارجاع است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۳ ۱۰:۲۰

    نشست نقد کتاب جامعه‌شناسی جنسیت برگزار شد

    نشست نقد کتاب «جامعه‌شناسی جنسیت» نوشته حجت‌الاسلام و المسلمین حسین بستان در محل مرکز تحقیقات زن و خانواده وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد.

  • محمدعلی مرادی ۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۰:۳۲

    گفتاری از محمدعلی مرادی؛

    جامعه‎شناسی مردم‎مدار، واکاوی یک مفهوم

    آن چه در ایران در عرصه جامعه‌شناسی نیاز است گونه‌ای دیگر از جامعه‌شناسی مردم‌مدار است که بتواند به مسائل خرد جامعه بپردازد و بسیاری از مسائل خرد جامعه را که روان‎شناسان آن را ناهنجاری اجتماعی می‎دانند و می‎کوشند آن را با اسلوب روان‎شناسی بیان کنند یا برخی از جامعه‎شناسان آن را آسیب اجتماعی می‎گویند، از منظر نه روان‎شناسانه و نه آسیب اجتماعی مورد توجه و تامل قرار دهد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۰۹:۳۰

    «نظریه جامعه‌شناختی، تکوین دیدگاه‌ها و پارادایم‌های اصلی آن»

    کتاب«نظریه جامعه شناختی، تکوین دیدگاه ها و پارادایم های اصلی آن» نوشته گراهام سی. کینکلاک با ترجمه دکتر غلامرضا جمشیدیها و سید رحیم تیموری، از سوی انتشارات جامعه شناسان منتشرشده است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۱۲:۵۰

    «جامعه شناسی شعر امروز» در ویترین کتابفروشی‌ها

    کتاب «جامعه‌شناسی شعر امروز» با عنوان فرعی «بررسی دیالکتیکی اشعار شاملو، فروغ و اخوان» نوشته مهدی گوهریان و هدی فرازمند منتشر شد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۳:۱۰

    کتاب عکس «زمان سخت» تحلیل و بررسی اجتماعی می‌شود

    محسن راستانی با اشاره به برگزاری مراسم نقد و بازخوانی کتاب «زمان سخت» که به عکس‌های او از بوسنی ۱۹۹۴ اختصاص دارد، گفت: در این مراسم قصد داریم تا با حضور استادان حوزه‌های میان‌رشته‌ای عکس‌های موجود در این کتاب را فارغ از استاتیک هنری، به عنوان یک سند اجتماعی و جامعه شناختی، مورد تحلیل اجتماعی قرار دهیم.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۰۹:۲۰

    «مساله پیتربرگر؛ نسبت الهیات و جامعه شناسی» برگزار می‎شود

    «مساله پیتربرگر؛ نسبت الهیات و جامعه شناسی» در انجمن جامعه‎شناسی ایران برگزار می‎شود

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۶:۲۰

    «100 واژه کلیدی در جامعه‌شناسی»/ کتابی برای عبور از اختلاف مکاتب جامعه‌شناسی

    کتاب «100 واژه کلیدی در جامعه‌شناسی»، حاصل تلاش 21 نفر از جامعه‌شناسان عضو هیئت تحریریه مجله جامعه‌شناسی است که دغدغه عبور از اختلاف مکتب و روش‌هایی را دارند که در جریان دهه‌های 1960 و 1970 پدیدار شده‌اند و طرفدار رویکردی کثرت‌گرا و پاسخگو در رشته جامعه‌شناسی‌اند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۴:۰۸

    جامعه‌شناسی انتقادی چیست؟

    ارل ببی اندیشمندی است که تمامی تالیفاتش با تمرکز بر مسائل بر جامعه‌شناسی نوشته شده است. وی این‌بار در کتاب جدید خود با عنوان «درآمدی بر جامعه‌شناسی علمی انتقادی» مسائل امروز بشری مانند فقر، گرسنگی و جرایم را سوژه تالیف قرار داده و سعی کرده است تا تفکر نوینی را تولید کند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۸ ۱۴:۰۰

    العطاس: جامعه‌شناسی در جهان اسلام توسعه‌ نیافته‌است

    استاد دانشگاه سنگاپور با بیان اینکه در بسیاری از مناطق جهان اسلام با نوعی توسعه نیافتگی در علوم اجتماعی روبرو هستیم گفت: ما از نیاز به علوم اجتماعی مرتبط برای غیر استعماری کردن دانش سخن می گوییم.

  • سوژه، گفتمان و علوم انسانی ۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۰۹:۵۵

    سوژه، گفتمان و علوم انسانی

    مهران صولتی

    نویسنده در این اثر با ابتنا بر رویکرد جامعه‌شناسی انتقادی می‌کوشد مناسبات درونی فرایند سلطه را به منزله‌ی یک پدیدار اجتماعی بررسی کند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۷ ۰۹:۵۵

    «مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران در سه دهه اخیر از منظر جامعه‌شناسی» برگزار می‎شود

    دومین همایش ملی:«مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران در سه دهه اخیر از منظر جامعه شناسی» در تاریخ ۵ اسفند برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۱۲:۴۰

    درنگی بر کتاب «اسلام؛ وحدت مبانی، کثرت ظهور»

    طیفی وسیع از مفاهیمی که شاکله اسلام را پدید آورده‌اند در کنار انشعابات متعددی که تاریخ از این آیین الهی به خود دیده است، بن‌مایه اثری پژوهشی تحت عنوان «اسلام؛ وحدت مبانی، کثرت ظهور: فصل‌هایی از جامعه‌شناسی تاریخی و فرهنگی اسلام» را تشکیل می‌دهد. نویسنده این کتاب کوشیده است یکی از بزرگترین ادیان جهان را از زوایای مختلف و چالش‌انگیزش مورد واکاوی قرار دهد.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۱۵ ۱۶:۲۵

    نقیب‌زاده خاستگاه اجتماعی گروه‌های سیاسی در ایران را می‌نویسد

    احمد نقیب‌زاده،‌ استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران از تالیف کتابی با عنوان «جامعه‌شناسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» خبر داد که در آن خاستگاه اجتماعی گروه‌های سیاسی داخل ایران مورد بررسی قرار می‌گیرد.