نمایش همه
  • هزر و یک روز ۱۳۹۸-۰۱-۰۶ ۲۳:۲۵

    کتاب هزار و یک روز و ریشه های آن در ادبیات ترکی عثمانی و فارسی

    اولریش مارزلف

    از نظر نگارنده این کتاب بسیاری از موضوعات قصه‌های شفاهی و قصه‌های شگفت فارسی در دروان اسلامی برگرفته از دوران پیش از اسلام ایران هستند. از نگاه او حتی بعید نیست که قصه‌های فارسی تا حدودی وارث گنجینه اصیل مجموعه هزار افسان ایرانی باشند اثری که ترجمه عربی آن را هزار و یک شب نامیدند.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۲۷ ۲۳:۰۹

    کتاب تحول در علوم انسانی منتشر شد

  • فوکویاما ۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۱:۲۹

    نگاهی به دو کتاب تازه منتشرشده از فرانسیس فوکویاما و آنتونی آپیا؛

    هویت چیست؟

    یک دانشمند سیاسی ژاپنی-آمریکایی و یک فیلسوف غنایی-بریتانیایی-آمریکایی پا به کافه‌ای گذاشتند که در آن جاروجنجالی بر سر هویت به راه افتاده است. فیلسوف فریاد می‌زند: «دعوا را تمام کنید! هویت‌هایی که بر سر آن نزاع می‌کنید دروغی بیش نیست.» دانشمند سیاسی گامی به جلو می‌نهد و می‌گوید: «آن‌ها دروغ نیستند، فقط آن هویت‌هایی نیستند که برایشان باید جنگید!»

  • گفتار ۱۳۹۷-۱۲-۲۱ ۱۳:۰۸

    گفتار در روش

    رنه دکارت

  • سعدی به روایت دیگران ۱۳۹۷-۱۲-۲۱ ۱۰:۴۳

    نگاهی به کتاب سیاست‌نامه سعدی؛

    بازخوانی ساختارگرایانه گلستان سعدی در بستر اندیشه سیاسی ایرانشهری

    سعدی متفکری تکنیکی و بسیار واقع گرا است که سیاست را به مثابه تدبیر ساختارهای زندگی روزمره با استفاده از اندرزنامه های اخلاقی جایگاهی، معنا می‏سازد. سعدی در گلستان سعدی چهار ساختار اصلی قدرت، لذت، ثروت و فرهنگ را شناسایی می‏کند، آنها را معرفی کرده و تکنیک های حل و فصل آنها را به بشر می­آموزد.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۲۰ ۱۲:۲۰

    وقتی تمام اسب های همسایه با افسون زنان می میرند/ نگاهی به کتاب کالیبان و ساحره

    درس سیاسی که می توان از کالیبان و ساحره آوموخت این است که سرمایه داری به عنوان نظامی اجتماعی – اقتصادی ضرورتا دست اندرکار نژادپرستی و جنسیت نگری است. چراکه سرمایه داری به ناچار تضادهایی را که در دل مناسبات اجتماعی ایجاد کرده – وعده آزادی در مقابل واقعیت اجبار و تحمیل گسترده و وعده رونق در برابر تنگ دستی وسیع – با تحقیر ماهیت افرادی که استثمار کرده یعنی زنان سوژه های استعماری نوادگان برده های افریقایی و مهاجران آواره شده بر اثر جهانی سازی توجیه و نیز رازآلود می کند.

  • بی خیالی ۱۳۹۷-۱۲-۲۰ ۱۲:۱۷

    هنر ظریف بی‌خیالی

    مارک منسون

    آموزه‌های این کتاب تلاشی است برای بهتر دیدن زندگی. به باور منسون انسان‌ها ضعیف و محدودند و رنج عنصر جدایی‌ناپذیر زندگی است.

  • نگین نبوی ۱۳۹۷-۱۲-۱۹ ۱۱:۴۲

    بررسی و نقد کتاب روشنفکران و دولت در ایران: سیاست، گفتار و تنگنای اصالت؛

    در وصف روشنفکران عرفی

    روشنفکران و دولت در ایران، هم تاریخ وقایع است و هم تاریخ اندیشه، شرح فعالیت‎های روشنفکران عرفی ایران و مطالعۀ دگرگونی‎های گفتار آنان طی دو دهه‎ای است که به انقلاب اسلامی انجامید. گزارش سفر پرماجرای آن‎هاست از عضویت در حزب توده در اوائل دهه ۱۳۲۰ و جبهه ملی لیبرال در دهه ۱۳۳۰ تا روزگاری که اعمال و گفتار آنان تحت کنترل شدید و جدی قرار گرفت.

  • تلویزیون ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۱۲:۵۷

    تلویزیون ماهواره‌ای و ارزش‌های اجتماعی

    منصور ساعی و احمد ساعی

    اگر قبلا ورود دیگری و بیگانه‌ای با ارزش‌های متفاوت به حریم خصوصی و چهاردیواری منوط به کسب اجازه و هماهنگی میزبان بود اکنون این دیگری بیگانه بدون اجازه هر لحظه مهمان خانه‌های ایرانیان است. مسئله این است که حضور این دیگری متفاوت با ارزش‌ها، سنت‌ها و رگه‌های هویتی جامعه و خانواده ایرانی چه تاثیری بر ابعاد ارزش‌های اجتماعی ما می گذارد؟

  • چوبکند ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۱۲:۴۸

    داستان‌هایی بی‌مدد کلام

    اکسپرسیونیسم آلمان جنبش هنری تاثیرگذاری بود که در اوایل سده بیستم میلادی شکل گرفت. هنرمندان اکسپرسیونیست با به کار گرفتن رنگ‌های تند و فرم‌های انتزاعی و معوج حالات و عواطف اعضای عصیانگر آن جنبش را به نمایش می‌گذارند و روح طغیانگر زمانه را بازتاب می‌دادند.

  • تاوان ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۱۲:۳۴

    تاوان یک مادر

    سو کلبولد

    این کتاب اندوه‌بار ابراز ندامت غیرمستقیم سو مادر دیلن است که در ۲۰ آوریل ۱۹۹۹ خود را به تفنگ و مواد منفجره مسلح کرد و وارد دبیرستان کلمباین شد.

  • قاب زدایی ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۱۲:۲۶

    قاب‌زدایی‌ها

    پاسکال بونیترز

    در این کتاب استنباط شده است که نقاشی پیش و شاید درست در قلب آنچه مدرنیته از آن ساخته است به هنر دراماتیک و میزانسن مربوط می‌شود و اینکه سینما در برخی موارد سعی می‌کند از تقدیر روایی و دراماتیکی که صنعت بر آن تحمیل می‌کند فرار کند تا به بنیادین‌ترین اجزای خرد نقاشی به انتزاع آن برسد.

  • بکت ۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۵:۵۳

    مقدمه کیمبریج بر ساموئل بکت

    رانن مک دانلد

    نمایش‌نامه‌ها و داستان‌های بکت در عین زیبایی و خوش‌ساختی مضامین دشواری دارند. نویسنده کتاب سعی کرده است با خواندن تک‌تک متن‌های بکت نه فقط ابهام و دشواری متن را تا حد ممکن برطرف کند بلکه نحوه کارکرد و زیبایی‌شناسی متن را نیز نمایان سازد.

  • انتقاد ۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۳:۱۰

    تفکر به شیوۀ سقراطی

    وقتی نظام آموزش رسمی تحقق مهارت تفکر را تضمین نمی‌کند به چه کتابی رجوع کنیم؟

  • اکو ۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۲:۵۹

    تفسیر و بیش‌تفسیر

    امبرتو اکو، ریچارد رورتی و جاناتان کالر

    این کتاب دربرگیرنده متن بازبینی شده درسگفتارهای اکو در تنر و همچنین مقالات سه شرکت کننده در سمینار و سرانجام پاسخ اکو است.

  • دانشگاه ۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۱:۰۷

    نگاهی به کتاب «گاه‌وبی‌گاهی دانشگاه در ایران»، نوشته مقصود فراستخواه (۲)؛

    آرمانی‌سازی گذشته و آینده

    آرمانی‌سازی از گذشته یا از دیگریِ غربی به ‌جای ترسیم تصویری کلی وارد جزئیات می‌شود و به «دستورالعمل» می‌رسد. دانشگاه گذشته یا دانشگاه غربی نمی‌تواند وضعیتی آرمانی برای حرکت ما باشد، به این دلیل واضح که آن‌ها وضعیت‌هایی انضمامی هستند با مشکلات و نواقص خاص خود. آرمانی کردن یک امر واقعی تناقضی است که در آرمانی‌سازی از گذشته یا از دیگری غربی وجود دارد.

  • 4 ۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۰:۵۲

    پنج گفتار

    پنج گفتار کتابی است در زمان و زندگانی فردوسی.

  • هنر خود ۱۳۹۷-۱۲-۱۴ ۱۵:۱۹

    هنر خودشناسی

    آرتور شوپنهاور

  • ترامپ ۱۳۹۷-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۸

    نقدی بر کتاب مرگ حقیقت؛

     مجادله‌ای که بالون ترامپ را منفجر نخواهد کرد

    کاکوتانی در کتاب چندین بار مدعی می‌شود که برکسیت (Brexit) در معنای دیگر ترامپیسم است؛ بااین‌حال تعصب دینی و نژادی ترامپ قطعاً کریه‌تر و احمقانه‌تر از هرگونه دروغ فریبنده‌ای است که توسط کمپین جدایی ترویج می‌شود. طرف‌داران خروج بریتانیا خیال‌بافانی هستند که در حسرت گذشته‌ و در خیال عقب‌نشینی از یک جهان بزرگ‌تر هستند؛ اما طرف‌داران دونالد ترامپ به دنبال حفظ سلطه نخوت‌آمیز آمریکا بر آن جهان هستند.

  • 4 ۱۳۹۷-۱۲-۱۳ ۱۶:۲۸

    فاؤست

    در بخش اول فاؤست فاجعه این کنش و گناه هنوز در حیطة زندگی فردی رخ می‌دهد. اما در بخش دوم بدل به تراژدی عام انسانی می‌شود

  • اخرین ۱۳۹۷-۱۲-۱۳ ۱۶:۲۸

    آخرین روزهای سال

    اوژن حقیقی

    داستان‌های این مجموعه همه پیرامون موضوع حال و هوای پایان سال است. آنچه در این داستان‌ها قابل توجه است بازتاب حوادث بومی است.

  • فراستخواه ۱۳۹۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۰۵

    نگاهی به کتاب «گاه‌وبی‌گاهی دانشگاه در ایران»، نوشته مقصود فراستخواه (۱)؛

    دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی

    گاه زمینه‌مند به علم به‌مثابه «معنادهی به تجربه‌های زیسته که در زمینه‌ای اجتماعی صورت می‌گیرد»، آشکارا با «شناخت بی‌طرفانه» در تعارض است. نمونه‌های این تعارض در جاهای دیگری از کتاب حضوری صریح‌تر دارند، ازجمله در به‌کارگیری هم‌زمان رویکردهای ساختی-کارکردی، فوکویی و هابرماسی بدون احساس هیچ تعارضی میان آن‌ها. رویکرد ساختی-کارکردی چنان‌که گفته شد، روح کلی حاکم بر کتاب است.

  • بازآفرینی ۱۳۹۷-۱۲-۱۱ ۱۲:۵۵

    بازآفرینی بازار

    جان مک‌میلان

    به گفته ماریو بارگاس یوسا: «اقتصاددانان گاه بهتر از رمان نویسان داستان سرایی می‌کنند.» نویسنده این کتاب سعی دارد گفته یوسا را به بهترین نحو به عمل آورد.

  • فارم هال ۱۳۹۷-۱۲-۰۸ ۱۲:۴۸

    دربارۀ کتاب فارم هال؛

    علم بر صحنۀ نمایش

    ایدۀ جدایی «علم» از «جامعه-سیاست» پندار خامی‎ است که باید از ذهن دانشمندان کنار گذاشته شود و باید آن‌ها این را به‌عنوان یک قاعده بپذیرند که هم تکوین و حفظ یک نظام علمی به‌شدت وابسته به شرایط اجتماعی-فرهنگی موجود است و هم اینکه تحقق و موجودیت ‎یافتن یک نظام علمی امری خنثی نیست و تبعات اجتماعی-سیاسی خُرد و کلان دارد.

  • پست سکولاریسم ۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۶:۰۱

    پست سکولاریسم

    آرمان زارعی

    این کتاب در تحلیل چرایی بازگشت دین به حوزه عمومی استدلال می‌کند که ناکارآمدی دولت مدرن در ارائه دین برای بازگشت به عرصه عمومی در جوامع مسیحی غربی طی دهه‌های اخیر شده است.

  • دانشکده ۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۵۰

    دانشکده خصوصی

    علی مؤذنی

    این کتاب حاصل تجربه‎های نگارنده در طی سال‌هایی است که نوشتن را پیشه خود قرار داد.

  • زمان ۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۴۹

    زمان، مصرف و زندگی روزمره

    فرانک ترنتمان و الیزابت شاو

    زمان کیفیتی غریب از بودن، هم در تجربه روزمره کاملا عرفی و هم انتزاعی کامل است که نمی‌توان به راحتی یا به شکل عینی شرح و تبیین گردد.

  • شهرها ۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۴۸

    شهرها در اقتصاد جهانی

    ساسکیا ساسن

    کتاب حاضر تاثیر فرایندهای جهانی بر ساختار اجتماعی شهرها را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد چگونه دگرگونی‌های سازمان‌دهی نیروی کار، بازتوزیع درآمدها و تجدید ساختار مصرف به سلسله مراتب جدید نابرابری در داخل و در میان شهرهای سرتاسر جهان کمک می‌کند.

  • فلسفه سیاسی ۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۵:۴۷

    فلسفه سیاسی (مقالاتی منتخب)

    لئو اشتراوس

    رجایی در این مجموعه دو مقاله افزود تا بتواند بحث را تحت سه گفتمان «قانون فلسفیدن امر سیاسی» « سنت و تجدد» و «نمونه‌هایی از فلسفه سیاسی» صورت بندی کند.

  • ضیا هاشمی ۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۱۰:۴۰

    بررسی و نقد کتاب پیدایش ناسیونالیسم ایرانی؛

    نژاد و سیاست بی‌جاسازی

    یکی از مهم‌ترین و ناشناخته‌ترین پژوهش‌های آینده‌نگر، رابطه بین برخورد ایرانیان با دنیای غرب و شکل‌گیری ناسیونالیسم در ایران است. همان‌گونه که در کتاب تأکید می‌شود، اولین آشنایی ایرانیان با ناسیونالیسم همین تجربه بوده است که ابراهیمی با رویکردی انتقادی، تدوین ناسیونالیسم را به‌رغم ضعیف بودن رویکرد نظری، مورد بررسی قرار داده است. چنین پژوهش‌هایی می‌تواند آغازگر خوانشی انتقادی از پدیده‌هایی شود که در طول تاریخ معاصر ایران بدیهی انگاشته شده‌اند.