علم

کل اخبار:408

  • دانشجو ۱۳۹۲-۱۰-۱۱ ۱۰:۰۹

    گزارشی از وضعیت نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه‌های ایران؛

    نتایج نگاه اقتصادی به جذب هیات علمی

    یکی از معضلات نظام آموزشی کشور افزایش بی‎رویه پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی و در سال‎های اخیر کارشناسی‎ارشد و دکتری است. با توجه به این‎که استاندارد نسبت استاد به دانشجو ۱ به ۱۸ است، شنیده شده است که این نسبت در دانشگاه پیام نور ۱ به ۲۵۰، در دانشگاه آزاد ۱ به ۵۰ و در دانشگاه‎های دولتی ۱ به ۳۰ و حتی 1 به ۴۰ نیز می‎رسد.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۰۹ ۱۳:۰۵

    جوادی‎آملی: اگر علم به منبع الهی متصل نباشد مشکلی را حل نمی‎کند

    آیت الله جوادی آملی گفت: اگر «علم‌اليقين» به بارگاه منيع بار نيابد اين همان علمِ مصطلح حوزوی يا دانشگاهی است که مشکلي را حل نمی‎کند، بلکه مشکل‌ساز است.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۳:۳۷

    گرجیان: علامه جوادی آملی نگاه استقلالی علم مدرن به طبیعت را غیرواقع‌بینانه می‌داند

    از نظر علامه، ما چه عالم هستی را متصل به حق بدانیم و چه ندانیم، عالم هستی متصل به حق است؛ بنابراین نگاه منقطع از عوالم بالا به عالم طبیعت و نگاه استقلالی به آن در علم مدرن، یک نگاه وارونه و غیرواقع‌بینانه است.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۳۸

    نشست تخصصی ابعاد فرهنگی پدیده مهاجرت برگزار می‌شود

    نشست علمي ابعاد فرهنگی پدیده مهاجرت در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار مي‌گردد.

  • حسین سوزنچی ۱۳۹۲-۱۰-۰۴ ۰۸:۱۴

    حسین سوزنچی؛

    چگونگی بازتولید فلسفه‌های علوم انسانی با تکیه بر فلسفه‌های اسلامی(1)

    تبیین‌های مناسب از وجودشناسی انسان در هر یک از رشته‌های علوم انسانی، توان عظیمی در نقد و هضم تحلیل‌هایی که در علوم انسانی مدرن رایج است، می‌دهد و تدوین این چنینی فلسفه‌های علوم انسانی، می‌تواند طلیعه‌ی تحولی جدی در عرصه‌ی علوم انسانی شود.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۰۳ ۱۳:۲۲

    عباسی‌مقدم: فرهنگ اسلامی به دانشجوی جویای علم حق ارائه دیدگاه‌ می‌دهد

    عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان با اشاره به اینه اینکه دانشجوی مسلمان علم را برای تعالی جامعه خود به کار می‌گیرد، گفت: چنین دانشجویی باید از زمینه‌های مناسب تعالی، امر به معروف و نهی از منکر و ارائه دیدگاه‌ها برخوردار باشد.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۰۳ ۰۸:۳۷

    شورای عالی انقلاب فرهنگی زیرمجموعه‌های خود را برای تقویت روحیه «ما می‌توانیم» بسیج کند

    عضو کمیسیون شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این شورا می‌تواند دستگاه‌های زیرمجموعه‌ خود مثل صدا و سیما و وزارت ارشاد را در راستای تقویت روحیه "ما می‌توانیم" بسیج کرده و جریان تبلیغی کشور را به سمت امیدواری سوق دهد.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۰۲ ۱۷:۳۴

    گفتار نغز آیت‌الله شجاعی در قالب «چراغ هدایت» منتشر شد

    کتاب «چراغ هدایت» مجموعه سخنرانی‌های آیت‌الله محمد شجاعی درباره حضرت سیدالشهدا(ع) است که در آستانه اربعین حسینی روانه بازار نشر شد.

  • مهدوی زادگان ۱۳۹۲/۱۰/۰۱

    داود مهدوی زادگان در گفت‎وگو با فرهنگ امروز؛

    کرامت استاد در پژوهشگاه بی‌معناست

    درب اتاق استاد شکسته می‌شود یا وسایل فلان استاد به جای دیگر برده می‌شود. حتی یک عضو هیأت علمی آنقدر ارزش ندارد که قبل از آن‎که جابه‎جایی صورت بگیرد با وی تماس بگیرند و صحبت کنند. فرض کنید مدیری تغییر می‎کند و جلسه معارفه برگزار می‎کنند. سپس به آنان می‎گوییم چرا ما را دعوت نکردید می‎گویند هر کسی را که صلاح بدانیم دعوت می‎کنیم.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۰۱ ۱۲:۵۷

    الزام نگاه معرفت‌شناسانه به بحث علم در قرآن

    نظریه نگاه قرآن به علم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد چرا که از لحاظ معرفت‌شناسی، نگاه قرآن به علم بسیار حائز اهمیت است.

  • ۱۳۹۲-۱۰-۰۱ ۰۸:۳۳

    همایش «حکیم طهران» برگزار می‌شود

    همایش «حکیم طهران» به مناسبت بزرگداشت مقام علمی آقا علی مدرس زنوزی، 18 دی‌ماه در حوزه علمیه امام رضا(ع) برگزار می‌شود.

  • محمدامین قانعی‌راد ۱۳۹۲/۰۹/۳۰

    گفت‌وگوی محمدامین قانعی‌راد با فرهنگ امروز به مناسبت روز پژوهش (2)؛

    دانشگاه‎های کشور آشفته و آنومیک هستند

    وزارت علوم به عنوان نایب جامعه، به عنوان متکفل بخش دانشگاه؛ باید دغدغه این امر را داشته باشد که چگونه باید به آموزش و پژوهش با کیفیت برسیم. اما در این چند سال اخیر دائم معیار و ضوابط غیر علمی را وارد دانشگاه کردیم. از آن طرف نیز دائم شاهد افت آموزشی و پژوهشی هستیم، به افت آموزشی و پژوهشی توجه نمی‎کنیم. اما به رشد تعداد مقالات توجه می‎کنیم که برمبنای آن، خود را توسعه یافته از نظر علمی معرفی می‎کنیم.

  • پارسانیا-العطاس ۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۲:۰۴

    گزارشی از مناظره حمید پارسانیا و فرید العطاس در دانشگاه تهران؛

    العطاس: علوم اجتماعی غربی به مسایل خود بها می‌دهد/ پارسانیا: فهم نظریه اجتماعی بدون توجه به عقبۀ فرهنگی و تاریخی آن ممکن نیست

    هیچ عرصه علمی بدون توجه به سنت‌های خودی و سنت‌های دیگران قابل شکل‌گیری نیست. در مورد علوم اجتماعی هم باید به همین شکل عمل کرد؛ مفاهیم باید جهانی باشند. ما مفاهیمی متعددی داریم که باید به آن‌ها توجه کنیم و مورد استفاده قرار دهیم اما نه با محوریت اروپا و تعصب اروپامحوری.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۲۷ ۱۴:۱۳

    فرار شبکه‌های وهابی از مناظره علمی!

    مجری کار‌شناس برنامه شب آسمانی گفت: حتی از آن‌ها خواستیم که اگر حاضر به مناظره در استودیو نیستید، ما حاضریم مناظره‌ای سیگنالی داشته باشیم اما این کار را هم انجام ندادند.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۲۳ ۰۹:۲۴

    پنجمین شماره دوفصلنامه آموزه‌های حقوق کیفری به چاپ رسید

    پنجمین شماره دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی آموزه‌های حقوق کیفری ویژه بهار ـ تابستان 1392 به صاحب‌امتیازی دانشگاه علوم اسلامی رضوی و مدیر مسؤولی محمدباقر فرزانه منتشر شد.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۲۳ ۰۹:۱۴

    سیدحسن حسینی ادامه دهنده راه شفیعی کدکنی در دانشگاه بود

    هادی خانیکی در مراسم رونمایی از دو کتاب تازه منتشر شده از سیدحسن حسینی با تاکید بر اینکه آن مرحوم، ادامه‌دهنده راه محمدرضا شفیعی کدکنی در دانشگاه برای پیوند علم و هنر بود، گفت: حسینی شاعری متفکر است و در شعرش تنها به سراغ زیبایی اثر نمی‌رود، بلکه تفکرش تفکری انتقادی است.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۲۱ ۱۲:۵۶

    کنگره شهدای جهاد علمی آغاز شد

    کنگره شهدای جهاد علمی دقایقی پیش با حضور مسئولان برتر کشور برگزار شد.

  • حسین سوزنچی ۱۳۹۲-۰۹-۲۱ ۰۹:۱۷

    حسین سوزنچی/علم ديني در ايران (1)

    چرایی طرح بحث علم دینی در ایران

    اگر سياست‌زدگيِ افراطي‌اي كه بر محيط اجتماعي و حتي محيط‌هاي علمي جامعه‌ی ما سايه افكنده هم در نظر آوريم، متوجه مي‌شويم كه چرا اين بحث اين اندازه جنجالي شده و بسياري از افرادي كه نه در علوم جديد تخصص دارند و نه در معارف اسلامي، عمق پيدا كرده‌اند، وارد اين عرصه شده و با اظهارنظرهاي خود بر ابهامات ناظران مي‌افزايند، تلقي‌هاي ناصواب را ترويج مي‌كنند و شناسايي معناي قابل دفاع از اين اصطلاح را با چالش‌هاي بيشتري مواجه مي‌سازند.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۲۱ ۰۸:۰۵

    دانشجو: دانشگاه نباید محل سربازگیری احزاب باشد

    وزیر علوم دولت دهم گفت: ماموریت دانشگاه تولید علم مفید و تربیت اسلامی است که اگر به حاشیه کشیده شود دانشگاه از مسیر علمی خارج خواهد شد.

  • کریم مجتهدی ۱۳۹۲/۰۹/۲۱

    کریم مجتهدی در گفت‎وگو با فرهنگ امروز؛

    اصطلاح مضاف برای فلسفه جایز نیست

    کلمه‎ی مضاف به معنای آلودگی است. کسانی که آن را به کار می‎برند در واقع می‎خواهند فلسفه را به علومی دیگر نزدیک کنند که اصطلاح «میان‎رشته‎ای» برای این علوم جدید مناسب‎تر است.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۱۳:۰۵

    حقی: علوم ارتباطات در ایران مدیون دکتر معتمدنژاد است

    علوم ارتباطات در ایران جایگاه فعلی اش را مدیون دکتر معتمدنژاد است چرا که دکتر معتمدنژاد برای احیای رشته ارتباطات در ایران زحمات و مشقات زیادی کشیدند.

  • اسماعیل قدیمی ۱۳۹۲/۰۹/۲۰

    دکتر اسماعیل قدیمی در گفتگو با فرهنگ امروز؛

    زندگی جزیره‌ای دانشگاه‌ها در ایران

    در دانشگاه‌های دنیا تولید متن بومی است و محصول تحقیق و پژوهش است. اما در ایران تمام کلاس‎های علوم انسانی و اجتماعی برپایه متون ترجمه شده اداره می‎شود و این بزرگ‎ترین ضعف یک نظام آموزشی است. تئوری‎های علوم انسانی و اجتماعی غربی‎ وقتی به درد ما می‎خورند که با اقتضائات جامعه ما هماهنگ شوند.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۲۰ ۱۰:۱۲

    ورود ابن‌سینا پژوهی به بازار نشر

    مجموعه آثار و ابعاد شخصیتی ابن سینا در اثری تازه مشتمل بر بر گفت‌وگو، مقالات تألیفی، ترجمه، تصحیح متون و نسخه‌شناسی منتشر می‌شود.

  • محمد اسحاقی ۱۳۹۲/۰۹/۱۹

    به مناسبت سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی(3)؛

    محمد اسحاقی: آن تحول فرهنگی که باید اتفاق می‎افتاد، رخ نداده است

    یکی از نکاتی که اخیرا مطرح می‎شود، این است که شورای عالی به موقع در تحولات فرهنگی حضور پیدا نمی‎کند، یا سیاست‎های آن متأخر است. اما هنگامی که بررسی می‎کنیم می‎بینیم اتفاقا شورای عالی انقلاب فرهنگی در بیشتر مسائل جدید جلوتر است.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۱۸ ۱۴:۳۲

    عموعابدینی: 10 درصد از علم کشور را دانشگاه تهران تولید می‌کند

    معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت:‌ در حدود 10 درصد از تولید علم کشور به عهده دانشگاه تهران است و نیاز است که با تلاش بیشتر این عدد را افزایش دهیم.

  • سیاستگذاری علم ۱۳۹۲/۰۹/۱۸

    سیاستگذاری علوم‌انسانی در گفت‎وگو فرهنگ امروز با محمدعلی فتح‌الهی؛

    مدیریت علوم‌انسانی لزوما متکی به متخصصان علوم انسانی‌نیست

    مهندسینی که در سطوح مدیریتی قرار گرفته‎اند به علت تحصیل دروس فنی و مهندسی نیست؛ چرا که خیل عظیمی از مهندسین هم هستند که در عرصه‎های مدیریتی راهی ندارند. بلکه توان و قابلیت‎های فردی آنها است که این موقعیت را برای آنها پدید آورده است. این افراد اگر علوم‎انسانی می‎خواندند باز هم در مدیریت قرار می‎گرفتند.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۱۶ ۱۶:۱۰

    تاکید سرپرست دانشگاه خواجه نصیر بر رشد توامان علم و اخلاق در دانشگاه

    رئیس دانشگاه خواجه نصیر با اشاره به برنامه‌های خود برای افزایش کیفیت دانشگاه در زمان تصدی خود اظهار کرد: یکی از اهداف من بالا بردن کیفیت دانشگاه و کاهش رتبه آن در میان دانشگاه برتر است.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۱۶ ۰۹:۵۸

    نشست «ظرفیت‌های روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ايران با کشورهای آفريقایی» برگزار می شود

    نشست علمی «ظرفیت‌های روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ايران با کشورهای آفريقایی» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می‎گردد.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۱۴ ۱۰:۴۱

    پذیرش دانشجو بدون کنکور مشکل‌آفرین شده است

    مشاور عالی مرکز هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور گفت: پذیرش دانشجو بدون کنکور برای دانشگاه‌ها مشکل به وجود آورده است به طوری برخی از آنها احترامی برای استاد قایل نیستند.

  • عبدالحسین خسروپناه ۱۳۹۲-۰۹-۱۴ ۰۹:۳۶

    عبدالحسین خسروپناه؛

    تبیین مدل‌های علم دینی

    رویکرد غرب‌گریزی رویکردی است که پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را می‌توان به عنوان نمونه‌ی این رویکرد نام برد. آن‌ها پارادایمی مثل پارادایم اجتهادی دانش دینی را مطرح کرده‌اند و در این رابطه، جناب استاد عابدی شاهرودی نظریه‌ای دارد که از آن به علم دینی اجتهادی عام تعبیر می‌‌شود. شهید صدر را نیز می‌توان در این طبقه جای داد.