دین

کل اخبار:556

  • دین ۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۹:۲۶

    جبار رحمانی؛

    گونه‌شناسی اجتماعی دین

    یک قاعده‌ی مبنایی که در جامعه‌شناسی دین، مطالعات فرهنگی دین، مردم‌شناسی دین و ... وجود دارد تناظر معناداری بین نظام‌های دینی و نظام‌های اجتماعی است. این مبنایی است که همه‌ی محققان اجتماعی دین به انحای مختلف پذیرفته‌اند، هم در مدل دورکیمی و هم در مدل وبری و مارکسیستی؛ در همه‌ی این‌ها تناظر میان نظام اجتماعی و صورت‌بندی نظام دینی وجود دارد، ولی وقتی تناظر به کار می‌افتد و سنت جامعه‌شناسی دین را تشکیل می‌دهد، دچار یک شبهه‌ی انحرافی می‌شود، اینکه روی یک مدل و الگو متوقف می‌شود و آن الگوی شهری دین است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۶:۳۰

    در گفتگوی میان ادیان باید همدلی‌ها را کشف کرد

    حجت الاسلام بابائی ضمن ارائه گزارشی از همایش عقل و دین در آلمان گفـت: در گفتگوی میان ادیان باید بتوان ظرفیت‌های مشترک ایمانی را رصد و همدلی‌ها را کشف کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۰۹:۴۰

    نشست تخصصی دین و خرافه برگزار می‌شود

    نشست تخصصی دین و خرافه به همت قطب علمی فلسفه دین، صبح پنج شنبه ۳۱ اردیبهشت برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۴۰

    عامل انجماد فلسفه اسلامی خلط دین و فلسفه است

    نصرالله حکمت گفت: ایمان تبدیل به امری از سنخ ظهور شده است. عامل انجماد فلسفه اسلامی خلط دین و فلسفه است.در جامعه ما نسبت عقل و وحی روشن نیست.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۷ ۱۲:۳۰

    بررسی وضعیت نشر اقلیت‌های دینی کشور در سالن اقوام و ادیان

    سالن اقوام و ادیان در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشست «بررسی وضعیت نشر اقلیت‌های کشور در قبل و بعد از انقلاب» را برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۴:۰۰

    اندیشه «عقلانیت‌های متفاوت» در درس‌ـ‌گفت‌و‌گوی «داستان دین و عقلانیت» مطرح می‌شود

    «مدرسه آزادفکری مهاجر»، درس‌ـ‌گفت‌و‌گوی «داستان دین و عقلانیت» را با سخنرانی دکتر بیژن عبدالکریمی و حجت‌الاسلام علیرضا قائمی‌نیا و خوانش کتاب «پایان تئولوژی» برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۶:۵۰

    اسکورسیزی درباره دین فیلم می‌سازد

    مارتین اسکورسیزی در حال پشت سر گذاشتن آخرین روزهای فیلمبرداری فیلم «سکوت» در تایوان است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۲

    مناظره فراستخواه با پارسانیا در نسبت علم و دین

    تمایز یا شباهت علوم انسانی با دیگر علوم در نسبت با دین طی مناظره‌ای بین مقصود فراستخواه و حمید پارسانیا امروز برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۵:۳۰

    هنرمند ضد دین به ونیز نمی‌بریم/ ماجرای بی‌حجابی و ضد انقلاب‌ها

    مجید ملانوروزی مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد درباره انتقادهایی که به نحوه حضور ایران در بی‌ینال ونیز، انتخاب هنرمندان و آثارشان، مشارکت بخش خصوصی، حاشیه‌هایی درباره برخی از چهره‌ها پاسخ داد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۵:۲۰

    ریچارد فولتز: دین و فرهنگ جدا از هم نیستند

    ریچارد فولتز، نویسنده و ایران‌شناس کانادایی مهمان کتابفروشی آینده بود. وی در این دیدار به دو کتاب ترجمه شده خود به زبان فارسی پرداخت و گفت: برای شناخت فرهنگ ایران یک عمر کم است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۸:۴۰

    به بهانه همایش ملی مطالعات اجتماعی دین

    محوریت یافتن تجربه زیسته دینی و حتی تجربه زیسته بی دینی در مطالعات اجتماعی دین در ایران نوید تحولی کیفی در این عرصه است. این تحول را می توان در ریشه های فکری و معرفت شناختی نسل آینده متخصصان اجتماعی دین دانست. نسل پیشین از گفتمان روشنفکری و جامعه شناسی انتقادی وارد مطالعه دین می شدند، در حالیکه نسل جدید و نسل آینده متخصصان اجتماعی دین از مطالعات میدانی و کیفی و همچنین از رویکردهای همدلانه و تفسیری وارد مطالعات دین می شوند. نقد آنان نیز قبل از هرچیز مبتنی است بر درک و تجربه زیسته عرصه دینی مورد مطالعه.

  • ابطحی و نقد کتاب پیروزمند(3) ۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۱۰:۰۷

    محمدتقی موحدابطحی/ نقدی بر کتاب «رابطه منطقی دین و علوم کاربردی» (۱)؛

    تحریر محل نزاع

    چه معانی‌ای برای توسعه ارائه شده است؟ قلمرو دین کجاست؟ آیا دین برای توسعه‌ی اجتماعی بشر برنامه دارد؟ نقش‌آفرینی دین در اداره‌ی حکومت چه لوازمی دارد؟ محتوای علوم در قرون اخیر با سده‌های قبل چه تفاوتی کرده است؟ علت رشد سریع علوم جدید چیست؟ رابطه‌ی علم و تکنولوژی چیست؟ دانشگاه‌ها و حوزه‌ها در پاسخ‌گویی به نیازهای نظام جمهوری اسلامی چه وظیفه‌ای دارند؟ و ..

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۵۰

    زیستن در جهان های سه گانه 1394

    گر فرد دین باور با انجام مناسک خاص، خود را در یک پیوند عمیق با عنصری متعالی تر می‌بیند. بسیاری از اشیاء، افراد، اعمال، مکان ها و زمان ها در نظر او باری فراتر از آن چه که دارند با خود حمل می‌کنند. یک درخت می‌تواند چیزی برتر از یک رستنی معمولی باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۴ ۱۱:۳۰

    پیوند دین، از دورکیم تا بِلا

    کتاب «گفتارهای انتقادی در جامعه شناسی» با تکیه بر موضوعات مختلف و نظریه‌پردازان تاثیرگذار تالیف شده است. در این کتاب از جامعه‌شناسی دین تا هابرماس و فمنیسنم از منظر اسدالله بابایی، مولف کتاب بررسی شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۵۵

    کتابشناسی نخستین آثار سال 94 در ۶ بخش حوزه دین

    20 روز نخست فروردین 1394 با انتشار 159 عنوان کتاب در حوزه دین همراه بود. آن‌ چه در این گزارش پیش‌رویتان قرار گرفته، اطلاعات کتابشناسی نخستین آثار منتشرشده امسال در 6 بخش حوزه دین (کلام و عقاید؛ علوم قرآن و حدیث؛ فقه و حقوق اسلامی؛ آداب و سنن، اخلاق، عرفان و معنویت؛ تاریخ، تمدن و سیره؛ ادیان، مذاهب و شبه‌ادیان) است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۰۰

    انتشار ۳۰۹ کتاب دینی در روزهای آخر سال ۹۳

    9 روز آخر اسفند با انتشار 309 عنوان کتاب در حوزه دین همراه بود. آن‌ چه در این گزارش پیش‌رویتان قرار گرفته، گلچینی از این آثار در 6 بخش حوزه دین (کلام و عقاید؛ علوم قرآن و حدیث؛ فقه و حقوق اسلامی؛ آداب و سنن، اخلاق، عرفان و معنویت؛ تاریخ، تمدن و سیره؛ ادیان، مذاهب و شبه‌ادیان) است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۳۰

    قاسم کاکایی: دین پیکره‌ای متناسب از اعتقادات، اخلاقیات و احکام است

    دین پیکره ای متناسب و همگون از اعتقادات، اخلاقیات و احکام است. بنابراین اگر ما حق هرکدام از این اندامها را ادا نکنیم ناقص خواهد بود. باید به تمامی ابعاد دین با تناسب پرداخته شود.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۵:۱۰

    بخشی از کتاب در دست چاپ «علم و دین»

    آن چه می‌خوانید، ترجمه بخشی از کتاب در دست انتشار «علم و دین» نوشته هانس کونگ است که مترجم آن ــ رضا یعقوبی ــ اختصاصاً در اختیار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) قرار داده‌اند و آن را بدون هیچ گونه ویرایش و تصرف در معرض دید شما می‌گذاریم تا شما نخستین خواننده صفحاتی از این اثر پیش از انتشارش باشید.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۴:۴۰

    «در مسئولیت دین» به قلم صدراعظم پیشین آلمان منتشر شد

    هلموت اشمیت، صدراعظم پیشین آلمان، در مدت کناره‌گیری‌اش از مقامات سیاسی به موضوع رابطه دین و سیاست پرداخته و در کتاب «در مسئولیت دین» با عنوان فرعی «مخاطرات صلح در عصر جهانی شدن» با دغدغه فکری‌اش طی این مدت، در پی صلح جهانی برآمده است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۵:۰۰

    روز مرگی و روزمرّگی‌های داستان‌های دینی

    کامران شرفشاهی در یادداشتی علت وجود فضاهای تکراری در داستان‌های دینی امروز را عدم حمایت‌های مسئولان می‌داند و می‌گوید: انتظارات جامعه در این زمینه برآورده نشده است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۴۰

    پیوند سلوک دینی با هنر ناگسستنی است

    مدیرعامل انتشارات سروش گفت: اندیشه اسلامی و سلوک دینی ما با هنر قرابتی ناگسستنی دارد و هنری که انسان را در مسیر انسان سازی هدایت کند، با دین عجین است.

  • ابراهیم فیاض ۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۱۳:۵۱

    درباره‌ی ریشه‌های کلامی گروه‌های تکفیری؛

    گریزان از شهر

    هم در دعای ندبه و هم در زیارت جامعه داریم که اگر توحیدتان بدون امامت و ولایت باشد، حتما دچار خشونت خواهید شد. چنین تفکری در ایران نیز تحت عنوان اسلام رحمانی در حال مطرح شدن است. اسلام رحمانی یعنی اسلام بدون ولایت. اسلام رحمانی، اسلام بدون امامت و ولایت است که منتهی به شرک خواهد شد؛ چراکه در این نگاه نشانه‌شناسی‌اش را خودمان مهیا خواهیم کرد و آیات الهی به دست خودمان تعریف خواهند شد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۱۴:۴۰

    شهین اعوانی: فرهنگ ایرانی همیشه فرهنگ دینی بوده است

    چیزی كه مسلم است این است كه اخلاق ناب هم مانند ایمان خالص چیزی آسان‌یاب نیست. از سویی به اخلاق باید ایمان داشت تا نظر و عمل اخلاقی از هم نگسلد؛ از سوی دیگر در تداوم ایمان هم باید اخلاقی بود. مشترك این دو چیزی جز صداقت به خود و غیرخود یا دیگری نیست. چنین مواردی در فرهنگ دینی ما كاملا روشن است ولی در غرب چنین نیست. فرهنگ ایرانی همیشه فرهنگ دینی بوده و هست.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۴:۰۰

    روان‌شناسان چه نگاهی به دین‌ورزی انسان دارند؟

    درباره رشد مذهبی امروزه عموم روان شناسان دین قائلند که رشد دینی مثل رشد هیجانی و شناختی در وجود انسان رخ می‌دهد و انسان‌ها در مراحل مختلف عمر از حیث رشد دینی هم دوره‌هایی را پشت سر می‌گذارند. یکی از نخسین کسانی که به این مسئله توجه کرد استانلی هال بود و عده‌ای او را پایه‌گذار روانشناسی دین دانسته‌اند

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۱:۵۰

    «ساخت اجتماعی واقعیت» واکنشی به نگاه انتزاعی پارسونز به دین

    نشست «مساله پیتر برگر؛ نسبت الهیات به دین» در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد. ابوالفضل مرشدی در این نشست گفت: برگر کتاب «ساخت اجتماعی واقعیت» را در واکنش به نگاه انتزاعی پارسونز درباره دین نوشت.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۹:۴۰

    انتشار 331 عنوان کتاب دینی در 10 روز

    دهه سوم دیماه 1393 با انتشار 331 عنوان کتاب در حوزه دین همراه بود. آن‌ چه در این گزارش پیش‌رویتان قرار گرفته، گلچینی از این آثار است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۹ ۱۰:۱۱

    نشست «مبانی دین شناختی الگوی اسلامی پیشرفت» در قم برگزار می‌شود

    نشست علمی «مبانی دین شناختی الگوی اسلامی پیشرفت»سه شنبه 30 دی‌ماه به همت گروه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت موسسه آموزش عالی حوزوی حکمت از موسسات وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با مشارکت دبیرخانه حوزوی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۷:۰۰

    کتابی درباره معرفت‌شناسی اصلاح‌شده

    اثبات وجود خدا و استدلال برای وجود او تا چه اندازه مورد تأیید یا نقد اندیشمندان غربی است؟ معرفت‌شناسی اصلاح‌شده چیست؟ آن چه می‌خوانید معرفی و دیدگاه‌هایی اصلاحی درباره كتاب «معرفت‌شناسي اصلاح‌شده: جایگاه خدا در اندیشه دینی معاصر غرب» نوشته مجتبي جعفري اشكاوندي است که به‌تازگی از سوی نشر کانون اندیشه جوان روانه بازار شده است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۳ ۱۸:۰۰

    گزیده کتابشناسی دهه دوم دیماه 93 در 6 بخش حوزه دین

    دهه دوم دی با انتشار 268 عنوان کتاب در حوزه دین همراه بود. آن‌ چه در این گزارش پیش‌رویتان قرار گرفته، گلچینی از این دست آثار است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۳ ۱۷:۰۰

    تبیین آرای دینی ایران در مجامع دینی اندونزی

    به همت رایزنی فرهنگی كشورمان مبلغ دینی اعزامی از ایران با حضور در مجامع دینی و علمی اندونزی به تبیین اندیشه‌های جمهوری اسلامی ایران پرداخت.