مصاحبه

کل اخبار:395

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۴:۳۰

    فاصله اغلب پژوهش‌ها در حوزه وهابیت با مبانی روشمند علمی

    محمد حسین رفیعی، مولف کتاب «مجموعه مقالات و مطالعاتی در تاریخ و اندیشه وهابیت» می‌گوید با توجه به اهمیت و خطر جدی جریان‌های بنیادگرایی همچون وهابیت در جهان اسلام، متاسفانه تاکنون پژوهش‌های جدی انجام نداده‌ایم و منابع فارسی موثری درباره جریان وهابیت وجود ندارد. اغلب پژوهش‌ها بیش از آن که با دغدغه‌های تاریخ‌نگارانه نوشته شده باشند با رویکرد کلامی شیعی نگاشته شده‌اند و با مبانی روشمند علمی فاصله دارند.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۳۰

    قاسم کاکایی: دین پیکره‌ای متناسب از اعتقادات، اخلاقیات و احکام است

    دین پیکره ای متناسب و همگون از اعتقادات، اخلاقیات و احکام است. بنابراین اگر ما حق هرکدام از این اندامها را ادا نکنیم ناقص خواهد بود. باید به تمامی ابعاد دین با تناسب پرداخته شود.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۲:۱۰

    بررسی اندیشه اگوست کنت در گفت‌و‌گو با دکتر توسلی

    اگوست کنت، بنیانگذار علم جامعه‌‍شناسی و فلسفه اثباتی است. از اگوست کنت تالیفاتی درباره فلسفه اثباتی به یادگار مانده است. دکتر غلامعباس توسلی، پدر جامعه‌شناسی نوین ایران و استاد بازنشسته دانشگاه تهران معتقد است، کنت، جامعه را مانند بت می‌پرستیده و این تفکر وی دربه حاشیه راندن شدن آرا او بی‌تاثیر نبوده است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۱:۱۰

    زمان مصاحبه ۷ رشته دوره دكتری پژوهش محور اعلام شد

    رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد گفت: در حال حاضر زمان مصاحبه ۷ رشته پذيرفته شدگان دكتري پژوهش محور در سایت www.azmoon.net اعلام شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۳:۴۰

    نوروز «ما» و نوروز «آن ها» در گفتگو با ناصر فکوهی

    یک انسان‌شناس می‌گوید: "ایامی مانند نوروز باید فرصتی باشد که برخی از مسائل جدی در آن مطرح شود و نسبت به آسیب‌های موجود در جامعه خود حساسیت‌مان را بیشتر کنیم. این امر به خصوص از آن لحاظ اهمیت دارد که در چنین مواقعی جامعه بسیار بیشتر و شفاف تر مشکلات خود را نشان می‌دهد."...

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۳:۰۰

    کمال تبریزی: به خطا رفتیم؛ بی‌آرمانی، «آرمان» ما شده است

    این بار«آرمان» و «آرمان‌شهر» محور یک گفتگوی جدی با کمال تبریزی است. او انتقاد دارد از «بی‌آرمانی» رایج جامعه جدید و گلایه دارد از باری به هر جهت زیستن‌ها و گذران بی‌جهت روزمرگی‌ها. ریشه را در خودخواهی و منفعت‌گرایی فردی می داند.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۱۰:۳۰

    افخمی: «روباه‌‌صفتانه»، علیه تولید «روباه» توطئه کردند

    فیلم جدید بهروز افخمی، کارگردان باسابقه سینمای ایران، روی پرده سینماهای ایران است. «روباه» تلاش مشخصی برای نزدیکی به آن چیزی است که در واقعیت جامعه ایرانی جاری است و در سینما معمولاً خبری از آن نیست.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۴:۲۰

    آزاد ارمکی: جامعه‌شناسی ابن‌خلدون ادامه تاریخ است

    استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران گفت: جامعه‌شناسی ابن خلدون ادامه تاریخ است. مثل جامعه‌شناسی کنت که ادامه فلسفه است. ابن خلدون، متفکری همچنان قابل ارجاع است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۰:۱۰

    گفت و گو با یک زن عراقی : فقدان آرامش در سرزمین داعش

    سی ساله ام ساکن بغداد ، سال گذشته برای همراهی با همسرم جهت ادامه تحصیل در مقطع دکترا به مالزی آمدم. در عراق معلم دبیرستان هستم و دو دختر دارم . والدینم تحصیلکرده نبودند اما بسیار محترم و معتقد به اخلاق اسلامی هستند ...

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۶:۴۰

    دنیا از دید امبرتو اکو / مصاحبه لی مارشال با امرتو اکو

    خطر وضعیتی مانند رمان ۱۹۸۴ در فظای سایبری وجود دارد، معادل «زحمتکشان» رمان اورول همان تماشاگران منفعل و توده‌های مسحور تلویزیون‌اند که دسترسی به این ابزار جدید را ندارند و اگر داشته باشند نمی‌دانند چگونه از آن استفاده کنند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۵:۴۰

    بررسی اسلام هراسی در غرب / گفت‌وگو با برنده جایزه جهانی کتاب سال

    اسما افسرالدین، برنده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی گفت: قرآن ازجهاد به صورت دفاع ازخودنام می برد. به لحاظ تاریخی نیز مسلمین هیچ گاه ازلغت جهاد در پیکار با دسته جات مسلمان دیگر استفاده نکرده اند.

  • منوچهر صانعی ۱۳۹۳/۱۲/۲۴

    مسائل پیش روی مترجمان متون فلسفی در گفت‌وگو با منوچهر صانعی‌دره‌بیدی (۲)؛

    در ترجمه نوپا هستیم

    از زمانی که ترجمه رونق گرفته، حدود ۱۰۰ سال است، از آن زمان تاکنون به لحاظ کمیت خیلی کم ترجمه کرده‌ایم، به لحاظ کیفیت خیلی‌هایمان بد ترجمه کرده‌ایم، آن‌هایی هم که مقبول واقع شده و پسندیده شده، انگشت‌شمار است، مثل ترجمه‌های محمدعلی فروغی و یکی، دو نفر دیگر. به نظر من زود است، جا می‌‌افتد، ما باید تمرین و ممارست کنیم.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۶:۲۰

    کمال تبریزی: این فیلم هشدار جدی است

    کمال تبریزی معتقد است: تماشاگران «طعم شیرین خیال» در وهله اول قصه‌ معاصری را می‌بینند که در عین جذابیت، بیان حکایت‌ها و افسانه‌هایی است که در ادبیات کهن ما وجود دارد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۰۸:۳۵

    اعلام زمان مصاحبه پذيرفته شدگان پژوهش محور دانشگاه آزاد

    معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد گفت: پذيرفته شدگان ۷ رشته دكتری پژوهش محور مي توانند با مراجعه به سايت www.azmoon.net از زمان مصاحبه و مكان مصاحبه خود مطلع شوند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۴:۴۰

    امیر جعفری: برای قشر روشنفکر کار نمی‌کنم

    اصلا نسبت به هر کاری که به اصطلاح می‌گیرد و مردم استقبال می‌کنند، گارد گرفته می‌شود. در حالی که من برای قشر روشنفکر کار نمی‌کنم بلکه برای مردم کار می‌کنم که اگر غیر از این بود در خانه‌ام تئاتر می‌گذاشتم تا چهار نفر روشنفکری که هیچ چیزی را نمی‌پسندند، بیایند و آن را ببینند و کلی هم لذت ببرند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۳:۴۰

    روحانیت، حکومت، ملت: سیر یک رابطه پر کشاکش

    در جنگ‌های ایران و روس میبینیم که پادشاه برای ورود به جنگ نیازمند اذن کاشف الغطا به عنوان نایب امام زمان است. چنین رابطه‌ای در گذشته نبوده است. از این مقطع تاثیر روحانیون جدی می‌شود و چنین تأثیری مقدمه ورود جدی‌تر به مقولات سیاسی است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۸:۱۰

    رضا میرکریمی: فجر باید جایزه ملی را اهدا می‌کرد

    رضا میرکریمی با تاکید بر اینکه انتخابات خانه سینما در کمال صحت برگزار شد، از اهدا نشدن جایزه ملی در جشنواره فیلم فجر و حذف فیلم‌اولی‌ها از بخش سودای سیمرغ گله کرد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۰۹:۱۰

    مشکل ارکستر سمفونیک تهران فقط پول نیست/ ارکستر یعنی دیسیپلین نظامی

    شامگاه پنجشنبه 30 بهمن ماه، ارکستر سمفونی عراق در تالار وحدت روی صحنه رفت در تا آخرین شب سی‌امین جشنواره موسیقی فجر برنامه خود را اجرا کند. این برنامه در دو قسمت اجرا شد که در قسمت اول این کنسرت، آرش امینی ارکستر سمفونی عراق را هدایت و رهبری کرد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۳۰

    زمان مصاحبه ۱۳ رشته دكتری پژوهش محور اعلام شد

    معاون سنجش و پذيرش دانشگاه آزاد گفت: اطلاعات مربوط به زمان مصاحبه پذيرفته شدگان ۱۳ رشته دوره دكتري پژوهش محور بر روي سايت قرار گرفت.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۴ ۱۲:۳۰

    گفت‌وگو با مصطفی ملکیان: اخلاق و حق زبان مادری

    زبان مادری من، جهان‌نگری مرا شکل می‌دهد. کسی که زبان مادری مرا از من می گیرد، در واقع جهان‌نگری مرا از من گرفته است؛ یعنی مرا در یک مادة خامی به نام جهان سرگردان کرده است. من دیگر الان جهان را به‌صورت یک توده آشوب‌ناک می‌بینم. من چون از زبان مادری محروم هستم، دیگر نمی‌توانم چیزی را از چیزی جدا کنم یعنی من سرگردان شده‌ام.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۸:۰۰

    «کوچه بی‌نام» فیلمی صادقانه است

    تهیه کننده و کارگردان «کوچه بی‌نام» از نبود تعامل در نسل های پایین تر که منجر به ۳۰ درصد از طلاق ها می شود و اینکه حتی نمی توان ۵ درصد از عمق فاجعه ای را که جوانان با آن مواجهند نشان داد، سخن گفتند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۹ ۱۶:۵۸

    بهزاد عبدی:

    آهنگسازان با علم به سینما برای فیلم‌ها موسیقی بسازند

    بهزاد عبدی برنده سیمرغ بلورین سی و سومین جشنواره فجر برای موسیقی «مزار شریف» از آهنگسازانی که برای فیلم‌ها موسیقی می‌سازند خواست دانش خود را نسبت به سینما بالا ببرند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۸ ۱۹:۰۰

    گفت وگوی ایبنا با آیت‌الله محسنی در کابل؛

    آیا همه محتوای نهج البلاغه و صحیفه سجادیه دارای اعتبار است؟

    «معجم الاحادیث المعتبره» کتابی است که همه روایات معتبر شیعه را در 8 جلد شامل 11هزار و 523 حدیث گرد آورده است. این کار سترگ که نخستین پالایش کامل روایات شیعه به لحاظ سندی به شمار می‌آید، پدیده‌ای منحصر به فرد است که جوایز کتاب فصل، کتاب سال حوزه و کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را از آن خود ساخته است. آن چه می‌خوانید حاصل گفت‌وگو با آیت‌الله محمدآصف محسنی مولف کتاب است که در کابل زندگی می‌کند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۶ ۱۷:۲۰

    گفت‌وگو با آلبر کامو / منتشر شده در 1951 در Le Progrès de Lyon

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۶:۰۰

    اسماعیل امینی: آثار سفارشی با دوپینگ سرپا ایستاده‌اند

    اسماعیل امینی، شاعر و مدرس دانشگاه با اشاره به ادبیات سه دهه اخیر ایران گفت: متاسفانه در روزگاری به‌سرمی‌بریم که چیز های بی‌محتوا و مبتذل تبلیغ می شوند. نمونه‌های بسیاری را می‌توان نام برد که آثار ضعیفی که بازار ندارند با تبلیغات و حمایت‌های مالی و به اصطلاح با دوپینگ سرپا ایستاده‌اند. این مساله هم نویسندگان توانمند را دلسرد می‌کند و هم باعث دلسردی و دلزدگی مخاطبان می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۵:۲۰

    احسان شریعتی: انقلاب در تحقق عدالت اجتماعی موفقیت کمی داشته است

    بهترین معیار خود شعارهای انقلاب است: از این میان «استقلال» یکی از شعارهای اساسی بود که به‌طورنسبی به آن رسیده‌ایم. آرمانی است که از بقیه آرمان‌ها بهتر تحقق‌یافته است. واقعاً امروز حاکمیت موجود از میان خود مردم و نیروهای بومی برخاسته است، در حالی‌که در گذشته نظامِ تحمیلیِ پدر و پسر در دوره پهلوی با دو کودتای انگلیسی و آمریکایی بر ایران حاکم شده بود

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۴:۳۰

    حسین علیزاده و محمدرضا لطفی از «چاووش» تا انقلاب

    بسیاری معتقدند که جریان موسیقی«چاووش» نقش بسیاری در به ثمر رساندن انقلاب داشت. محمدرضا لطفی و حسین علیزاده با ساخت آثاری مانند ایران ای سرای امید، ژاله خون شد، آمریکا آمریکا و ... نقش زیادی در این جریان ایفا کردند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۵ ۱۴:۱۰

    شرح ملاقات‌های‌ آیت‌الله بهشتی با مقامات آمریکایی

    در این گفت‌وگو سعی کردم عمق انقلاب ایران را بیان کنم و طمع آمریکا را در اینکه می‌تواند انقلاب اسلامی را سرکوب کند، سست کنم. وقتی دید سرسختانه معتقد به پیروزی انقلاب هستم، گفت: حساب ارتش شاه را نموده‌اید؟ گفتم: حادثه «لویزان» را شنیدید؟ این ارتش آنقدرها که شاه و شما فکر می‌کنید وفادار به رژیم نیست.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۱ ۱۲:۲۰

    محسن کاظمی: تاریخ شفاهی تریبون ملت است

    محسن کاظمی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی معتقد است بسیاری از تاریخ شفاهی‌ها مورد نظر قدرتمندان است و امروزه تلاش زیادی صورت می‌گیرد تا مراکزی ایجاد شود که در آن خاطرات‌ این افراد منتشر شود. من از این خاطرات منتشر شده نه با عنوان تاریخ شفاهی بلکه با نام خاطرات گلخانه‌ای یاد می‌کنم؛ خاطراتی که در فضای غیرطبیعی، خاطره‌سازی می‌شوند و با آن دوپینگ سیاسی می‌شود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۰ ۱۸:۱۰

    پس از ۴۴ سال؛ ناگفته‌های معاون پاسگاه سیاهکل