دین

کل اخبار:556

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۴:۳۰

    «بیان تصویری دین در رسانه» منتشر شد

    انتشارات سروش به تازگی کتاب «بیان تصویری دین در رسانه» اثر علی اصغر فهیمی‌فر را راهی بازار نشر کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۰:۱۰

    یاس و دلزدگی؛ خروجی ترویج خرافات در شبکه های اجتماعی

    افرادی که از همه موضوعات استفاده می کند تا به مقصد خود رسند، معمولا در جامعه ایجاد یاس و ناامیدی می کنند و به جای جذب کردن دیگران به دین، آنها را از دین دلزده می کنند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۳ ۱۱:۱۰

    تقدیرگرایی عامیانه و انسداد توسعه‌یافتگی

    دعانویسی و رمالی و فال و فالگیری در جامعه تقدیر محور زیاد است، جامعه به توانایی خود اعتقاد ندارد و درنتیجه عقب‌مانده می‌شود. اگر جوامع بتوانند با تفکر تقدیرگرایی مقابله کنند به توسعه‌یافتگی می‌رسند یا دست‌کم در مسیر توسعه قرار می‌گیرند. هلندی‌ها مثل معروفی دارند که می‌گویند خداوند زمین را آفرید و هلندی‌ها کشورشان را.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۵:۲۰

    بیان تصویری دین در رسانه

    رابطه دوسویه دین و رسانه، خصوصا رسانه های صوتی و بالاخص تصویری که از مظاهر تمدن نوین شناخته می شوند، از موضوعات بحث برانگیز هم در حوزه دین و هم در حوزه ارتباطات است که در چند دهه اخیر بیش از گذشته آشکار شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۵:۰۰

    انتشار جامعه شناسی دین: مبادی و پیشینه

    کتاب جامعه شناسی دین: مبادی و پیشینه با پرداخت به مباحثی همچون سیری اجمالی درباره بسترها و زمینه‌های شکل‌گیری مطالعات علمی درباره دین منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۳:۳۰

    مبانی دینی شعر شهریار اصلی‌ترین عنصر فكری اوست

    دبیر علمی كنگره بین المللی« بزرگداشت استاد شهریار با محوریت دینی و انقلابی» گفت: جنبه های دینی و انقلابی اشعار استاد شهریار مورد غفلت قرار گرفته است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۶:۲۰

    «تاویل عرفانی ، تفسیر باطنی» کتابی از حبیب الله بابایی

    «تاویل عرفانی، تفسیر باطنی» عنوان کتاب دیگری از تازه‌های نشر بوستان کتاب است که حبیب الله بابایی آن را به رشته تحریر درآورده است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۵:۲۰

    کتاب «بیان تصویری دین در رسانه» منتشر شد

    چاپ نخست کتاب «بیان تصویری دین در رسانه» تألیف دکتر علی اصغر فهیمی فر از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۱۲:۴۰

    فراخوان مقاله همایش ملی فلسفه و اخلاق

    فراخوان مقاله همایش ملی فلسفه و اخلاق با موضوعاتی همچون علل کم توجهی متفکران مسلمان به استنباط آموزه های اخلاقی از منابع دینی و نظریه امر الهی اعلام شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۴:۳۰

    بررسی صلح و جهان عاری از خشونت

    نشست دین و صلح به میزبانی مرکز اسناد فرهنگی آسیا پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۴ ۱۲:۴۰

    نخبگان و بی‌مهری به ادبيات دينی

    اغلب اقشار كتابخوان ذهن‌های فلسفی و تعقلی دارند، به نوعی اهل چون و چرا در همه‌ی امور ازجمله دين و سياست. آنها با مطالعه‌ی علوم روز به‌ويژه در حوزه‌ی علوم انسانی دربست تابع مفاهيم كلی تعليمات دينی نيستند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۴ ۰۸:۵۸

    هنر و تجربه دینی؛ دوازدهمین پوستر مسیر

    دوازدهمین شماره پوستر «مسیر» با نام «هنر و تجربه دینی؛ زبان امر قدسی» توسط فرهنگسرای سرو در فضای مجازی منتشر شد.

  • علی شریعتی ۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۴:۵۶

    بیژن عبدالکریمی/ به مناسبت سالگرد درگذشت دکتر علی شریعتی؛

    شریعتی و پدیدارشناسی تاریخی دین

    سخن به هیچ‎وجه در این نیست که تمام آثار و اندیشه‎های شریعتی حاصل مواجهه‎ای صرفاً پدیدارشناسانه با مسائل است، بلکه همه سخن در این است که رویکرد پدیدارشناختی عنصری مهم و اساسی از تفکر او را تشکیل می‎دهد. پدیدارشناسی شریعتی به پدیدارشناسی تاریخی هوسرلِ بحران علوم اروپایی و پدیدارشناسی استعلایی نزدیک‎تر است تا پدیدارشناسی اصالت ماهیتی کتاب‌های ایده‎های پدیدارشناسی و تأملات دکارتی.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۴:۲۰

    سند تحول نشریات علمی حوزه تدوین شد

    سند تحول نشریات علمی حوزه دین توسط معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه و با همکاری خانه نشریات علمی حوزوی تدوین شد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۳:۵۰

    کتابشناسی ۱۴۳ عنوان اثر دینی منتشر شده از شانزدهم تا بیستم خرداد ۹۴

    شانزدهم تا بیستم خرداد ۱۳۹۴ با انتشار ۱۴۳ عنوان کتاب در حوزه دین همراه بود. آن‌ چه در این گزارش گردآوری و تنظیم یافته، اطلاعات کتابشناسی آثار منتشرشده این پنج روز در ۶ بخش حوزه دین است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۳:۴۰

    قرائتی روانشناسانه از دین

    نشست «گونه‏‌های دینداری در جامعه ایران» به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات, ۱۸خرداد ماه در محل این پژوهشگاه برگزار‌َشد. حجت‌الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، به عنوان سخنران این جلسه، گونه‌های دینداری را از منظری روانشناسانه به بحث گذاشت.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۵:۱۰

    کتابشناسی ۴۵ عنوان اثر دینی

    یازدهم تا پانزدهم خرداد ۱۳۹۴ با انتشار ۴۵ عنوان کتاب در حوزه دین همراه بود. آن‌ چه در این گزارش آمده، اطلاعات کتابشناسی آثار منتشرشده این پنج روز در ۶ بخش حوزه دین است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۴:۱۰

    خرافه و جامعه دینی

    خرافه باوری عامل کژکارکردی است که امروزه نگاه نگران اندیشمندان را به خود می خواند؛ رواج خرافه اینک به مسأله ای آسیب زا بدل گشته و دلواپسی نخبگان، سیاستگذاران و عالمان در دین را پدید آورده است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۳:۱۵

    اغلب پژوهش های دینی با واقعیت سازگار نیست/هنوز نگاه آکادمیک به دین نداریم

    قریبا پژوهش هایی که تا کنون به نام دین انجام شده اغلب جنبه انتزاعی و کتابخانه ای دارد و با واقعیات سازگار نیست. مشکل امروز ما، نگاه کلان نگرانه به دین است. نیازهای انسان در جامعه دینی باید جزیی نگری شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۹:۳۰

    اعلام برنامه نشستهای خردادماه در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

    سه نشست تخصصی «گونه‏‌های دينداری در جامعه ايران»، «بررسی جامعه‏‌شناختی پرورش اخلاقی در آموزش و پرورش ايران» و «افراط‏‌‌ گرايی دينی در غرب آفريقا» در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۶:۰۰

    پدیدارشناسی دین های ایرانی و پیوند آن با اسطوره شناسی

    پدیدارشناسیِ فلسفی، در معنا و تعریف کنونی آن، چنان که پیداست ریشه در آثار هوسرل دارد، به تعبیری و به نحوی بارز در مقدمة جلد دوم پژوهش های منطقیکه او در آن به ضرورتِ پژوهش پدیدارشناختی در تبیین نقادانة منطقِ ناب و «نظریة عینی شناخت» و لازمة آن یعنی «پدیدارشناسیِ صرفاً توصیفیِ تجربة تفکر و شناخت» می‏پردازد.

  • جامعه شناسی دین ۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۱:۱۲

    درآمدی بر جامعه‌شناسی دین

    فیل زاکرمن

    فیل زاکرمن جامعه‌شناس آمریکایی، استاد کالج پیترز آمریکا و پژوهشگر در زمینه‌ی جامعه‌شناسی سکولاریسم است. از آثار اوست: جامعه‌ی بدون خدا؛ بی‌خدایی و دنیوی‌شدن؛ ایمان بس است: چرا مردم دین را رد می‌کنند؟

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۹:۰۰

    در مشروطه فقها و روشنفكران زبان یكدیگر را گم كردند

    داود فیرحی استاد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران در ادامه به مسیر پژوهشی كه به تالیف كتاب‌های حاضر انجامیده پرداخت و گفت: آثار من دو قسمت است؛ بخشی از آنها به رابطه دین و دولت قدیم ارتباط می‌یابد، مثل كتاب قدرت، دانش و مشروعیت و همین طور تاریخ تحول دولت در اسلام. در این آثار همچنین رابطه دانش فقه با این دولت‌ها بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۰:۵۰

    کتابشناسی ۳۱۷ عنوان کتاب دینی در ۱۱ روز آخر اردیبهشت ۹۴

    بیست ویکم تا سی و یکم اردیبهشت ۱۳۹۴ با انتشار ۳۱۷ عنوان کتاب در حوزه دین همراه بود. آن‌ چه در این گزارش گردآوری شده، اطلاعات کتابشناسی آثار منتشرشده این ۱۱ روز در ۶ بخش حوزه دین است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۶:۱۰

    نسبت فقه متعالی با حکمت متعالیه

    این قلم سعی دارد تا به گوشه‌ای از توانمندی‌های بی‌نظیر دفینه شده و امکانات بی‌بدیل خفته و ظرفیت‌های بی‌عدیل نهفته مکتب فکری فرهنگی اهل بیت(ع) و حکمت متعالیه اشاره‌ای داشته باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۷:۰۰

    معاون فرهنگی وزیرعلوم: دین در دانشگاه نفوذ و رسوخ گسترده‌ای دارد

    معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: دین در دانشگاه و در بین دانشگاهیان نفوذ و رسوخ گسترده ای دارد و مطمئن هستیم در آینده ای نزدیک و در یک افق روشن شاهد شکوفایی خیلی بیشتر اندیشه های دینی در دانشگاه ها خواهیم بود.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۳۰

    نشست «نسبت بین دین و فرهنگ« برگزار می‎شود

    نشست «نسبت بین دین و فرهنگ« در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار می‎شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۰۸:۴۲

    آیا تروریسم مختص به دینی خاص است؟/ پیدایش و تکوین مفهوم تروریسم

    مفهوم پدیده تروریسم چیست؟ چگونه ایجاد شده است؟ اسباب و انگیزه‌های تروریسم کدام است؟ آیا این پدیده در فضای عربی-اسلامی پدید آمد یا آنکه ریشه‌هایی جهانی دارد؟ جمال نصار به این سوالات پاسخ داده است.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۴:۰۰

    هدف از پرداختن به فلسفه دین پاسخگویی به نیاز روحی بشر است

    نخستین جلسه از سلسله نشست های « فلسفه دین » عصر یکشنبه 27 اردیبهشت ماه ، در اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۳:۰۰

    قدرت نقادی قدما در حل تعارض موارد مشکوک میان علم و دین / رسول جعفریان

    یک خبر دینی با یک گزارش علمی اگر تعارض داشته باشند ما چه خواهیم کرد؟ ما چه اندازه علم را پای دین قربانی کرده ایم و چه مقدار دیگران دین را پای علم قربانی کرده اند؟ مرز دقیق این گزاره ها در کجاست؟