نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ ۱۵:۰۵

    روایت همپتن از حاکمان و حکومت شایسته

    کتاب «فلسفه سیاسی» نوشته جین همپتن، به تاریخ فلسفه و آراء مختلفی از ارسطو، افلاطون، ژان ژاک روسو و دیگران می‌پردازد و به صورت خاص، به موضوع فرمانروایی و شایستگی‌هایی که حاکمان باید از آن برخوردار باشند اشاره می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ ۱۵:۰۴

    انتشار شش نسخه کهن لُغت فُرس اسدی طوسی به صورت فاکسیمیله

    جواد بشری از انتشار شش نسخه کهن لُغت فُرس اسدی طوسی با همکاری علی اشرف صادقی به صورت فاکسیمیله تا پایان سال جاری خبر داد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ ۱۵:۰۳

    اگر علوم انسانی بر بنیان باطل شکل بگیرد فرهنگ باطل تحویل می دهد

    دومین کنگره بین المللی بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی با عنوان «استاد فکر» در سالن اجلاس سران برگزار شد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ ۱۵:۰۰

    نقد روش‌شناختی مطالعات دین‌پژوهی، اهمیت و چالش‌ها

    نگاه روشمند به دین

    «مطالعات دین‌پژوهی» با چالش‌های بسیاری روبه‌رو است و از جمله آنها، آسیب‌های روشی/ روش‌شناختی است. این دست آسیب‌ها می‌توانند قسیم آسیب‌های معرفت‌شناختی، روان‌شناختی، جامعه شناختی، اخلاقی، پدیدار شناختی، فلسفی، هرمنوتیکی، زبان‌شناختی، یا آسیب‌های تمدنی قرار بگیرند.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ ۱۴:۵۹

    مروری بر کتاب «سفر نظریه‌ها» نوشته عباس کاظمی

    چشم جامعه‌شناختی

    نظریه‌پردازی صرف، بدون اتکا به مشاهدات و داده‌های انضمامی و عینی، خیال‌پردازی و آرزواندیشی و ور رفتن با مفاهیمی کلی و انتزاعی است.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ ۱۴:۵۶

    جامعه دوست‌داشتنی

    گاندی از سویی در مبارزه با ستم و بی‌عدالتی بسیار کوشا و خستگی‌ناپذیر بود - و با قدرت و شهامت راه می‌پیمود- و از سوی دیگر در پی این نبود که با هر روش، به هر شکل و به هر قیمت به پیروزی دست یابد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ ۱۴:۵۴

    تحلیل شیوه‌های تهییج سپاهیان از دولت اموی تا پایان قاجار

    مولف در کتاب «شیوه‌های تهییج و مبانی پایداری سپاهیان در تاریخ اسلام و ایران» کوشیده تا شیوه‌های تهییج و مبانی پایداری سپاهیان در محدوده تاریخی و زمانی شکل‌گیری دولت اموی تا پایان قاجاریه را مورد توصیف و تحلیل قرار دهد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ ۱۴:۵۳

    جایگاه تاریخ‌نگاری اجتماعی در ایران در گفت‌وگو با عیسی عبدی

    عیسی عبدی: هر چه تاریخ جامعه شناختی‌تر و هر چه جامعه‌شناسی تاریخی‌تر شود برای هر دو مفید خواهد بود. به نظر می‌رسد بخشی از مسائل کنونی تاریخ اجتماعی در زمینه روش‌شناختی همین است. فارغ از روش تاریخی و تبیین تاریخی که با روش و تبیین جامعه‌شناختی متفاوت است دادو ستد میان این رشته‌ها کمابیش لازم به نظر می‌رسد.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۱۰ ۱۴:۵۱

    نگاهی به مجالس قانون‌گذاری در پیش و پس از انقلاب اسلامی در «پارلمانتاریسم در ایران»

    کتاب «مقدمه‌ای بر پارلمانتاریسم در ایران» تاریخ و عملکرد دوره‌های بیست و چهارگانه مجلس شورای ملی و ده دوره مجلس شورای اسلامی در سه بخش به صورت فشرده ارائه شده است. در هر دوره شرایط سیاسی، کیفیت انتخابات، ترکیب نمایندگان، هیات رئیسه، فعالیت‌های مجلس در حوزه تقنینی و سیاسی در امور داخلی و بین‌المللی، بیان و تحلیل شده است.