نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۱۵:۴۰

    شناخت وضعیت عمومی نظام پولی ایران در عصر قاجار چگونه بوده است؟

    کتاب «واحدهای پولی در عصر قاجار» اثری نسبتا مختصر برای شناخت وضعیت عمومی نظام پولی ایران طی یک و نیم قرن حاکمیت خاندان قاجار است که به شکلی تقریبا مدون و در قالب یک مقدمه و یازده فصل تدوین شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۱۵:۳۹

    بیرونی و عرفان تطبیقی در گفتگو با منوچهر صدوقی سها

    استاد صدوقی، از پیشگامان تحقیق و ترجمه در آثار ابوریحان بیرونی، وی را از مفاخر علمی ایران و جهان اسلام و یکی از کوشاترین دانشمندان تاریخ معرفی می‌کند که در شکل‌گیری تحقیقات دین‌شناسی و هندشناسی بسیار مؤثر بوده است.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۱۵:۳۷

    بررسی تحقیقات تاریخی یکصد سال اخیر ایران در «مطالعات تاریخی»

    فصلنامه «مطالعات تاریخی» به کوشش موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی با هدف بررسی و تولید دانش در زمینه تحقیقات تاریخی یکصد سال اخیر ایران در چارچوب‌های علمی و پژوهشی مقاله‌های صاحبنظران این حوزه را منتشر می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۱۵:۳۶

    شیخ اشراق و ملاصدرا در نقد نظریه مشائین چه دیدگاهی دارند؟

    شیخ اشراق و ملاصدرا در نقد نظریه مشائین درباره علم خدا اشتراک نظر دارند و این نقد به نظریه مشائین در مطلق علم برمی‌گردد. مشائین مناط ادراک را تجرد از ماده دانستند اما شیخ اشراق ملاک ادراک را نور بودن و ظهور برای ذات عالم دانسته است.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۱۵:۳۳

    سعادت از نگاه سهروردی در گفتاری از محسن جوادی

    سعادت (در یونانی «ائودایمونیا») یا شادکامی (happiness) غایت و هدف زندگی هر انسانی است، همه می‌خواهند کامیاب و خوشبخت باشند، اما به چه معنا؟ مشکل از همین جا شروع می‌شود. هر انسان و مرام و عقیده و مکتب و فلسفه‌ای، تعبیر خاص خود را از سعادت دارد و زندگی سعادتمند را به گونه خاص خود تعریف می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۱۵:۳۲

    بُعد ادبی و اصالت متن در پژوهش مضمون‌شناسانه مغفول مانده است

    عبدالله آلبوغبیش، دانشیار و رییس مرکز تحقیقات میان‌رشته‌ای زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبائی تاکید دارد که پژوهشگران امروزی با وجود توجه به عوامل برون‌متنی و تاریخی موجود در پژوهش مضمون‌شناسانه، می‌توانند به وجه ادبی متن نیز بپردازند و از رهگذر رمزگشایی از رمزگان نهفته در آن، میزان پیوند و ارتباط روایت معاصر را با الگوی اسطوره‌ای نشان دهند.