نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۲۷

    جریان‌شناسی گروه‌ها از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی

    کتاب «نقش‌آفرینان عصر تاریکی: جریان‌شناسی گروه‌ها از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی» نوشته مرتضی صفارهرندی منتشر شد. مولف بر این باور است؛ شاید بحثی که در این کتاب مطرح می‌شود در شرایط سیاسی جدید کشور چندان شوقی برنیانگیزد.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۲۶

    فلسفه‌های خطرناک در کشور جولان می‌دهند/ عقلانیت تعریف شسته رفته ندارد

    در میان فلسفه‌ها، فلسفه‌های خطرناک و به قول امروزی‌ها غیربهداشتی هم داریم که شوربختانه در کشور ما جولانگاه خوبی داشته‌اند. اگر فلسفه‌ای در خدمت قدرت سیاسی در بیاید تا واقعیت را به نفع آن تفسیر و تعبیر کند آنگاه این فلسفه برای رشد و حیات یک جامعه خطرناک خواهد بود.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۲۳

    پیروزی بر مصائب زندگی با سلاح فلسفه

    فیلسوف آمریکایی در کتاب «زندگی سخت است» راهکارهایی برای بهتر زندگی کردن در دنیای مدرن و نبرد با مشکلات، با تکیه بر فلسفه ارائه کرده است.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۱۴

    عقبه فلسفی تکثرگرایی در ایران حکمت متعالی ملاصدراست/ گفت‌وگوی مطلوب، گفت‌وگوی پیش‌رونده است

    افروغ خطاب به دانشجویان گفت: گفت‌وگوی فلسفی یک گفت‌وگوی پیش‌رونده است. گفت‌وگوی اجتماعی، گفت‌وگوی درجا زننده است و گفت‌وگوی مطلوب، گفت‌وگوی پیش‌رونده است که در آن اختلاف و تفاوت‌ها مطرح می‌شود نه اشتراکات.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۱۱

    امیرنظامِ گروسی و فکرِ چاپِ تاریخِ بیهقی / احمدرضا بهرامپورعمران

    یکی از ماجراهای غریبِ تاریخِ ادبیاتِ ایران، دردست‌نبودنِ نسخه‌هایی کهن از تاریخِ بیهقی و سفرنامهٔ ناصرخسرو است. قدمتِ نسخه‌های موجود از این دو اثر، به سه‌چار سده پیش‌تر نمی‌رسد! قدمتِ نسخه‌های سفرنامه حتی به سه‌ سده نیز نمی‌رسد؛ و این مسأله کار را بدان‌جا کشانده که برخی حتی سفرنامه را اثری جعلی، مغرضانه و ایران‌ستیزانه و پرداختهٔ در دو سدهٔ اخیر و به‌عللی درون‌متنی، دستاویزِ استعمارگران بدانند!

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۰۹

    علم مدرن و توسعه ایران در گفت‌وگو با رضا منصوری

    دانشگاه‌های ما به طور متوسط بودجه‌ای برابر یک دهم تا یک صدم بودجه دانشگاه‌های خوب مشابه در دنیا دریافت می‌کنند. با وجود این وضعیت فقر مالی هیچ دانشگاهی تا به حال مطرح نکرده است که این فقر مالی را چگونه مدیریت کند که بشود گفت در علم یا حتی تنها در آموزش دانش علمی معقول رفتار می‌کند؟

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۰۸

    اگر علم در کنار اخلاق و معنویت نباشد تهدیدزا خواهد بود

    دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت با بیان اینکه علم باید در کنار اخلاق، معنویت و تهذیب قرار گیرد، گفت:علم اگر در کنار اخلاق و تهذیب باشد انسان به یک خودباوری و خودآگاهی خواهد رسید.