به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ این تفاهم نامه با عنوان «همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور» و «حمایت از توسعه ثبت اختراع بین المللی» امضا شده است.
این تفاهم نامه با هدف استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور در مراکز علمی، فناوری و صنعتی کشور، ترغیب، تسهیل و ایجاد انگیزه برای بازگشت دانش آموختگان و متخصصان خارج از کشور، ارتقا سطح علمی و پژوهشی پایگاه تخصصی «همکار» امضا شد.
بیژن رنجبر معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست گفت: براساس این تفاهم نامه، ۹۰درصد حمایت از ثبت پتنت ها توسط دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت می گیرد.
وی ادامه داد: اجرایی شدن این تفاهم نامه به محققان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه کمک می کند تا در این حوزه و برای ثبت پتنت های خود دغدغه نداشته باشند.
علی مرتضی بیرنگ قائم مقام امور بین الملل و رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست گفت: در برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در چند سال گذشته، بیش از هزار نفر از متخصصان و کارآفرینان خارج از کشور به ایران بازگشته اند.
وی با اشاره به ظرفیت های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه های استارت آپ و دانش بنیان گفت: باتوجه به این پتانسیل ها، دانشگاه آزاد اسلامی می تواند میزبان خوبی برای متخصصان ایرانی خارج از کشور باشد.
مهدی الیاسی معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه یکی از حلقه های مفقوده در حوزه علم و فناوری کشور، نظام مدیریت مالکیت معنوی است، گفت: یکی از اهداف انعقاد تفاهم نامه حمایت از توسعه ثبت اختراع بین المللی، تقویت مالکیت معنوی در کنار رشد علمی در دانشگاه است.
وی اظهار داشت: همواره یک عدم توازن میان دو شاخص مهم تعداد مقالات معتبر و تعداد پتنت ها وجود دارد.