شناسهٔ خبر: 25009 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

خسروپناه: کرسی‌های آزاداندیشی نباید سیاسی شوند

رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت وفلسفه ايران تاکید کرد: کمیته‌ها بايد برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها فعال شوند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر، حجت الاسلام و المسلمين عبدالحسين خسروپناه گفت: ضرورت برگزاري کرسی‌های آزاداندیشی نیاز به برهان و استدلال ندارد چون اين كرسي ها  موجب بالندگی و رشد علمي كشور خواهد ‌شد.

استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه کرسی‌های آزاداندیشی نباید جنبه‌های سیاسی پیدا کند، تأكيد كرد: اگر كرسي هاي آزاد انديشي با رويكرد علمي برگزار نشود، اين مسئله مي تواند بسيار خطرناك باشد و حتي مانع رشد علم ‌شود در حالي كه کرسی‌های آزاداندیشی، نقد و مناظره و نظریه‌پردازی این ها آیین‌نامه‌های مصوبي دارند كه باید در این کرسی‌ها منطق و اخلاق رعایت شود واشخاص نبايد دنبال بحث‌های احساساتی و جنجالی باشند.

وي افزود: تاكنون مؤسسه پژوهشي حكمت وفلسفه ايران بیش از 20 نوع از کرسی‌های آزاداندیشی و نقد و مناظره را برگزار كرده كه اگر بودجه برگزاری این کرسی از شورای عالی انقلاب فرهنگی تأمين شود مي توانيم تا پایان سال بیش از 60 کرسی آزاد اندیشی برگزار کنیم.

استاد حوزه ودانشگاه تأكيد كرد: کمیته‌ها بايد برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها فعال شوند.

وي با اشاره به اعضاي اين كميته، گفت: ریاست دانشگاه، معاونت‌های فرهنگی- پژوهشی و نمایندگی نهاد رهبری در دانشگا‌ه‌ها اعضاي این کمیته هستند كه مي توانند نقش مؤثری در برگزاری کرسی‌هاِی آزاداندیشی داشته باشند و همچنين مي توانند از طریق انجمن و گروهی‌ها علمی، كميته دستگاهي را سامان دهي كنند.

استاد حوزه و دانشگاه خاطر نشان كرد: برای فعال شدن این کمیته‌ها رؤسای دانشگاه‌ها باید این مسئله را جدی بگیرند تا اين موضوع به یک فعلیت برسد. همچنین کرسی‌های آزاداندیشی علاوه بر دانشگاه‌ها در حوزه‌های علمیه هم برگزار می‌شود با اين تفاوت كه بیشتر مباحث در کرسی‌هاي آزاد انديشي حوزه‌های علمیه در خصوص علوم اسلامی است.

رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت وفلسفه ايران گفت: يكي از مهم ترين راه هاي رسيدن به تولید، رشد و پیشرفت علمی در کشور که منجر به رشد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خواهد شد، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی است.

نظر شما