شناسهٔ خبر: 19334 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

نقد آرای یک نویسنده در «صمد بهرنگی آنگونه که بود»

محمدرضا سرشار در اثری جدید به سراغ بررسی آرای ادبی و اندیشه‌ای صمد بهرنگی رفت. این اثر قرار است با نام «صمد بهرنگی آنگونه که بود» از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب شود.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از تسنیم؛ محمدرضا سرشار در یکی از آثاری که به تازگی برای چاپ به انتشارات سوره مهر سپرده است، به نقد و بررسی ارای ادبی و محتوایی برخی از داستان‌ها و آثار صمد بهرنگی، نویسنده، پرداخته است. این اثر قرار است با نام «صمد بهرنگی آنگونه که بود» تا پایان تابستان سال جاری به چاپ برسد. به گفته مؤلف، این اثر یکی از کتاب‌های موجود در بازار کتاب است که مخاطب با مطالعه آن می‌تواند به ریزترین و ظریف‌ترین موضوعات مطرح در اندیشه‌های صمد بهرنگی پی ببرد.

صمد بهرنگی، منتقد، معلم و داستان‌نویس اهل تبریز بود که در سال ۱۳۱۸ در این شهر دیده به جهان گشود. وی از داستان‌نویسان مطرح در دهه‌ ۴۰ بود. بهرنگی درنوزده‌سالگی اولین داستان منتشرشده‌اش به نام «عادت» را نوشت.از وی آثار متعددی به چاپ رسیده که از آن میان، «ماهی سیاه کوچولو» معروف‌ترین کتاب اوست که بنا به گفته کارشناسان تا مدت‌ها بیانه غیر رسمی سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران را ایفا می‌کرد.

بهرنگی بیش از اینکه به عنوان یک نویسنده صرف مطرح باشد، نویسنده‌ای سیاسی بود که موضوعات و دیدگاه‌های سیاسی مختلف از جمله جریان روشنفکری و کمونیستی بر داستان‌های وی تأثیر بسیار گذاشته است؛ به طوری که گاه می‌توان به سختی اظهار نظر کرد به اینکه بهرنگی نویسنده است یا شخصیتی سیاسی. غلبه همین نوع اندیشه‌ها در آثار بهرنگی منجر به این شد که بسیاری از والدین خواندن کتاب این نویسنده را برای فرزندان خود مفید ندانند.

نظر شما